-
Ο χρήστης Blacktan έγραψε:
Σε λίγα χρόνια, που θα γίνουν οι έρευνες αξιοπιστίας, ήμαστε σε θέση να συζητήσουμε με τεκμήρια...
συμφωνουμε !!!!!
απλα εσυ (και ο Μπαμπης και οσοι αλλοι πιθανως εχουν παρεξηγησει το rx8 ) παρουσιαζεις 2-3 περιπτωσεις απο αυτα που εχεις διαβασει και εγω σου αντιπροτεινω τις υπολοιπες 397-898 απο αυτες που ζω καθημερινα ...
εκει θελω να σταθω ....
Το ότι γνωρίζεις ότι το 99% των rx-8, που κυκλοφορούν, δεν έχουν παρουσιάσει προβλήματα και το ζεις και καθημερινά μου φαίνεται υπερβολικό.
Μπορεί όμως να είσαι υπεύθυνος μηχανικός στην Mazda Ελλάς (χωρίς ειρωνία αυτό), και όντως να γνωρίζεις πόσα ακριβώς ρχ-8 έχουν εμφανίσει προβλήματα αξιοπιστίας.Εν τω μεταξύ οι περιπτώσεις δεν είναι 2-3, είναι πολύ περισσότερες. Η ανάκληση δε, δεν αναιρεί τα προβλήματα, που υφίστανται. Απλώς τα διορθώνει.
Ακόμα και το (τυχαίο) δοκίμιο ελληνικού περιοδικού, δεν ήταν απροβλημάτιστο. -
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Ωχ, προβλέπω 'μάχη'...
Απαγορεύεται τέτοια μάχη σε thread του RX8.
Άλλωστε δεν μπορώ να αρνηθώ ότι η 33άρα τους τους έβγαλε την πίστη ανάποδα.
Επίσης κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι οι Alfa Romeo της εποχής των 33/75 ήταν ζημιάρες και ότι οι 145/146/155 ήταν πολύ λιγότερο ζημιάρες και ότι οι 147/156 ακόμα πιο αξιόπιστες.
Όπως επίσης και οι GTV/Spider(μιας και το thread αναφέρεται σε σπορ αμάξι) όλων των εποχών δεν υστερούσαν από άλλα σπορ αμάξια σε αξιοπιστία
Και ευελπιστούμε οι 159 και οι επερχόμενες 149/169 να θέσουν ταφόπλακα στο 'αμαρτωλό' παρελθον.
Όμως 'οπως έχω γράψει και παλαιότερα τουλάχισον στην Λάρισα τα πιο παλιά αμάξια που βλέπω συχνά είναι κάτι kadett, lancer, datsun, corolla 79-80 και τα αμέσως πιο παλιά είναι 33άρες-75άρες της περιόδου 87-92 κρίνοντας από τις πινακίδες. Δεν είναι και άσχημα να βλέπεις αμάξια σχεδόν 20αετίας οχι μόνο να κινούνται αλλά να κινούνται και αξιοπρεπώς.
Δεν αμφιβάλλω ότι θα ξοδεύτηκαν πολλά για επιδιόρθωση βλαβών!!
Αλλά τα να κρατούνται κυρίως τα Alfa Romeo τόσα χρόνια από τους κατόχους και όχι άλλα μοντέλα κάτι σημαίνει
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Πάντως είναι ωράιος ο χαβαλές μετά την κόντρα
ειναι σαν το τσιγαρο για τον ανδρα και την συζητηση (τελικα μ`αγαπας?) για την γυναικα , μετα το sex ....
@Pai Mei , δεν ειμαι μηχανικος στην mazda ....
Μιλησα για τα rx8 και τους rx8ακηδες που τυγχανει να γνωριζω , ως μελος , συμμετεχων , δημιουργος , φιλος , πρωην ιδιοκτητης και administrator του rx8 club ....Eκει , απο τα 400+ αυτοκινητα , μονο σε 2-3 υπαρχουν ενδειξεις/αποδειξεις για προβληματα σε δισκο/πλατω ... Αυτο σημαινει 0,75% ....
anyway ....
-
Δεν έχω καμία διάθεση να σε αμφισβητήσω αγαπητέ blacktan, άλλωστε μπαίνω στο φόρουμ σας περιστασιακά γιατι με ενδιαφέρει η ενημέρωση.
Το 2004 πουλήθηκαν καμιά 500-600 ρο-χι και φαντάζομαι το 2005 άλλα τόσα μέχρι τώρα.
Το να έχετε 400 ρο-χι στο φόρουμ είναι ένας μεγάλος αριθμός και σημαίνει ότι 1 στους δύο ή 1 στους 3 που έχει ρο-χι είναι μέλος.
Με βάση την διάδοση του διαδυκτύου στην Ελλάδα αλλά και με βάση τις συμμετοχές στα φόρουμ μου μοιάζει πολύ αισιόδοξο αυτό το νούμερο.
Σκέψου ότι στο alfisti δεν έχω μετρήσειπάνω από 10 'gtάκιδες'(άντε να είναι 20-30) ενώ η gt είχε το 2004 γύρω στα 500-600 αμάξια σχεδόν όσα το ρο-χι.
Στατιστικά δεν μπορώ να δεχτώ ότι οι ρο-χίτες είναι πολύ πιο 'computer-friendly' από τους 'gtάκιδες' .
Για τους παραπάνω λόγους εκφράζω την δυσπιστία μου για τα 400 ρο-χι που αναφέρεις.
Ίσως υπάρχουν πιθνοπί αγοραστές, λάτρεις ης αυτοκίνησης που τους αρέσει η παρέα σας κλπ.
Αν πάντως όντως υπάρχουν 400 ρο-χι στο φόρουμ σας, πράγματι συγχαρητήρια και πρέπει να αποτελέσετε παράδειγμα και για άλλα φόρουμ.
Αυτά φιλικά
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Αν πάντως όντως υπάρχουν 400 ρο-χι στο φόρουμ σας, πράγματι συγχαρητήρια και πρέπει να αποτελέσετε παράδειγμα και για άλλα φόρουμ.
Αυτά φιλικά
... και ομως υπαρχουν !
Αυτη τη στιγμη απο επισημα στοιχεια της ΣΕΑΑ κυκλοφορουν πανελλαδικα (μετρηση μεχρι τον Αυγουστο) περιπου 1400 cosmo & challenge απο 11ο/2003 ....
Χωρις τις εισαγωγες , οι οποιες απο ανεπισημα στοιχεια ειναι περιπου το αλλο ειναι 10% με 15% ! -
Ο χρήστης Blacktan έγραψε:
Eκει , απο τα 400+ αυτοκινητα , μονο σε 2-3 υπαρχουν ενδειξεις/αποδειξεις **για προβληματα σε δισκο/πλατω **... Αυτο σημαινει 0,75% ....
Φίλε blacktan δεν αναφέρθηκα σε προβλήματα μόνο σε δίσκο/πλατώ αλλά γενικά.
Σε ευχαριστούμε πάντως για τα στοιχεία. -
Μιλαω για αυτο , γιατι μονο αυτο μπορει να χαρακτηριστει , τουλαχιστον απο τους χρηστες και οδηγους του rx8club ως διαπιστωμενο σε συγκεκριμενες επριπτωσεις προβλημα ....
για τριγμους , flooding , λεβιεδακια ταχυτητων με φωτισμο κτλ , ουτε λογος να γινετε ... ειναι αστεια ακομη και να τα αναφερουμε ...
οσο για την ανακληση , ειναι κατι που συνεβει , οπως εχει συμβει σε αρκετες αυτοκινητοβιομηχανιες .... Δεν εχω να προσθεσω κατι επ`αυτου !
Καλημερα παιδες !
Χαιρομαι οταν γινετε επικοδομητικος διαλογος ... -
Xθές είδα ένα κόκκινο RX7. Aπο μακρυα έμοιαζε σαν viper. Πάρα πολύ εντυπωσιακό αμάξι!! Μακάρι να ξαναβγεί και να έχουμε RX8-RX7 στους δρόμους.
Και μπράβο στην Mazda που μεταμορφώνεται σε σπορ μάρκα σιγά σιγά.
-
Βλέπω τακτικά ένα κόκκινο RX-7 στην ίδια θέση παρακαρισμένο, σε γνωστή διασταύρωση.
Quiz για τους ανατολικούς Θεσσαλονικείς: Πού βρίσκεται; Ο νικητής κερδίζει απεριόριστο σεβασμό και μια οπτική μνήμη εγκεφάλου 1000GB!
Όντως θυμίζει Viper, και ελπίζω να βγει κάτι ανάλογο στην παραγωγή, γιατί το RX-8 πλέον έχει αρχίσει να πολλαπλασιάζεται με γοργούς ρυθμούς και μπορεί να το συνηθίσουμε επικίνδυνα. Κάτι σαν τα γαλάζια Punto με άβαφους προφυλακτήρες της Hertz και των άλλων εταιρειών!
Τα συγχαρίκια μου στη mazda για την σοβαρή προσπάθεια που κάνει τα τελευταία χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι αν συνεχίσει έτσι, τα 3αρια και τα 6αρια θα χτυπάνε κορυφή στα αντίστοιχα segments. Κάτι σε 323 GT-X πότε θα δούμε άραγε...;
-
κυριε κυριε ........ να πω , να πω????
μαλιστα στη ιδια διασταυρωση ειναι δυο RX 7.....
οδο δεν θυμαμαι πως τη λενε αλλα παιρνεις την Ν. Πλαστηρα και στο φαναρι πριν το νοσοκομειο Παναγια , στριβεις αριστερα......... ευθεια πανω..... -
πρόλαβες..
-
Χτες βράδυ σε αμαρτωλή νότια περιοχή της Αττικής βρέθηκαν 'τυχαία' καμιά 15αριά RX8.... Δεν πρόσεξα κανένα να έχει πρόβλημα με τον συμπλέκτη
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
πρόλαβες.. -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
κυριε κυριε ........ να πω , να πω????μαλιστα στη ιδια διασταυρωση ειναι δυο RX 7.....
οδο δεν θυμαμαι πως τη λενε αλλα παιρνεις την Ν. Πλαστηρα και στο φαναρι πριν το νοσοκομειο Παναγια , στριβεις αριστερα......... ευθεια πανω.....Σωστά και για τα 2 RX-7! Θα το έβαζα σαν συμπληρωματική ερώτηση! Απλά το κόκκινο δεξιά είναι σχεδόν ακινητοποιημένο εκεί πέρα! Μπράβο και στον ast και ας μην πρόλαβε - popolaros is like a loaded machinegun!
Να βάλουμε και άλλα σε άλλο τόπικ;
-
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Χτες βράδυ σε αμαρτωλή νότια περιοχή της Αττικής βρέθηκαν 'τυχαία' καμιά 15αριά RX8.... Δεν πρόσεξα κανένα να έχει πρόβλημα με τον συμπλέκτηθα γύρισαν μόλις από το συνεργείο με τον αλλαγμένο
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
θα γύρισαν μόλις από το συνεργείο με τον αλλαγμένοΔεν παίζεσαι ρε αθεόφοβε! Εδώ την έχεις την απάντηση!!!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
θα γύρισαν μόλις από το συνεργείο με τον αλλαγμένο
Δεν παίζεσαι ρε αθεόφοβε! Εδώ την έχεις την απάντηση!!!
Ώρες ώρες έχω έμπνευση.
Για να λέμε τα του Καίσαρος στο Καίσαρι (έτσι γράφετε? ) θα ήθελα να τα δω κι εγώ τα 15 Ρο-Χι , ειναι πολύ όμορφο θέαμα
-
κυριε κυριε ........ να πω , να πω????
μαλιστα στη ιδια διασταυρωση ειναι δυο RX 7.....
οδο δεν θυμαμαι πως τη λενε αλλα παιρνεις την Ν. Πλαστηρα και στο φαναρι πριν το νοσοκομειο Παναγια , στριβεις αριστερα......... ευθεια πανω.....Σωστά και για τα 2 RX-7! Θα το έβαζα σαν συμπληρωματική ερώτηση! Απλά το κόκκινο δεξιά είναι σχεδόν ακινητοποιημένο εκεί πέρα! Μπράβο και στον ast και ας μην πρόλαβε - popolaros is like a loaded machinegun!
Να βάλουμε και άλλα σε άλλο τόπικ;
αντεχετε????
-
Εμάς τους μηνάρες δεν μας παίζετε;
-
Τα συγχαρίκια μου στη mazda για την σοβαρή προσπάθεια που κάνει τα τελευταία χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι αν συνεχίσει έτσι, τα 3αρια και τα 6αρια θα χτυπάνε κορυφή στα αντίστοιχα segments. Κάτι σε **323 GT-X **πότε θα δούμε άραγε...;Και σε 323 GTR βεβαίως-βεβαίως. Τι μου θυμίζεις τώρα... Μέγα σφάλμα της Mazda. Τι παθαίνουν οι εταιρίες και φλωρεύουν, ξεχνώντας την παράδοσή τους και γιατί όχι τις πωλήσεις τους; Για να μη μιλήσω για τη Lancia (HF), τη Daihatsu (Charade Gtti) και PSA;
Γιατί οι 4Τ "θάβουν" το RX-8 Challenge;