Ο χρήστης kostakis έγραψε:
Προχτες την έκανα την τρέλλα. Ανάληψη Ασβεστοχώρι με το ΜΤΒ. Έκανα 2,5 ώρες να πάω και 1 ώρα να γυρίσω καθότι κατήφορος. ΑΧ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ, ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ. και κατέβαινα και κατέβαινα και κατέβαινα........ Ανεβαίνοντας αρκετό ζόρι, τρείς φορές σταμάτησα μη αντέχοντας άλλο και τρείς φορές ξεκίνησα προς τα πάνω , ανανεωμένος. Το σημαντικότερο πρόβλημα , το νερό. Είχα μόνο εκείνο το μπουκαλάκι πού μπαίνει στη θήκη του σκελετού. Πως στην ευχή να κουβαλήσω περισσότερο νερό? Δεν έχω κοντέρ και υπολόγισα τα χλμ σε περίπου 15. Ξέρει κανείς?
Και δεν είναι μόνο οτι το κανεις , είναι και ότι μετά σου ανοίγεται η όρεξη και για παραπάνω. Τώρα σκέφτομαι Πανόραμα Πλατανάκια Κισσός και απο εκεί Θέρμη στο φράγμα. Περιττό να πώ ότι γυρνώντας ένοιωθα σαν να γυρνούσα απο το Παρίσι Ντακάρ με ΚΤΜ!!!!
Geiaa!
Επειδή συχνά βγαίνω βόλτες κατα Σέιχ Σου-Ασβεστοχώρι-Εξοχή μεριά μπορούμε να πάμε και παρέα αν θες. Αλλά συνήθως ανεβαίνω απο χώμα και καμια φορά επιστρέφω από άσφαλτο. ΜΤΒ και τα μυαλά στα κάγκελα δηλαδή. Μονοπάτια και πάει λέγοντας. Συχνά βγαίνουμε και μεγαλούτσικη παρέα, καμιά φορά μέχρι και 7-8 άτομα. Αν ενδιαφέρεσαι σφύρα. Όλοι οι καλοί χωράνε!
Έχω και κοντεράκι ,οπότε μπορούμε να μετρήσουμε όποια απόσταση θες.Για τη διαδρομή που λες, αν πήγες και γύρισες από χώμα τότε πρέπει να είναι 25-30km! Από άσφαλτο δεν ξέρω,εξαρτάται από που ανέβηκες. Για νερό ή λύση είναι όπως είπαν τα παιδιά 2 παγούρια ή camelback. Επίσης ανεβαίνοντας προς Ασβεστοχώρι μέσω χώματος υπάρχει μια πηγή με καθαρό νερό. Αυτή είναι που μας έχει σώσει! Που να κουβαλάμε 2 παγούρια τώρα.... Περιμένω pm αν θες κι άλλες ινφο ή ότι άλλο σχετικό με ποδήλατο! C YA