-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Που και που καπνίζω κανένα τον τελευταίο καιρό. 1 τη μέρα ή και το τριήμερο. Περνάω και περίοδο πίεσης... Πάντως έφτασα τους 6 μήνες που το έκοψα, αν και όχι 100%.Ερώτηση: τελευταία άρχισα να βγάζω φλέματα. [ακολουθεί αηδιαστική περιγραφή...] Πηχτά, πρασινοκίτρινα, με άσχημη οσμή. Πέρασα βέβαια και μια ίωση, αλλά αυτά δεν προέρχονται από το λαιμό αλλά από βαθιά. Είναι φυσιολογικό; 'Καθαρίζω' σιγά-σιγά;
σίγουρα καθαρίζεις, μπράβο που το έκοψες.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Λένε πώς (δεν πιστεύω να είναι επιστημονική άποψη όμως,μάλλον κομπογιαννίτικη) όσα χρόνια κάπνιζες τόσα θές να καθαρίσειςΚαικαμαν μπρεεεε,καικαμαν.
αν ειναι ετσι ,θελω καμια τριανταρια ακομη!!!
-
Συμπλήρωσα κι εγώ ένα χρόνο που το έκοψα...Ήμουν καπνιστής 15 χρόνια ξεκινώντας από 1 πακέτο τη μέρα μέχρι που έφτασα τα 2.5...Μετά άρχισα πάλι να το ρίχνω ξαναέφτασα στο 1 και έμεινα σταθερά πολλά χρόνια...Μετά σιγά σιγά άρχισα να το ελαττώνω κι άλλο και το έφτασα στο 1/2 πακέτο τη μέρα που περίπου κάπνιζα 1-2 χρόνια πριν το κόψω...Γενικώς είχα μια ικανότητα να ελέγχω εντελώς το πόσο κάπνιζα σε σημείο που δεν έπαιρνα απόφαση να το κόψω γιατί το θεωρούσα πανεύκολο...Ε τώρα που μπήκαμε πλέον στα 30 για τα καλά είπα ότι είναι καιρός να κόψουμε τη μαλακούρα και σταμάτησα....
Πλέον καπνίζω εντελώς περιστασιακά (δεν βγαίνουν πάνω από 7-8 τσιγάρα το μήνα)...Δε μου λείπει καθόλου αλλά όταν βρεθώ σε παρέα με πολλούς καπνιστές θα ανάψω κάνα δυο να θυμηθώ τα νιάτα μου
Διαφορές ορατές δια γυμνού οφθαλμού στη φυσική μου κατάσταση δεν έχω δει...
Μου είναι πάντως ευχάριστο που δεν έχω να σέρνω μαζί μου αυτή την 'υποχρέωση' αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει αλλάξει η ζωή μου όπως συνήθως βλέπω να αναφέρεται από πρώην καπνιστές....Μάλλον ήμουν από τις περιπτώσεις που κάπνιζα από μόδα, μαγκιά και μετά συνήθεια και δεν είχα γίνει ποτέ πραγματικός φίλος του καπνού...
Συνεχίζω να κοιτάω με πολύ συμπάθεια τους καπνιστές (δυστυχώς έχασα τον πατέρα μου από καρκίνο στον πνεύμονα σε DT ο οποίος ήταν 'λάτρης' του τσιγάρου) -
Ούτε κι'εγώ ήμουνα 'λάτρης' του καπνού.Ποτέ δε θυμάμαι να γουστάρισα τόν καπνό όταν το κάπνιζα.Μόνο την αίσθηση τής ανακούφισης απο τό στερητικό σύνδρομο
-
Εγω διαφορα ειδα.
Στη περιμετρο της μεσης.Ολο και αυξανεται. -
καπνιζα 7 χρονια,απο τα 19 μεχρι τα 26.το καλοκαιρι του 2002 ανεβηκα για αλλη μια φορα στο μυτικα,τη κορυφη του ολυμπου και τα εφτυσα.δεν ξερω γιατι κουραστηκα τη συγκεκριμενη φορα τοσο πολυ,ισως επειδη ανεβηκα απο τα πριονια μεχρι τη κορυφη αυθημερον.και τα προηγουμενα καλοκαιρια ανεβαινα πανω αλλα ποτε μου δεν ειχα κουραστει τοσο πολυ.
την επομενη μερα κρυολογησα,ο λαιμος μου χαλια και τοτε αποφασισα να το κοψω.και ευτυχως το καταφερα.
με βοηθησε βεβαια και η κοπελια μου,η οποια δεν καπνιζει.
απο τοτε,πανε 4 χρονια τωρα,δεν το ξαναεβαλα το μπασταρδο το τσιγαρο στο στομα.
ενα θα σας πω.ενοιωσα αλλος ανθρωπος.λες και γεμισε ζωντανια το σωμα μου.καμια σχεση με πριν οσο καπνιζα.
βεβαια οταν πηγαινω χειμωνα σε μαγαζια και βρωμαει τσιγαριλα,ενοχλουμαι μεν αλλα ευτυχως δεν μπαινω στο πειρασμο,
ουτε μου αρεσει να κανω κηρυγμα σε αυτους που καπνιζουν.δικαιωμα τους ειναι. -
Στο μέλλον όσοι δεν μπορούν να το κόψουν με το καλό, θα έχουν την επιλογή της χειρουργικής επέμβασης - μετά δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να το κόψουν
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/6298557.stm -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Συμπλήρωσα κι εγώ ένα χρόνο που το έκοψα...Ήμουν καπνιστής 15 χρόνια ξεκινώντας από 1 πακέτο τη μέρα μέχρι που έφτασα τα 2.5...Μετά άρχισα πάλι να το ρίχνω ξαναέφτασα στο 1 και έμεινα σταθερά πολλά χρόνια...Μετά σιγά σιγά άρχισα να το ελαττώνω κι άλλο και το έφτασα στο 1/2 πακέτο τη μέρα που περίπου κάπνιζα 1-2 χρόνια πριν το κόψω...Γενικώς είχα μια ικανότητα να ελέγχω εντελώς το πόσο κάπνιζα σε σημείο που δεν έπαιρνα απόφαση να το κόψω γιατί το θεωρούσα πανεύκολο...Ε τώρα που μπήκαμε πλέον στα 30 για τα καλά είπα ότι είναι καιρός να κόψουμε τη μαλακούρα και σταμάτησα....
Πλέον καπνίζω εντελώς περιστασιακά (δεν βγαίνουν πάνω από 7-8 τσιγάρα το μήνα)...Δε μου λείπει καθόλου αλλά όταν βρεθώ σε παρέα με πολλούς καπνιστές θα ανάψω κάνα δυο να θυμηθώ τα νιάτα μου
Διαφορές ορατές δια γυμνού οφθαλμού στη φυσική μου κατάσταση δεν έχω δει...
Μου είναι πάντως ευχάριστο που δεν έχω να σέρνω μαζί μου αυτή την 'υποχρέωση' αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει αλλάξει η ζωή μου όπως συνήθως βλέπω να αναφέρεται από πρώην καπνιστές....Μάλλον ήμουν από τις περιπτώσεις που κάπνιζα από μόδα, μαγκιά και μετά συνήθεια και δεν είχα γίνει ποτέ πραγματικός φίλος του καπνού...
Συνεχίζω να κοιτάω με πολύ συμπάθεια τους καπνιστές (δυστυχώς έχασα τον πατέρα μου από καρκίνο στον πνεύμονα σε DT ο οποίος ήταν 'λάτρης' του τσιγάρου)μπράβο που το έκοψες , γινόμαστε όλο και περισσότεροι οι αντικαπνιστές
-
εγω εκανα 2 πακετα τη μερα..ξεκινησα προσπαθεια να το κοψω εδω και 5 μερες.το πρωι και το βραδυ ειναι μαλλον οι πιο δυσκολες ωρες.πρεπει να εχω διαρκως μια τσιχλα στο στομα και κατι για να παιζω στα δαχτυλα μου..ο μονος ειμαι η ειχαν κ αλλοι το ιδιο προβλημα???????
-
Ο χρήστης monty έγραψε:
εγω εκανα 2 πακετα τη μερα..ξεκινησα προσπαθεια να το κοψω εδω και 5 μερες.το πρωι και το βραδυ ειναι μαλλον οι πιο δυσκολες ωρες.πρεπει να εχω διαρκως μια τσιχλα στο στομα και κατι για να παιζω στα δαχτυλα μου..ο μονος ειμαι η ειχαν κ αλλοι το ιδιο προβλημα???????Οποτε σου ερχεται η επιθυμια βρες καποια ασχολια για να μην το σκεπτεσαι.
Αν διαθετεις χρονο,μια βολτα με τα ποδια (χωρις λεφτα στην τσεπη!!!),μια μακρυνη βολτα με λεωφορειο, ενα σινεμα, θα βοηθησουν να το ξεπερασεις.Αν κατσεις σπιτι,μακρυα απο γλυκα και ροφηματα και αποφασισε να γινεις νοικοκυρης. Τακτοποιησε ντουλαπες,συρταρια,παλιες φωτο και γενικα κανε κατι να απασχολει το μυαλο σου. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
εγω εκανα 2 πακετα τη μερα..ξεκινησα προσπαθεια να το κοψω εδω και 5 μερες.το πρωι και το βραδυ ειναι μαλλον οι πιο δυσκολες ωρες.πρεπει να εχω διαρκως μια τσιχλα στο στομα και κατι για να παιζω στα δαχτυλα μου..ο μονος ειμαι η ειχαν κ αλλοι το ιδιο προβλημα???????
Οποτε σου ερχεται η επιθυμια βρες καποια ασχολια για να μην το σκεπτεσαι.
Αν διαθετεις χρονο,μια βολτα με τα ποδια (χωρις λεφτα στην τσεπη!!!),μια μακρυνη βολτα με λεωφορειο, ενα σινεμα, θα βοηθησουν να το ξεπερασεις.Αν κατσεις σπιτι,μακρυα απο γλυκα και ροφηματα και αποφασισε να γινεις νοικοκυρης. Τακτοποιησε ντουλαπες,συρταρια,παλιες φωτο και γενικα κανε κατι να απασχολει το μυαλο σου.Kλασσικά....κομπολόι!
-
ακυρο...προσπαθησα να το κοψω τωρα που ερωτευτηκα.ε,δε γινεται..
-
Ο χρήστης monty έγραψε:
ακυρο...προσπαθησα να το κοψω τωρα που ερωτευτηκα.ε,δε γινεται..Mην το ξαναπεις αυτό!
Τώρα που ερωτεύτηκες κάτι θα βρεις να κάνεις με τα χέρια σου την ώρα που θα θέλεις τσιγάρο...
Άρχισε ξανά την προσπάθεια....
-
Από την 1η Φεβρουαρίου απαγορεύεται στη Γαλλία το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους
ΑΠΟ ΤΗΝ Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου απαγορεύεται στη Γαλλία το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους . Θα εξαιρούνται κάποια καφέ και εστιατόρια που θα έχουν εξασφαλίσει ειδική άδεια-ένα μέτρο που πρωτοεφαρμόστηκε στην Ευρώπη από την Ιρλανδία το 2004.
Οι 13 έως 15 εκατομμύρια καπνιστές στη Γαλλία τέθενται πλέον «εκτός νόμου» σε επιχειρήσεις,διοικητικά κέντρα, σχολικά συγκροτήματα,νοσοκομεία,εμπορικά κέντρα,αεροδρόμια, αθλητικά κέντρα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους αποφασίστηκε με προεδρικό διάταγμα τον περασμένο Νοέμβριο και θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου «σε όλα τα κλειστά μέρη υποδοχής κοινού ή χώρους εργασίας» .Οποιοι συλλαμβάνονται να παρανομούν θα πληρώνουν πρόστιμο 68 ευρώ και οι υπεύθυνοι του χώρου 135 ευρώ. Ηδη έχουν επιστρατευτεί κάπου 170.000 πράκτορες (αστυνομικοί,επιθεωρητές δημόσιας υγείας και εργασίας) για την αυστηρή εφαρμογή του μέτρου
Στόχος του μέτρου,το οποίο έχει την αποδοχή του 70% των Γάλλων, είναι η αύξηση του αριθμού των μη καπνιστών και η μείωση του αριθμού των καπνιστών.Εξαιτίας του καπνίσματος χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους 66.000 Γάλλοι κατά μέσο όρο,με αποτέλεσμα το κάπνισμα να αποτελεί την πρώτη αιτία των θανάτων στη χώρα.Προκαλεί επίσης το 70% των κρουσμάτων καρκίνου.
«Ηταν καιρός να αντιδράσουμε «,δήλωσε ο γάλλος υπουργός Υγείας, Ξαβιέ Μπερτράν,εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι επόμενες γενιές θα θεωρούν αδιανόητο να έχουν καπνιστές στο γραφείο ή το σχολείο.
Για τους καπνιστές, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δημιουργήσουν κλειστές αίθουσες με τον απαραίτητο εξαερισμό για να μπορούν να καπνίζουν στα διαλείμματα της εργασίας. -
Φωτογραφίες για το κάπνισμα στη Γαλλία (αγγλομαθείς)
http://news.bbc.co.uk/1/shared/spl/hi/pop_ups/07/in_pictures_end_of_the_affair/html/1.stm -
και σε ολη τη μ.βρετανια μεχρι τον Ιουνιο του 2007 θα απαγορευτει το καπνισμα σε δημοσιους χωρους (στην ουαλια τον απριλιο, στη σκοτια ισχυει ηδη η απαγορευση)
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
φασισμος.Αφού βλάπτουμε τη δημόσια υγεία λέμε
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
φασισμος.Έχω να καπνίσω δύο εβδομάδες. (Τον τελευταίο χρόνο άλλωστε -μπορεί και δύο- δεν ξεπερνούσα τα 5 τσιγάρα την ημέρα παρά μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις. Το θέμα με την απαγόρευση είναι όντως ακραίο.
Στην Ιταλία ήταν όταν ήμουν εκεί πέρυσι το Μάιο ήταν πολύ ενοχλητικό. Από την άλλη όμως ξέρεις τι ωραία που είναι να βγαίνεις για φαγητό, για ποτό κ.λ.π. και να μη μυρίζουν τα ρούχα σου μετά?? Εγώ που κάπνιζα λίγο, πάντα με ενοχλούσε αυτό. Οπότε ίσως να μην είναι και τόσο άσχημο το μέτρο. Ίσα ίσα που θα βοηθήσει του καπνιστές να μειώσουν λίγο τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζουν. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
φασισμος.
Έχω να καπνίσω δύο εβδομάδες. (Τον τελευταίο χρόνο άλλωστε -μπορεί και δύο- δεν ξεπερνούσα τα 5 τσιγάρα την ημέρα παρά μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις. Το θέμα με την απαγόρευση είναι όντως ακραίο.
Στην Ιταλία ήταν όταν ήμουν εκεί πέρυσι το Μάιο ήταν πολύ ενοχλητικό. Από την άλλη όμως ξέρεις τι ωραία που είναι να βγαίνεις για φαγητό, για ποτό κ.λ.π. και να μη μυρίζουν τα ρούχα σου μετά?? Εγώ που κάπνιζα λίγο, πάντα με ενοχλούσε αυτό. Οπότε ίσως να μην είναι και τόσο άσχημο το μέτρο. Ίσα ίσα που θα βοηθήσει του καπνιστές να μειώσουν λίγο τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζουν.Ο Μιχάλης είναι απ' τους ανθρώπους που διατηρούν τη δυνατότητα να βλέπουν και λίγο τη θέση του μη καπνιστή!
Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι καπνιστές θεωρείτε κεκτημένο δικαίωμα το να καπνίζετε οπουδήποτε κι αν βρεθείτε, ενώ δεν αναγνωρίζετε το πιο απλό όλων, το δικαίωμα των ΜΗ καπνιστών ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΣΟΥΝ!
Δηλαδή, είναι φασισμός που σας απαγορεύεται να καπνίσετε κάπου, αλλά δεν είναι φασισμός που εσείς οι ίδιοι απαγορεύετε σ' εμάς να καθίσουμε κάπου και να ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ εκείνη την ώρα;
Τα πάντα είναι θέμα πολιτισμού και κουλτούρας τελικά! Κοιτάμε τον εαυτούλη μας και στα @@ μας οι υπόλοιποι!
Βρισκόμαστε σ' ένα forum στο οποίο οι περισσότεροι ξέρουμε ή προσπαθούμε να σεβόμαστε τους άλλους οδηγούς στο δρόμο, αλλά αυτόν που κάθεται δίπλα μας, δεν μπορούμε.Αν μπείτε σ' ένα λεωφορείο το καλοκαίρι και δίπλα σας κάτσει κάποιος που βρωμάει πάρα πολύ, θα τον βρίσετε από μέσα σας, θα τον πείτε χωριάτη, άξεστο, βρωμιάρη και ποιος ξέρει τι άλλο. Όταν όμως κάθεστε δίπλα μου και μου μολύνετε όλη την ατμόσφαιρα με το κωλοτσιγάρο σας, είμαι φασίστας εγώ επειδή δεν το αντέχω!
Αν κάτσω εγώ δίπλα σας και αρχίσω να ΚΛΑΝΩ σαν τρελός, αλλά μιλάμε τώρα κλανιά να μυρίσει όλο το μαγαζί, να μην υπάρχει ούτε ένα σημείο στο μαγαζί όπου να μπορείτε να αναπνεύσετε καθαρό αέρα, θα σας αρέσει; Και αν το επαναλαμβάνω συχνά με διάρκεια κλανιάς περί τα 5 λεπτά, τέτοιας μάλιστα που η μυρωδιά της να μένει στον αέρα, στα μαλλιά, στα ρούχα σας; Θα σας άρεσε;Χτες το βράδυ μου έφεραν κάτι χαρτιά στο σπίτι για να δουλέψω. Από γραφείο καπνιστών. Ενώ αρχικά τα είχα βγάλει στην άκρη, για να τελειώσω κάτι άλλες εκκρεμότητες, τους έδωσα απόλυτη προτεραιότητα γιατί δεν άντεχα τη ΒΡΩΜΑ απ' το τσιγάρο που είχαν πάνω τους! Και ήταν απλά χαρτιά!!!!!!!!
Αλλά είπαμε, είναι θέμα πολιτισμού! Και ζούμε σε μια χώρα στην οποία ο πολιτισμός δεν είναι απ' τις διαθέσιμες παροχές........ Ποιος τον έχασε άλλωστε για να τον βρει ο Έλληνας;
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
......Αν μπείτε σ' ένα λεωφορείο το καλοκαίρι και δίπλα σας κάτσει κάποιος που βρωμάει πάρα πολύ, θα τον βρίσετε από μέσα σας, θα τον πείτε χωριάτη, άξεστο, βρωμιάρη και ποιος ξέρει τι άλλο. Όταν όμως κάθεστε δίπλα μου και μου μολύνετε όλη την ατμόσφαιρα με το κωλοτσιγάρο σας, είμαι φασίστας εγώ επειδή δεν το αντέχω!
Αν κάτσω εγώ δίπλα σας και αρχίσω να ΚΛΑΝΩ σαν τρελός, αλλά μιλάμε τώρα κλανιά να μυρίσει όλο το μαγαζί, να μην υπάρχει ούτε ένα σημείο στο μαγαζί όπου να μπορείτε να αναπνεύσετε καθαρό αέρα, θα σας αρέσει; Και αν το επαναλαμβάνω συχνά με διάρκεια κλανιάς περί τα 5 λεπτά, τέτοιας μάλιστα που η μυρωδιά της να μένει στον αέρα, στα μαλλιά, στα ρούχα σας; Θα σας άρεσε;.....Nα πάρει άμεσα απόφαση η ΕΕ για την βρώμα και την κλανιά
Είναι θέμα πολιτισμού όπως λες και ο κάθε καπνιστής πρέπει να κρίνει την κάθε κατάσταση προτού καπνίσει. Από την άλλη η απαγορευση, χαρακτηρίζεται ως φασισμός από την άποψη ότι το τσιγάρο δεν είναι κάτι παράνομο, μπορεί να το αγοράσει ο καθείς, φορολογείται τρελλά και οι ίδιες οι κυβερνήσεις και οι ΕΕ επιδοτούν καπνοπαραγωγούς και τους παροτρείνουν να παράγουν καπνά. Οξύμωρο? Ξέρουμε επίσης ότι οι απαγορεύσεις φέρνουν συνήθως τα αντίθετα αποτελέσματα.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ