-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Το βάρος που ανακοινώνει η εταιρεία αφορά το μοντέλο με το βασικό επίπεδο εξοπλισμού του.Εκει ακριβως ειναι το προβλημα.Οτι στην Ελλαδα εχει αλλο εξοπλισμο η βασικη εκδοση , στη Γερμανια αλλο , στην Ιταλια αλλο κλπ.
Π.χ. δεν μπορει η Alfa romeo για την Mito QV να λεει οτι ζυγιζει 1155 κιλα και τα περιοδικα να την βγαζουν 1220-1260.Προφανως εχει παραπανω εξτρα απο την αντιστοιχη που τη ζυγισαν στην Alfa Romeo.
Γι'αυτο θα επρεπε κατα τη γνωμη μου να λενε και τι φοραει το αμαξι οταν το ζυγιζουν.Πολυ δυσκολο το ξερω αλλα Π.χ. το Bravo 150 που η Fiat λεει οτι στη βασικη εκδοση ζυγιζει 1270 κιλα , καποια περιοδικα το εβγαλαν 1470 κιλα .Προφανως η ''βασικη'' εκδοση που το ζυγισαν δεν πρεπει να ειχε ουτε καν ηλεκτρικα παραθυρα πανω (πλακα κανω αλλα καταλαβαινεις τι εννοω).
-
Review της Gulietta QV απο το Αγγλικο evo:
http://www.evo.co.uk/carreviews/evocarr ... eview.html
Εντυπωση προκαλει το γεγονος, οπου το αρθρο παραπεμπει-προτιμα (ισως και ως καλυτερο value for money) την εκδοση 170, λογω μικροτερου βαρους στον εμπροσθιο αξονα και της πιο 'πικαντικης' (?) οδικης συμπεριφορας.
Σε οτι αφορα τον χαρακτηρα των δυο κινητηρων παντως, τουλαχιστον απο την συντομη επαφη που ειχα και με τους δυο (tbi σε 159, 170m-ar σε Mito) , θα συμφωνησω απολυτα, και λογω καλυτερης χροιας κινητηρα αλλα και για την υπαρξη του κοφτη σε υψηλοτερες στροφες για τον 170αρη... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Review της Gulietta QV απο το Αγγλικο evo:http://www.evo.co.uk/carreviews/evocarr ... eview.html
Εντυπωση προκαλει το γεγονος, οπου το αρθρο παραπεμπει-προτιμα (ισως και ως καλυτερο value for money) την εκδοση 170, λογω μικροτερου βαρους στον εμπροσθιο αξονα και της πιο 'πικαντικης' (?) οδικης συμπεριφορας.
Σε οτι αφορα τον χαρακτηρα των δυο κινητηρων παντως, τουλαχιστον απο την συντομη επαφη που ειχα και με τους δυο (tbi σε 159, 170m-ar σε Mito) , θα συμφωνησω απολυτα, και λογω καλυτερης χροιας κινητηρα αλλα και για την υπαρξη του κοφτη σε υψηλοτερες στροφες για τον 170αρη...Εν μέρει κατανοητό σαν συμπέρασμα,με τη διαφορά ότι την QV στην παρουσιάση που έγινε στον Τύπο,είχαν την ευκαιρία να την δοκιμάσουν μόνο μέσα στην πίστα του Baloccο...γεγονός που μπορεί να έδρασε και εις βάρος της,ενώ αντιθέτως την TB Multiair την δοκίμασαν και στο δρόμο.Πάντως η επίκληση της διαφοράς του βάρους,που ανάμεσα στις δύο εκδόσεις δεν υπερβαίνει τα 30 κίλα (διαφορά που σε άλλα μοτέλα υπάρχει ανάμεσα στις 3πορτες και 5πορτες εκδόσεις τους)....ίσως είναι ελαφρώς τραβηγμένη.
A propo αυτές είναι οι επιδόσεις της 170 mair στην prova του auto:
0-100m 6'83 ταχύτητα εξόδου 91.60-400m 15'77 ταχύτητα εξόδου 144.1
0-1000m 28'85 ταχύτητα εξόδου 181.5
0-120 10'93
0-140 14'86
0-160 20'43
0-180 28'06
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
A propo αυτές είναι οι επιδόσεις της QV στην prova του auto:
0-400m 15'77 ταχύτητα εξόδου 144.1
0-1000m 28'85 ταχύτητα εξόδου 181.5
0-120 10'93
0-140 14'86
0-160 20'43
0-180 28'06Και γιατί έτσι...?
Με 5 άτομα μετράνε...?? -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Και γιατί έτσι...?
Με 5 άτομα μετράνε...??Λάθος δικό μου
Πρόκειται για τις επιδόσεις της 170 mair. -
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Κατι που μου εκανε εντυπωση: στο σαιτ των 4τ αναφερει για τον 1.4 των 120 αλογων μεση καταναλωση 6,4 λιτρα κ εκπομπες Co2 149kg ενω για τον 170αρη καταναλωση 5,8 κ Co2 134Kg. Ειναι δυνατον???Ναι είναι δυνατόν. Άκουσα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ευσταθεί ότι ο τα 170άλογα του Multi air δεν 'φαίνονται' κάτω από τα 100 χλμ/ώρα και έτσι επιτυγχάνονται οι χαμηλές καταναλώσεις και οι χαμηλοί ρύποι. Ίσως αυτό να εξηγεί και το μέτριο σχετικά, χρόνο της mito για το 0-100 στις μετρήσεις των 4Τροχών, άσχετα με αυτά που ανακοινώνει το εργοστάσιο.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Κατι που μου εκανε εντυπωση: στο σαιτ των 4τ αναφερει για τον 1.4 των 120 αλογων μεση καταναλωση 6,4 λιτρα κ εκπομπες Co2 149kg ενω για τον 170αρη καταναλωση 5,8 κ Co2 134Kg. Ειναι δυνατον???
Ναι είναι δυνατόν. Άκουσα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ευσταθεί ότι ο τα 170άλογα του Multi air δεν 'φαίνονται' κάτω από τα 100 χλμ/ώρα και έτσι επιτυγχάνονται οι χαμηλές καταναλώσεις και οι χαμηλοί ρύποι. Ίσως αυτό να εξηγεί και το μέτριο σχετικά, χρόνο της mito για το 0-100 στις μετρήσεις των 4Τροχών, άσχετα με αυτά που ανακοινώνει το εργοστάσιο.
Να σαι καλά αγαπητέ μου....
-
στο εσωτερικο κατι δεν παει καλα .... ή ετσι φαίνεται στο video???
δηλ θα στριβει καλυτερα απο ενα mazda 3 η ενα focus η απο ενα 308 gt
κατα τα αλλα ο κινητηρας διαμαντι φαινεται . -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Κατι που μου εκανε εντυπωση: στο σαιτ των 4τ αναφερει για τον 1.4 των 120 αλογων μεση καταναλωση 6,4 λιτρα κ εκπομπες Co2 149kg ενω για τον 170αρη καταναλωση 5,8 κ Co2 134Kg. Ειναι δυνατον???
Ναι είναι δυνατόν. Άκουσα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ευσταθεί ότι ο τα 170άλογα του Multi air δεν 'φαίνονται' κάτω από τα 100 χλμ/ώρα και έτσι επιτυγχάνονται οι χαμηλές καταναλώσεις και οι χαμηλοί ρύποι. Ίσως αυτό να εξηγεί και το μέτριο σχετικά, χρόνο της mito για το 0-100 στις μετρήσεις των 4Τροχών, άσχετα με αυτά που ανακοινώνει το εργοστάσιο.
Τι σημαίνει δεν 'φαίνονται' κάτω από τα 100 χλμ/ώρα;;; Μήπως εννοείς τις στροφές που αντιστοιχούν σε αυτή την ταχύτητα με π.χ. 4η; Και το 0-100 πως το έκαναν; Με 4 αλλαγές στις 2,500 στροφές; Πάντως το νούμερο που ανακοινώνουν οι 4Τ δεν είναι και πολύ καλό - δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό που έχει ακουστεί κατά καιρούς, ότι δηλ. το πρόγραμμα διαχείρησης του συγκεκριμένου κινητήρα δεν τον αφήνει να τα δώσει όλα πριν τη συμπλήρωση κάποιων χιλιομέτρων
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Ναι, ντρεπονται και ειναι κρυμμενα!
Θα το ξαναπω. Αν ο κινητηρας αυτος, δεν βγει κινητηρας της χρονιας στην κατηγορια
των κυβικων του, τα βραβεια θα ειναι φουλ σικε... -
Η αντιπροσωπεία της Alfa Romeo ανακοίνωσε τις τιμές της Giulietta για την ελληνική αγορά, η οποίες ξεκινούν από 20.400 ευρώ για την 1.4 ΤΒ των 120 ίππων, με στάνταρ εξοπλισμό που περιλαμβάνει 6 αερόσακους, VDC με ηλεκτρονικό έλεγχο διαφορικού e-Q2 και σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης στις ανηφόρες (Hill Ηolder), κλιματισμό, τις γνωστές ηλεκτρικές ευκολίες, ραδιο-CD με 6 ηχεία, ζάντες αλουμινίου, υπολογιστή ταξιδιού και σύστημα Start&Stop για εξοικονόμηση καυσίμου. Οι τιμές της έκδοσης των 170 ίππων ξεκινούν από 22.300 ευρώ, ενώ η Quadrifoglio Verde με τον κινητήρα 1.75 τούρμπο των 235 ίππων ξεκινάει από 30.750 ευρώ.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Και εσύ να σαι καλά. Θα μπορούσες όμως να με διαφωτίσεις καλύτερα, αντί να γελάσεις.
Επιπλέον δεν έγραψα ότι ασπάζομαι την παραπάνω άποψη. Απλά την παρέθεσα γράφοντας κιόλας ότι δεν γνωρίζω αν ευσταθεί. Το καλύτερο είναι ότι μου την μετέφερε alfisti. Επειδή είναι και αυτός μέλος στο forum σας και από τους μελετηρούς φαντάστηκα ότι δεν μου λέει μπούρδες.Gus Gus.
Αυτό που μου είπε στην ουσία είναι ότι ο κινητήρας δεν τραβάει και τόσο καλά όταν τα χιλιόμετρα είναι κάτω από 100 και ότι μετά τα 120 φαίνεται η δύναμη. Εγώ δεν έχω κάνει βόλτα με τον 170άρη για να έχω προσωπική άποψη. edit: Πιθανόν βέβαια να ισχύει και αυτό που λες εσύ με τα διανυθέντα χιλιόμετρα. -
Θα το ξαναπω. Αν ο κινητηρας αυτος, δεν βγει κινητηρας της χρονιας στην κατηγορια
των κυβικων του, τα βραβεια θα ειναι φουλ σικε...Αμφιβάλεις ότι είναι;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Θα δειξει...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Και εσύ να σαι καλά. Θα μπορούσες όμως να με διαφωτίσεις καλύτερα, αντί να γελάσεις.
Επιπλέον δεν έγραψα ότι ασπάζομαι την παραπάνω άποψη. Απλά την παρέθεσα γράφοντας κιόλας ότι δεν γνωρίζω αν ευσταθεί. Το καλύτερο είναι ότι μου την μετέφερε alfisti. Επειδή είναι και αυτός μέλος στο forum σας και από τους μελετηρούς φαντάστηκα ότι δεν μου λέει μπούρδες.Ποιό είναι αυτό το μελετηρό μέλος που διέδωσε κάτι τέτοιο?
Προσωπικά μου είναι πολύ δύσκολο να σου μεταδώσω αίσθηση μέσα από Η/Υ.
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να εμπιστευθείς τη δική μου τοποθέτηση για τον 1.4ΜΑ 170 που όπως είπα γαζώνει...βέβαια καλύτερα να το τσεκάρεις ο ίδιος...θα ήταν ότι καλύτερο από οποιαδήποτε άποψη 3ου-4ου κ.ο.κ. -
των κυβικων του, τα βραβεια θα ειναι φουλ σικε...Ενώ αν βραβευθεί θα είναι αμέμπτου ηθικής
Τα βουνά είναι συνηθισμένα στα χιόνια Γρηγόρη, ας ψηφίσουν το 1.4 TSaI και ας τρώνε καμια κολώνα στο δρόμο δεν πειράζει....και ο Botrini βραβευμένος chef είναι -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
γιατι δεν ειναι καλος κινητηρας της m5, του 207 thp ,οι diesel της fiat, του rx8 ?????
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
γιατι δεν ειναι καλος κινητηρας της m5, του 207 thp ,οι diesel της fiat, του rx8 ?????
Τους πολύ καλούς κινητήρες δεν τους βρεβέυουν όμως. Ίσως γιατί είναι περιορισμένης παραγωγής...
-
μαλλον....αλλωστε πιο το ενδιαφερον για κινητήρες που απευθύνονται σε 1000-5000 ανθρωπους σε ενα καταναλωτικο κοινο περι τα 100-300 εκ.
-
Δεν ξερω αν εχει ξαναμπει, ενα συντομο (promo) video με την Gulietta QV σε καταπληκτικο χρωμα!
Αυτο ειναι το πιο σκουρο γκρι grigio antracite ή το grigio magnesio?
Alfa Romeo Giulietta