-
Παθιασμένα σχόλια,από θερμόαιμους νέους.Μ'αρέσουν.Αυτό που προσπαθώ να πω είναι πολύ απλό.Βρείτε μια δίλιτρη Gtv ή έστω μια 1600άρα Junior.Οδηγήστε τη.Μετά μπείτε σε μια 320-325 και θα δείτε ότι θα σας προσφέρει την ίδια ικανοποίηση.Το ότι δεν μπορεί να τη αποκτήσει κάποιος δεν κάνει αυτόματα την Ιουλιέττα state of the art,πως να το κάνουμε.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Γουστάρω να διαβάζω το τοπικό της Τζουλέτας γιατί επιτέλους μετά από 6 χρόνια νιώθω ότι έχω πρίμιουμ κάρο...ΥΓ: ΤΙ ΚΟΥΡΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;
Έχει και το καφετί το χρωματάκι, μούρλια του πάει...
Όσο πάει το Golf και το ξεχαρβαλεύουνε σχεδιαστικά ρε γμτ...μόνο μία λεξη μπορεί να περιγράψει το παραπάνω αναφερόμενο αριστούργημα.
Πρωτοτυπία ότι ακριβώς του λείπει δηλαδη. -
Ο χρήστης scuderia monofaro έγραψε:
Παθιασμένα σχόλια,από θερμόαιμους νέους.Μ'αρέσουν.Αυτό που προσπαθώ να πω είναι πολύ απλό.Βρείτε μια δίλιτρη Gtv ή έστω μια 1600άρα Junior.Οδηγήστε τη.Μετά μπείτε σε μια 320-325 και θα δείτε ότι θα σας προσφέρει την ίδια ικανοποίηση.Το ότι δεν μπορεί να τη αποκτήσει κάποιος δεν κάνει αυτόματα την Ιουλιέττα state of the art,πως να το κάνουμε.Βασίλη εμένα είπες θερμόαιμο νέο? Κερνάω μπύρες
Αυτά που λες, δεν τα εχω οδηγήσει απλά, τα έχω σκίσει...
320 καιο 325, σαφώς δεν μπορώ να πάρω...δεν θα κάνω μάγκες αυτούς που κυβερνάνε...
Όπως τότε που είχα πάρει την 147 (2001, πάλι τεκμήρια είχε) με πολύ μικρή διαφορά έπαιρνα την δίλιτρη...αλλά μάλλον ζούμε σε λάθος κράτος...
Αλλά ξέρεις εμείς τα κουρασμένα παλληκάρια, έχουμε και κάποια κολλήματα. 'Μπέμπα' λοιπόν δεν θα έπαιρνα με τίποτα...είναι υποκειμενικό θέμα αισθητικής...ΥΓ Στην ετήσια εκδήλωση στο Ζάππειο θα πας?, θα χαρώ να σε δω από κοντά...
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Βασίλη εμένα είπες θερμόαιμο νέο? Κερνάω μπύρες
http://www.youtube.com/watch?v=J-Qn3-ZQ ... re=related
Ούτε εγώ θα αγόραζα σειρά 3.Πίσω στο 2001,ανάμεσα στην 3άρα touring και το FIATAUTOSPAMODELLOLANCIALYBRASW,το δεύτερο αγόρασα.Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν δέχομαι κάποια πασιφανή,πάντα κατ'εμέ.
Υ.Γ. Μάλλον θα είμαι εκτός Ελλάδος.
-
η bmw οτι πιο κοντα στην παλια αλφα μαλιστα..
βαλε διπλα μια 316 και ενα mito και θα καταλαβεις οτι η διαφορα ειναι τα παντα ολα οχι απλα η πισωκινηση στα 1600cc.. -
Εγραψα πουθενά για 316;Οδήγησε μια 1er και μετά σχολίασε το Alpunto.
-
Εγραψα πουθενά για 316;Οδήγησε μια 1er και μετά σχολίασε το Alpunto.δεν με χτυπαει να μπω μεσα σε bmw μπορω να σου πω ομως ποσο καλυτερα το alpunto με ss επανω εσκιζε για πλακα σε στροφες κατι τυχαια αμαξακια
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
:::::Είδα αυτό το κενό στα πλαστικά της πόρτας, είδα ότι η πλευρική στήριξη του καθίσματος χάνει λίγο, είδα ότι έχει έξυπνο και όμορφο σχεδιασμό στο εσωτερικό...σίγουρα όμως υπάρχουν περικοπές...
Δεν θα μιλήσω λια λογ/μο της άλφα, αλλά των Φίατ, που έχω αλλάξει και περισσότερα...
Μπορεί να έτριζαν, μπορεί να έβγαζαν κανένα χαζοπρόβλημα ηλεκτρικής κύρίως φύσης...
Αλλά ποτέ δεν με πούλησαν σε φρενάρισμα
Ποτέ δεν με πούλησαν στο κράτημα
Ποτέ δεν με έφεραν σε δύσκολη οικονομική θέση, για κάποιο ανταλλακτικό
Πάντα μου συγχωρούσαν τα λάθη μου
Πάντα μου έδιναν χαμόγελο
Πάντα μου έδιναν χέρι, να τα φτιάχνω μόνος μου
Πάντα με προειδοποιούσαν για επικείμενη βλάβηΤην οδήγησα...
Εξαιρετικό κιβώτιο και αίσθηση επιλογέα...
Εξαιρετική ανάρτηση...
Εξαιρετικά φρένα...
Αυτά λοιπόν δεν θα τα αντιπαραβάλλω με τα πλαστικά της...που στο τέλος τέλος, αν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα, θα πάω σε έναν ταπετσέρη να μου το κάνει μοναδικό κομμάτι με ένα 300άρι €
Μιλάμε σε σελίδες επι σελίδων, για τα επουσιώδη και ξεχνάμε τα ουσιώδη...χ@στηκα αν στο Γκόλφ δείχνουν καλύτερα...δεν θα πάρω Γκολφ. Μου έτυχε να έχω νοικιάσει απο Ελλάδα για 3 μέρες ένα ντίζελ (τουλάχιστον έτσι είχα πει) στην Πράγα και όταν πήγα να το παραλάβω, μου είχαν ένα κατακαίνουργιο Γκολφ 5 1,4 βενζίνη. Ήταν η πρώτη μου επαφή με Γκόλφ...τα χιλιόμετρα πολλά : Πράγα-Δρέσδη-Βερολίνο-Δρεσδη-Πραγα, και συνεχεις διαδρομές στην Πράγα και τα περίχωρά της για μίαμιση μέρα...
Ε ήταν το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ...δεν έτριζε, δεν έμεινε, δεν οδήγησα, δεν θυμάμαι τίποτα περισσότερο, δεν ,δεν, δεν...Και το κυριότερο...κουλάθηκε το αριστερό μου χέρι...ότα ακουμπούσα στο ποιοτικό υποβραχιόνιο της πόρτας, ήταν χαμηλότερα απο το τιμόνι...όταν το ακουμπούσα στο ποιοτικό πάνω πλαστικό της πόρτας, ήταν πολύ ψηλότερα απο το τιμόνι και πόναγε ο αγκώνας μου...Εχω αλλάξει 35 Ιταλικά περίπου, αυτό δεν μου συνέβει ποτέ...
Επιμένω λοιπόν στην Ιουλιέτα...θα την πάρω όταν έρθει η ώρα (κολημένος ναι, βλακας με εύκολο χρήμα όχι) και θα βάλω στο τοπικό: 'Φτιάχτο και βελτίωσε το μόνος σου' (θα ήθελα πολύ να υπάρχει) το πως βελτίωσα την εικόνα των πλαϊνών των πορτών...ΥΓ Μου αρέσει ότι κάποιοι δεν θα την πάρουν εξ αιτίας των τραγικών αυτών προβλημάτων...κάτι θα κερδίσω, αν δεν γίνει μπεστ σέλερ... (και μεταξύ μας...μήν το πείτε σε κανέναν...Δεν θέλω να μοσχοπουλήσει)
Μαζί σου!
Με το καλό!
(έλεος με τα πλαστικά πια , και τις πιθανολογούμενες εκπτώσεις υλικών και ποιότητας συναρμογής και συναρμολόγησης)
Το αστείο της υπόθεσης , από την ημέρα που την πρωτοείδα σε τελική μορφή στον Τύπο , αλλά και ζωντανή , αισθητικά δεν μου έκανε ιδιαίτερα κλικ.
Γούστα είναι αυτά. -
Μάλλον δεν θέλετε να καταλάβετε τι εννοώ,γιατί δεν θεωρώ ότι δεν μπορείτε.Η Alfa Romeo δεν ήταν ποτέ αυτοκίνητα κόντρας- ντριφτ και φαναριών.Το ότι ,καλώς, έβαλαν ένα turbo δεν τις κάνει αυτόματα τα καλοστημένα Gt που ήταν πάντα.Αυτό και τίποτα άλλο.
-
Μάλλον δεν θέλετε να καταλάβετε τι εννοώ,γιατί δεν θεωρώ ότι δεν μπορείτε.Η Alfa Romeo δεν ήταν ποτέ αυτοκίνητα κόντρας- ντριφτ και φαναριών.Το ότι ,καλώς, έβαλαν ένα turbo δεν τις κάνει αυτόματα τα καλοστημένα Gt που ήταν πάντα.Αυτό και τίποτα άλλο.οπως ειπε καποτε ενας σημαντικος ιστορικος
'αγοραζοντας αμαξι για τα δυναμικα χαρακτηριστικα του ειναι σαν να αγοραζεις περιστερι για τα φτερα του' -
Μάλλον δεν θέλετε να καταλάβετε τι εννοώ,γιατί δεν θεωρώ ότι δεν μπορείτε.Η Alfa Romeo δεν ήταν ποτέ αυτοκίνητα κόντρας- ντριφτ και φαναριών.Το ότι ,καλώς, έβαλαν ένα turbo δεν τις κάνει αυτόματα τα καλοστημένα Gt που ήταν πάντα.Αυτό και τίποτα άλλο.Καταλαβαίνω βέβαια πολύ καλά...
Αλλά σε όλες τις αναφορές μου, βάζω τον παράγοντα κατηγορία αμαξώματος.
Αυτό που ψάχνω είναι αυτή η κατηγορία με σπορτίφ προασανατολισμό. Εξαιρώ αυτομάτως την 1, λόγω αισθητικής τύπου μπότας...όλα τα Ιαπωνέζικα, λόγω αισθητικής άλλα και κολλήματος, το Α3 για λόγους αισθητικής, Το Γκόλφ, για λόγους βαριομάρας...Σέατ και Σκόντα, δεν...
Μένει λοιπόν το μπράβο η Ιουλιέτα και κανένα Ρενό (που μου είναι συμπαθή)...
Από αυτά προτιμώ την Ιουλιέτα και δεν με χαλάν τα πλαστικά της, αλλά και ούτε το ότι δεν βαδίζει στην φιλοσοφία της φίρμας...άλλωστε κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια...
Το 2001 που είχα πάρει την 147, ερχόταν και το Σουμπαρού με 140 άλογα (μετά μάθαμε ότι πουσαριζόταν εδώ με προβλήματα) και τετρακίνηση...Μόνο που μου ήρθε στο μυαλό, ότι θα βγαίνω απο το σπίτι και θα βλέπω αυτό το πράμα ...ξενέρωσα...Γενικά τα καινούργια αυτοκίνητα που παίρνω δεν τα κρατάω πάνω απο 3 χρόνια...βαριέμαι εύκολα...για τα μετ/να, δεν συζητάμε, μόλις τα παίρνω είναι υποψήφια για πώληση...
Αυτό είναι το σκεπτικό μου και περισσότερο έγραψα, όταν διάβασα ότι ο Μπούσο θα προτιμούσε Γκολφ ή Σιρόκο...
Εγώ όχι!!! -
http://www.youtube.com/watch?v=gSSMMJaPa6E&feature=channel
308 gti ,200hp? -
BMW 116i**.-**
-
Μμμμμ, βλέπω ξεκίνησα καλή συζήτηση και αυτό είναι οπωσδήποτε θετικό.
Κατανοώ ότι ορισμένα πράγματα εδώ λέγονται για να λέγονται, ομως οφείλω να απαντήσω σε κάποια σχόλια:
π.χ. φυσικά golf θα επαιρνε...
Να τονίσω κατ' αρχας ότι ποτέ εγώ ή στην οικογένεια δεν είχαμε γερμανικό αμάξι. Είμαι κατ' εξοχήν γαλλοτραφής (renault 30, renault clio, renault megane). Αποτέλεσμα; έχω ορκιστεί ότι δεν θα ξανααγοράσω renault. είχαμε επίσης fiat tipo, και έχω οδηγήσει BMW 316 (δεν μου άρεσε) και το παλιό AUDI 80 (ΟΚ, τίποτε το τρομερό), ford focus 1400 ψόφιο σαν προχθεσινό φαγητό και τις 2 τελευταίες γενιές yaris (ικανοποιητικά ως αυτοκίνητα πόλης). Άρα, το golf το σκέφτομαι για πρώτη φορά. Πάμε παρακάτω:
Κάποιοι με θεωρούν υπερβολικό για τα πλαστικά στις πόρτες. Δεν είπα όμως τίποτα για τα πλαστικά του ταμπλώ. Οι πόρτες με ενδιαφέρουν, γιατί εκεί είναι σημεία που πιθανόν να ακουμπάω το χέρι μου, και αυτό με ενοχλεί όσον αφορά στην πρακτικότητα.
Επίσης η κατηγορία είναι μικρομεσαία οικογενειακά. Δεν το λέω εγώ, το λέει και η alfa. Άρα η κουπεοειδής μορφή που τόσο κράξατε, έχει ρόλο γιατί δε μιλάμε για coupe, δίπορτο, αλλά για πεντάπορτο που ο πίσω χρήστης δεν θα είναι απαραίτητα 1.60cm εγώ, με το ταπεινό ύψος των 1.80 και βρίσκω...
Επίσης σε θέμα κόστους η Αlfa με τα αντίστοιχα extra βγαίνει ακριβότερη από το golf. Τα standard καθίσματα της highline είναι πολύ καλύτερα από αυτά της distinctive. Τα microfiber της alfa είναι πολύ καλά, κάνουν όμως 800 και μπαίνουν μόνο με σπορ πακέτο +800. Η alfa χρεώνει και το λευκό χρώμα, κ.ο.κ
Δημιουργείται έτσι πολύ υψηλότερο budget σε καιρούς κρίσης που προσπαθεί να χτυπήσει σε πωλήσεις αμάξια ευρείας κυκλοφορίας και φτάνει σχεδόν σε τιμές audi.
Τέλος, δεν έχω τίποτε με αυτούς που έκαναν τη συγκεκριμένη επιλογή. Την έκαναν βάση των δικών τους κριτηρίων και μπράβο τους και να χαίρονται το υπέροχο αμάξι τους. Εγώ δεν είχα ποτέ έρωτα γενικά με τις alfa γιατί ποτέ δεν οδήγησα μία. Κρίνω την giulietta ουδέτερα προσπαθώντας να δώ τι με συμφέρει και το value for money γιατί δεν μου τρεχουν από τα μπατζάκια. Και εντέλει το αν στρίβει στο όριο ελάχιστα καλύτερα από κάτι άλλο δεν με ενδιαφέρει γιατί δεν σκοπεύω να μπαίνω σε στροφιλίκια με 140 έχοντας πίσω το παιδί μου, ή κάποιον άλλο έρμο που έρχεται από το αντίθετο ρεύμα και θα του κόψω τη χολή. Στο δρόμο απλα δεν κάνουμε αγώνες ... Και το αν ένα αμάξι έχει 94% στο NCAP και το άλλο 90% σημαίνει πιθανότατα ότι με το 94% έχω μόλωπα, ενώ με το 90% έχω μεγαλύτερο μόλωπα. (Το Golf έχει και option πίσω αερόσακων πράγμα σημαντικό για εμένα)-γιατί είπαμε μικρομεσαίο οικογενειακό...
Απλά έτσι όπως το είδα αυτό το αμάξι για τα δικά μου γούστα έχει τελείως ασαφή προσανατολισμό. Ανεξήγητη έκπτωση σε ορισμένα υλικά σε αντίθεση με εξαιρετική εξωτερική ομορφιά, κατάταξη στα μικρομεσαία αυστηρά πεντάπορτα σε αντίθεση με περιορισμό πίσω χώρων, ακριβή τιμολογιακή πολιτική τη στιγμή που οι ανταγωνιστές περισσότερο αποδεκτοί στο κοινό ρίχνουν τις δικές τους τιμές.σας ακούω πάλι...
-
Αφου ειχατε τοσα Renault σημαινει οτι μεινατε ευχαριστημενοι , οποτε παρε το Megane
Ειναι πολυ φθηνοτερο , ασφαλεστατο ,ολοκαινουργο και σχετικα ομορφο το 5πορτο γιατι το κουπε ειναι τρελα ! και αν θες να χωσεις φραγκαμε 21000 περνεις την εκδοση privilege που εχει τα παντα ολα ! ηλιοροφες-δερματινα της παναγιας τα ματια**εκανα edit
-
Κοιτάς λάθος αμάξι.
Το Σκόντα Οκτάβια στα αντίστοιχα λ7 είναι η καλύτερη επιλογή. Το πιο τίμιο αυτοκίνητο της αγοράς. -
Ακριβώς. Βρίσκεσαι σε λάθος θέμα.
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Αφου ειχατε τοσα Renault σημαινει οτι μεινατε ευχαριστημενοι , οποτε παρε το MeganeΤο renault 30 ήταν ενα απίστευτο αμάξι που κανένας δεν ήξερε τότε να του κάνει σερβις της προκοπής και ήταν μονίμως στα συνεργεία. Στο renault clio μου κολλούσε το γκάζι από τα 6000 χλμ και είμαι τυχερός που ζω (+πολλαπλασιαστές στα 30000, ρουλεμάν τροχών στα 25000 κ.ο.κ) Το megane, προηγούμενο μοντελο το είχα εταιρικό. Μία μέρα έβρεξε και το νερό μπήκε από τους καθρέφτες και γέμισε όλο το αμάξι! Ωραίο το καινούργιο megane, αλλά επίορκος δεν γίνομαι. Sorry για το off topic
-
ρε μαγκες, και ειδικα εσεις οι αλφιστι-ονειροπολοι
το εχετε χασει τελειος
συγκρινετε τα gtv και junior,αυτοκινητα των 70ς και 60ς ,ξερα ,με βαρος ελαχιστα παραπανω απο τονο
με τα τοτε 100 αλογα,με το πολυ 14'ζαντα χωρις radial λαστιχα(?)
με ενα bmw 320-325? νιωθετε? -
Για τις δικαιολογίες τα γράψαμε .... μην τα ξαναλέμε .
Στην ιστορία μας :
Κατατέθηκαν , Αξιολογήθηκαν και Απορρίφθηκαν .... μετά τούτου , έπεσε παντόφλα από την σύζυγοΤώρα για να βοηθήσω ......
sorry που το Το δανείστηκα από άλλο topic .
Νά το λοιπόν και στο χρώμα που πρέπει ........Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Alfa Romeo Giulietta