-
Δεν θάβουν μόνο οι οι 4Τροχοί το RX-8.
Από συγκριτικό ανάμεσα σε RX-8 και Golf GTI...-'Με το GTI τα πραγματα ειναι πιο ξεκαθαρα. Η ισχυς του περναει υποδειγματικα στο δρομο, με υποκρουση τον μπασο ηχο του κινητηρα και τις 'βροντες' του backpressure κατα τις αλλαγες (πολυ γρηγορες, χαρη στο DSG, το εξελιγμενο αυτοματο κιβωτιο με το διπλο συμπλεκτη στην προκειμενη περιπτωση), ενω η οδηγηση με γραμμες ειναι το φορτε του. αυτο το τελευταιας γενιας GTI συνδιαζει εξαιρετικα δυναμικα χαρακτηριστικα με ικανοποιητικο επιπεδο ανεσης. το εσωτερικο περιβαλλον ειναι προσεγμενο, η ποιοτητα πολυ καλη και η σφυκτη αναρτηση, με εξαιρεση την κινηση με μικρες ταχυτητες σε κακης ποιοτητας δρομους, δεν ενοχλει.
στον ιδιο τομεα, η εικονα του RX-8 ειναι επισης καλη, αλλα καπως υποδεεστερη του GOLF, καθως το MAZDA υστερει ελαφρα σε ποιοτητα υλικων και, γενικα, σε ραφιναρισμα.'-'ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ,
το προβαδισμα πηγαινει σαφως στο GTI. ειναι η αισθηση της ποιοτητας που βαραινει αποφασιστικα, η γνωμη οτι μαζι του νιωθεις ωραια ακομα και οταν θελεις απλα να μετακινηθεις, ενω ανα πασα στιγμη μπορεις να αλλαξεις μοτιβο και να οδηγησεις γρηγορα, χωρις να σκοτιζεις το μυαλο σου.
ειναι και αυτη η προειδοποιηση στο ανεξηλιο του οδηγου, την ταπα της βενζινης και φυσικα στο manual του RX-8, που σου υπενθυμιζει πως πρεπει να τσεκαρεις τη σταθμη του λαδιου καθε δυο γεμισματα του ρεζερβουαρ. και καποια στιγμη - δεν μπορει, θα σου τη δωσει. και ας ειναι φτιαγμενο για να τραβα την προσοχη εστω και σταματημενο.' -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Δεν θάβουν μόνο οι οι 4Τροχοί το RX-8.
Από συγκριτικό ανάμεσα σε RX-8 και Golf GTI...-'Με το GTI τα πραγματα ειναι πιο ξεκαθαρα. Η ισχυς του περναει υποδειγματικα στο δρομο, με υποκρουση τον μπασο ηχο του κινητηρα και τις 'βροντες' του backpressure κατα τις αλλαγες (πολυ γρηγορες, χαρη στο DSG, το εξελιγμενο αυτοματο κιβωτιο με το διπλο συμπλεκτη στην προκειμενη περιπτωση), ενω η οδηγηση με γραμμες ειναι το φορτε του. αυτο το τελευταιας γενιας GTI συνδιαζει εξαιρετικα δυναμικα χαρακτηριστικα με ικανοποιητικο επιπεδο ανεσης. το εσωτερικο περιβαλλον ειναι προσεγμενο, η ποιοτητα πολυ καλη και η σφυκτη αναρτηση, με εξαιρεση την κινηση με μικρες ταχυτητες σε κακης ποιοτητας δρομους, δεν ενοχλει.
στον ιδιο τομεα, η εικονα του RX-8 ειναι επισης καλη, αλλα καπως υποδεεστερη του GOLF, καθως το MAZDA υστερει ελαφρα σε ποιοτητα υλικων και, γενικα, σε ραφιναρισμα.'-'ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ,
το προβαδισμα πηγαινει σαφως στο GTI. ειναι η αισθηση της ποιοτητας που βαραινει αποφασιστικα, η γνωμη οτι μαζι του νιωθεις ωραια ακομα και οταν θελεις απλα να μετακινηθεις, ενω ανα πασα στιγμη μπορεις να αλλαξεις μοτιβο και να οδηγησεις γρηγορα, χωρις να σκοτιζεις το μυαλο σου.
ειναι και αυτη η προειδοποιηση στο ανεξηλιο του οδηγου, την ταπα της βενζινης και φυσικα στο manual του RX-8, που σου υπενθυμιζει πως πρεπει να τσεκαρεις τη σταθμη του λαδιου καθε δυο γεμισματα του ρεζερβουαρ. και καποια στιγμη - δεν μπορει, θα σου τη δωσει. και ας ειναι φτιαγμενο για να τραβα την προσοχη εστω και σταματημενο.'Επί της ουσίας -κοινώς οδήγηση- αναφέρει κάτι;
Αν η ουσία είναι τα 'ποιοτικά πλαστικά' υπάρχει αντίστοιχο τόπικ
'ποιοτικά' και από το Type R υπερτερεί το GTI αν είναι αυτός ικανός λόγος για να το αποκτήσεις να το κλείσουμε το μαγαζί
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Επί της ουσίας -κοινώς οδήγηση- αναφέρει κάτι;
Αν η ουσία είναι τα 'ποιοτικά πλαστικά' υπάρχει αντίστοιχο τόπικ
'ποιοτικά' και από το Type R υπερτερεί το GTI αν είναι αυτός ικανός λόγος για να το αποκτήσεις να το κλείσουμε το μαγαζί
Όντως εκεί επικεντρώνει, αλλά γράφει και το εξής:
Με το GTI τα πραγματα ειναι πιο ξεκαθαρα. Η ισχυς του περναει υποδειγματικα στο δρομο, με υποκρουση τον μπασο ηχο του κινητηρα και τις 'βροντες' του backpressure κατα τις αλλαγες (πολυ γρηγορες, χαρη στο DSG, το εξελιγμενο αυτοματο κιβωτιο με το διπλο συμπλεκτη στην προκειμενη περιπτωση), ενω η οδηγηση με γραμμες ειναι το φορτε του.
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω το κομμάτι που σχολιάζει οδηγικά το RX-8...
-
Προχθες μπηκα στο ολοκαινουριο RX-8 Challenge (με δερματινο σαλόνι) ενός φίλου μου.
Ακόμα να μιλήσω...!!!
Επειδή μπήκα και στο Golf GTi σε αντιπροσωπεία, ΕΛΕΟΣ!!!
Μπορεί να είμαι Ευρωπαιόφιλος, κάτοχος ανέκαθεν μόνο ευρωπαϊκών αυτοκινήτων, αλλά αρκετά με αυτές τις παπ***ές περί ποιότητας υλικών, ραφιναρίσματος και δεν ξερω και εγω τι άλλο!!!
Γνωμη μου είναι ότι το RX-8 είναι έτη φωτός μπροστά. ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΛΕΜΕ!!! Από την υφή του δέρματος, ως τα σύμβολα που είναι τυπωμένα στα χειριστήρια! Αυτά του Golf σου δίνουν πραγματικά την εντύπωση ότι με λίγο σάλιο θα σβήσουν!
Όσον αφορά τη συμπεριφορά στο δρόμο, πάω πάσο, όπως πρέπει να πάνε πάσο όλοι οι σχετικοί και άσχετοι που λένε ότι τους κατέβει χωρίς να έχουν οδηγήσει και τα δυο (πόσοι είπαμε έχουν οδηγήσει το Golf;)
Μόνα πραγματικά μείον, προς το παρόν πάντα, ο έλεγχος της στάθμης του λιπαντικού κάθε δύο γεμίσματα (~1000km) και η έλλειψη ρεζέρβας στο RX-8 (αυτό και αν είναι περίεργο, αν και δε θα το χαρακτήριζα ως έλλειψη ποιότητας, αλλά μάλλον σαν παραξενιά της εταιρείας). -
Ο χρήστης DELINHO έγραψε:
Μπορεί να είμαι Ευρωπαιόφιλος, κάτοχος ανέκαθεν μόνο ευρωπαϊκών αυτοκινήτων, αλλά αρκετά με αυτές τις παπ***ές περί ποιότητας υλικών, ραφιναρίσματος και δεν ξερω και εγω τι άλλο!!!Mα σχεδόν κανένας εδώ μέσα δεν πολυασχοείται με αυτά. Απλά βρέθηκε ένα κειμενάκι το οποίο και το παραθέτουμε. Γενικά πάντως θα συμφωνήσω μαζί σου. το RX-8 δείχνει πιο καλοφτιαγμένο από το golf...
-
Αυτό που με τσαντίζει πιο πολύ και με τα δύο είναι ότι (προς το παρόν τουλάχιστον) δεν μπορώ να τα αποκτήσω
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
το RX-8 δείχνει πιο καλοφτιαγμένο από το golf...πάει, γκρεμίστηκαν οι φούρνοι!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
το RX-8 δείχνει πιο καλοφτιαγμένο από το golf...
πάει, γκρεμίστηκαν οι φούρνοι!
Mη το λες αυτό...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Σωστή εντύπωση έχεις, το Micra είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής, περίπου 6 ώρες στο εργοστάσιο στο Sunderland.To A3 θέλει περίπου 2 μέρες, επειδή στο Ingolstadt έχει περισσότερους εργάτες από ότι χρειάζεται. Μην ρωτήσετε βέβαια γιατί έχει περισσότερους εργάτες
lkar, ευχαριστώ για την επιβεβαίωση!
technik, έχεις ακούσει για τα εργατικά συνδικάτα, ε; Ε λοιπόν, οι Γερμανοί δυσκολεύονται λίγο στο θέμα 'Προσαρμογή γραμμής παραγωγής' και 'Προσαρμογή εργατικού δυναμικού'. Τα κακά της κρατικής συμμετοχής στην αυτοκινητοβιομηχανία! Είδατε, που θέλατε και ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία...να είχαμε και εμείς τέτοια προβλήματα!
Αν και από το smiley, μου φαίνεται ότι το 'γιατί' ήταν ρητορικό...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Σωστή εντύπωση έχεις, το Micra είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής, περίπου 6 ώρες στο εργοστάσιο στο Sunderland.
To A3 θέλει περίπου 2 μέρες, επειδή στο Ingolstadt έχει περισσότερους εργάτες από ότι χρειάζεται. Μην ρωτήσετε βέβαια γιατί έχει περισσότερους εργάτες
lkar, ευχαριστώ για την επιβεβαίωση!
Τι 2 μερες, τι 2 ωρες, ε;!
Ωραια εκπαιδευση κανουν στους πωλητες τους...Παντως με εντυπωσιαζει το ποσο καλα πληροφορημενοι εισαστε για το τι συμβαινει στα ενδοτερα των αυτοκινητοβιομηχανιων και των γραμμων παραγωγης! Το μονο που ξερω εγω ειναι οτι η ανεργια στη Γερμανια εχει χτυπησει κοκκινο...
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Ωραια εκπαιδευση κανουν στους πωλητες τους...Παντως με εντυπωσιαζει το ποσο καλα πληροφορημενοι εισαστε για το τι συμβαινει στα ενδοτερα των αυτοκινητοβιομηχανιων και των γραμμων παραγωγης! Το μονο που ξερω εγω ειναι οτι η ανεργια στη Γερμανια εχει χτυπησει κοκκινο...
Που να ξέρες και πόσα κρύβουμε
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Μπορεί να είμαι Ευρωπαιόφιλος, κάτοχος ανέκαθεν μόνο ευρωπαϊκών αυτοκινήτων, αλλά αρκετά με αυτές τις παπ***ές περί ποιότητας υλικών, ραφιναρίσματος και δεν ξερω και εγω τι άλλο!!!
Mα σχεδόν κανένας εδώ μέσα δεν πολυασχοείται με αυτά. Απλά βρέθηκε ένα κειμενάκι το οποίο και το παραθέτουμε. Γενικά πάντως θα συμφωνήσω μαζί σου. το RX-8 δείχνει πιο καλοφτιαγμένο από το golf...
Έχεις πλάκα τελικά
Το RX-8 είναι υπόδειγμα ποιοτικής κατασκευής και το Γκόλφ ένα αποδεκτό αυτοκίνητο καλύτερο από το μέσο όρο. Ρώτα φαναρτζή (κατ' εμέ από τους καλυτερους κριτές και γνώστες για ποιότητα κατασκευής) να σου πει τι εστί RX-8 σε ακρίβεια κατασκευής και υλικά.
Πάντως δεν έχω οδηγήσει κανένα από τα δύο, αλλά αυτά τα σχόλια που διαβάζω για την υποστροφή στο όριο του Γκόλφ με έχουν ξενερώσει. Αφήστε που βάζω στοίχημα ότι κρύβουν τη μισή αλήθεια όπως σχεδόν πάντοτε...
Αυτά κάνουν οι τεράστιοι τροχοί -σε διάμετρο και φάρδος-, η 'ασφαλής' οδική συμπεριφορά με χοντρές ράβδους στρέψης πίσω και ηλεκτρονικά και βαριούς δίλιτρους κινητήρες με υπερτροφοδότηση που κρέμονται εμπρός από τους εμπρός τροχούς...
RX-8 και ας είναι το Γκόλφ πιο γρήγορο -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Έχεις πλάκα τελικά
Είδες ένα πράγμα. Μπαίνουμε σε ένα forum για να ανταλλάξουμε απόψεις και τελικά 'κοντεύουμε' να χαρακτηριστούμε και γελοίοι...
-
Οι 2 μέρες συμπιέζονται και γίνονται 2 ώρες προς χάριν εντυπωσιασμού! Τώρα, το τι εκπαίδευση κάνουν στους πωλητές...υπάρχουν πολλά λινκ!
ΟΙ γραμμές παραγωγής είναι η αγάπη μου, όπως και τα οικονομικό-μαρκετινίστικα. Οι σπουδές μου γι'αυτό κυρίως γίνονται!
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Έχεις πλάκα τελικά
Είδες ένα πράγμα. Μπαίνουμε σε ένα forum για να ανταλλάξουμε απόψεις και τελικά 'κοντεύουμε' να χαρακτηριστούμε και γελοίοι...
Ώπα, συγγνώμη αν το κατάλαβες έτσι
Εννοούσα ότι είσαι (έτσι φαίνεται) τόσο 'φίλος'της VW που ο τρόπος που δέχεσαι (ή σχεδόν) ότι το RX-8 έχει ανώτερη ποιότητα απο το Golf Gti δείχνει μια 'δυσπεψία' στην αποδοχή του.
Τίποτε άλλο προς αποφυγή παρεξηγήσεων -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Ώπα, συγγνώμη αν το κατάλαβες έτσι
Εννοούσα ότι είσαι (έτσι φαίνεται) τόσο 'φίλος'της VW που ο τρόπος που δέχεσαι (ή σχεδόν) ότι το RX-8 έχει ανώτερη ποιότητα απο το Golf Gti δείχνει μια 'δυσπεψία' στην αποδοχή του.
Τίποτε άλλο προς αποφυγή παρεξηγήσεωνΕντάξει... Πάντως δεν είμαι και τόσο φίλος της VW... Toyota-κιας είμαι βασικά και γιαπωνεζόφιλος όσο και αν σου φαίνεται περίεργο αυτό. Για αυτό και δεν έχω πρόβλημα να παραδεχθώ, ότι το Golf V δείχνει να μην έχει τόσο ποιοτικά πλαστικά. Ίσως να φταίει το ανθρακί τους χρώμα σε σχέση με το δικό μου που είναι μαύρο. Αυτό που φαίνεται πάντως είναι ότι θα έχουν αντοχή στο χρόνο που τελικά είναι πιο σημαντικό.
-
ας λένε οι 4Τ ότι θέλουν... τους μάθαμε τους δημοσιογράφους τους τόσα χρόνια.
Σημασία έχει ένα: ΤΟ ΡΧ8 ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΑΝ ΤΡΕΛΟ.
και χαμογελούν όλοι στην mazda hellas
και κλένε οι υπόλοιποι -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Έχεις πλάκα τελικά
Θελει προσοχη οταν κινδυνευουμε να 'θιξουμε' οπαδους της μιας η της αλλης σχολης.... Ευτυχως το ξεκαθαρισατε εσεις... Αλλα ειδα και καποιους αλλους που τσαντιστηκαν απο κατι που θεωρησαν οτι προσεβαλλε το 'μωρο' τους, πεταξαν κατι οπως το παρακατω
Η δοκιμή αντοχής που αναφέρομαι δεν έχει καμία σχέση με τα Μεγάρα.Ψάξε,διάβασε,και μετά γράψε.Το να **πετάς μια 'παπαρδέλα' **για τα λαμάκια **δείχνει τουλάχιστον ασχετοσύνη **πάνω στο συγκεκριμένο μοτέρ.Αλλά είπαμε,**οι γνώμες είναι σαν τις ***.Όλοι έχουν από μία.
...και μετα την εκαναν με ελαφρα πηδηματακια χωρις να εξηγησουν σε τι αναφερονται και να αιτιολογησουν τις οποιες αποψεις τους!
Εγω παντως ειμαι περιεργη να μαθω για εκεινη την περιβοητη δοκιμη και το πως απεδειξε οτι ο Ρενεσις (ή μηπως 'Ραινεσης'; ) ειναι τερας αξιοπιστιας και μακροβιοτητας!
Παντως στη συντομη βολτα που εκανα με το Challenge το λατρεψα μεσα-εξω, και οχι μονο. Λιγο με ενδιαφερει αν το Cosmo ειναι πιο γρηγορο. Αλλα με απασχολει πολυ το κοστος χρησης του και σιγουρα θα ημουν πιο ησυχη αν ειχε συμβατικο κινητηρα, αν αυτο ηταν δυνατο χωρις να αλλαζουν σημαντικα οι επιδοσεις και η κατανομη βαρους (=>στησιμο) του.
-
...και μετα την εκαναν με ελαφρα πηδηματακια χωρις να εξηγησουν σε τι αναφερονται και να αιτιολογησουν τις οποιες αποψεις τους!
Εγω παντως ειμαι περιεργη να μαθω για εκεινη την περιβοητη δοκιμη και το πως απεδειξε οτι ο Ρενεσις (ή μηπως 'Ραινεσης'; ) ειναι τερας αξιοπιστιας και μακροβιοτητας!
Παντως στη συντομη βολτα που εκανα με το Challenge το λατρεψα μεσα-εξω, και οχι μονο. Λιγο με ενδιαφερει αν το Cosmo ειναι πιο γρηγορο. Αλλα με απασχολει πολυ το κοστος χρησης του και σιγουρα θα ημουν πιο ησυχη αν ειχε συμβατικο κινητηρα, αν αυτο ηταν δυνατο χωρις να αλλαζουν σημαντικα οι επιδοσεις και η κατανομη βαρους (=>στησιμο) του.
Η δοκιμή αντοχής ήταν 24 ώρες με μία... πέτρα στο γκάζι
Αν σε απασχολεί το κόστος χρήσης
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... c&start=60
και αν ισχύουν τελικά αυτές οι τιμές, είναι πιο κάτω από ένα τυπικό 1.400άρι VAG
Υ.Γ: ακόμα να το κλείσεις;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
êáé áí éó÷ýïõí ôåëéêÜ áõôÝò ïé ôéìÝò, åßíáé ðéï êÜôù áðü Ýíá ôõðéêü 1.400Üñé VAG
Áõôü åßíáé íá Ý÷åéò äõíáôüôçôá óõíôÞñçóçò ìéáò ïíåéñïðáãßäáò êáé íá ìç ìðïñåßò íá ôçí áãïñÜóåéò ãéá Üëëïõò ëüãïõò
Γιατί οι 4Τ "θάβουν" το RX-8 Challenge;