-
Ο χρήστης StAz έγραψε:
Για καταναλώσεις και λάδια όλο ακούμε αλλά υπάρχει κανένα περιοδικό που να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο? Τα μόνα αρνητικά σχόλια για αυτό το θέμα που έχω ακούσει είναι από 'γνωστό ξαδέρφου του θείου της γειτόνισσας μιας κοπέλας που γνώρισα στα μπουζούκια μετά το τρίτο μπουκάλι'...
Μια 'δοκιμή διαρκείας' θα μπορούσε να μας λύσει τις όποιες σχετικές απορίες....
Τα προηγούμενα RX είχαν το γνωστό πρόβλημα με τα apex seals τα οποία τρωγόντουσαν αρκετά νωρίς και το μοτέρ έχανε συμπίεση, με τα γνωστά επακόλουθα. Μακάρι οι δάφνες που έχει κερδίσει ο Renesys να περιλάβουν και την αντοχή στο χρόνο. Σήμερα κυκλοφορούν ελάχιστα RX στο δρόμο, πέρα από το 8...
Kατ'αρχήν μάθε να γράφεις σωστά τη λέξη 'RENESIS'.Δοκιμή αντοχής έγινε εδώ και κάτι μήνες(πήραν μέρος και συντάκτες από τους 4Τ),και όσο για τα 'λαμάκια','κάρβουνα',ή 'apex seals',δεν είναι πατατάκια για να τρώγονται.
ναι....μπορώ να πω οτι με τα επιχειρήματά σου τον αποστόμωσες. Άκου να τολμήσει να μιλήσει άσχημα για το RX7 !!!
-
η τσελικα ειναι πολυ πιο γρηγορη απο το RX-8
ο λογος ειναι οτι να δυναμομετρισεις τα αμαξια το δευτρο βγαζει λιγοτερα αλογα αποτι λεει.
πιστευω γυρω στα 170.εκτος απο αυτο ειναι και πιο ελαφρια η πρωτη...
βεβαια οπως και να το κανεις το RX-8 ειναι πισωκουνα...
-
Ο χρήστης StAz έγραψε:
Για καταναλώσεις και λάδια όλο ακούμε αλλά υπάρχει κανένα περιοδικό που να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο? Τα μόνα αρνητικά σχόλια για αυτό το θέμα που έχω ακούσει είναι από 'γνωστό ξαδέρφου του θείου της γειτόνισσας μιας κοπέλας που γνώρισα στα μπουζούκια μετά το τρίτο μπουκάλι'...
Τα προηγούμενα RX είχαν το γνωστό πρόβλημα με τα apex seals τα οποία τρωγόντουσαν αρκετά νωρίς και το μοτέρ έχανε συμπίεση, με τα γνωστά επακόλουθα. Μακάρι οι δάφνες που έχει κερδίσει ο Renesys να περιλάβουν και την αντοχή στο χρόνο. Σήμερα κυκλοφορούν ελάχιστα RX στο δρόμο, πέρα από το 8...
Kατ'αρχήν μάθε να γράφεις σωστά τη λέξη 'RENESIS'.Δοκιμή αντοχής έγινε εδώ και κάτι μήνες(πήραν μέρος και συντάκτες από τους 4Τ),και όσο για τα 'λαμάκια','κάρβουνα',ή 'apex seals',δεν είναι πατατάκια για να τρώγονται.
Ζητώ ταπεινά συγνώμη για το ορθογραφικό, ελπίζω να μην έσπασες την οθόνη σου μόλις το είδες...
Δεύτερον, υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις δοκιμές διαρκείας, στις οποίες εγώ αναφέρθηκα, και τη 'δοκιμή αντοχής', που όπως λες έγινε εδώ και κάποιους μήνες. Άλλο 100.000, άλλο 20.000 κι άλλο 2000 χλμ. Τα 2000 χλμ γίνονται σε λιγότερο από 24 ώρες στα Μέγαρα, αν ο μέσος χρόνος γύρου είναι περί το 1:20'. Αν εσύ πιστεύεις πως σου αρκούν 24 ώρες για να βγάλεις συμπέρασμα για τη μακροζωία ενός κινητήρα.... ΟΚ, πάσο.
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
ναι....μπορώ να πω οτι με τα επιχειρήματά σου τον αποστόμωσες. Άκου να τολμήσει να μιλήσει άσχημα για το RX7 !!!
Eίδες είδες?όχι παίζουμε παρεπιπτόντος..εκείνο το χοροπηδηχτό στο άβαταρ σου τί είναι? Το τέρας της αξιοπιστίας?
-
Ο χρήστης StAz έγραψε:
Eίδες είδες?όχι παίζουμε παρεπιπτόντος..εκείνο το χοροπηδηχτό στο άβαταρ σου τί είναι? Το τέρας της αξιοπιστίας?
ξέρεις πόσους πήδους έχει κάνει μέχρι σήμερα? Λογικό ήταν να χτυπήσει μπιέλα!
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ζητώ ταπεινά συγνώμη για το ορθογραφικό, ελπίζω να μην έσπασες την οθόνη σου μόλις το είδες...
Δεύτερον, υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις δοκιμές διαρκείας, στις οποίες εγώ αναφέρθηκα, και τη 'δοκιμή αντοχής', που όπως λες έγινε εδώ και κάποιους μήνες. Άλλο 100.000, άλλο 20.000 κι άλλο 2000 χλμ. Τα 2000 χλμ γίνονται σε λιγότερο από 24 ώρες στα Μέγαρα, αν ο μέσος χρόνος γύρου είναι περί το 1:20'. Αν εσύ πιστεύεις πως σου αρκούν 24 ώρες για να βγάλεις συμπέρασμα για τη μακροζωία ενός κινητήρα.... ΟΚ, πάσο.
Δεκτή η συγνώμη,όσο για το μόνιτορ,μην ανησυχείς,δεν σπάει εύκολα .Στο θέμα μας τώρα,βρές παλαιότερα ποστ μου και θα δεις πως δεν είμαι και ο φανατικότερος υποστηρικτής του περιστροφικού μοτέρ(π.χ δες το θέμα golf gti vs rx8 challenge).Η δοκιμή αντοχής που αναφέρομαι δεν έχει καμία σχέση με τα Μεγάρα.Ψάξε,διάβασε,και μετά γράψε.Το να πετάς μια 'παπαρδέλα' για τα λαμάκια δείχνει τουλάχιστον ασχετοσύνη πάνω στο συγκεκριμένο μοτέρ.Αλλά είπαμε,οι γνώμες είναι σαν τις *****.Όλοι έχουν από μία.
-
Ο χρήστης StAz έγραψε:
Αλλά είπαμε,οι γνώμες είναι σαν τις *****. Όλοι έχουν από μία.
How original!!!
Χαλάρωσε, βρε συ! Φιλικά συζητάμε, ανταλλάσσοντας απόψεις, εμπειρίες, κλπ. Λογικό είναι με κάποια από τα όσα διαβάζουμε να συμφωνούμε και με κάποια άλλα να διαφωνούμε. Το σημαντικό είναι να μπορούμε να τα συζητήσουμε! Οι χαρακτηρισμοί για τις γνώμες των άλλων ούτε ισχυροποιούν κανενός τη θέση αλλά ούτε και προσφέρουν κάτι στη συζήτηση.
Η δοκιμή αντοχής που αναφέρομαι δεν έχει καμία σχέση με τα Μεγάρα.Ψάξε,διάβασε,και μετά γράψε.
Αν θέλεις να μου υποδείξεις περιοδικό, τεύχος & σελίδα πολύ ευχαρίστως να ψάξω το σχετικό άρθρο. Διαφορετικά, αν έχεις την καλοσύνη, πες μας με δυο λόγια τι είδους δοκιμή ήταν αυτή στην οποία αναφέρεσαι και πώς απαντήθηκε το ερώτημα σχετικά με τη μακροζωία του συγκεκριμένου κινητήρα.
Το να πετάς μια 'παπαρδέλα' για τα λαμάκια δείχνει τουλάχιστον ασχετοσύνη πάνω στο συγκεκριμένο μοτέρ.
Ό,τι πεις...
(εξάλλου, ποιός έχει το RX7 στην υπογραφή του, εγώ ή εσύ?!!)Το γεγονός δεν παύει να είναι ότι στους προηγούμενους Wankel από τον Renesis τα apex seals ήταν ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα - τρωγόντουσαν (wear out) ή/και έσπαγαν, τραυματίζοντας ρότορες, χιτώνια, κλπ. Ο συγκατοικός μου που είχε πάρει ένα 2nd hand RX7 όταν σπούδαζα στην Αγγλία είχε ανοίξει το μοτέρ 2 φορές μέσα σε 3.5 χρόνια γι αυτόν ακριβώς το λόγο. Τη δεύτερη φορά τα 'έσταξε' και του έβαλε κεραμικά.
Τώρα, βέβαια, καλό θα ήταν να μας διηγηθείς κι εσύ τις δικές σου εμπειρίες με τα 'λαμάκια' που ανέφερες πιο πάνω...
-
Ο χρήστης nickpaip έγραψε:
Ôï èÝìá 'èáøßìáôïò áõôïêéíÞôïõ' ìÝóá áðï Üñèñï Ý÷åé íá êÜíåé ðåñéóóüôåñï êáé ìå ôïõò áíèñþðïõò ðïõ äéáâÜæïíôáò ôçí üðïéá êñéôéêÞ èá ðÜñïõí ôçí Üãïõóá ãéá áíôéðñïóùðåßá .
Ìéá ðéï áíáëõôéêÞ ãñáöÞ èá Þôáí ðéï áêñéâÞò éäáßôåñá üôáí ï áíáãíþóôçò äåí åßíáé ôáêôéêüò êáé äåí ãíùñßæåé ôñüðï ãñáöÞò ðåñéïäéêïý êáé ãíþóåéò -ðñïôéìÞóåéò ôïõ åêÜóôïôå áñèñïãñÜöïõ ...ÄéáâÜæïíôáò ôá ó÷üëéá ôïõ Ó.× ìïõ Þñèáí ãÝëéá ãéáôß ï Üíèñùðïò Ý÷åé ïäçãÞóåé áãùíéóôéêÜ (405Ô16 ) êÜôé öèçíïýëéá êáé áäýíáìá (959, F40 ,Enzo ) êáé ïðùóäÞðïôå ç 'áäõíáìßá' êÜðïéïõ áõôïêéíÞôïõ ãéá áõôüí ìðïñåß íá åßíáé 'õðåñäýíáìç ' ãéá ôïõò ðåñéóóüôåñïõò áðï åìÜòÅêåß åßíáé ôï öÜïõë ,ôï êåßìåíï äåí äßíåé ôçí äõíáôüôçôá êáé óôïí ìÞ ãíùñßæïíôá ôé áêñéâþò ðáßæåôáé ....
ÄéáâÜæù 4Ô åäþ êáé áñêåôÜ ÷ñüíéá êáé îÝñù ôïí ôñüðï ðïõ ãñÜöïõí.
Áí äåí êÜíù ëÜèïò üìùò ï Ó.×. åßíáé ðïõ 'åêèåéÜæåé' ôï Golf GTI óôï óõãêñéôéêü ìå ôï Type-R êé áò åßíáé ðéï áñãü áðü ôï Challenge óôéò ÓÝññåò(ðüóï ìÜëëïí óôá ÌÝãáñá...)!
Êáé ìç ìïõ ðåßôå ðùò ôï Golf åßíáé ðéï äéáóêåäáóôéêü...Êáé óôï ßäéï ðåñéïäéêü áíáöÝñåôáé üôé **÷ùñßò ôï ESP **áí ôï ÷Üóåéò ìå ìïýôñá -÷Üèçêåò -Ôï Ãêüëö êáé ü÷é ôï Ñï÷é
Ç áíáöïñÜ Ýãéíå áðëÜ ãéá íá áíáöÝñù äéáöïñÝò ìåôáîý 'ôéìïíéÝñçäùí' êáé ôßðïôá Üëëï ...Ïóï ãéá ôï Ñï÷é ....ôá ìåôñÜù ôá îáíáìåôñÜù êáé ðÜëé äåí ìïõ âãáßíïõí
-
Έχω γράψει και αλλού ότι τα περιοδικά αυτοκινήτου είναι ενημερωτικά έντυπα και όχι επιστημονικά περιοδικά (που ακόμα και σε αυτά πολλές φορές διαβάζεις μπαρούφες...).
Η εμπειρία έχει δείξει ότι από το περιοδικό παίρνεις μία πρώτη γεύση και από το test drive επιλέγεις.
Οι άνθρωποι που ο λόγος τους είναι Ευαγγέλιο (αυτό που λέμε ΣΟΒΑΡΟΣ άνθρωπος) είναι πολύ λίγοι.
Ευτυχώς ή δυστυχώς τα περιοδικά αυτοκινήτου διαμορφώνουν την αγορά.
Τα διάφορα περιοδικά διαβάζονται γραμμή-γραμμή όπως μπορεί εύκολα να παρατηρήσει κανείς από τα προηγουμένως γραφόμενα και το γεγονός αυτό αποτελεί στοιχείο εκμετάλευσης για όποιον θέλει να περάσει γκρίζα μηνύματα.
Μία πρόταση κάπου στην μέση του άρθρου διαμορφώνει μία συγκεκριμένη, θετική ή αρνητική, εικόνα για κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο, παρά το γεγονός ότι στο δια ταύτα μπορεί να βγεί τελευταίο ή πρώτο αντίστοιχα.
Καταλείγοντας, πιστεύω ότι πρέπει να αποδίδουμε μία έμμετρη βαρύτητα στα γραφόμενα των περιοδικών.
Πολλά μπορεί να συμβαίνουν- Ο συντάκτης μπορεί να γράφει την υποκειμενική του άποψη ή να μην έχει την ικανότητα να είναι αντικειμενικός
- Μπορεί να τα παίρνουνε
- Μπορεί να έχουνε και δίκιο
- Μπορεί ο συντάκτης να μην είναι σε θέση να αντιληφθεί αυτά που πρέπει
- Μπορεί ο συντάκτης να αντιμετωπίζει τα αυτοκίνητα για καθημερινή χρήση δρόμου ως αγωνιστικά
- Μπορεί ο συντάκτης να μην έχει την απαιτούμενη οδηγική ωριμότητα ενός 50άρη
- Μπορεί ο συντάκτης να μην μπορεί να δει τα πράγματα από την οπτική γωνία του απλού κόσμου/οδηγού (αν για παράδειγμα ο μπαμπάς σου πληρώνει μερικά 'μύρια' για να κατεβαίνεις με το αγωνιστικό την χωμάτινη ραχούλα, ενώ ο πραγματικός αγοραστής μετράει την κάθε δεκάρα για να αποκτήσει το αμάξι που ονειρεύεται και το οποίο οικονομικά μπορεί να αντέξει οριακά).
Όπως βλέπετε πολλά μπορεί να συμβαίνουν και όντως, η οδήγηση των υποψήφιων μοντέλων από τον καθένα μας (σε test-drive ενδεχομένως) ίσως είναι το απόλυτο κριτήριο για την επιλογή αυτοκινήτου δρόμου.
Τα περιοδικά στις δοκιμές προσφέρουν ενημέρωση.
Τα συμφέροντα δεν είναι αμελητέα και για το σκοπό αυτό πολλές φορές μπορεί να μην αντιστρέφονται τα αποτελέσματα, αλλά απλά να θολώνονται επίτηδες τα νερά...
Ακόμα όμως και στην περίπτωση που τα συμπεράσματα δεν είναι επιτηδευμένα, είναι πολύ εύκολο να είναι αποτέλεσμα μερικής γνώσης ή αφέλειας...
-
Διαβάζω 4Τ εδώ και αρκετά χρόνια και ξέρω τον τρόπο που γράφουν.
Αν δεν κάνω λάθος όμως ο Σ.Χ. είναι που 'εκθειάζει' το Golf GTI στο συγκριτικό με το Type-R κι ας είναι πιο αργό από το Challenge στις Σέρρες(πόσο μάλλον στα Μέγαρα...)!
Και μη μου πείτε πως το Golf είναι πιο διασκεδαστικό...Δυστυχώς για το RX-8, μόνο στις πίστες και από στάση είναι πιο γρήγορο, σε σχέση με τα υπόλοιπα δίλιτρα hatchback. Στις ρεπρίζ και σε ανοικτό δρόμο δεν μπορεί να τα δει ούτε με κυάλια. Τα έχουμε πεί και ξαναπεί εδώ και πολύ καιρό σε διάφορα topic...
Στο στήσιμο του βγάζω το καπέλο ο κινητήρας όμως τα χαλάει και όχι μόνο αξιοπιστίας και κατανάλωσης λαδιού. Και δεν ισχύει το 'αν είχε άλλο κινητήρα' γιατί με δεδομένο το μικρό μέγεθος και βάρος του περιστροφικού του κινητήρα, δεν είναι βέβαιο ότι το στήσιμο θα παρέμενε το ίδιο καλό με ένα βαρύτερο τετρακύλινδρο σύνολο... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Διαβάζω 4Τ εδώ και αρκετά χρόνια και ξέρω τον τρόπο που γράφουν.
Αν δεν κάνω λάθος όμως ο Σ.Χ. είναι που 'εκθειάζει' το Golf GTI στο συγκριτικό με το Type-R κι ας είναι πιο αργό από το Challenge στις Σέρρες(πόσο μάλλον στα Μέγαρα...)!
Και μη μου πείτε πως το Golf είναι πιο διασκεδαστικό...Δυστυχώς για το RX-8, μόνο στις πίστες και από στάση είναι πιο γρήγορο, σε σχέση με τα υπόλοιπα δίλιτρα hatchback. Στις ρεπρίζ και σε ανοικτό δρόμο δεν μπορεί να τα δει ούτε με κυάλια. Τα έχουμε πεί και ξαναπεί εδώ και πολύ καιρό σε διάφορα topic...
Στο στήσιμο του βγάζω το καπέλο ο κινητήρας όμως τα χαλάει και όχι μόνο αξιοπιστίας και κατανάλωσης λαδιού. Και δεν ισχύει το 'αν είχε άλλο κινητήρα' γιατί με δεδομένο το μικρό μέγεθος και βάρος του περιστροφικού του κινητήρα, δεν είναι βέβαιο ότι το στήσιμο θα παρέμενε το ίδιο καλό με ένα βαρύτερο τετρακύλινδρο σύνολο...εκθιαζει το golf σε σχεση με το TYPE-R... ιεροσυλία
-
Επί του συγκεκριμένου, λοιπόν, αυτοκινήτου, του RX-8 Challenge, θα πρότεινα πριν προβούμε σε απαξιωτικά σχόλια να οδηγήσετε τον ανταγωνισμό.
Ποιός είναι ο ανταγωνισμός του RX-8 Challenge;
Είναι μήπως το Type-R, το Golf GTI, το Mini Cooper S, το Megane RS, το Ibiza Cupra; Γιατί εμένα όλα αυτά μου μοιάζουν με GTI, τη στιγμή που το RX-8 είναι Coupe...
Κατά τη γνώμη μου ανταγωνισμός του Challenge είναι η GT, το TT, η 3 Coupe, η Sports Coupe, το Astra Coupe, η Celica που είναι κι αυτά προφανώς Coupe.
Βέβαια θα μου πείτε είναι στα ίδια λεφτα.
Στα ίδια λεφτα είναι όμως και το EVO με την 330Ci.
Είναι ανταγωνιστικά μοντέλα;Αγαπητέ nickpaip,
η έννοια του ανταγωνισμού με την λογική του ΣΕΑΑ είναι όπως ακριβώς την διατυπώνετε. Ωστόσο, εσείς ο ίδιος στην πρώτη σας δημοσίευση δηλώνετε ότι ήσασταν έτοιμος να αγοράσετε το Type-R γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα την λογική του ανταγωνισμού όπως την αντιμετωπίζουμε εμείς. Κοινώς, εφόσον ένα άνθρωπος διαθέτει ένα Α ποσό και επιθυμεί ένα γρήγορο αυτοκίνητο, ποιές είναι οι επιλογές του; Εκεί, λοιπόν, τουλάχιστον για την ελληνική αγορά δεν υπάρχουν τόσο αυστηρά στεγανα. Εσείς ο ίδιος είστε ένα απτό παράδειγμα. -
Ο χρήστης KF έγραψε:
Επί του συγκεκριμένου, λοιπόν, αυτοκινήτου, του RX-8 Challenge, θα πρότεινα πριν προβούμε σε απαξιωτικά σχόλια να οδηγήσετε τον ανταγωνισμό.
Ποιός είναι ο ανταγωνισμός του RX-8 Challenge;
Είναι μήπως το Type-R, το Golf GTI, το Mini Cooper S, το Megane RS, το Ibiza Cupra; Γιατί εμένα όλα αυτά μου μοιάζουν με GTI, τη στιγμή που το RX-8 είναι Coupe...
Κατά τη γνώμη μου ανταγωνισμός του Challenge είναι η GT, το TT, η 3 Coupe, η Sports Coupe, το Astra Coupe, η Celica που είναι κι αυτά προφανώς Coupe.
Βέβαια θα μου πείτε είναι στα ίδια λεφτα.
Στα ίδια λεφτα είναι όμως και το EVO με την 330Ci.
Είναι ανταγωνιστικά μοντέλα;Αγαπητέ nickpaip,
η έννοια του ανταγωνισμού με την λογική του ΣΕΑΑ είναι όπως ακριβώς την διατυπώνετε. Ωστόσο, εσείς ο ίδιος στην πρώτη σας δημοσίευση δηλώνετε ότι ήσασταν έτοιμος να αγοράσετε το Type-R γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα την λογική του ανταγωνισμού όπως την αντιμετωπίζουμε εμείς. Κοινώς, εφόσον ένα άνθρωπος διαθέτει ένα Α ποσό και επιθυμεί ένα γρήγορο αυτοκίνητο, ποιές είναι οι επιλογές του; Εκεί, λοιπόν, τουλάχιστον για την ελληνική αγορά δεν υπάρχουν τόσο αυστηρά στεγανα. Εσείς ο ίδιος είστε ένα απτό παράδειγμα.Πριν μάθω για το Challenge είχα καταλήξει στο Type-R μιας και τα Coupe που 'παίζουν' σ'αυτή την τιμή ήταν είτε πολύ αργά, είτε πολύ 'ξεπερασμένα'.
Έτσι ήμουν διατεθειμένος να κάνω κάποιες παραχωρήσεις όσον αφορά την εμφάνιση(γιατί κακά τα ψέματα όταν δίνεις 30000 ευρώ θέλεις το αυτοκίνητο που θα πάρεις να έχει μια όχι και τόσο συνηθισμένη εμφάνιση...), τον εξοπλισμό και γενικά την εικόνα του αυτοκινήτου, προκειμένου να έχω ένα γρήγορο και σπορτίφ αυτοκίνητο.
Όταν όμως 'βγήκε' το μικρό RX-8 είδα πως μπορούσα να έχω όλα τα παραπάνω(τηρουμένων πάντα των αναλογιών) στην ίδια τιμή...
Γιατί ποιός είναι ο λόγος που αγοράζει κάποιος ένα Coupe αυτοκίνητο;
Για ποιό λόγο θυσιάζει τους χώρους, τόσο των επιβατών όσο και των αποσκευών, πληρώνοντας συνήθως αρκετά παραπάνω ευρώ για την απόκτησή του;
Μα φυσικά η εμφάνιση!
Ένας τομέας στον οποίο το RX-8, κατά κοινή ομολογία, διαπρέπει.
Θα ήταν άλλωστε παράλογο ένα αυτοκίνητο με την εμφάνιση του Mazda να έχει καλύτερες ή εφάμιλλες επιδόσεις με τα πιο 'συμβατικά'-σε εμφάνιση-hatchback που είναι στην ίδια τιμή...
Πιστέυω πως είναι γνωστό σε όλους ότι οι επιδόσεις δεν είναι το μόνο κριτήριο επιλογής ενός αυτοκινήτου.
Με δεδομένο αυτό και με βάση όλα τα παραπανω νομίζω πως είναι άδικο το RX-8 Challenge να κρίνεται κατ'αυτό τον τρόπο. Δηλαδή σαν ένα όχημα εντυπωσιασμού και μόνο, τη στιγμή που συνδυάζει παρα πολλά θετικά στοιχεία σε τόσο καλή τιμή και το γεγονός ότι ο χρόνος παράδοσής του πλέον ξεπερνά τους 6 μήνες πιστεύω τα λέει όλα... -
Μα τόση βαρύτητα στην εμφάνιση;
Δηλαδή θα κάθεσαι και θα το κοιτάζεις; -
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Δηλαδή θα κάθεσαι και θα το κοιτάζεις;Αν νομίζεις ότι το RX-8 είναι αυτοκίνητο που κάθεσαι και το κοιτάζεις τότε σίγουρα δεν το έχεις οδηγήσει...
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Δηλαδή θα κάθεσαι και θα το κοιτάζεις;Το συγκεκριμένο έχει ΚΑΙ εμφάνιση. Ορισμένα άλλα coupe έχουν ΜΟΝΟ εμφάνιση και σήμα
-
Oπως τo ειπες ειναι, lkar!
nickpaip:
Προσωπικα, ναι, το εχω οδηγησει.
Και ναι, οποτε το πετυχαινω καθομαι και το χαζευω!Ο χρήστης nickpaip έγραψε:
Γιατί ποιός είναι ο λόγος που αγοράζει κάποιος ένα Coupe αυτοκίνητο;
Για ποιό λόγο θυσιάζει τους χώρους, τόσο των επιβατών όσο και των αποσκευών, πληρώνοντας συνήθως αρκετά παραπάνω ευρώ για την απόκτησή του;
Μα φυσικά η εμφάνιση!Ελπιζω να αντιλαμβανεσαι οτι απο το παραπανω που εγραψες προκυπτει πως βαζεις την εμφανιση πανω απ' ολα (δηλ. απο καλες επιδοσεις, οδηγικη απολαυση, κλπ). Κατι μου λεει ομως πως δεν ειναι ακριβως ετσι....
Θα ήταν άλλωστε παράλογο ένα αυτοκίνητο με την εμφάνιση του Mazda να έχει καλύτερες ή εφάμιλλες επιδόσεις με τα πιο 'συμβατικά'-σε εμφάνιση-hatchback που είναι στην ίδια τιμή...
Γιατι το λες; Θεωρεις πως ολες οι εταιρειες ξοδευουν τα ιδια χρηματα για το R&D ενος μοντελου, κι ενω στην περιπτωση του RX8 τα χρηματα πηγαν κυριως στο ξεχωριστο design, καποιοι αλλοι τα εβαλαν σε στησιμο και σε ικανοτερα μηχανικα μερη;...
Για εμενα πιο παραλογο ειναι να υπαρχουν αυτοκινητα με την ομορφια και τη σπορ εμφανιση του RX8 τα οποια να μην εχουν επιδοσεις αντιστοιχες με την εμφανιση τους, παρα το να υπαρχουν 'συμβατικα' αυτοκινητα με επιδοσεις supercar. Πιο 'λογικα' βρισκω τα διακριτικα Clio RS 182 που ευκολα σε πιανουν αδιαβαστο αν τους πας κοντρα, παρα π.χ. τα Hyundai Scoupe που σου λενε 'κοιτα με τι ωραιο που ειμαι' και στο δρομο απλα δεν ανταποκρινονται στις προσδοκιες που σου εχουν δημιουργησει με τη 'σπορ' γραμμη τους.
Με τιποτα δε θ'αγοραζα το RX8 αν το προσεφεραν με 19.990 Ευρω, 110 αλογα, 0-100 σε 11.5 sec, αλλα και 'σπορ' ζαντες 18 ιντσων (για την Ελλαδα!), 'σπορ' εξατμιση, 'σπορ' καθρεφτακια και 'σπορ'...σταχτοδοχειο! Ευτυχως δε συμβαινει κατι τετοιο (τουλαχιστον οχι ακομα).
το γεγονός ότι ο χρόνος παράδοσής του πλέον ξεπερνά τους 6 μήνες πιστεύω τα λέει όλα...
Δηλαδη, το οτι το φερνουν σε 6 μηνες ειναι αλλο ενα στοιχειο που σε πειθει πως δεν παιρνεις ενα τυχαιο αμαξι αλλα κατι πιο ποιοτικο και ξεχωριστο (ενω αν π.χ. το ιδιο σου ερχοταν σε 1 μηνα θα ηταν 'σιγα τ'αυγα')...
Εμενα το μονο που μου λενε οι 6 μηνες ειναι οτι η ζητηση ειναι μεγαλη και η γραμμη παραγωγης του εν λογω μοντελου πολυ μικρη. Εμαθα προχθες οτι η Audi το νεο Α3 το φτιαχνει εκ του μηδενος σε περιπου 2 ωρες (το παραγγειλε μια φιλη). Γιατι ο Ελληνας αντιπρόσωπος στο δινει σε 3 μηνες;; Θεμα prestige, η...; Τα εχουμε ξανασυζητησει.
-
Είχα την εντύπωση ότι η πιο γρήγορη παραγωγή αυτοκινήτου εκ του μηδενός ήταν του Μίκρα (με περίπου 6 ώρες - 5.40' αν δεν κάνω λάθος)... Μήπως ο πωλητής έκανε το 'θαύμα' του; Βέβαια, δεν έχει σημασία!
Ούτε και εμένα μου λέει κάτι αυτό με το χρόνο παράδοσης. Όλες οι Merc, τα Golf, τα Micra (αυτοκίνητα υψηλού κύρους! ) θέλουν πολύ καιρό. Η λίστα αναμονής για το μικρό Νισσάν ήταν 4-6 μήνες κάποια στιγμη, ώσπου αυξήθηκαν οι ρυθμοί παραγωγής κατά 25%.
Το RX-8 πάντως, μου αρέσει πολύ εξωτερικά, έχω ακούσει πολύ καλά λόγια γενικά και επειδή δεν είμαι ο τύπος που κυνηγάει τις απόλυτες επιδόσεις (εγώ, τι να τις κάνω άλλωστε; Σάμπως μπορώ να τις χρησιμοποιήσω; ), νομίζω ότι θα ήταν στις υποψήφιες επιλογές μου.
Δεν πιστεύω ότι βρίσκονται οργανωμένα συμφέροντα για το 'θάψιμό' του. Απλά, όταν οι δοκιμαστές έχουν να οδηγήσουν τόσα αυτοκίνητα, η κρίση τους είναι λογικό να 'θολώνει'. Όταν οδηγάς Πόρσε και μετά σε βάζουν στο Cuore, κάπου θα έχεις ένα πρόβλημα στο τελικό πόρισμα. Γι' αυτό θα μου άρεσε το περιοδικό να είχε περισσότερο τα τεχνικά στοιχεία (πώς δουλεύει η ανάρτηση, ίσως κάποιες πρακτικές λεπτομέρειες κλπ.) ή να έδειχνε ευθύς εξαρχής ότι το άρθρο και η γνώμη του δοκιμαστή είναι ΤΕΛΕΙΩΣ υποκειμενική, όπως για παράδειγμα, περίπου κάνει το DRIVE. Τότε μπορεί να μην υπήρχαν αυτά τα προβλήματα.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Είχα την εντύπωση ότι η πιο γρήγορη παραγωγή αυτοκινήτου εκ του μηδενός ήταν του Μίκρα (με περίπου 6 ώρες - 5.40' αν δεν κάνω λάθος)... Μήπως ο πωλητής έκανε το 'θαύμα' του; Βέβαια, δεν έχει σημασία!Σωστή εντύπωση έχεις, το Micra είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής, περίπου 6 ώρες στο εργοστάσιο στο Sunderland.
To A3 θέλει περίπου 2 μέρες, επειδή στο Ingolstadt έχει περισσότερους εργάτες από ότι χρειάζεται. Μην ρωτήσετε βέβαια γιατί έχει περισσότερους εργάτες
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Είχα την εντύπωση ότι η πιο γρήγορη παραγωγή αυτοκινήτου εκ του μηδενός ήταν του Μίκρα (με περίπου 6 ώρες - 5.40' αν δεν κάνω λάθος)... Μήπως ο πωλητής έκανε το 'θαύμα' του; Βέβαια, δεν έχει σημασία!
Σωστή εντύπωση έχεις, το Micra είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής, περίπου 6 ώρες στο εργοστάσιο στο Sunderland.
To A3 θέλει περίπου 2 μέρες, επειδή στο Ingolstadt έχει περισσότερους εργάτες από ότι χρειάζεται. Μην ρωτήσετε βέβαια γιατί έχει περισσότερους εργάτες
Γιατί ?
Γιατί οι 4Τ "θάβουν" το RX-8 Challenge;