-
Μιλαμε για δυο αυτοκινητα που ειναι ισως τα κορυφαια στο ειδος τους.Αποφασισα να δοσω την Ε46 320ci που εχω και να παρω ενα roadster μεχρι 2200 κυβικα. Ειμαι λατρεις των BMW αλλα εχω την εντυπωση οτι ακομα και το Z4 3.0 δεν μπορει να τα βγαλει περα με το S2Κ. Απ'την αλλη ομως ολα αυτα που λεγονται για την καθολου καλη ασφαλεια των Honda με φοβιζουν λιγακι. Για πειτε καμια αποψη...
-
Μιλαμε για δυο αυτοκινητα που ειναι ισως τα κορυφαια στο ειδος τους.Αποφασισα να δοσω την Ε46 320ci που εχω και να παρω ενα roadster μεχρι 2200 κυβικα. Ειμαι λατρεις των BMW αλλα εχω την εντυπωση οτι ακομα και το Z4 3.0 δεν μπορει να τα βγαλει περα με το S2Κ. Απ'την αλλη ομως ολα αυτα που λεγονται για την καθολου καλη ασφαλεια των Honda με φοβιζουν λιγακι. Για πειτε καμια αποψη...
-
-
Ο χρήστης ///M έγραψε:
Απ'την αλλη ομως ολα αυτα που λεγονται για την καθολου καλη ασφαλεια των Honda με φοβιζουν λιγακι. Για πειτε καμια αποψη...Παντού υπάρχει ενας μύθος.
και τα δύο είναι εξίσου ασφαλή:
http://www.euroncap.com/content/safety_ ... =8&id2=121
http://www.euroncap.com/content/safety_ ... =8&id2=186Τωρα απο τα 2 η Ζ4 είναι πιο πολυτελής και ίσως πιο άνετη, κατα τα άλλα το S2000 είναι σε δική του κλάση, το αυτοκίνητο είναι αριστούργημα, μελετημένο μέχρι τη τελευταία βίδα.
Εγω αυτό θα έπαιρνα αν και η Ζ4 πρέπει να είναι πολύ καλό αυτοκίνητο.
-
Προσωπική άποψη: Z4!
Υπέρ:
**Ροπή **- 30,6/21,2, και στις μισές στροφές!
**Χώρος Αποσκευών **- 240/143Επίσης, το S2000 κοντεύει στην δύση της καριέρας του - οπότε πιθανόν είναι να προβληματιστείς στην αξία μεταπώλησης.
-
Η ροπή τι σημασία έχει?
-
Μεχρι την τελαυταια βιδα ειναι μελετημενο και το Ζ4. Προσωπικα προτιμω εμφανισιακα το Honda, αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο.
Το HONDA ειναι στενο, το εχω οδηγησει δεν με χωρουσε με πολυ ανεση (1.85 υψος) μεσα, και εχει ενα μοτερ που σε απολυτες τιμες ειναι απο τα κορυφαια, αλλα εχει αναγκη απο στροφες (rpm) για να αποδωσει. Αξιοπιστο επισης. Οσο για τα κρατηματα του, η δευτερη γενια ειναι καλυτερη, η πρωτη ειχε καποια ευαισθητα σημεια.
Δοκιμασε και τα δυο, δεν αγοραζουμε αυτοκινητο λες και ειναι πιτσα, απο τους καταλογους μονο.
Απο την δικη μου εμπειρια, παντα προτιμω τα κυβικα, σε τετοιου ειδους αυτοκινητα. Εξαιρουνται ειδικες κατασκευες, Caterham/Elise κλπ.
Τα κυβικα εχουν ροπες, και για καθημερινη οδηγηση, θελεις ροπες, αυτες σε επιταχυνουν. Βεβαια, χωρις να το εχω κοιταξει η Ζ4 θα καιει παραπανω.
Μιλαω για 3λιτρη Ζ4 ετσι.
Με το καλο λοιπον
-
Φίλε μου, μην ακούς τα γουρουνάκια, αυτά είναι καλά μόνο για τα σαντουιτσάκια σου . Αν σκέφτεσαι την Ζ4 2.2, τότε δεν υπάρχει καμία σύγκριση, το S είναι πολύ καλύτερο οδηγικά. Έχοντας οδηγήσει όμως την τρίλιτρη, μπορώ να σου πω ότι είναι καταπληκτική εκτός από το μπλοκέ διαφορικό, που δυστυχώς λείπει. Με ένα μπλοκέ, θα ήταν από τα καλύτερα roadster που κυκλοφόρησαν ποτέ. Αν βέβαια δε θες να κάνεις παντιλίκια στο άγριο οδόστρωμα της Κύπρου και δε σε ενδιαφέρει τόσο η οδική συμπεριφορά, τότε πάρε την Ζ4 και το ελάχιστο που θα χάσεις εκεί, θα το χεις κερδίσει σε ποιότητα, χώρους και ενδεχομένως μούρη. Όσο για σένα μικρό γουρουνάκι, αν οδηγούσες το τρίλιτρο μοτέρ, θα καταλάβαινες ότι η ροπή έχει πολύ μεγάλη σημασία. Αν υποθέσουμε ότι το μοτέρ του S είναι χαμηλά αντίστοιχο του Type-R, τότε όντως υπάρχει πρόβλημα.
-
Eγώ θα προτιμούσα το S2000 από την Ζ4 εκτός αν μιλάμε για την τρίλιτρη Z4! Ανάμεσα σε τρίλιτρη Ζ4 και S2000 θα προτιμούσα την μπέμπα. Από ομοφιά έχουν και τα δύο όμορφα στοιχεία, το ένα λίγο πιο άγιο (honda) το άλλο λίγο πιο κυριλέ (bmw). Από ποιότητα η μπέμπα είναι καλύτερη αλλά και το honda δεν θα σε αφήσει παραπονεμένο.
-
Πιστεύω πως η Ζ4 είναι πολύ πιο ωραία εμφανισιακά σε σχέση με το S2000, το οποίο μου μοιάζει κάπως κλειστοφοβικό. Είναι ένα αυτοκίνητο που θα μπορέσεις να το οδηγήσεις και σε μεγάλα ταξίδια - τόσο ήρεμα όσο και καταπίνοντας τις στροφές δείχνοντας τα δόντια της - , ενώ εκεί το S2000 θα γίνει κουραστικό (λόγω υψηλόστροφης λειτουργίας). Επίσης είναι και πιο πολυτελής (στα 45.000
-
Z4 δαγκωτη
εξοπλισμος/πολυτελεια, καμμια σχεση
**all around ταχυτητα, πολυ καλυτερη (7 δευτερολεπτα γρηγοροτερη στο Nurburgring αν και σε ρεπριζ ειναι μονο οριακα μπροστα)
**
Status (που ας μην γελιομαστε, σε αυτα τα αυτοκινητα παιζει μεγαλο ρολο) σαφως καλυτερο -
Θα βοηθούσε αν μας έγραφες τιμές Κύπρου, κάτι αρκετά σημαντικό γιατί εδώ κρίνουμε με βάση άλλα δεδομένα.
Ενδεικτικά στην Αγγλία το S έχει 39-40Κ ευρώ, κάτι περισσότερα από τη Ζ 2.5 και λιγότερα από τα 46Κ της τρίλιτρης Ζ
-
Ο χρήστης ///M έγραψε:
Απ'την αλλη ομως ολα αυτα που λεγονται για την καθολου καλη ασφαλεια των Honda με φοβιζουν λιγακι. Για πειτε καμια αποψη...Giati den einai asfalh?
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Προσωπική άποψη: Z4!Υπέρ:
**Ροπή **- 30,6/21,2, και στις μισές στροφές!
**Χώρος Αποσκευών **- 240/143Επίσης, το S2000 κοντεύει στην δύση της καριέρας του - οπότε πιθανόν είναι να προβληματιστείς στην αξία μεταπώλησης.
Kai mia xontrelo 150kg mporh na exei perisoterh dunamh apo ta dika mou 90kg.
Ti sxesh exei h metapolish me to termatismo paragwghs?
-
εμφανησιακά προτιμώ το Ζ4. Από άποψη χρηστικότητας και ευρυχωρίας επίσης. Το σασί, ο κινητήρας+κιβώτιο και η ποιότητα συναρμολόγησης του S2000 είναι εξαιρετικά αν και το αυτοκίνητο δείχνει πλέον παλιό, 5ετία γαρ. Το Ζ4 είναι σπορ αν και υστερεί σε αίσθηση [βελτιώνεται με σπορ μη-run-flat ελαστικά αυτό], είναι πιο πολυτελές και έχει έναν εύηχο 6κύλινδρο bmw κινητήρα.
Θέτεις το όριο των 2200 κυβικών για λόγους φορολογίας? αν όχι σωστά υπέδειξαν πριν πως σε παίρνει οικονομικά για το 2.5. Το 2.2 Ζ4 φουλ εξοπλισμένο απέναντι στο S2000 χάνει κατά κράτος σε επιδόσεις και είναι καθαρά θέμα προτεραιοτήτων η επιλογή. Το 2.5 είναι για τα κριτήριά μου σαφώς προτιμότερο του S2000 αλλά η καλύτερη αξιολόγηση είναι να τα οδηγήσεις.
Στα υπ όψιν ότι αναμένονται σύντομα νέοι κινητήρες 2.5 και 3.0 λίτρων στις υπάρχουσες τιμές [δεν έχω ιδέα τι θα απογίνει ο 2.2] καθώς και νέα έκδοση με τον τετρακύλινδρο των 150 ίππων
-
Αν μιλάς για Ζ4 2.2 τότε πάρε S2000.
Αλλιώς Z4 3λιτρη. -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Τωρα απο τα 2 η Ζ4 είναι πιο πολυτελής και ίσως πιο άνετη, κατα τα άλλα το S2000 είναι σε δική του κλάση, το αυτοκίνητο είναι αριστούργημα, μελετημένο μέχρι τη τελευταία βίδα.Εγω αυτό θα έπαιρνα αν και η Ζ4 πρέπει να είναι πολύ καλό αυτοκίνητο.
με κάλυψες πλήρως
-
Χμμμμ
Τον τίτλο του θέματος το διάβασα ως ... 'BMW Z4 or ZONDA' και αυτομάτως σκέφτηκα να απαντήσω, 'μα φυσικά το Pagani Zonda να παρεις'.
Φυσικά, μισό millisecond μετά, κατάλαβα το λάθος μου.
Τι έχετε για την περίπτωσή μου γιατρέ;
-
Δώστε μία Enzo στον κύριο, παρακαλώ. Την καλύπτει ο ΙΚΑΣ (ή μήπως ο ΙΚΕ;)
-
Φιλε να παρεις καλυτερα ενα NSX που σκιζει τα Μ3...................
BMW Z4 OR HONDA S2000