-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
:shifty: τον gavril έχουμε να δούμε καιρό
ΟΟΟΟΟΟΧΙ ΑΑΑΑΑΑΑΑΛΛΟ ΚΑΑΑΑΑΑΑΑΡΒΟΥΝΟΟΟΟΟΟ!
-1
Συμφωνω με τον ξεπλενη, φερτε τον Γαβριηλ πισω!
Ναι ρε, τι να σας πω, τη βρίσκετε να σας καυχιέται ο κουστουμαρισμένος με τα βγαλμένα φρύδια ποιες γκόμενες έχει πηδήξει στο αμέρικα.
Είστε εντελώς ντεκαντάνς ρεεεε!
Ειμαι εξαρτημενος τι να κανω?
πήγαινε στο άλλο τόπικ...σου έχω κάτι καλό......
-
Oι μεγαλέμποροι ναρκωτικών δεν πασάρουν ποτέ πρέζα, δεν φτιάχνουν αυτοί τους εκάστοτε καινούργιους 'ναρκομανείς'.
Την πρέζα την πασάρουν οι απλοί πρεζάκηδες για να βγάλουν κι αυτοί τη δόση τους, και ρίχνουν στην πρέζα τον κολλητό τους, μη έχοντας πια (ως πρεζάκηδες) ιερό και όσιο.
Το κακό με την πρέζα (και πολύ καλό για τους εμπόρους) είναι ότι ΔΕΝ σκοτώνει (αν είναι ανόθευτη). Απλώς υποδουλώνει / ξεφτιλίζει.
Το ακόμα χειρότερο με την πρέζα είναι ότι (στην αρχή) είναι ΥΠΕΡΟΧΗ.Η ποινικοποίηση απλώς την έχει κάνει πανάκριβη, και έχει καταστήσει πάμπλουτους και πανίσχυρους τους μεγαλεμπόρους, μετατρέποντας ένα πρόβλημα δημόσιας υγείας σε πρόβλημα δημόσιας ασφάλειας.
Αποποινικοποίηση του χασισιού θα μπορούσε να γίνει αύριο, γιατί είναι ουσιαστικώς αβλαβές, σύμφωνα και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (δορυφορική οργάνωση του ΟΗΕ).
Για τα ισχυρά δηλητήρια όμως (κόκα, ηρωίνη) θα είχε νόημα η αποποινικοποίηση μόνον σε διεθνές επίπεδο, πράγμα χλωμό.Εξυπακούεται ότι θα έπρεπε να απαγορευθεί παντελώς οποιασδήποτε μορφής διαφήμιση ψυχοτρόπων ουσιών.
Απλώς να διατίθενται νόμιμα, υπό συγκεκριμένους όμως όρους,
είτε μιλάμε για μαλακές (κρασί, μπύρα, χασίσι, καπνός)
είτε για πολύ δυνατές και άσχημες (ουίσκι, βότκα, τσίπουρο και γενικώς δυνατά οινοπνευματώδη, μορφίνη, ηρωίνη και γενικώς οπιούχα, κόκα κλπ).Ας μου επιτραπεί και η αιρετική παρατήρηση ότι οι ψυχότροπες ουσίες είναι ο τρόπος φυγής και μέθης για ευφυείς ανθρώπους.
Για τους ηλίθιους, για τα ζώα, υπάρχουν η θρησκεία και ο αθλητισμός. -
Σίγουρα είναι αβλαβής η κάνναβη; Γιατί πρόσφατα διάβαζα ότι προκαλεί πολύ χειρότερη ζημιά από οποιοδήποτε είδος καπνού. Σε ό,τι αφορά τα ψυχότροπα, θα διαφωνήσω. Ποιος μου εγγυάται ότι ο - ευφυής κατά τα άλλα - άνθρωπος που τριπάρει με LSD δεν θα βγει ξαφνικά στο δρόμο, μη έχοντας πραγματική επαφή με το τι γίνεται γύρω του, και προκαλέσει κάποιο σοβαρό ατύχημα; Για να το κάνω πιο συγκεκριμένο, έστω ότι κάποιος χρήστης LSD ή άλλης ψυχότροπης ουσίας έχει παραισθήσεις, βγαίνει στο δρόμο και τον παρασέρνει κάποιος οδηγός που, για τον Χ ή Ψ λόγο, δεν κατάφερε να τον αποφύγει. Αυτός ο οδηγός τι φταίει να τρέχει σε δικαστήρια και συνεργεία;
-
Ας μου επιτραπεί και η αιρετική παρατήρηση ότι οι ψυχότροπες ουσίες είναι ο τρόπος φυγής και μέθης για ευφυείς ανθρώπους.
+1
'Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΛΚΟΟΛ' Οσκαρ Ουαιλντ.Για τους ηλίθιους, για τα ζώα, υπάρχουν η θρησκεία και ο αθλητισμός.
Tα αυτοκινητα κτλ...
-
Skullone:
Η κάνναβις δεν είναι καραμέλα, αλλά είναι η λιγότερο βλαβερή ψυχότροπη ουσία. Ο τρόπος επίδρασής της στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα ουδεμία σχέση έχει με τα ισχυρά κατασταλτικά (αλκοολούχα, οπιούχα). Πρόκειται για ήπιο παραισθησιογόνο και μυοχαλαρωτικό.
Έχει εξ άλλου το μοναδικό χαρακτηριστικό, μόνη απ' όλες τις ψυχότροπες ουσίες, να μην αναπτύσσει ο χρήστης ανοχή σε αυτήν. Τουτέστιν, είτε καπνίζει πρώτη φορά είτε 40 χρόνια, η δόση του είναι η ίδια.Από εκεί και πέρα, η καταληκτική μου παρατήρηση είναι φιλοσοφική. Προφανώς, κάθε άνθρωπος υπό την επήρεια ουσιών μπορεί να είναι επικίνδυνος με τον ένα ή άλλον τρόπο, ανεξάρτητα του πόσο ευφυής ήταν πριν.
Απλώς ισχυρίζομαι ότι τα δηλητήρια απειλούν την ορθολογική και δίκαια πολιτική οργάνωση και λειτουργία της κοινωνίας σε μικρότερο βαθμό από την θρησκεία και τον αθλητισμό. -
Δηλαδή όσοι αθλούνται είναι ηλίθιοι ή ζώα;;;;
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Όλοι αυτοί που 'πουλάνε' κάτι, είτε λέγονται εμποροι ναρκωτικών, είτε έμποροι όπλων, είτε ιερατεία στην περιπτωση του skullone, είτε οποιασδήποτε άλλης μορφής 'έμποροι', κοιτάνε να εκμεταλλευτούν κάποια αδυναμία του πελατειακού κοινού τους. Έτσι ήταν, και έτσι θα είναι πάντα. Όσο υπάρχει αδυναμία, κάποιος θα την εκμεταλλεύεται.Αν συμπεριλάβεις (τουλάχιστον) τον Χόντο και τις εταιρίες αυτοκινήτων, τότε και μόνον τότε +1.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Όλοι αυτοί που 'πουλάνε' κάτι, είτε λέγονται εμποροι ναρκωτικών, είτε έμποροι όπλων, είτε ιερατεία στην περιπτωση του skullone, είτε οποιασδήποτε άλλης μορφής 'έμποροι', κοιτάνε να εκμεταλλευτούν κάποια αδυναμία του πελατειακού κοινού τους. Έτσι ήταν, και έτσι θα είναι πάντα. Όσο υπάρχει αδυναμία, κάποιος θα την εκμεταλλεύεται.
Αν συμπεριλάβεις (τουλάχιστον) τον Χόντο και τις εταιρίες αυτοκινήτων, τότε και μόνον τότε +1.
βεβαίως και τους συμπεριλαμβάνω ΚΑΙ αυτούς, οπότε βάλτο αβλεπί το '' σου
(Χόντος )
Όλοι αυτοί που 'πουλάνε' κάτι, είτε λέγονται εμποροι ναρκωτικών, είτε έμποροι όπλων, είτε ιερατεία στην περιπτωση του skullone, είτε οποιασδήποτε άλλης μορφής 'έμποροι', κοιτάνε να εκμεταλλευτούν κάποια αδυναμία του πελατειακού κοινού τους. Έτσι ήταν, και έτσι θα είναι πάντα. Όσο υπάρχει αδυναμία, κάποιος θα την εκμεταλλεύεται.
+1
Και προσωπικά θεωρώ μεγάλη χυδαιότητα κάθε τέτοια εκμετάλλευση της αδυναμίας του οποιουδήποτε ανθρώπου.
Είναι - δεν είναι χυδαιότητα, αυτή είναι η αθρώπινη φύση. Αιώνες τώρα.
-
Το χασίς και η κόκα δεν προκαλούν σωματική εξάρτηση αλλά μόνο ψυχολογική, καμία σχέση με την ηρωίνη δηλαδή που γίνεται απαραίτητη στον οργανισμό.
Κατά τα άλλα, ναι μεν οι έμποροι εκμεταλλεύονται την αδυναμία ενός ανθρώπου αλλά ούτε ανάγκασαν κανέναν να πάρει, ούτε μπορούν να δημιουργήσουν αδύναμους χαρακτήρες, γι αυτό ευθύνονται οι γονείς & μόνο αυτοί (πιστεύω).
Και όντως οι περισσότεροι dealers είναι και αυτοί χρήστες και σπρώχνουνε κυρίως σε φίλους και γνωστούς για να βγάλουνε λεφτά για πάρτυ τους, ουδεμία σχέση έχουνε με τους έμπορους ναρκωτικών που 'πρέπει να θανατωθούν'.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Καθόλου 'αγανακτισμένος' δεν είμαι, απλώς λογικός.
Θεωρείς πραγματικά ότι στην εποχή μας οι βαριά εθισμένοι 'δεν φαντάζονταν πως είναι μια τέτοια ζωή'; Από κανένα κορφοβούνι κατέβηκαν ή ήταν ηλίθιοι; ΓΝΩΡΙΖΑΝ κάθε πτυχή του θέματος, αλλά αγνόησαν τον κίνδυνο για τους λόγους που αναφέρω παραπάνω και μερικούς ακόμα.
Τους βοηθάμε όσο παίρνει και τέλος. Δεν δύναται η κοινωνία να τους διαθέσει ατομικά έναν αστυνόμο, ένα ψυχολόγο και ένα γιατρό επί 24ώρου βάσεως.Ναι, γιατί άλλο ν' ακους/διαβάζεις και άλλο να ζεις τον εφιάλτη.
Με την ίδια λογική δεν χρήζουν και καμιάς ιδιαίτερης βοήθειας όλοι αυτοί που έτρωγαν τα λιπαρά τους, επίναν τα ουισκάκια τους και κάπνιζαν αρειμανείως και μετά έπαθαν το έμφραγμα. Αυτοί από που κατέβηκαν;Δεν μπορεί σοβαρά να τεθεί στο ίδιιο επίπεδο το κάπνισμα, το ποτό (εξαιρουμένου του αλκοολισμού που απαιτεί απεξάρτηση) και το ανθυγιεινό φαγητό με τα σκληρά ναρκωτικά. Όσοι κάνουν τέτοιες καταχρήσεις δεν επιβαρύνουν το κοινωνικό σύνολο, ούτε εγκληματούν για να εξασφαλίσουν το πακέτο τσιγάρα, το ουϊσκάκι ή τα κοψίδια τους.
Επαναλαμβάνω: **παρέχονται διέξοδοι **με ειδικούς που πληρώνονται από το κράτος (δηλ. εμάς), με προγράμματα απεξάρτησης και επανένταξης των τ. χρηστών και με κέντρα όπως ο ΟΚΑΝΑ.
Καταστάσεις όπως αυτή δεν είναι, ούτε μπορούν να γίνουν, ανεκτές επειδή κάποιοι έκαναν λανθασμένες επιλογές, ειδικά όταν θεωρείται ανεπίτρεπτο να υποβάλλεται ένας χρήστης σε υποχρεωτική απεξάρτηση. -
Το εμπόριο ναρκωτικών είναι η πιο καλοστημένη και επικερδής επιχείρηση. Οι οικονομίες των περισσοτέρων χωρών της Λατινικής Αμερικής βασίζονται σε αυτό και επίσης από τα χρήματα που διακινούνται από αυτό γυρίζουν πολλά γρανάζια σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αν ήθελαν διεθνώς θα μπορούσαν πανεύκολα να απαλλαγούν από αυτόν τον εφιάλτη όμως δεν συμφαίρει…
-
Πάντως σχετικά με την εμπορία ναρκωτικών, έμποροι ναρκωτικών δεν είναι απαραίτητα αυτοί που το'χουν κάνει επάγγελμα. Για παράδειγμα, εγώ μπορεί να έχω αγοράσει 10g χασίς για πάρτι μου πληρώνοντας 5 ευρώ το κάθε γραμμάριο. Ε, μπορεί τελικά να αποφασήσω να κρατήσω 4-5 γραμμάρια για εμένα για τους Χ, Ψ λόγους και να πουλήσω τα υπόλοιπα για 10 ευρώ το καθένα σε φίλους/γνωστούς που μπορεί να κάνουν βγάζοντας έτσι και ένα κέρδος...
-
Απλά να προσθέσω ως πληροφορία για σκέψη, ότι ο παγκόσμιος τζίρος από το εμπόριο ναρκωτικών είναι διπλάσιος από τον παγκόσμιο τζίρο από το εμπόριο όπλων (νόμιμο και παράνομο). Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι κανείς δεν προκειται να κάνει τίποτα, γιατί είναι πολλά τα λεφτά....διότι δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο όπου τα πάντα γίνονται για το χρήμα.
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Πάντως σχετικά με την εμπορία ναρκωτικών, έμποροι ναρκωτικών δεν είναι απαραίτητα αυτοί που το'χουν κάνει επάγγελμα. Για παράδειγμα, εγώ μπορεί να έχω αγοράσει 10g χασίς για πάρτι μου πληρώνοντας 5 ευρώ το κάθε γραμμάριο. Ε, μπορεί τελικά να αποφασήσω να κρατήσω 4-5 γραμμάρια για εμένα για τους Χ, Ψ λόγους και να πουλήσω τα υπόλοιπα για 10 ευρώ το καθένα σε φίλους/γνωστούς που μπορεί να κάνουν βγάζοντας έτσι και ένα κέρδος...Ενταξει αν το αποφασισεις κρατα μου μια 'ζελατινη' γιατι βαριεμαι να παω να γινω στο Ζεφυρι!
Ρε παιδια οκ με τη φουντα ειναι 'ακινδυση' που αμφιβαλω λιγο αλα τεσπα, το θεμα ειναι πως ειναι σκαλοπατι για αλλα κολπα!
Δεν ειναι πολλοι αυτοι που μενουν στο χασις και δεν προχορανε, η που το εχουν σαν φαρμακο να πιουμε ενα τσιγαρακι να χαλαρωσουμε απο την πιεση της δουλειας που τραβηξαμε σημερα ας πουμε! -
οπως λενε και οι ζωντανοι νεκροι 'για μενα δεν εισαι mc αμα δεν πινεις χορτο'
Το χασίς και η κόκα δεν προκαλούν σωματική εξάρτηση αλλά μόνο ψυχολογική, καμία σχέση με την ηρωίνη δηλαδή που γίνεται απαραίτητη στον οργανισμό.
χωρις να εχω διαβασει και πολλα πανω στο θεμα (με επιφυλαξη) νομιζω οτι η κοκαϊνη προκαλει ΚΑΙ σωματικη εξαρτηση, οπως ακριβως η ηρωϊνη, τα αγχολυτικα (κ γενικα τα περισσοτερα κατασταλτικα του ΚΝΣ) κλπ
επισης πιο παλια ειχα διαβασει ενα καταπληκτικο αρθρο (αααμα το βρω θα το ποσταρω) που ελεγε οτι υπαρχει γενετικη προδιαθεση και στον εθισμο αλλα και σε συγκεκριμενες ουσιες ή 'ομαδες' ουσιων.
ετσι -λεει το αρθρο, δεν σημαινει οτι αν εσυ και εγω σνιφαρουμε αυριο 2 γραμμες θα κολλησουμε κ οι δυο. μπορει να κολλησουμε και οι δυο, μπορει να κολλησεις μονο εσυ ή μονο εγω, και μπορει να μην κολλησει κανεις μας..τελος το πιο δυσκολο ειναι να απεξαρτηθεις απ'την ηρωϊνη και το αλκοολ, που υπαρχουν και οι περισσοτερες πιθανοτητες να πεθανει καποιος πανω στην απεξαρτηση απο επιπλοκες. οσον αφορα το αλκοολ μαλιστα, ειναι αρκετα πιθανο να πεθανεις αμεσα λογω στερησης οινοπνευματος, χωρις καν επιπλοκες (οπως γινεται με την ηρωϊνη)
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
οπως λενε και οι ζωντανοι νεκροι 'για μενα δεν εισαι mc αμα δεν πινεις χορτο'Το χασίς και η κόκα δεν προκαλούν σωματική εξάρτηση αλλά μόνο ψυχολογική, καμία σχέση με την ηρωίνη δηλαδή που γίνεται απαραίτητη στον οργανισμό.
χωρις να εχω διαβασει και πολλα πανω στο θεμα (με επιφυλαξη) νομιζω οτι η κοκαϊνη προκαλει ΚΑΙ σωματικη εξαρτηση, οπως ακριβως η ηρωϊνη, τα αγχολυτικα (κ γενικα τα περισσοτερα κατασταλτικα του ΚΝΣ) κλπ
Εγώ σε κάποιο βιβλίο σχετικά με τα ναρκωτικά το είχα διαβάσει πρόσφατα για την κόκα. Τεσπα..
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ενταξει αν το αποφασισεις κρατα μου μια 'ζελατινη' γιατι βαριεμαι να παω να γινω στο Ζεφυρι!ρε δεν πίνω εγώ, πριν κανα δυο χρόνια γουσταρα αλλά τώρα πλέον με αφήνει αδιάφορο
Ρε παιδια οκ με τη φουντα ειναι 'ακινδυση' που αμφιβαλω λιγο αλα τεσπα, το θεμα ειναι πως ειναι σκαλοπατι για αλλα κολπα!
Δεν ειναι πολλοι αυτοι που μενουν στο χασις και δεν προχορανε, η που το εχουν σαν φαρμακο να πιουμε ενα τσιγαρακι να χαλαρωσουμε απο την πιεση της δουλειας που τραβηξαμε σημερα ας πουμε!Εδώ είναι το πρόβλημα της 'παρέας'. Αν παρέχεται απο κάποιον φορέα δεν χρειάζεται να χωθείς σε μια συγκεκριμένη 'παρέα' (όπου αυτή η παρέα μπορεί να θέλει να κάνει κι'άλλα) για να έχεις πρόσβαση σε αυτό.
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Ενταξει αν το αποφασισεις κρατα μου μια 'ζελατινη' γιατι βαριεμαι να παω να γινω στο Ζεφυρι!
ρε δεν πίνω εγώ, πριν κανα δυο χρόνια γουσταρα αλλά τώρα πλέον με αφήνει αδιάφορο
οι ΖΝ σου αρεσουν;
-
και γω νομιζω οτι η κοκα δημιουργει εξαρτηση και πιο δυνατη απο την ηρωινη κιολας...την κοκα εκτος απο σκονη την λιωνουν κιολας και την παιρνουν και με ενεση νομιζω
παντως το θεμα ξεκιναει απο τους ΖΗΤΑ ΝΙ
βλακα γιωργακη
εγινες πρεζακι
τωρα στην ομονοια ζητας το κατοσταρικο
αν με ξαναδεις μη μου ζητησεις λεφτα
γιατι θα παρεισ το μπουλο στο χα πει απο παλιαεγω δεν ειμαι φιλος σου δεν θελω να σε ξερω
ειναι σκληρη η πολη κ πονηροι οι μπατσοι πολλοι ειναι οι τσατσοι οπου κ αν πας καθε βημα κ απειλη κ η καταληξη σε κασα ή κλουβι
κτλπ.....παντως νομιζω οτι προσπαθειτε με κλασσικες κλισε δικαιολογιες να βρειτε τροπους για να το δικαιολογησετε...λετε για θυματα,αδυναμους χαρακτηρες,αναμορφωτηρια,κακοποιους,χαζους,αναπηρους,προβληματισμενους........το θεμα ειναι οτι γουσταρουν οπως ειπε παραπανω καποιος.ουσιες παιρναν μεγαλοι ανθρωποι που εχουν γραφτει στη ιστορια κ τους διδασκομαστε ή θαυμαζουμε περνανε ναρκωτικα,μεθαγανε......τοσοι ανθρωποι εχουν δημιουργησει αριστουργηματα εν ωρα μαστουρας οπως ο τακη τσαν
δλδ πιστευω οτι οι οσοι παιρνουν ναρκωτικα δεν μπαινουν σε καλουπια ουτε υπαρχουν γιατι.μπορει να εχει τρυπες απο βελονι στο χερι του ο παπας μεχρι καποιον που γεννηθηκε μεσα στη φυλακη και τον βιαζανε απο 5 χρονων συφυλιασμενοι αφρικανοι με ελεφαντιαση στο γενητικο οργανο
αν σκεφτειτε οτι ολοι πινουν ενα ποτο για να νιωσουν πιο ανετα,πιο κοινωνικοι,αν σκεφτειτε οτι οι γιαγιαδες μας παιρνουν ηρεμιστικα και μαστουρωνουν,αν σκεφτειτε οτι οι ιδιοι καπνιζετε δεν θελει κ πολυ ψαξιμο το θεμα για ‘περιθωριακες’ περιπτωσεις οσων μαστουρωνουν -
Το θέμα είναι πως δεν τους βοηθάς ούτε με το να τους δίνεις το 1 ευρώ που ζητιανεύουν. Γίνεσαι συνένοχος αν τους το δώσεις.
Ναρκομανείς: Ασθενείς ή αυτόχειρες;