-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Δεν ειναι μονο αυτος ο λογος που το ειπα. Αλλα φυσικα ειναι βλακωδες να ΜΗ μεταφερεις εως και το 50% της ροπης στον αλλο αξονα, σε συνθηκες ελλειπους προσφυσης, διοτι πολυ απλα δε δινεις στο οχημα τη μεγιστη δυνατη προσφυση.
Φυσικη Γυμνασιου να ξερεις, αρκει για να καταλαβεις οτι αποτελει παμμεγιστη ηλιθιοτητα αυτο που εκαναν οι μηχανικοι της Φεραρι, ειδικα οταν διαφημιζουν την FF να κινειται σε χιονισμενους δρομουςΕκτός από περιορισμένης αντίληψης, είσαι και τέρμα αμόρφωτος!
Οχι μονο ειμαι πιο εξυπνος και μορφωμενος απο σενα, αλλα η αδυναμια σου να αρθρωσεις ενα λογικο επιχειρημα δειχνει οτι εισαι κατι ακομα χειροτερο που δεν θα το πω δημοσια.... Ξερεις εσυ ομως.
-
Ο χρήστης SkylineGT-R έγραψε:
Δεν ειναι μονο αυτος ο λογος που το ειπα. Αλλα φυσικα ειναι βλακωδες να ΜΗ μεταφερεις εως και το 50% της ροπης στον αλλο αξονα, σε συνθηκες ελλειπους προσφυσης, διοτι πολυ απλα δε δινεις στο οχημα τη μεγιστη δυνατη προσφυση.
Φυσικη Γυμνασιου να ξερεις, αρκει για να καταλαβεις οτι αποτελει παμμεγιστη ηλιθιοτητα αυτο που εκαναν οι μηχανικοι της Φεραρι, ειδικα οταν διαφημιζουν την FF να κινειται σε χιονισμενους δρομουςΕκτός από περιορισμένης αντίληψης, είσαι και τέρμα αμόρφωτος!
Οχι μονο ειμαι πιο εξυπνος και μορφωμενος απο σενα, αλλα η αδυναμια σου να αρθρωσεις ενα λογικο επιχειρημα δειχνει οτι εισαι κατι ακομα χειροτερο που δεν θα το πω δημοσια.... Ξερεις εσυ ομως.
Με πόσο εβγαλες την έκτη;;
Βρε παιδί μου, γελάνε και οι πέτρες με την χαζομαρα σου
-
-
Το όφελος της 4RM έναντι άλλον συστημάτων AWD είναι οι μειωμένες απώλειες μετάδοσης και η μη εμπλοκή της στα πολλά χιλιόμετρα ανά ώρα.
Επίσης κατά τη Ferrari πάντα, δεν θα ήθελε σε τίποτα μια υποστροφική συμπεριφορά στην FF. Θεωρεί ότι το να μεταφέρονται ως 200 ίπποι στον εμπρόσθιο άξονα είναι ότι καλύτερο.
Πέρα από φιλολογικό και εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον, δεν ξέρω τι είναι καλύτερο επί του πρακτέου, μιας ούτε το GTR έχω οδηγήσει, ούτε την FF, αλλά και να το είχα κάνει, δεν διαθέτω την εμπειρία για να αποκομίσω feedback τόσο λεπτομερών technical details από μια βόλτα. -
Σκάιλάιν Τζι Τι Αρ, σταμάτα ..... Τι είναι αυτά που λες και γράφεις, είσαι σχεδόν παντού λάθος....... ΄'Παμμέγιστη ηλιθιότητα'
Εν τω μεταξύ έχω ένα βίντεο που ένα Πασχαλινό πυροτέχνημα (μαμά έτσι, όχι πειραγμένο) όχι μόνο περνά το Νισσάν σε 0-100 αλλά και στο τέλος ανεβαίνει και στα 100 μέτρα ύψος και το Νισσάν ακόμη έρχεται. -
και η πλακα ειναι οτι θεωρει εξελιξη ενα συστημα που υπαρχει απο το r32 και οχι της ff που ειναι εντελως νεα(?) σχεδιαση
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
και η πλακα ειναι οτι θεωρει εξελιξη ενα συστημα που υπαρχει απο το r32 και οχι της ff που ειναι εντελως νεα(?) σχεδιασηΗ προελευση που λες δε σημαινει τιποτε εφοσον στο GT-R ειναι εντελως νεα σχεδιαση. Δηλαδή αν η βασική αρχή παραμενει ιδια αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο (μαλλον καλο ειναι).
Τα κακά με το GT-R είναι 2: Το τεραστιο βάρος και η τεχνητη αισθηση. Το δευτερο θελει η Φεραρι να αποφυγει με τον δικο της τυπο τετρακινησης, και καλα κανει. Απο την αλλη, η Νισαν εφτιαξε ενα φονεα γιγαντων που μαλιστα κοστιζει πολυ λιγοτερο - αρα και μονο που το συγκρινουμε με Φεραρι ειναι τζαπωνικη επιτυχια.
-
To 4RM είναι πολύ υποδεέστερο της τετρακίνησης του GT-R, κατά τα άλλα, λουλούδια.
Φυσικη Γυμνασιου να ξερεις, αρκει για να καταλαβεις οτι αποτελει παμμεγιστη ηλιθιοτητα αυτο που εκαναν οι μηχανικοι της Φεραρι, ειδικα οταν διαφημιζουν την FF να κινειται σε χιονισμενους δρομους
Αποφοιτοι ΙΕΚ ειναι τι περιμενεις?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Με πόσο εβγαλες την έκτη;;
Βρε παιδί μου, γελάνε και οι πέτρες με την χαζομαρα σου
Κανενα επιχειρημα διαθετεις; Προφανως οχι.
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
και η πλακα ειναι οτι θεωρει εξελιξη ενα συστημα που υπαρχει απο το r32 και οχι της ff που ειναι εντελως νεα(?) σχεδιασηΑπο το R32 μεχρι σημερα, η τετρακινηση αυτη εχει βελτιωθει παρα πολυ. Οπως ειπαμε και πριν, αυτο που μετραει σε μια τετρακινηση πανω απ ολα ειναι η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ και οχι αν θα εξοικονομησει 5 αλογα παραπανω λογω λιγοτερων απωλειων. Αυτα τα μαρκετινγκ τρικ που σας πουλαει η Φεραρι ειναι για γελια.
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Σκάιλάιν Τζι Τι Αρ, σταμάτα ..... Τι είναι αυτά που λες και γράφεις, είσαι σχεδόν παντού λάθος....... ΄'Παμμέγιστη ηλιθιότητα'
Εν τω μεταξύ έχω ένα βίντεο που ένα Πασχαλινό πυροτέχνημα (μαμά έτσι, όχι πειραγμένο) όχι μόνο περνά το Νισσάν σε 0-100 αλλά και στο τέλος ανεβαίνει και στα 100 μέτρα ύψος και το Νισσάν ακόμη έρχεται.Τι ακριβως ειναι λαθος; Εχεις να πεις τιποτα ή απλως πουλας εξυπναδες κι εσυ;
-
Σωστά. Το ζητούμενο στην 4κίνηση είναι να μην σπινάρει το εργαλείο κι ας σπαταλάει 350 άλογα. Έχουμε άλλα 1250 (με καύσιμο 118 οκτανίων βεβαίως βεβαίως ) να κάνουν τη δουλειά!
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Το όφελος της 4RM έναντι άλλον συστημάτων AWD είναι οι μειωμένες απώλειες μετάδοσης και η μη εμπλοκή της στα πολλά χιλιόμετρα ανά ώρα.
Επίσης κατά τη Ferrari πάντα, δεν θα ήθελε σε τίποτα μια υποστροφική συμπεριφορά στην FF. Θεωρεί ότι το να μεταφέρονται ως 200 ίπποι στον εμπρόσθιο άξονα είναι ότι καλύτερο.
Πέρα από φιλολογικό και εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον, δεν ξέρω τι είναι καλύτερο επί του πρακτέου, μιας ούτε το GTR έχω οδηγήσει, ούτε την FF, αλλά και να το είχα κάνει, δεν διαθέτω την εμπειρία για να αποκομίσω feedback τόσο λεπτομερών technical details από μια βόλτα.Οποιονδηποτε μηχανικο και να ρωτησεις θα σου πει αυτο που λεω ΕΓΩ. Η πιο αποτελεσματικη τετρακινηση ειναι αυτη που εχει τη δυνατοτητα να μοιρασει τη ροπη καλυτερα σε ΟΛΟΥΣ τους τροχους. Τα υπολοιπα ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε.
Αυτο που λες επισης δεν ισχυει. Και στο GT-R ολη η ροπη παει στους πισω τροχους στα πολλα χιλιομετρα, εφοσον υπαρχει επαρκης προσφυση. -
Σωστά. Το ζητούμενο στην 4κίνηση είναι να μην σπινάρει το εργαλείο κι ας σπαταλάει 350 άλογα. Έχουμε άλλα 1250 (με καύσιμο 118 οκτανίων βεβαίως βεβαίως ) να κάνουν τη δουλειά!Αν σπιναρει το εργαλειο σημαινει οτι οσα αλογα και να εχεις, σπαταλωνται... Η διαφορα απωλειων μεταδοσης ενος GT-R και μιας FF ειναι γελοια. Η FF εχει και 100 αλογα παραπανω, εντωμεταξυ..... Αλλα ειναι πιο βαρια απο το GT-R και ετσι δεν επιταγχυνει πολυ πιο γρηγορα.... Για αυτοκινητο 660 ιππων εχει μετριες επιδοσεις.
-
Εμείς δεν θέλουμε να ρωτήσουμε μηχανικό, ΕΣΥ θέλουμε να μας εξηγήσεις που δείχνεις να ξέρεις. Που να το βρούμε το μηχανικό τώρα και στην τελική τι να τον κάνουμε όταν έχουμε ΕΣΕΝΑ. Θες να απαντήσεις, λοιπόν, πως φτιάχνεται η πιο αποτελεσματική 4κίνηση, ποια τα οφέλη της, ποιες οι απώλειες (εάν έχει) και που τη βρίσκουμε ως εφαρμογή?
Εγώ δυστυχώς οικονομικά έχω τελειώσει και δεν ξέρω από αυτά.
-
Ferrari FF 660 PS 1880 kg 0-100 3.7 !!! 0-200 11.0
Nissan GT-R 550 PS 1730 kg 0-100 2.9 0-200 10.9Mετα τα 200 αρχιζει μονο η Φεραρι να πηγαινει καλυτερα. Μεγαλη επιτυχια εται; Και 150 κιλα παραπανω βαρος....
-
Ναι δυστυχώς οι μηχανικοί, που λέει ο λόγος δηλαδή, της Φερράρι δεν τα κατάφεραν και πολύ καλά με την FF.
Θες όμως να απαντήσεις και στα καυτά ερωτήματα που έχω θέσει πιο πάνω? Να μάθουμε και κάτι βρε αδερφέ...
-
Εμείς δεν θέλουμε να ρωτήσουμε μηχανικό, ΕΣΥ θέλουμε να μας εξηγήσεις που δείχνεις να ξέρεις. Που να το βρούμε το μηχανικό τώρα και στην τελική τι να τον κάνουμε όταν έχουμε ΕΣΕΝΑ. Θες να απαντήσεις, λοιπόν, πως φτιάχνεται η πιο αποτελεσματική 4κίνηση, ποια τα οφέλη της, ποιες οι απώλειες (εάν έχει) και που τη βρίσκουμε ως εφαρμογή?Εγώ δυστυχώς οικονομικά έχω τελειώσει και δεν ξέρω από αυτά.
Οχι, θα κανεις αυτο που εκανα εγω. Θα ρωτησεις καποιον ειδικο να σου πει. Ρωτα οποιον θες. Ποια τετρακινηση ειναι πιο αποτελεσματικη στο δρομο, σε συνθηκες μειωμενης προσφυσης, αυτη που στην καλυτερη περιπτωση κανει διανομη ροπης 70-30 ή αυτη που κανει 50-50;
-
Ναι δυστυχώς οι μηχανικοί, που λέει ο λόγος δηλαδή, της Φερράρι δεν τα κατάφεραν και πολύ καλά με την FF.Ουτε καν launch control δεν εβαλαν.... για να εχει τοσο χαλια 0-100.
-
Εσύ ποιον ειδικό ρώτησες? Για να πάω στον ίδιο αν είναι. Εδώ που είμαι που να βρεθεί ειδικός για θέματα 4κίνησης...
Ναι δυστυχώς οι μηχανικοί, που λέει ο λόγος δηλαδή, της Φερράρι δεν τα κατάφεραν και πολύ καλά με την FF.
Ουτε καν launch control δεν εβαλαν.... για να εχει τοσο χαλια 0-100.
Σοβαρά μιλάς?? Ε τόσα ξέρουν τόσα κάνουν.
Nissan GT-R