-
Στον t-jet μην περιμένεις κατανάλωση κάτω από 8. Αν έχεις βαρύ ποδι τα 10 τα εχει για πλάκα!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Multiair χωρίς δεύτερη σκέψη. Μόνο που δεν κάνουν τα ίδια λεφτά.
Αλλιώς, ο 170αρης είναι ωραίος, μπορώ να πως ότι σε σχέση με τον 150 tjet έχει κάπως καλύτερη απόκριση, πολύ καλύτερο κράτημα μέχρι τις 5500-6000 στροφές και, σύμφωνα με τις προδιαγραφές, κάνα λίτρο λιγότερη κατανάλωση. Όπως είπε και ο φίλος παραπάνω, ένα 8αρι μέση το έχεις για πλάκα για τον 120αρη, εγώ τόσο έχω με τον 150 αλλά μιλάμε για επαρχία και με πολύ ελαφρύ πόδι.
Μόνο του μειονέκτημα του 170 είναι ότι δεν παίρνει υγραέριο, ενώ ο tjet είναι μάλλον επιδεκτικος και ανθεκτικός σε αυτό. Εγώ προσωπικά έχω βάλει και το έχω κάνα 40.000 χλμ.Στάλθηκε από το T8-PLUSM μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 135488.asp
Νέα Giulietta Veloce
Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/12/2016
Η κορυφαία έκδοση της Giulietta αλλάζει όνομα και λανσάρεται με μικρές αισθητικές αλλαγές που δεν αλλάζουν σε καμία περίπτωση τον χαρακτήρα της.What is new
-Με κινητήρα 1.750 κ.εκ. απόδοσης 240 ίππων
-Αποκλειστικά διπλού συμπλέκτη κιβώτιο Alfa TCT
-Τιμή 42.360 ευρώ- Εμφάνιση, επιδόσεις, οδική συμπεριφορά και αίσθηση, φρένα
- Λειτουργία κιβωτίου ως αυτόματο, άνεση ανάρτησης, χώρος για τα κεφάλια πίσω
Για το 2016 η Alfa Romeo εφάρμοσε μια σειρά από μικροαλλαγές, στον αισθητικό τομέα, σε όλη τη γκάμα της Giulietta. Έτσι μετά τις απλές εκδόσεις του μικρομεσαίου μοντέλου, σειρά είχε η κορυφαία έκδοση.
Και για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, η Alfa Romeo αφήνει πίσω την κωδική ονομασία «Quadrifoglio Verde», με την οποία προσδιόριζε την κορυφαία έκδοση της Giulietta, με το μοτέρ της 4C, 1,75 TBI με τα 240 άλογα.
Πλέον, η συγκεκριμένη έκδοση ονομάζεται «Veloce» διατηρώντας στο έπακρο τα δυναμικά της χαρακτηριστικά. Εξωτερικά, η κορυφαία έκδοση της Giulietta διαθέτει νέα μάσκα κυψελωτή μάσκα, σε σύγκριση με το προ-ανανέωσης μοντέλο, με το πίσω μέρος να μη φέρει απολύτως καμία διαφορά (πλην του λογότυπου που είναι τοποθετημένο στο κέντρο του πορτμπαγκάζ). Νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών, ενώ στα φτερά πλέον δεσπόζουν τα διακριτικά «Veloce» και όχι το τετράφυλλο τριφύλλι της Quadrifoglio Verde.
Εσωτερικό: Με μικρές αλλαγές
Περνώντας στο εσωτερικό της ανανεωμένης Veloce συναντάμε νέες επενδύσεις στο ταμπλό, πίνακα οργάνων με νέο φόντο, αλλά και το λογότυπο της ιταλικής φίρμας στο τιμόνι που είναι πλέον ασημί απόχρωσης. Παράλληλα, το σύστημα πολυμέσων UConnect Live έχει αναβαθμιστεί. Από κει και πέρα, σε επίπεδο χώρων και ποιότητας δεν παρατηρούνται αλλαγές. Τα υλικά της καμπίνας παραμένουν ποιοτικά και με καλό φινίρισμα, προβάλλοντας το premium χαρακτήρα του αυτοκινήτου (το μαλακό υλικό παραμένει στο πάνω μέρος του ταμπλό). Οι χώροι τέλος, βρίσκονται συνολικά σε καλά επίπεδα και είναι επαρκείς για 4 ενήλικες, ενώ το πορτ-μπαγκάζ με όγκο 350 λίτρων, είναι λίγο πιο κάτω από το μέσο όρο της κατηγορίας.Κινητήρας-Κιβώτιο: 240 PS με στάνταρ το TCT
Κάτω από το καπό της Veloce συναντούμε και πάλι τον τούρμπο βενζινοκινητήρα της 4C. Με χωρητικότητα 1,75 λτ., η ονομαστική του απόδοση ανέρχεται στους 240 ίππους στις 5.750 σ.α.λ. και η μέγιστη ροπή αγγίζει τα 300 Nm στις 1.850 σ.α.λ. (340 Nm στις 2.000 σ.α.λ. με επιλεγμένο το «Dynamic» στο Alfa D.N.A.). Και πάλι, το συγκεκριμένο μοτέρ εφοδιάζεται στάνταρ με το αυτόματο, διπλού συμπλέκτη, 6άρι Alfa TCT κιβώτιο.Τα 240 άλογα ταιριάζουν γάντι με τον σπόρ χαρακτήρα του αυτοκινήτου, όπως επίσης και ο μπάσος ήχος του κινητήρα που φτάνει στην καμπίνα των επιβατών. Σε επίπεδο επιδόσεων δεν παρουσιάζονται αλλαγές σε σχέση με την QV, ούτε και σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του κιβωτίου TCT. Έτσι, οι ενστάσεις για την αυτόματη λειτουργία του παραμένουν, καθώς τις περισσότερες φορές θα προβληματίσει τον οδηγό με τις αλλαγές που κάνει. Τα πράγματα αλλάζουν κάπως στη χειροκίνητη λειτουργία, όπου η αλλαγή των σχέσεων γίνεται και μέσω paddles στο τιμόνι, αλλά και πάλι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης (στον κόφτη αλλάζουν αυτόματα οι σχέσεις).
Στο δρόμο: Παραμένει κορυφαία
Στο δρόμο, η Alfa Romeo Giulietta Veloce είναι αντάξια κάθε προσδοκίας. Το γρήγορο τιμόνι, το κορυφαίο πλαίσιο και η σφιχτή ανάρτηση είναι ορισμένα από τα σημεία που κάνουμε τη Veloce να συγκινεί τον οδηγό της. Στην καθημερινή οδήγηση, το αυτοκίνητο είναι φιλικό προς τον οδηγό, με το γενικότερο στήσιμό του και τα χαμηλού προφίλ ελαστικά να επιτάσσουν ιδιαίτερη προσοχή στους ελληνικούς δρόμους. Σε αυτό το δρόμο ακολουθεί και το σύστημα Alfa D.N.A. (επεμβαίνει σε απόκριση κινητήρα, αίσθηση τιμονιού, φρένα, ενεργοποιεί το ηλεκτρονικό διαφορικό e-Q2), με την επιλογή «Natural» να βοηθά στην καθημερινή οδήγηση τη Veloce, ενώ η επιλογή «Dynamic» βοηθά στο να ξεδιπλώσει το ιταλικό της ταμπεραμέντο στη γρήγορη οδήγηση.Συμπέρασμα
Παρά τα 7 χρόνια παρουσίας στην αγορά, η Alfa Romeo Giulietta Veloce παραμένει μια από τις καλύτερες επιλογές στην κατηγορία της, λόγω σχεδίασης, σχέσης απόδοσης-κυβισμού κινητήρα και στησίματος. Σίγουρα τα 41.000 ευρώ δεν είναι σε καμία περίπτωση λίγα χρήματα. Ωστόσο ο πλήρης βασικός εξοπλισμός και τα οδηγικά χαρακτηριστικά του μοντέλου παραμένουν τα ισχυρά ατού. Σε κάθε περίπτωση θα προτιμούσαμε να υπήρχε και με χειροκίνητο κιβώτιο στη γκάμα. -
Καλημέρα στην ομαδα αποφάσισα να δωσω το clio..και να παω σε κατι μεγαλύτερο..βρηκα 2 τζουλιετες βενζινη, η μια με τον t-jet(120) μοντέλο 2013εκδοση veloce, και η αλλη με τον multier(170) μοντέλο 2012,έκδοση DISTINCTIVE με αυτόματο κιβώτιο..τα χιλιόμετρα τους 89.400 στη VELOCE, και 61.671 στη DISTINCTIVE..
Να πω οτι κλείνω περισσότερο προς τη πρώτη, λόγω ιδιαιτεροτητας της εμφάνισης, και λογω χειροκίνητου κιβωτίου..
επίσης δεν γνωρίζω πως τα πανε απο αξιοπιστία τα δυο σύνολα, T-JET και MULTIAIR. -
Ο tjet γενικά εχει αποδειχτεί πιο αξιόπιστος αλλα ειναι λιγότερο δυνατός κ μαλλον πιο ενεργοβόρος. Αρκετές είχαν θεμα με το miltiair. Ωστόσο εγω θα προτιμούσα την 170αρα με την ευκολία που εχει το αυτόματο.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Ο tjet γενικά εχει αποδειχτεί πιο αξιόπιστος αλλα ειναι λιγότερο δυνατός κ μαλλον πιο ενεργοβόρος. Αρκετές είχαν θεμα με το miltiair. Ωστόσο εγω θα προτιμούσα την 170αρα με την ευκολία που εχει το αυτόματο.Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.. σε αξιοπιστια εχω ακούσει θετικά σχόλια για τον T-jet από φίλο κάτοχο Fiat bravo.. μάλλον η κατανάλωση είναι στα μείον,μου εχει πει για 9-10 λίτρα εντός πόλης.. για τον Multiair δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτε, πως τα πάει..όπως και στη κατανάλωση.
-
Παρακαλω .
Νομιζω οτι ειναι λιγο λιγότερη απο του tjet χωρις μεγάλες διαφορες. Οικονομικοί δεν ειναι σίγουρα παντως.Αν σε ενδιαφερει η οικονομία καλύτερα κοιτα σε ντιζελ, που ειναι πολυ αξιόπιστοι.εγω ειμαι στα 6 λίτρα. -
Παρακαλω .
Νομιζω οτι ειναι λιγο λιγότερη απο του tjet χωρις μεγάλες διαφορές. Οικονομικοί δεν ειναι σίγουρα παντως.Αν σε ενδιαφερει η οικονομία καλύτερα κοιτα σε ντιζελ, που ειναι πολυ αξιόπιστοι.εγω ειμαι στα 6 λίτρα.Σίγουρα με ενδιαφέρει η οικονομία αλλα ηδη έχω ενα Kia rio diesel..αν και εκεί που είδα την multiair έχει και μια Veloce του 2013 diesel, 1000 ευρω φθηνότερη.!
-
Ως πρώην κάτοχος Giulietta Μultiair 170hp, η διαφορά με τον t-jet στην κατανάλωση είναι ~1lt (8-8,5lt/100km) πιο κάτω.Με αρκετό κόπο και προσοχή στο γκάζι είχα δει 7,4-7,6lt/100km.
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Ως πρώην κάτοχος Giulietta Μultiair 170hp, η διαφορά με τον t-jet στην κατανάλωση είναι ~1lt (8-8,5lt/100km) πιο κάτω.Με αρκετό κόπο και προσοχή στο γκάζι είχα δει 7,4-7,6lt/100km.Με πολυ συντηρητική οδήγηση φανταζομαι το 8 κ εκτος πόλης γιατι αν μιλαμε για πολη σ αυτα τα νούμερα παίζει ο ντιζελ...οποτε φανταζομαι η βενζίνη πρεπει να ειναι γύρω στο 10.
-
Ως πρώην κάτοχος Giulietta Μultiair 170hp, η διαφορά με τον t-jet στην κατανάλωση είναι ~1lt (8-8,5lt/100km) πιο κάτω.Με αρκετό κόπο και προσοχή στο γκάζι είχα δει 7,4-7,6lt/100km.
Με πολυ συντηρητική οδήγηση φανταζομαι το 8 κ εκτος πόλης γιατι αν μιλαμε για πολη σ αυτα τα νούμερα παίζει ο ντιζελ...οποτε φανταζομαι η βενζίνη πρεπει να ειναι γύρω στο 10.
Nαι,τα 2/3 των χλμ. εκτός πόλης
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Ως πρώην κάτοχος Giulietta Μultiair 170hp, η διαφορά με τον t-jet στην κατανάλωση είναι ~1lt (8-8,5lt/100km) πιο κάτω.Με αρκετό κόπο και προσοχή στο γκάζι είχα δει 7,4-7,6lt/100km.Ευχαριστω για την απαντηση ..αν θελεις να μου δωσεις ακομα μερικες πληροφορίες γενικα την να προσέξω(πριν ειναι αργα) και αν εχει γενικα καποια θεματα που πρεπει να εστιασω την προσοχη μου.
-
Ο χρήστης geo76 έγραψε:
Ευχαριστω για την απαντηση ..αν θελεις να μου δωσεις ακομα μερικες πληροφορίες γενικα την να προσέξω(πριν ειναι αργα) και αν εχει γενικα καποια θεματα που πρεπει να εστιασω την προσοχη μου.
geo76,την είχα μεν 6μησι χρόνια,αλλά με λίγα χλμ. (
-
Καλησπερα σασ παιδια ειμαι καινουργιος στο site και θα ηθελα τη γνωμη σας στο θεμα που με απασχολει.Προκειται να αγορασω απο πολυ γνωστο μ την Alfa Romeo Giulietta QV 2014 https://www.motoring.com.au/alfa-romeo-giulietta-qv-2014-review-44156/. Το ερωτημα μου ειναι αν αξιζει η αγορα του στα 18.500 με 35.000km το προσεχει παρα πολθ και δεν εχει κανενα προβλημα .Ως μεταχειρισμενο αν αξιζει τα λεφτα του.Ευχαριστω
-
Εξαιρετικά όμορφο, ικανό και σπάνιο αυτοκίνητο και εφόσον είναι τόσο σίγουρη η κατάστασή του τότε πρόκειται περί ευκαιρίας. Να υποθέσω πρόκειται για τη Launch Edition με τα 240hp και το TCT? Παραλίγο να πάρω μία ίδια πρόπερσι σε ανάλογη κατάσταση και τότε ζήταγε ο ιδιοκτήτης 27Κ ακατέβατα.
Στο μόνο που υστερεί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι το εσωτερικό που είναι απίστευτα κακοφτιαγμένο για Alfa εάν συνυπολογίσουμε ότι βγήκε και μετά την 147 που είχε εξαιρετικό εσωτερικό στην εποχή της. Στην ουσία το εσωτερικό είναι σαν ένα μέτριο (ούτε καν καλό) Fiat άλλα κάπως σώζει την κατάσταση ο πλούσιος εξοπλισμός της συγκεκριμένης έκδοσης.
-
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ βενζινοκινητήρα 1.4 170hp ειδική σειρά για τη Giulietta που ονομάζεται«QV Line»,
-
A ok. Και το link και η περιγραφή σου και το χρώμα, φωτογράφιζαν την top έκδοση.
Να υποθέσω είναι αυτή: https://www.car.gr/12920231-alfa-romeo-giulietta-qv-line
Σε πολύ καλή κατάσταση φαίνεται και τιμή νορμάλ. Τα 20+ της αρχικής είναι πολλά. Τα 18.5Κ είναι ΟΚ εφόσον είναι από φίλο και υπάρχει εμπιστοσύνη.
-
Αν σου αρεσει να οδηγείς σου εγγυώμαι οτι δεν θα θελεις να βγεις απο μεσα:).εγω τουλαχιςτον αυτο εχω πάθει!
Το στήσιμο του αυτοκινήτου ειναι καταπληκτικό.
Στα μείον να υπολογίζεις τους μέτριους χώρους, την μέτρια ποιότητα κύλισης κ την απτη ποιότητα του εσωτερικού.
Στο fl ομως έφτιαξαν αρκετα τα πραγματα στο εσωτερικό κ σίγουρα δε θα συμφωνήσω οτι ειναι κακο Φιατ σε αυτο τον τομέα. Φυσικα αν το συγκρίνεις με τον ανταγωνισμό ναι ειναι πισω. Ειναι ομως αρκετα όμορφο τουλαχιςτον για τα γούστα μου.
Οτι αλλο θες έσω ειμαστε.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Κ γιατί δηλαδή με +1000 να μην πάρεις μια καινούρια του κουτιού my18, βενζίνη ή diesel? Επισης, υπάρχουν και στα 17000, my17, με το 1/3 των χιλιομετρων, προφανώς από td. Τσεκαρε λίγο τι τιμές παίζουν στην αγορά κ μην βιαστείς..
-
Από που προκύπτει ότι υπάρχουν βενζίνης με τα 170hp και 4πιστονα, σπορ ανάρτηση, ειδικό χρώμα κτλ κτλ στα 19.5Κ? Να συγκρίνουμε όμοια πράγματα.
Alfa Romeo Giulietta