-
Και όμως...σπίτι που δεν κατοικείται -και δεν θερμαίνεται- φθείρεται με πολλαπλάσιο ρυθμό από ότι ένα που κατοικείται...έχω σπίτια που δεν έχουν κατοικηθεί ποτέ, κατασκευής 2010, και μόλις μπεις μέσα σε πιάνουν τα κλάματα....
Όλα τα σπίτια που έμειναν κλειστά για πάνω από 5-6 χρόνια ουσιαστικά θέλουν ανακατασκευή μετά.
-
Και όμως...σπίτι που δεν κατοικείται -και δεν θερμαίνεται- φθείρεται με πολλαπλάσιο ρυθμό από ότι ένα που κατοικείται...έχω σπίτια που δεν έχουν κατοικηθεί ποτέ, κατασκευής 2010, και μόλις μπεις μέσα σε πιάνουν τα κλάματα....
Όλα τα σπίτια που έμειναν κλειστά για πάνω από 5-6 χρόνια ουσιαστικά θέλουν ανακατασκευή μετά.
Αν μιλαμε για διαμερισματα δεν ξερω κατα ποσο ισχυει. Δηλ. αν δεν εχουν παροχη νερου δεν βλεπω τι μπορει να παθουν οι σωληνες.. Τωρα για την θερμανση και εξαερισμο προφανως μπορει να πιασουν υγρασια αλλα αν καποιος τα ανοιγει που και που θα ειναι οκ. Ο ηλιακος παντως θελει καλυμμα γιατι αλλοιως θα εχει θεμα.
Το συγκεκριμενο διαμερισμα (οπως και ενα αλλο) χρησιμοποιειται περιστασιακα οποτε δουλευουν το νερο κλπ Θερμανση δεν εχει ανοιχτει αλλα δεν βλεπω καποιο θεμα αφου και απο κατω και απο πανω εχει θερμανση και διπλα ειναι αλλο σπιτι ενωμενο. Παντως επηδη ειχα και ενα αλλο διαμερισμα κλειστο (μονο σε διακοπες πηγαινα) για πολλα χρονια (99-2005) δεν επαθε τιποτα (περα απο τον ηλιακο). Αντιθετα οταν το διαμερισμα κατοικηθηκε για αρκετα συνεχομενα χρονια απο 2 ατομα παρουσιασε πολλες φθορες (πχ καθημερινο μαγειρεμα, φουρνος δημιουργει πολλους υδρατμους οπως επισης και καθημερινο μπανιο). βεβαια μια καλη ανακαινιση θα το επαναφερει σε καλη κατασταση αλλα μιλαμε για 20 χιλ κοστος.
-
Όταν έψαχνα για σπίτι και γυρνούσα πέρα/δώθε με τους μεσίτες, με πήγαν σε πολλά σπίτια που ήταν κατοικήσιμα. Κάποια από ενοικιαστές και κάποια από ιδιώτες που τα πούλαγαν. Πολλά ήταν και σχετικά καινούρια σπίτια. Κατασκευές μετά το 2000 μέχρι το 2006.
Αυτά τα σπίτια μου χάλαγαν την διάθεση. Εκτός από τις ζημιές και την βρώμα, δεν παλευόταν ούτε η μπόχα. Ειδικά σε όσα σπίτια κάπνιζαν και σε όσα είχαν σκυλιά ούτε μέσα δεν ήθελα να μπω. Οπότε από κάποια στιγμή και μετά είπα στους μεσίτες να αναζητούν μόνο άδεια και μάλιστα να είναι και κάπως καθαρά για να δω τι θα χρειαστούν από μερεμέτια.
Για μένα ένα κατοικήσιμο σπίτι/διαμέρισμα βγάζει πολλές ζημιές σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ειδικά τα σύγχρονα που είναι και ποιο ψευτοφτιαγμένα.
Τα παραδείγματα πολλά.
-
Τι φθορα εχει? Ξερω διαμερισματα που εμειναν κλειστα για χρονια και μετα πουληθηκαν σαν καινουρια. Προφανως χρησιμοποιειται για καποιες εβδομαδες τον χρονο.
Εγω δεν ξερω ποιος θα ειναι αυτος που θα παει να μεινει για 1-2 μηνες εστω και 8 σε ενα σπιτι και να θελει να το γεμισει πινακες και αφισες. Τωρα αν εσυ σε καθε AirBnB που πας το γεμιζεις αφισες και πινακες τι να σου πω....
Να απαντήσω και στα δύο:
α) Τα διαμερίσματα που έχουν μείνει κλειστά για χρόνια, παρουσιάζουν φθορές κυρίως λόγω του ελλειπούς αερισμού, της υγρασίας και των μεγαλύτερων θερμοκρασιακών μεταβολών σε σχέση με τα κατοικούμενα σπίτια. Καθώς επίσης και διάφορα άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με πάσης φύσεως εγκαταστάσεις και μηχανισμούς που δεν χρησιμοποιούνται...
β) Για κανονική ενοικίαση μιλούσαμε (όχι για βραχυχρόνια τύπου AirBnB) όπου ο οποιοσδήποτε ενοικιαστής θέλει να δώσει και μια προσωπική νότα στο σπίτι που κατοικεί.
γ) Αν θες να το γυρίσουμε σε AirBnB (δεν μιλούσες όμως γι' αυτό, κρίνοντας από τα πιθανά προβλήματα που ανέφερες) σαφώς και κανείς δεν θα κρεμάσει αφίσες και πίνακες. Εκεί όμως δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα για το αν σε συμφέρει να το νοικιάσεις. Κατ' αρχάς οι πελάτες (δεν θα τους έλεγα ενοικιαστές) είναι πολύ πιο προσεκτικοί για να μην καταστρέψουν την αξιολόγηση τους. Επιπλέον δεν υπάρχουν τζαμπατζήδες όπως στη συμβατική ενοικίαση. Τα λεφτά είναι πάντα κασεράκι και μπροστά. Και τέλος η απόδοση ενός ακινήτου σε καλή περιοχή για AirBnB είναι πολλαπλάσια του ενοικίου, οπότε υπερκαλύπτει (μαζί με την απαραίτητη ασφάλιση του ακινήτου) την οποιαδήποτε φθορά.
-
Πρίν κάτι μήνες είχα αναφέρει για ένα διαμέρισμα στο Π.Φάληρο που κληρονόμησα και σκεφτόμουν τι να το κάνω. Ειχα μια πρώτη εμπειρία σχετικά με τη πώλησή του μέσω τοπικού μεσίτη που μεσα σε 1 μήνα μου βρηκε από ένα γραφέιο 3 κινέζους και με προσφορά** Χ** (αφου βέβαια έκανε λέει προσπάθεια από το -Χ να το φέρει το Χ ποσό). Ενω είμασταν στις διαδικασίες, έψαχνα όλο το σκηνικό με τα μεσιτικά και τα κινέζικα μεσιτικά, με πίεζε να το δεχτώ μιας και ο κινέζος πήρωνε ξενοδοχείο (έλεος....) του λέω Χ+20.000. Την άλλη μέρα μου λέει ΟΚ! Εν τω μεταξύ έβλεπα καλύτερα τον αναταγωνισμό γύρω και το πόσο εύκολα ανέβηκε και του λέω Χ + 20.000 + 15.000. Εκεί ακυρώθηκε η αγορά. Δε με ένοιαζε μιας και δε βιάζομαι να πουληθεί το διαμέρισμα. Τωρα μίλησα με άλλο διεθνες γραφείο και διεθνες πελατολόγιο (οχι κινέζους) και το εκτίμησαν Χ χ 1.45.
Το διαμέρισμα βλέπει θάλασσα (δεν ειναι ποσειδώνος) με τεραστια μπαλκόνια και ακόμα αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να το δώσω τώρα. Από την άλλη έχω μια εσωτερική διαίσθηση οτι έρχεται κρίση γενικά παγκόσμια οπότε ίσως καλύτερα να πουληθεί και τα χρήματα να ειναι έξω (Ασία); Η λόγω κρίσης (ή μη) ξένοι θα θέλουν να παρκάρουν τα χρήματα σε ακίνητα στην Ελλάδα;
Ειναι και που (αντε να δουμε) την ανάπλαση/υπογραφες γενικότερα για το παραλιακό μέτωπο που λένε.
Ετσι, για να πω τον πόνο μου. Και με άλλο μεσιτικό που προσπαθώ τωρα για πώληση, μάλλον για ξεπούλημα σε Ελληνες προσπαθεί ο μεσίτης οπότε πια βλέπω οτι δεν έχει νόημα η πώληση. Ειναι κρίμα. Μέχρι και κατι εργατες που ήρθαν να κάνουν κατι μερεμέτια, έπαθαν τη πλάκα τους με στοιχεία του διαμερίσματος και τη θέα και μου έλεγαν οτι ειναι κρίμα να το δώσω.
Με τις τιμες-προσφορές που έχω παρει, θεωρώ οτι ειναι εντελώς σκότωμα.
Αυτό τωρα που σκέφτομαι ειναι μια ανακαίνιση (υδραυλικα-μπανια, κουφωματα, υγραεριο, ηλεκτρολογικά, βαψιμο, κουζίνα) με τη παρούσα διαρύρθμιση (αν και δε θα μας βολέψει απόλυτα αλλά δεν ειναι και εντλώς άβολο), τη μετακόμισή μας εκεί όσο παραμείνουμε Ελλάδα. Μετά να το δώσουμε σε εταιρεία διαχείρισης air bnb και απλά να το έχουμε σα βαση όταν ερχόμαστε για διακοπές.
Με επηρεάσε και αυτο που ειπε ο cruiser σε κάποια φάση οτι συμφέρει να το φτιαξεις, να το μισθώσεις μεχρι να παρεις τα λεφτά της ανακάινισης και βλέπεις μετα για πώληση. -
Πρίν κάτι μήνες είχα αναφέρει για ένα διαμέρισμα στο Π.Φάληρο που κληρονόμησα και σκεφτόμουν τι να το κάνω. Ειχα μια πρώτη εμπειρία σχετικά με τη πώλησή του μέσω τοπικού μεσίτη που μεσα σε 1 μήνα μου βρηκε από ένα γραφέιο 3 κινέζους και με προσφορά** Χ** (αφου βέβαια έκανε λέει προσπάθεια από το -Χ να το φέρει το Χ ποσό). Ενω είμασταν στις διαδικασίες, έψαχνα όλο το σκηνικό με τα μεσιτικά και τα κινέζικα μεσιτικά, με πίεζε να το δεχτώ μιας και ο κινέζος πήρωνε ξενοδοχείο (έλεος....) του λέω Χ+20.000. Την άλλη μέρα μου λέει ΟΚ! Εν τω μεταξύ έβλεπα καλύτερα τον αναταγωνισμό γύρω και το πόσο εύκολα ανέβηκε και του λέω Χ + 20.000 + 15.000. Εκεί ακυρώθηκε η αγορά. Δε με ένοιαζε μιας και δε βιάζομαι να πουληθεί το διαμέρισμα. Τωρα μίλησα με άλλο διεθνες γραφείο και διεθνες πελατολόγιο (οχι κινέζους) και το εκτίμησαν Χ χ 1.45.
Το διαμέρισμα βλέπει θάλασσα (δεν ειναι ποσειδώνος) με τεραστια μπαλκόνια και ακόμα αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να το δώσω τώρα. Από την άλλη έχω μια εσωτερική διαίσθηση οτι έρχεται κρίση γενικά παγκόσμια οπότε ίσως καλύτερα να πουληθεί και τα χρήματα να ειναι έξω (Ασία); Η λόγω κρίσης (ή μη) ξένοι θα θέλουν να παρκάρουν τα χρήματα σε ακίνητα στην Ελλάδα;
Ειναι και που (αντε να δουμε) την ανάπλαση/υπογραφες γενικότερα για το παραλιακό μέτωπο που λένε.
Ετσι, για να πω τον πόνο μου. Και με άλλο μεσιτικό που προσπαθώ τωρα για πώληση, μάλλον για ξεπούλημα σε Ελληνες προσπαθεί ο μεσίτης οπότε πια βλέπω οτι δεν έχει νόημα η πώληση. Ειναι κρίμα. Μέχρι και κατι εργατες που ήρθαν να κάνουν κατι μερεμέτια, έπαθαν τη πλάκα τους με στοιχεία του διαμερίσματος και τη θέα και μου έλεγαν οτι ειναι κρίμα να το δώσω.
Με τις τιμες-προσφορές που έχω παρει, θεωρώ οτι ειναι εντελώς σκότωμα.
Αυτό τωρα που σκέφτομαι ειναι μια ανακαίνιση (υδραυλικα-μπανια, κουφωματα, υγραεριο, ηλεκτρολογικά, βαψιμο, κουζίνα) με τη παρούσα διαρύρθμιση (αν και δε θα μας βολέψει απόλυτα αλλά δεν ειναι και εντλώς άβολο), τη μετακόμισή μας εκεί όσο παραμείνουμε Ελλάδα. Μετά να το δώσουμε σε εταιρεία διαχείρισης air bnb και απλά να το έχουμε σα βαση όταν ερχόμαστε για διακοπές.
Με επηρεάσε και αυτο που ειπε ο cruiser σε κάποια φάση οτι συμφέρει να το φτιαξεις, να το μισθώσεις μεχρι να παρεις τα λεφτά της ανακάινισης και βλέπεις μετα για πώληση. -
Επειδή όπως έχω πει πολλές φορές ο Ελληνας καταναλωτής είναι ηλίθιος , τώρα προφανώς επειδή τα κανάλια λένε για την αναστολή του ΦΠΑ , θα έχουμε ζήτηση εμείς με τα καινούργια και τα μτχ θα πάνε λίγο πίσω .
Ελα όμως που δεν υπάρχουν πολλά καινούργια , δηλαδή απούλητα της κρίσης και όσοι ξεκινήσουν τώρα οικοδομή θα έχουν αυξημένο κόστος κατασκευής και όσοι καταθέσουν για άδεια από το 2020 , επίσης θα έχουν περισσότερο αυξημένο κόστος που σημαίνει ότι θα είναι αρκετά ακριβότεροι από αυτούς που πουλάνε καινούργια σήμερα .
Από την άλλη η διαδικασία της ανακαίνισης έχει αβέβαιο κόστος και έτσι όσοι ψάχνουν μτχ που θέλουν ανακαίνιση , θέλουν να τα πάρουν χαμηλά για να μην ξεφύγουν μετά με την ανακαίνιση στο συνολικό κόστος .
Οπότε σωστά κάνεις , να ξεκινήσεις κάποια ανακαίνιση και να μείνεις εσύ και βλέπεις . Αλλωστε ο πάτος ήταν το 2013 και τώρα μόνο προς τα πάνω μπορεί να πάει η αξία του , έστω και αν η άνοδος είναι αργή . Αλλά με θέα θάλασσα μην φοβάσαι .
Εκεί που έχει σημασία είναι να ψαχτείς στο τι ακριβώς και πως θα το ανακαινίσεις ώστε να κάνεις τα αναγκαία πράγματα χωρίς να ξεφύγεις και εκεί ίσως χρειαστεί να απευθυνθείς σε ειδικό .
-
Όπως έχω ξαναπεί -και το λέει και ο Criu- ο Έλληνας καταναλωτής είναι από τους πλέον ηλίθιους στον πλανήτη....κοιτάει μόνο τι θα δώσει και όχι τι θα πάρει....
-
cruiser, kkostask, για τον Ελληνα καταναλωτη τι να πω.. δε θα τους τσουβαλιάσω όλους, αλλά δε μπορεί όσοι φιλοι, γνωστοι, άγνωστοι που εχουν δει το διαμέρισμα να μου λένε 'μη τολμήσεις και το πουλήσεις' και να έρχεται ένας να λεει 'θελει 10.000 αλουμίνια' (αλουμινας ο τύπος) η άλλη να λεει 'ειδα ενα 'Χ-40.000 γιατι το δίνεις εσυ Χ;;' της είπα φυσικά να παρει το άλλο που ειναι πιο φτηνο, πιο καλό και της αρέσει. Κρίμα δηλαδή. Εχω προσφορες Χ-40-50.000. Ισως αυτη να ειναι η τιμη αγοράς, αλλά δε θεωρώ οτι αυτή ειναι η αξία πώλησης, οπότε πια δεν ειμαι τόσο θερμός να 'φύγει'.
cruiser, εχουμε κανει 3 ανακαινίσεις στην οικογένεια, υπαρχουν έμπιστοι μάστορες και έχω και 3 φιλους αρχιτέκτονες οπότε, θα προσπαθήσω με λογικες λύσεις να βγαλω το βέλτιστο αποτέλεσμα ωστε και να καλύπτει εμάς και αν το έχουμε ως air bnb.
Οπότε μικροτερη κουραση μαλλον η ανακίνηση από τους αγοραστες/μεσίτες
-
cruiser, kkostask, για τον Ελληνα καταναλωτη τι να πω.. δε θα τους τσουβαλιάσω όλους, αλλά δε μπορεί όσοι φιλοι, γνωστοι, άγνωστοι που εχουν δει το διαμέρισμα να μου λένε 'μη τολμήσεις και το πουλήσεις' και να έρχεται ένας να λεει 'θελει 10.000 αλουμίνια' (αλουμινας ο τύπος) η άλλη να λεει 'ειδα ενα 'Χ-40.000 γιατι το δίνεις εσυ Χ;;' της είπα φυσικά να παρει το άλλο που ειναι πιο φτηνο, πιο καλό και της αρέσει. Κρίμα δηλαδή. Εχω προσφορες Χ-40-50.000. Ισως αυτη να ειναι η τιμη αγοράς, αλλά δε θεωρώ οτι αυτή ειναι η αξία πώλησης, οπότε πια δεν ειμαι τόσο θερμός να 'φύγει'.
cruiser, εχουμε κανει 3 ανακαινίσεις στην οικογένεια, υπαρχουν έμπιστοι μάστορες και έχω και 3 φιλους αρχιτέκτονες οπότε, θα προσπαθήσω με λογικες λύσεις να βγαλω το βέλτιστο αποτέλεσμα ωστε και να καλύπτει εμάς και αν το έχουμε ως air bnb.
Οπότε μικροτερη κουραση μαλλον η ανακίνηση από τους αγοραστες/μεσίτες
O περισσοτερος κοσμος δεν εχει χρηματα για ακινητα οποτε οι προσφορες που περνεις ειναι βασικα και η τιμη αγορας και με ρισκο καποιος να μην ολοκληρωσει την αγορα. Δεδομενων των μακροοικονομικων της χωρας και χωρις να βελτιωνονται οι μισθοι δεν βλεπω γιατι οι μελλοντικες αξιες θα ειναι υψηλοτερες. Και το AirBnB για να αποδωσει πρεπει να κανεις πολυ προσωπικη εργασια αν το δωσεις σε εταιρεια μαλλον θα μπαινεις μεσα ακομα και θεα στην θαλασσα να εχει. Σε καθε περιπτωση αν η πολυκατοικια και η περιοχη ειναι καλη και εγω δεν θα το πουλαγα αλλα θα το κραταγα για μερικη ενοικιαση μερικη προσωπικη χρηση. Εξαλλου ενα διαμερισμα δεν εχει και τοσα πολλα εξοδα.
-
Αφού το ξέρεις το άθλημα , προχώρα άφοβα ...
Και μία ατάκα δώρο ...
Αν σου λένε ότι το σπίτι είναι ακριβό , σε σχέση με κάποιο άλλο , να τους απαντάς ...
Το σπίτι δεν είναι ακριβό . Εσείς δεν έχετε τα λεφτά . Είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που μου λέτε ....
-
Σωστή η ατάκα του Criu,ομολογώ ότι την έχω κλέψει και την είπα σε κάποιον που ήθελε να αγοράσει ακίνητο στα μισά λεφτά της αγγελίας.Δυστυχώς ένα 80% των υποψήφιων αγοραστών έχει ψυχολογικά προβλήματα...ίσως λέω και λίγο...
Οπότε ή κάνεις υπομονή ή εξετάζεις άλλες εναλλακτικές για το ακίνητο σου.....απλά τα πράγματα.
-
Τωρα ακουσα άλλη προσφορά Χ-80.000.... έλεος. Τι μας τραβάς τότε...
Και το AirBnB για να αποδωσει πρεπει να κανεις πολυ προσωπικη εργασια αν το δωσεις σε εταιρεια μαλλον θα μπαινεις μεσα ακομα και θεα στην θαλασσα να εχει.
Μωρε ειναι πιο πολύ για να βγαζει εστω καποια έξοδά του, αν αφηνει και κατι οκ και για να μη μενει κλειστό... Ιδανικά ειναι η λύση blueground, τους άρεσε αλλά δεν έχει παρκινγκ.
Το σπίτι δεν είναι ακριβό . Εσείς δεν έχετε τα λεφτά . Είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που μου λέτε ....
Μα, τέτοια πρέπει να τους λες! Και εγω θελω Λαντροβερνεοντιφεντερ αλλα δε παω να κανω προσφορά 20.000... Σας μιλαω για σπίτι που τα έπιπλα (60ζ μοντερνα) έφυγαν Βελγιο σε γκαλλερυ που αγοράστηκαν αρκετες 10δες χιλιάδες και εσωτερικό που ακόμα και σπίτια 90/00ζ απλά δε το έχουν. Ολο καστομ με υλικά τότε από Γερμανία από όσο ξέρω.
-
Οταν πουλαμε κατι ακριβο,συχνα χρειαζεται υπομονη.
Εδω οι αμερικανοι πουλανε αυτοκινητο και μενει 3 μηνες στη μαντρα κατα μεσο ορο πριν πουληθει.
Ενα σπιτι θελει το χρονο του,μην θυμομαστε τις προ κρισης εποχες οπου οι τραπεζες εδιναν δανειο σε ολους χωρις σοβαρο ελεγχο και με τιμες στο Θεο.
Σημερα ειναι συγκεκριμενοι αγοραστες που μπορουν να αγορασουν, πχ ζευγαρια που μπορουν να παρουν δανειο και εχουν και μετρητα,ειναι οι πλουσιοι ξενοι που θελουν να ερθουν Ελλαδα,ειναι οι κινεζοι με ολα τα περιεργα τους (μεσαζοντες,συμπεριφορα)
Και ναι οι περισσοτεροι υποψηφιοι αγοραστες που θα εμφανιστουν συχνα ειναι για δεσιμο απο λιγο εως παρα πολυ,αυτο ειναι κανονας και γι αυτο καποιοι το δινουν σε μεσιτη πριν καταληξουν στο τρελαδικο
Θεωρω οτι κινουμαστε ηπιως ανοδικα σε γενικες γραμμες και θα συνεχισουμε ετσι,καθε περιοχη εχει τα δικα της βεβαια
-
Για να πάει ο μεσίτης στο τρελάδικο...χαχαχαχαχαχα
-
Χ-80000 είναι απλά προσβολή. Σε τέτοια περίπτωση μιλάς προσβλητικά και άσχημα και στον προσφέροντα και στον μεσίτη που στον έφερε λέγοντας του ΜΠΡΟΣΤΆ στον άλλον ότι δεν είναι σοβαρός και του αναιρεις και την εντολή. Θα γράψω αναλυτικά αργότερα γιατί τώρα είμαι έξω
-
Διαβάζω τον φίλο alejandro αυτά που τραβάει με τους υποψήφιους αγοραστές και κάθομαι και σκέφτομαι ότι ήμουν τόσο 'πρόβατο' και 'άσχετος' με αυτά τα θέματα όταν έψαχνα για σπίτι, που πήγα και αγόρασα χωρίς καν να κάνω κάποια προσφορά ή να ζητήσω κάποια καλύτερη τιμή.
Ακόμη και ο μεσίτης κατάλαβε ότι δεν έχω καμιά εμπειρία με αυτά τα θέματα οπότε ούτε καν και αυτός μπήκε στο κόπο να μου πει ότι υπάρχει η δυνατότητα για προσφορά. Είχε συννενοηθεί και με τον πωλητή ότι βρήκε το κατάλληλο κορόιδο, οπότε μου την έστησαν καλά.
Όλοι με έβλεπαν σαν πορτοφόλι με χρήματα.
-
Όπως το λέει ο Criu...μια τόσο χαμηλή προσφορά είναι τουλάχιστον προσβλητική...εννοείται ότι όταν γίνεται κάτι τέτοιο σε εμένα τους στέλνω να 'μετρήσουν' τα σκαλοπάτια.....ίσως έχω ξαναγράψει το παράδειγμα αλλά έχει την πλάκα του...
Ενοικίαση βίλλας 230τμ σε 3 στρέμματα με ζητούμενη τιμή 900 ευρώ...έρχεται ο τυπάς και λέει 'το παίρνω αλλά όχι 900...με 500'
Η απάντηση μου ήταν...'οκ,κανένα πρόβλημα το κλείνουμε τώρα. Απλά θα δίνεις 500 το ένα δεκαπενθήμερο και 500 το άλλο'
'Με δουλεύεις?'
'Δεν το ξεκίνησα εγώ'
Και απλά έφυγε.....
-
Ακόμη και ο μεσίτης κατάλαβε ότι δεν έχω καμιά εμπειρία με αυτά τα θέματα οπότε ούτε καν και αυτός μπήκε στο κόπο να μου πει ότι υπάρχει η δυνατότητα για προσφορά. Είχε συννενοηθεί και με τον πωλητή ότι βρήκε το κατάλληλο κορόιδο, οπότε μου την έστησαν καλά.
Νομίζω ότι είναι αυτονόητο για όλους ότι ως αγοραστής δεν δίνεις σχεδόν ποτέ την τιμή που ζητάει ο πωλητής, πλην εξαιρετικών ευκαιριών που επείγεσαι να κλείσεις την αγορά για να μην τις χάσεις.
Κατά τ' άλλα είναι αναμενόμενη ακόμη κι από τον πωλητή μια αντιπροσφορά από τον αγοραστή περί το 5-10% πιο κάτω.
-
Το ποσοστό που αναφέρει ο φίλτατος είναι το αναμενόμενο και έχει απόλυτο δίκιο. Από την άλλη όμως υπάρχουν και οι αγοραστές που τους δείχνεις ένα ακίνητο πραγματική ευκαιρία και κάνουν ακριβώς το αντίθετο του αναμενόμενου. Ή κάνουν ακόμα χαμηλότερη προσφορά που αυτόματα δεν γίνεται δεκτή ή πηγαίνουν και παίρνουν σπίτια που ούτε ευκαιρία είναι ούτε προσφέρουν την ποιότητα του πρώτου. Άπειρα τέτοια παραδείγματα....
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!