-
Ευτυχώς οι ανόητοι των υπουργείων ηττήθηκαν κατά κράτος και η αναστολή του ΦΠΑ πιάνει όλα τα ακίνητα από το 2006 και έτσι ο νόμος δεν θα κινδυνεύσει από τις προσφυγές που θα έτρωγε για παραβίαση του ανταγωνισμού .
Ταυτόχρονα η αφαίρεση από τον φόρο του 40 % των δαπανών ανακαίνισης , είναι κάτι που σημαίνει ότι η δουλειά αυτή θα πρέπει να ανατίθεται σε μηχανικούς , να βγαίνουν άδειες μικρής κλίμακας , να πληρώνονται ένσημα και γενικά να πάψει η ασυδοσία της μαστοράντζας που ξέσκιζε όσους ήθελαν να κάνουν ανακαίνιση , με τον κλασσικό εκβιασμό , μου τα δίνεις όλα όσα σου ζητάω εκ των υστέρων γιατί θα σου κάνω καταγγελία στο ΙΚΑ .
-
Αφού δεν είπες κάπου στην θάλασσα...
Airbnb?
Εννοείς αν το νοικιάζω με Airbnb?
-
Εννοείς αν το νοικιάζω με Airbnb?
Ότι θα μπορούσες εννοώ να το κάνεις.
-
ε ναι ρε συ...πως θα δικαιολογησεις ΦΠΑ και σχετιζομενες δαπανες χωρις παραστατικό
-
Αν θες πριν μπεις ετσι στην διαδικασία αυτή δες αυτό
https://eclass.upatras.gr/modules/document/file.php/ECON1363/Διάλεξη 3.pdf
ορισε εσυ συμφωνα με τις τιμες της αγορας απο μεσίτες καποιες μεταβλητες που θα χρειαστεις και δες αν αξίζει ή όχι.
Σε excel βγαινει ευκολα
-
παντως ετσι τελειως περιληπτικά πολυ ωραιο προγραμμα αυτό...
οι φοροελαφρυνσεις ειναι στην ουσια ανάποδες επιδοτησεις....επιδοματα του κράτους....
Δηλαδη στήριξη της ανάπτυξης μεσω κρατικών δαπανών που προέρχονται απο τον κρατικό προϋπολογισμό...
Α ρε Κέυνς παντα επιστρέφεις .....άσχετα αν δεν σε καταλαβαίνουν οι πολιτες και νομιζουν οτι ψηφίζουν δεξιά.....
Μπραβο, στην κυβερνηση σωστα το παει εδω .....
-
τιποτα
Εδω εχει τα βήματα στο exceλακι για να το κανεις ευκολο και να μην ψαχνεσαι.
.....και εδώ οταν θα βρεις καποια νουμερακια το πως θα τα αξιολογήσεις
https://www.arborcrowd.com/education/why-irr-matters-evaluating-real-estate-investment-returns/
Αυτά είναι γενικά πολυ απλα πραγματάκια, αλλα μπορουν να σου δειξουν εναν συγκεκριμένο δρομο και εν τελη να σου είναι πρακτικά ....
Ρωτα τουλάχιστον 5 μεσιτες και βγαλε μεσο ορο στις τιμες που θα σου πουν και βαλε τον μέσο όρο στην αξιολογηση που θα κανεις για το τι σε συμφερει.
Γενικά όσο πιο σωστες αρχικες τιμες βαλεις στον υπολογισμό, τοσο πιο πολυ κλειδωνεις την σωστη αποφαση που θα πάρεις..
Πέρνα κάποια βόλτα απο τραπεζες και ρωτα κια για τα προγράμματα αποταμίευσης και τα επιτοκια τους...να δεις τι εχουν και αυτοι και προσπάθησε με την κουβέντα να καταλάβεις τι προβλέπουν να αλλαξουν στο έμμεσο μέλλον σε επιτοκια αλλά και σε ανταγωνιστικά προγράμματα τραπεζών..... και εισαι τζετ.
Π.χ η hsbc. Σημερα ακουγα στο ραδιοφωνο πως εχει ενα προγραμμα για ενα ετος....ισως σε συμφερει να αραξεις καποια χρηματα και να περιμενεις να κινηθεις στο άμεσσο μελλον, οταν δηλαδη θα ξεσπασει η ανοικοδόμηση και θα αρχίσουν να ανεβαίνουν οι τιμες για παλια μικρα διαμερισματα.
Χωρίς όμως κάποιον πιο συγκεκριμένο υπολογισμό, όλες οι σκέψεις είναι πολύ γενικές και αόριστες.
-
Σκεφτομαι να νοικιασω ενα επιπλωμενο διαμερισμα οπως ειναι (με επιπλα καλα και σε πολυ καλη κατασταση αφου εγινε εκτεταμενη ανακαινιση). Τι συμβολαιο θα πρεπει να υπογραψω; Τι ορους μπορω να βαλω μεσα; Μπορει να υπογραφει συμβολαιο για 8 ή 10 μηνες αν δεν θελω να το δωσω για 12 μηνες.
Θελως προφανως να αποφυγω κακους ενοικους. Μπορω να ζητησω συστασεις απο την δουλεια τους και προηγουμενους ιδιοκτητες; Πως μπορω να εξασφαλιστω;
-
Θα βάλεις τον δικηγόρο σου να δει αν είχαν αγωγές εξώσεως εναντίον τους στο παρελθόν .
Από την άλλη δεν νομίζω ότι θα βρεις εύκολα μακροχρόνια ενοικίαση για λιγότερο από 2-3 χρόνια και είναι λογικό , γιατί θα πρέπει να προσαρμοστούν στο νέο σπίτι και στην νέα περιοχή οι ενοικιαστές σου .
-
Με τον παρόντα νόμο και 1 μήνα συμβόλαιο να υπογράψεις ισχύει αυτόματα για τρία χρόνια που είναι το ελάχιστο χρονικό όριο συμβολαίου. Θέλει αρκετή προσοχή στην επιλογή των ενοικιαστών. Κάνε αρκετές ερωτήσεις για τις δουλειές τους,ίσως και η επίδειξη ενός εκκαθαριστικό εφορίας να βοηθήσει τουλάχιστον στην οικονομική πλευρά του θέματος.
Χθες έκανα ένα ραντεβού για ένα επιπλωμένο και η κυρία ήταν αλλοδαπή...ήμουν τυχερός γιατί ξέρω λίγο την υποτιθέμενη γλώσσα της καθώς μόλις την ρώτησα κάτι γούρλωσε τα μάτια και απλά δεν απάντησε...αφού δεν κατάλαβε τι της είπα...
-
Με τον παρόντα νόμο και 1 μήνα συμβόλαιο να υπογράψεις ισχύει αυτόματα για τρία χρόνια που είναι το ελάχιστο χρονικό όριο συμβολαίου. Θέλει αρκετή προσοχή στην επιλογή των ενοικιαστών. Κάνε αρκετές ερωτήσεις για τις δουλειές τους,ίσως και η επίδειξη ενός εκκαθαριστικό εφορίας να βοηθήσει τουλάχιστον στην οικονομική πλευρά του θέματος.
Χθες έκανα ένα ραντεβού για ένα επιπλωμένο και η κυρία ήταν αλλοδαπή...ήμουν τυχερός γιατί ξέρω λίγο την υποτιθέμενη γλώσσα της καθώς μόλις την ρώτησα κάτι γούρλωσε τα μάτια και απλά δεν απάντησε...αφού δεν κατάλαβε τι της είπα...
Nα σας πω στο εξωτερικο πως το κανουν. Ζητανε απο τον υποψηφιο ενοικιαστη να κανει κανονικα αιτηση και να γραψει που εμενε τα τελευταια 5 χρονια με τηλεφωνο των ιδιοκτητων. Να παρει γραμμα απο την δουλεια του με τον μισθο του και αν ειναι προσωρινος ή μονιμος. Φορολογικες δηλωσεις νομιζω παιζουν και εκει. Υψος καταθεσεων επισης ζητουν αν δεν εχεις καλο μισθο.
Ο ιδιοκτητης εχει δικαιωμα να μπει οποτε θελει στο διαμερισμα (για ελεγχο) αρκει να εχει ενημερωσει απο πριν τον ενοικιαστη. Στην περιοδο που ο ενοικιαστης αποχωρει και ψαχνουν αλλους μπαινους οποτε θελουν.
Ο ενοικιαστης δεν μπορει να κανει οποιαδηποτε αλλαγη στο διαμερισμα χωρις την συμφωνη γνωμη του ιδιοκτητη (ουτε βαψιμο τοιχου πχ). Στην δικη μου περιπτωση δεν θελω ουτε προκες στους τοιχους κλπ
Αν ειναι μικρο το διαμερισμα υπαρχει οριο στα ατομα που επιτρεπεται να μενουν μεσα. Αλλη τιμη ειναι για 2 και αλλη για 1. Μερικες φορες πρεπει ο ενοικιαστης να αγορασει ασφαλεια (για φωτια, διαρροες νερου, ηλετρολογικα θεματα κλπ).
Το θεμα ειναι οτι θελω να βαλω στο συμβολαιο οτι μπορω απο αυτα αν γινεται.
Αυτο με την 3ετια θελει προσοχη πραγματι και δεν ξερω πως αντιμετωπιζεται.
Ποσα νοικια εγγυηση μπορεις νομιμα να παρεις; Κατω απο 2 μηνες δεν το δινω.
Κριουζερ, δεν προκειται να το νοικιασω σε οικογενεια να βολευτουν στο σπιτι μου για 10 χρονια. Σε ενα ατομο θα το νοικιασω και μονο τα ρουχα του θα φερει αφου το διαμερισμα ειναι σχεδον πληρες εξοπλισμενο. Ηδη εχω 3 τηλεφωνα απο κοσμο που ενδιαφερεται αλλα πρεπει να βρω το καταλληλο ατομο.
-
Στο εξωτερικό αν πας χωρίς συστατική επιστολή από τον προηγούμενο σπιτονοικοκύρη και έγγραφα από την εργασία σου δεν μπαίνεις καν στο σπίτι. Ότι όρους έχεις στο μυαλό σου τους αναφέρεις εξ αρχής στον ενδιαφερόμενο και τους αναγράφεις στο συμβόλαιο. Η εγγύηση που είθισται να ζητείται είναι ένα νοίκι αλλά στα επιπλωμένα ζητούνται και δύο. Εδώ ο ιδιοκτήτς έχει δικαίωμα μια φορά στις 15 μέρες να μπαίνει στο σπίτι σε προκαθορισμένη ημέρα και ώρα που αναγράφεται και αυτή στο συμβόλαιο.
-
Μήπως το έχουμε παρακάνει λίγο; Γνωρίζουμε τι είναι τα προσωπικά δεδομένα; Εμένα αν μου ζητούσες κάτι τέτοιο θα σου έκανα καταγγελία κατευθείαν.
-
Background check λέγεται και γίνεται παντού στην Ευρώπη,εκτός από την Ελλάδα φυσικά. Εδώ ούτε επιτρέπεται,ούτε απαγορεύεται. Όταν λοιπόν θελήσεις να νοικιάσεις το σπίτι σου πχ και έρθει ο κακομοίρογλου με τα σκισμένα ρούχα που εμπορεύεται ναργιλέδες (πραγματικό παράδειγμα) και σου ζητήσει το σπίτι σου,τι θα του πεις? Δεν στο δίνω γιατί δεν μου αρέσει η φάτσα σου? Μπορείς να δώσεις το σπίτι σου στον τύπο με την Καγιέν και τα χρυσά ρολόγια που δεν πλήρωσε ποτέ το νοίκι του και φεύγοντας -κατόπιν έξωσης- έσπασε με βαριοπούλα όλη την κουζίνα και πήρε και τα κλειδιά μαζί του (επίσης πραγματικό παράδειγμα). Και οι δύο με τεράστια χρέη σε όποιον μιλάει Ελληνικά και καθ'έξην μπαταχτσήδες.
Όσο για τα προσωπικά δεδομένα,από τη στιγμή που υπάρχει οικονομική-εμπορική συναλλαγή ουσιαστικά αποποιείσαι/παραχωρείς μέρος των δεδομένων σου προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Αν είναι έτσι στα συμβόλαια να γράφουμε με κωδικούς....
-
Ετσι ακριβώς . Οπως όταν πας στην τράπεζα να πάρεις δάνειο , κατεβάζεις το βρακί σου και σου ελέγχουν τα πάντα , το ίδιο όταν πας να νοικιάσεις το σπίτι του άλλου , από την στιγμή που το κράτος δεν βγάζει στην σέντρα τους κακοπληρωτές .
Εχουν καταστραφεί δεκάδες πολυκατοικίες από τέτοια λαμόγια που έμεναν τζάμπα και δεν πλήρωναν κοινόχρηστα και κατέστρεφαν την περιουσία του άλλου .
Αυτό τελείωσε πλέον .
-
Δεν είναι μόνο αυτό ρε συ Κριού...εγώ σαν επαγγελματίας είμαι υπεύθυνος και για τον ιδιοκτήτη που θέλει να νοικιάσει την περιουσία του και για τον επίδοξο ενοικιαστή. Μέχρι σεμινάριο ψυχολογίας έχω κάνει για να τους 'πιάνω'. Δεν θέλω επ ουδενί ιδιοκτήτης να μου πει ' τι είναι αυτός ο αλήτης που έφερες'. Ευτυχώς, την έχω πατήσει μόνο μια φορά.
-
Μήπως το έχουμε παρακάνει λίγο; Γνωρίζουμε τι είναι τα προσωπικά δεδομένα; Εμένα αν μου ζητούσες κάτι τέτοιο θα σου έκανα καταγγελία κατευθείαν.
Γνωριζεις οτι τα κοινοχρηστα αν δεν τα πληρωσει ο ενοικιαστης επιβαρυνουν τον ιδιοκτητη; Βασικο ερωτημα ειναι τι δουλεια κανει και ποσος ειναι ο μισθος του ενοικιαστη γιατι πως θα πληρωσει το νοικι & εξοδα αν δεν εχει εισοδημα; ΕΠισης αν εχει μπει στον Τειρεσια σημαινει οτι εχει την ταση να φεσωνει κοσμο.
Σε τι ακριβως θα μου εκανες καταγγελια και βαση ποιων νομων;
-
Απ' ότι λέτε ισχύει υποχρεωτική διάρκεια 3ετίας για οποιοδήποτε ενοικιαστήριο;
Απ' την πλευρά του ενοικιαστή, μπορεί να το 'σπάει' οποιαδήποτε στιγμή θέλει;
-
Για κατοικία ναι,ισχύει για 3 χρόνια. Συνήθως όταν χρειαστεί να 'σπάσει' ένα τέτοιο συμβόλαιο γίνεται με απλή συνεννόηση. Θεωρητικά ο ιδιοκτήτης μπορεί να απαιτήσει όλα τα νοίκια αλλά αυτό θα μας το πει κάποιος νομικός. Προσωπικά ποτέ δεν το έχω δει να γίνεται.
-
Ειχα ρωτησει δικηγορο για αυτα. Ο ενοικιαστης μπορει να μεινει 3 χρονια αυτοδικαια, ασχετα του συμβολαιου απλα να πληρωνει κανονικα το πρωτο συμβολαιο.
Ο ενοικιαστης αν φυγει πιο μπροστα, ο ιδιοκτητης μπορει να διεκδικησει με δικαστηριο τα νοικια για 3 χρονια αν εμεινε ξενοικιαστο ή τους μηνες που του εμεινε ξενοικιαστο. Υπαρχει πιθανοτητα ομως στο δικαστηριο να μην το κερδισει... Οποτε κανεις δεν παει δικαστικα...
γενικα ο ενοικιαστης στην Ελλαδα ειναι η Ιερη Αγελαδα και δεν μπορεις να κανεις τιποτε. Οποιον βαλαμε επαρχια μας τα εσπασε και μας φεσωσε διχως ελεος, οποτε λεμε airbnp και ό,τι πιασουμε. Αν δεν ηταν οι πλατφορμες ξενοικιαστα πιο καλα συνεφερε!!! Αρα δεν υπαρχουν σπιτια επειδη δεν προστατευεται ο ιδιοκτητης, οποτε λεει καλυτερα λιγοτερα χρηματα απο πλατφορμες. Εμεις οποτε νοικιασαμε ειχαμε τεραστια ζημια και μας πουλουσαν και τσαμπουκα, αλλα λεμε για επαρχια. Τρεχαμε στα δικαστηρια και πληρωσαμε και αλλα λεφτα και ολο ξεφευγαν. Στην Αθηνα όμως πιο ευκολα θα βρεις υπαλληλο με μονιμη διευθυνση εργασιας αλλα και παλι εισαι σχετικα ανυπερασπιστος
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!