-
Αστειεύομαι φυσικά...
Δεν ξέρω, απλά έθεσα ένα θέμα για προβληματισμό.
Για τα παραδείγματα που έφερα για τις εφημερίδες, δεν είπα τίποτα άλλο από το αυτονόητο. Τώρα, αν τα παίρνουν ή όχι στα περιοδικά αυτοκινήτου, ασφαλώς και δεν μπορώ να ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι κάθε άνθρωπος, γενικά, έχει τις συμπάθειες, τις αντιπάθειες και τα κολλήματά του και εγώ πρώτος από όλους. Και το ξεκαθαρίζω, δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο άρθρο για το RX-8. -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
ερωτηση : γιατι για ολα πρεπει να υπαρχει μια καχυποψεια??? δηλαδη πρεπει να καταληξουμε οτι τα περιοδικα τα περνουνε απο τις εκαστοτε εταιριες για να ειναι ολοι χαρουμενοι????Μα παιρνουνε λεφτα για διαφημισεις, advertorial κλπ...
Εμενα αυτη ειναι η γνωμη μου για την Ford πχ
Παλια δεν εκανε τζιρο διαφημιστικο
Τωρα κανει κανει και τα μοντελα της ειναι καλυτερα (απο πριν)
Ειναι δηλαδη καλα αλλα τα προσεχουμε και λιγοΠοτε εγραψε ενα περιοδικο οτι το μαβερικ δεν ειχε δισκοφρενα (το προ lifting)
και να το τονισει? Δε νομιζω να ασχοληθηκε κανεις ιδιαιτερα....Ειναι κακο που τα περιοδικα πρεπει να ζησουν απο τις εταιριες. Γι αυτο και λιγα περιοδικα μπορουν να ειναι κατα το δυναμη αντικειμενικα με την εννοια οτι μπορουν να γραψουν και κατι στραβο... λιγο ομως
Δε ζουμε σε κοσμο με άγιους....
-
Για να μην ξεχνάμε τις εκπομπές με χορηγούς εταιρίες αυτοκινήτων...
-
Ο χρήστης DELINHO έγραψε:
Για να μην ξεχνάμε τις εκπομπές με χορηγούς εταιρίες αυτοκινήτων...και το τσαμπα ραλλυ μονο για δημοσιογραφους
Αυτο το θεωρω μεγαλο ΦΡΟΥΤΟ.... τσαμπα εννιαιο
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Σε κάποιο ποστ είχα αναφερθεί στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο και πως κρίθηκε από τους 4Τ. Όπου αλλού διάβασα για το Challenge, δεν γράφτηκαν τόσο 'άσχημα' λόγια. Φαίνεται πως υπάρχουν πολλά πισωκίνητα πραγματικά coupe κοντά στους 200 ίππους και με τιμή κάτω από τα 30Κ'Αριστεία' φυσικά πήραν η... GT και η... 120i.
Ουδέν περαιτέρω σχόλιο
...oυδέν περαιτέρω σχόλιο
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Σε κάποιο ποστ είχα αναφερθεί στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο και πως κρίθηκε από τους 4Τ. Όπου αλλού διάβασα για το Challenge, δεν γράφτηκαν τόσο 'άσχημα' λόγια. Φαίνεται πως υπάρχουν πολλά πισωκίνητα πραγματικά coupe κοντά στους 200 ίππους και με τιμή κάτω από τα 30Κ
'Αριστεία' φυσικά πήραν η... GT και η... 120i.
Ουδέν περαιτέρω σχόλιο
...oυδέν περαιτέρω σχόλιο
Μα η Μάζντα είναι μικρούλα και όχι ακόμη καταξιωμένη στην αγορά, ενώ οι άλλες, είναι και έχουν μεγάλα κοχόνες.....
-
μετά από τόσα χρόνια ενημέρωσης από τα περιοδικά αυτ/του νομίζω ότι είναι σχετικά εύκολο να διαπιστώσει κανείς ποιο αυτοκίνητο είναι ουσιαστικά καλό ή καλύτερο από κάποιο άλλο μέσα σε ένα άρθρο...
Αν το μόνο που κάνει κάποιος είναι να κοιτάει την τελευταία παράγραφο ενός τεστ τότε...
Όλα τα γένια πρέπει να ευλογούνται...
-
Καλησπέρα,
με πολύ προσοχή διάβασα τα όσα γράφετε και νομίζω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα. Πράγματι, η γνώμη ενός συντάκτη είναι υποκειμενική, ωστόσο οφείλετε να αναγνωρίσετε το γεγονός ότι η πείρα που αποκτά ένας άνθρωπος που οδηγεί οτιδήποτε κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά, σε ένα μεγάλο βαθμό περιορίζει το υποκειμενικό στοιχείο. Για τα σενάρια διαπλοκής, απλά να σας υπενθυμίσω ότι οι 4 Τροχοί διανύουν το 35ο χρόνο ζωής τους και βρίσκονται στην πρώτη θέση αποκλειστικά και μόνο επειδή ποτέ δεν φοβήθηκαν/μερολήπτησαν υπερ καμμιάς εταιρείας. Όσοι το έκαναν, σήμερα είτε μετρούν τους αναγνώστες στα δάχτυλα του ενός χεριού είτε δεν κυκλοφορούν πια. Κακά τα ψέματα, υπάρχει μια πολύ απλή εξίσωση: Είσαι αντικειμενικός = έχεις αναγνώστες = επιβιώνεις.
Επί του συγκεκριμένου, λοιπόν, αυτοκινήτου, του RX-8 Challenge, θα πρότεινα πριν προβούμε σε απαξιωτικά σχόλια να οδηγήσετε τον ανταγωνισμό. Ο φίλος nickpaip αναφέρει ότι στο 400άρι το RX8 υπολείπετε του Honda κατά 0,5 δλ. Σας παραπέμπω στο άρθρο του C2 VTS του 0 -100 -0 όπου δείχνουμε τι διαφορά σε μέτρα είναι αυτό το θεωρητικά απειροελάχιστο χρονικό διάστημα. Είναι λίγο χαοτική θα συμφωνήσετε. Περι οδικής συμπεριφορά, θα σας πω ότι όντως το Challenge είναι πιο μαλακό από το Cosmo με ότι συνεπάγεται αυτό για ένα κουπέ πισοκίνητο.
Προς Θεού, δεν προσπαθώ να σας πω ότι η γνώμη σας δεν έχει αξία προτάσσοντας μια όποια εμπειρία ενός συντάκτη. Απλώς ας μην είμαστε ισοπεδωτικοί μόλις οδηγήσουμε ένα αυτοκίνητο το οποίο μας άρεσε, αλλά στο περιοδικό τα σχόλια ήταν κάπως. Κανένα αυτοκίνητο δεν το θάβουμε/εκθειάζουμε ανευ πραγματικού λόγου. -
Ο χρήστης nickpaip έγραψε:
Στο Drive Φεβρουαρίου όπου δοκιμάζουν στην πίστα των Σερρών τα 19 πιο ενδιαφέροντα αυτοκίνητα του 2004(ανάμεσα τους φυσικά και το RX-8 Challenge...), με τη συμμετοχή καταξιωμένων οδηγών αγώνων όπως του Παναγιώτη Χατζητσοπάνη, του Τάκη Σκαλτσά και του Γιώργου Χατζηρήγα, το μικρό Ρο Χι 'έγραψε' 1' 38' 60 καταλαμβάνοντας την 5η θέση πίσω από Μ3, EVO 8, 350Z και STI, και μπροστά από Golf GTI, TT 3.2, A3 TFSI, Megane Sport, Ibiza Cupra κ.α.
Ο Γιώργος Χατζηρήγας λέει: ' Με το RX-8 νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε αγώνα. Συμπεριφέρεται σαν καλοστημένο αγωνιστικό και είναι απόλυτα ρυθμίσιμο, όπως το θέλω. '
Και το περιοδικό καταλήγει: ' Η 'ήπια' έκδοση του RX-8 με τους 192 ίππους αρίστευσε, αποδεικνύοντας ότι οι επιδόσεις δεν έχουν πάντα τον πρώτο λόγο.Βεβαίως τα αυτοκίνητα τα οδηγήσανε καταξιωμένοι οδηγοί αλλά τους χρόνους τους γράψανε δυο απο τους γρηγορότερους δοκιμαστές του drive ,ο πατέλος με τον τσιγκρή οι οποίοι είχανε μοιράσει στη μέση τα αυτοκίνητα.
Για όσους ξέρουν ,είναι αναγνώστες του drive δηλαδή, ο τσιγκρής έχει κάνει θάματα και πράματα τιμόνι ενός RX-8 cosmo σε διάφορες αποστολές ,Μεθώνη; και Κρήτη ,χιλιάδες χιλιόμετρα σε αγωνιστικούς ρυθμούς και ξέρει το αυτοκινητάκι ΤΕΛΕΙΑ. Αυτός οδήγησε το challenge στις Σέρρες και εμένα δε με παραξένεψε το αποτέλεσμα. -
Όταν οι 4Τ λένε καλά λόγια για το 3άρι, το 6άρι ή το rx-8 cosmo είναι αντικειμενικοί. Όταν δεν πούνε τόσο καλή κουβέντα για το challenge φταίει το ότι η mazda είναι μικρή, ή ότι τους τα ακούμπησαν άλλοι. Προς Θεού, κι εγώ είμαι εξίσου επιφυλακτικός απέναντι στα περιοδικά, αλλά όχι κι έτσι.
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Όταν οι 4Τ λένε καλά λόγια για το 3άρι, το 6άρι ή το rx-8 cosmo είναι αντικειμενικοί. Όταν δεν πούνε τόσο καλή κουβέντα για το challenge φταίει το ότι η mazda είναι μικρή, ή ότι τους τα ακούμπησαν άλλοι. Προς Θεού, κι εγώ είμαι εξίσου επιφυλακτικός απέναντι στα περιοδικά, αλλά όχι κι έτσι.οταν την mazda την παρει αλλος απ εξω τοτε ολοι παντως θα πουνε καλυτερα λογια.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Στο Drive Φεβρουαρίου όπου δοκιμάζουν στην πίστα των Σερρών τα 19 πιο ενδιαφέροντα αυτοκίνητα του 2004(ανάμεσα τους φυσικά και το RX-8 Challenge...), με τη συμμετοχή καταξιωμένων οδηγών αγώνων όπως του Παναγιώτη Χατζητσοπάνη, του Τάκη Σκαλτσά και του Γιώργου Χατζηρήγα, το μικρό Ρο Χι 'έγραψε' 1' 38' 60 καταλαμβάνοντας την 5η θέση πίσω από Μ3, EVO 8, 350Z και STI, και μπροστά από Golf GTI, TT 3.2, A3 TFSI, Megane Sport, Ibiza Cupra κ.α.
Ο Γιώργος Χατζηρήγας λέει: ' Με το RX-8 νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε αγώνα. Συμπεριφέρεται σαν καλοστημένο αγωνιστικό και είναι απόλυτα ρυθμίσιμο, όπως το θέλω. '
Και το περιοδικό καταλήγει: ' Η 'ήπια' έκδοση του RX-8 με τους 192 ίππους αρίστευσε, αποδεικνύοντας ότι οι επιδόσεις δεν έχουν πάντα τον πρώτο λόγο.Βεβαίως τα αυτοκίνητα τα οδηγήσανε καταξιωμένοι οδηγοί αλλά τους χρόνους τους γράψανε δυο απο τους γρηγορότερους δοκιμαστές του drive ,ο πατέλος με τον τσιγκρή οι οποίοι είχανε μοιράσει στη μέση τα αυτοκίνητα.
Για όσους ξέρουν ,είναι αναγνώστες του drive δηλαδή, ο τσιγκρής έχει κάνει θάματα και πράματα τιμόνι ενός RX-8 cosmo σε διάφορες αποστολές ,Μεθώνη; και Κρήτη ,χιλιάδες χιλιόμετρα σε αγωνιστικούς ρυθμούς και ξέρει το αυτοκινητάκι ΤΕΛΕΙΑ. Αυτός οδήγησε το challenge στις Σέρρες και εμένα δε με παραξένεψε το αποτέλεσμα.που να τον δεις και απο κοντα αδερφε........
-
Όσον αφορά το θέμα των διαφορών στο τετρακοσάρι να θέσω ένα μικρό κουίζ! Πόσο χρόνο χρειάζεται ένα Matiz 800 κυβικά για το 400άρι σε σχέση με μία 360?
Α)Υπερπενταπλάσιο
Β)Υπερτριπλάσιο
Γ)Υπερδιπλάσιο
Δ)Λιγότερο από διπλάσιοΗ απάντηση αύριο!
-
Nα μαντέψω πως είναι το Δ) αλλα αυτό τι λέει?
-
Μου δόθηκε η εντύπωση ότι η συγκεκριμένη άποψη (ότι το challenge δεν κάνει...) γράφτηκε ως προσωπική προτίμηση και δεν αποτελούσε επίσημο συμπέρασμα δοκιμασίας του περιοδικού. Εγώ έτσι το κατάλαβα και το αποδέχτηκα ως τέτοιο άρα καθόλου παρεξηγήσιμο και δε δείχνει υποτίμηση του προϊόντος ή ηθελημένη υποβάθμιση, δόλο κλπ.
Από την άλλη τα στοιχεία ταχύτητας κλπ δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι κάτι είναι σπορ ούτε ότι προσφέρει χαρά και ικανοποίηση αντίστοιχη με κάποιο άλλο με παρεμφερείς αριθμούς επιδόσεων....
Το ότι κάποιος οδηγά και τα δύο αυτοκίνητα και βρίσκει μικρή διαφορά ενώ άλλος μεγαλύτερη είναι απόλυτα αποδεκτό και καθόλου ενοχλητικό..... ειδικά αν ο δεύτερος είναι οδηγός αγώνων με πολλαπλάσια εμπειρία. Η αξία τελικά ενός αυτοκινήτου είναι διαφορετική για τον καθένα και για αυτό είναι απαραίτητα τα test drives για την τελική απόφαση. Γιατί εν τέλει εφόσον το αυτοκίνητο δεν είναι κακό (και μάλλον δεν υπάρχουν τέτοια πια) και εμένα μου αρέσει δεν πάει να λέει ο καθένας ότι θέλει!
Επίσης δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τον ανθρώπινο παράγοντα (προτιμήσεις, εμπειρίες, τρόπο οδήγησης κλπ) και να δεχόμαστε τις αδυναμίες που αυτό μπορεί να συνεπάγεται και δεν χρειάζεται να σπεύδουμε να βρούμε δαίμονες και συνομωσίες παντού.
Ας μην παρεξηγούμε λοιπόν προσωπικές απόψεις, όπως εγώ λέω καλό ο ΜΧ5 ΜΚΙΙ αλλά από εμφάνιση είναι χάλια και δεν μπορώ να το βλέπω έτσι λέει κι ένας άλλος που έχει και την οικονομική δυνατότητα ότι προτιμά το Cosmo.... (που νομίζω ότι όλοι θα συμφωνούσαμε αν δεν είχαν 10Κ ευρώ διαφορά....) Η προσωπική άποψη του JayKay φαντάζομαι θα είναι: 'αηδίες, τι αυτοκινητάκια είναι αυτά, πετάξτε τα και πάρτε Enzo όπως πήρα κι εγώ'.... -
**Coyote **ποιά εκπομπή εννοείς?
Κάπου πάει το μυαλό μου..
Όποια κι αν είναι στείλε mail να τους πεις την όποια ένστασή σου.
Εγώ έστειλα κριτική σε μία τέτοια εκπομπή και κάθε άλλο παρά με αποπήραν... -
Ο χρήστης KF έγραψε:
Καλησπέρα,
με πολύ προσοχή διάβασα τα όσα γράφετε και νομίζω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα. Πράγματι, η γνώμη ενός συντάκτη είναι υποκειμενική, ωστόσο οφείλετε να αναγνωρίσετε το γεγονός ότι η πείρα που αποκτά ένας άνθρωπος που οδηγεί οτιδήποτε κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά, σε ένα μεγάλο βαθμό περιορίζει το υποκειμενικό στοιχείο.Προς Θεού, δεν προσπαθώ να σας πω ότι η γνώμη σας δεν έχει αξία προτάσσοντας μια όποια εμπειρία ενός συντάκτη. Απλώς ας μην είμαστε ισοπεδωτικοί μόλις οδηγήσουμε ένα αυτοκίνητο το οποίο μας άρεσε, αλλά στο περιοδικό τα σχόλια ήταν κάπως. Κανένα αυτοκίνητο δεν το θάβουμε/εκθειάζουμε ανευ πραγματικού λόγου.
Δεν υπάρχει ένας τρόπος να γράφονται τα αποτελέσματα των δοκιμών απο ένα συγκεκριμένο άτομο το οποίο θα 'ακούει' από τον όποιο δοκιμαστή του περιοδικού την αποψή για το όποιο αυτοκίνητο.
Έτσι θα υπάρχει μια 'ομοιομορφία' στα γραφόμενα και δε θα δημιουργούνται παρανοήσεις από τον τρόπο που έγραψε ο δοκιμαστής την όποια κρίσση του.
Εννοείται ότι αυτό θα γίνεται σε δοκιμή καθημερινών αυτοκινήτων και όχι δε δοκιμές πυράυλων εδάφους εδάφους.
Από εκεί και πέρα ας υπάρχει χώρος που θα γράφει ο δοκιμαστής τη δική του καθαρά προσωπική γνώμη. -
Ο χρήστης DJ Giorgio έγραψε:
αλλα πολυ καταναλωση και πολυ λαδι ρε παιδια ο wankel...Στα ίδια περίπου με τον 1400άρη Rover K-Series είναι...
-
Ο χρήστης Νεκταριος έγραψε:
Εγώ έστειλα κριτική σε μία τέτοια εκπομπή και κάθε άλλο παρά με αποπήραν...Δεν το ειπα εγω
ο DELINHO το ειπε (τον εδωσα στεγνα?) -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Εγώ έστειλα κριτική σε μία τέτοια εκπομπή και κάθε άλλο παρά με αποπήραν...Δεν το ειπα εγω
ο DELINHO το ειπε (τον εδωσα στεγνα?)το ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ ειναι μια ευγενικη χορηγεια της Ford
Γιατί οι 4Τ "θάβουν" το RX-8 Challenge;