-
Εμένα πάντως μου έβαλαν 55 λίτρα σε Α3 που μόλις είχε ανάψει το λαμπάκι. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή το Α3 χωράει 55 λίτρα ακριβώς και όταν ανάβει το λαμπάκι υπάρχουν 7 λίτρα μέσα.... Από την άλλη ο δείκτης έκανε μετά 150 χλμ να ξεκολλήσει από το 1/1!
-
Ποτέ μη γεμίζετε το ρεζερβουάρ μετά το πρώτο σκάσιμο της αντλίας. Το αναφέρει και το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου.
Υπερχειλίζει το σύστημα συγκράτησης αναθυμιάσεων και γεμίζει βενζίνη το φίλτρο ενεργού άνθρακα.
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Σύμφωνα με τον κατασκευαστή το Α3 χωράει 55 λίτρα ακριβώς και όταν ανάβει το λαμπάκι υπάρχουν 7 λίτρα μέσα...Στην BMW όμως το λαμπάκι ανάβει όταν έχεις βενζίνη για άλλα 100km, υπολογισμένα με βάση την κατανάλωση του τελευταίου ταξιδιού. Οπότε... φτάνεις από υπεραστικό, μπαίνεις στην κίνηση και μένεις από βενζίνη;
Είναι ωραίο όμως να ξέρεις πόσο ακριβώς καταναλώνει το αυτοκίνητό σου. Πρώτον καταλαβαίνεις αν σε κλέβουν. Δεύτερον κάνεις φιγούρα. Μια μέρα λέω στον βενζινά '30 ευρώ, αν και νομίζω ότι θα πάρει μόνο 28'. Να δείς τα όταν ο μετρητής σταμάτησε στο 28,20.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ποτέ μη γεμίζετε το ρεζερβουάρ μετά το πρώτο σκάσιμο της αντλίας. Το αναφέρει και το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου.Υπερχειλίζει το σύστημα συγκράτησης αναθυμιάσεων και γεμίζει βενζίνη το φίλτρο ενεργού άνθρακα.
Πάντως σε 6 χρόνια που έχω το αμάξι,έχω αλλάξει προληπτικά το φίλτρο ενεργού άνθρακα στα 60.000km και παρότι μόνιμα γεμίζω το σωληνάκι της εξαέρωσης,δεν έχω παρατηρήσει αυτό που λες.Κι όταν λέω γεμίζω=+8-10 λίτρα από τη στιγμή που κλείνει η αντλία.Είδομεν...
-
Όσοι ψάχνουν για ελίν πάντως, υπάρχει μία πηγαίνοντας για κέντρο από Λ. Ηλιουπόλεως, αμέσως μετά το Α' νεκροταφείο δεξιά. Έχω βάλει κανά δυό φορές, δεν είδα και καμιά διαφορά ίσως επειδή το batmobile παίρνει σούπερ!!!
Σημερινή τιμή για σούπερ: 1,04!!! (Αρκετά ακριβή θα έλεγα) -
Καμια ελιν Πειραια-Πειραιως που κινουμε ρε παιδια;
-
Ποιος είναι ο τηλεφωνικός αριθμός για καταγγελία βενζινάδικου είπαμε;
Πήγε με σχεδόν άδειο ντεπόζιτο η γυναίκα μου κι έβαλε 5 ευρώ αμόλυβδη (μέχρι να πάει σε πρατήριο που γνωρίζει) σε Shell στην οδό Σκουζέ στο κέντρο του Πειραιά. Ο (αλάνθαστος ως σήμερα) ηλεκτρονικός δείκτης που έλεγε πριν το (χμμ) γέμισμα ότι μπορούσε να κάνει άλλα 5 χλμ, μετά από λίγο έγραφε 4 χλμ! Ο βενζινάς, στον οποίο γύρισε η γυναίκα μου, έκανε τον Κινέζο. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ποιος είναι ο τηλεφωνικός αριθμός για καταγγελία βενζινάδικου είπαμε;αμα τον βρεις να μας τον πεις και εμας!
-
Επισης να μας πεις το βενζιναδικο! Παντως αν δεν ξερει καποιος το τηλ. παρε στο Υπουργειο Αναπτυξης και ψαξτο λιγο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Παρόμοιο στη ΒΡ στην Υμηττού πίσω από το κτίριο της Αστυνομίας. Χωρίς να είμαι στο να μείνω από βενζίνη, αν και με αναμμένο το λαμπάκι, κατάφεραν και έβαλαν 51,33 lt στο 50 λίτρων ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μου
Ξέρουμε αν τα 50 λίτρα που αναφέρονται στα μανουάλια των αυτοκινήτων μας είναι ακριβώς 50 λίτρα ή έχει και 'καβάτζα' για ασφάλεια;
Είναι 50 λίτρα ολική χωρητικότητα. Αν ανάψει λαμπάκι και το γεμίσεις αμέσως βάζει ~44 λίτρα. Αν ήταν 50 + ρεζέρβα τότε θα είχα ρεζέρβα πάνω από 10 λίτρα, που είναι τρελλό. Επιπλέον, δεν έχω βάλει ποτέ σε κανένα βενζινάδικο πάνω από 48 λίτρα, ακόμα και αν ο δείκτης είναι κάτω από την κάτω-κάτω ένδειξη -και στο συγκεκριμένο βενζινάδικο ήταν λίγο πάνω από την ένδειξη αυτή
Δηλαδή σε λίγο θα πρέπει να κυκλοφορούμε και με ειδικό ροόμετρο, να το φοράμε στην άκρη του 'πιστολιού' για να δούμε πόσο μας βάζει στην πραγματικότητα....
Στην ποιότητα μας κλέβουν, στην ποσότητα μας κλέβουν, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουν να λειτουργούν 'με τις ευλογίες του κράτους' (που σίγουρα προτιμάει να εισπράτει φόρους ή και πρόστιμα από το να βάζει λουκέτα )
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Στην ποιότητα μας κλέβουν, στην ποσότητα μας κλέβουν, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουν να λειτουργούν 'με τις ευλογίες του κράτους' (που σίγουρα προτιμάει να εισπράτει φόρους ή και πρόστιμα από το να βάζει λουκέτα )
και επιπλέον μας λένε οτι έχουμε και την χαμηλότερη τιμή στην βενζίνη στην ΕΕ και οτι πρέπει κάποια στιγμή να εξισωθούμε
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αμα τον βρεις να μας τον πεις και εμας!
Να στείλεις e-mail στο Υπουργείο Ανάπτυξης!!!!!!!
Το τηλ του Υπουργείου είναι 210 6969218 πάρε ένα τηλ και ζήτα την υπηρεσία ΚΕΔΑΚ .... λες αυτοί να θέλουν να κάνουν τα στραβά μάτια????
και στο ΙΝΚΑ μπορείς να καταγγείλεις......Νομίζω δεν πρέπει να υπάρχει προκατάληψη για τα ΚΕΔΑΚ κάνουν καλή δουλειά στα καύσιμα!!!!!!!!!
Και στην τελική στο 99% των περιπτώσεων αν είσαι λίγο ψαγμένος μπορείς να καταλάβεις που λειτουργεί βενζινάδικο και που λειτουργεί μπ#$##.... δες αν είναι καθαρό το βενζινάδικο, δες πως κάνουν ανεφοδιασμό με τους πυροσβεστήρες σε θέση μάχης, δες τον τρόπο που σου μιλάει ο βενζινάς και δες πως σου φέρεται!!! Αρκετά βγενζινάδικα της BP έχουν βραβεία ποιότητας για ψάξε για κανένα από αυτά!!!! Εγώ ξέρω σίγουρα 10 βενζινάδικα που είναι όντως καλά!!! Οπότε περνάω από κει γεμίζω!!!!!
Τώρα αν θες να βρεις την βενζίνη 20% φθηνότερη και να μην υπάρχει πρόβλημα ή να μην χρειαστεί να περιμένεις στην ουρά μισή ώρα αυτό δεν γίνεται!!!!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
αμα τον βρεις να μας τον πεις και εμας!
Να στείλεις e-mail στο Υπουργείο Ανάπτυξης!!!!!!!
Το τηλ του Υπουργείου είναι 210 6969218 πάρε ένα τηλ και ζήτα την υπηρεσία ΚΕΔΑΚ .... λες αυτοί να θέλουν να κάνουν τα στραβά μάτια????
και στο ΙΝΚΑ μπορείς να καταγγείλεις......Νομίζω δεν πρέπει να υπάρχει προκατάληψη για τα ΚΕΔΑΚ κάνουν καλή δουλειά στα καύσιμα!!!!!!!!!
Και στην τελική στο 99% των περιπτώσεων αν είσαι λίγο ψαγμένος μπορείς να καταλάβεις που λειτουργεί βενζινάδικο και που λειτουργεί μπ#$##.... δες αν είναι καθαρό το βενζινάδικο, δες πως κάνουν ανεφοδιασμό με τους πυροσβεστήρες σε θέση μάχης, δες τον τρόπο που σου μιλάει ο βενζινάς και δες πως σου φέρεται!!! Αρκετά βγενζινάδικα της BP έχουν βραβεία ποιότητας για ψάξε για κανένα από αυτά!!!! Εγώ ξέρω σίγουρα 10 βενζινάδικα που είναι όντως καλά!!! Οπότε περνάω από κει γεμίζω!!!!!
Τώρα αν θες να βρεις την βενζίνη 20% φθηνότερη και να μην υπάρχει πρόβλημα ή να μην χρειαστεί να περιμένεις στην ουρά μισή ώρα αυτό δεν γίνεται!!!!
Εχει συζητηθει και προ ημερων το θεμα. Προσωπικα πιστευω οτι μπορει καποιος να καταγγειλει βενζιναδικο και να γινει κατι. Μακαρι να εχω αδικο!
Το αν ειναι καθαρο το βενζιναδικο ή σου μιλαει καλα ο Πακιστανος υπαλληλος (τετοιους εχουν οι περισσοτεροι...) αποτελει ενδειξη οτι το πρατηριο δεν πουλαει νοθευμενη....
-
Δε θα ηταν ασχημο να υπάρχει ένα topic με τα φθηνά και καλά βενζινάδικα στην Αττική αντίστοιχο με αυτό της Θεσσ/νικής....
τι λένε οι admin? -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
μία καλή προσπάθεια που είδα σε άλλο φόρουμ :http://www.gasprice.gr/
To gasprice.gr βασίζεται στην συμμετοχή χρηστών / καταναλωτών που επιθυμούν να βοηθήσουν στην έγκαιρη ενημέρωση των τιμών από τα πρατήρια της περιοχής τους.
2 τιμές πρατηρίων να εισάγει ένα μέλος την εβδομάδα αρκεί.Το ypan.gr (υπουργείο ανάπτυξης) περνάει κάποιες τιμές από ένα σύνολο 1200 πρατηρίων πανελλαδικά που ενημερώνονται κάθε 10-15 ημέρες περίπου και αναφέρει τα 3 πιο φθηνά πρατήρια. Το bloka.com απλά παραπέμπει στο ypan.
Τα πλεονεκτήματα του gasprice.gr είναι:
- μπορείς να δεις περισσότερα από 3 φθηνά πρατήρια τουλάχιστον τα 10
- επίσης και τα ακριβότερα
- Η βάση δεδομένων του αυξάνεται καθημερινά ως προς τα πρατήρια.
- Τα μέλη αυξάνονται καθημερινά οπότε και η ενημέρωση θα αυξάνεται καθημερινά.
- Σύντομα θα προστεθούν και χάρτες οπότε θα μπορεί να εντοπίσει κάποιος το επιθυμητό πρατήριο εύκολα αφού η διεύθυνση συνήθως δεν επαρκεί.
- Και υπάρχουν και άλλες πολλές δυνατότητες που με την συμμετοχή του κόσμου μπορεί να υλοποιηθούν.
Το gasprice.gr είναι μια προσπάθεια που είναι προς όφελος όλων για αυτό και πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα περπατήσει.
Γνώμη μου είναι να βοηθήσουμε- συμμετάσχουμε εδώ
Όσοι πιο πολλοί γράφουμε, τόσο πιο αξιόπιστο θα γίνει και καλύπτει κι όλη την Ελλάδα -
Tα παιδιά έβαζαν και αέρα μαζί με την βενζίνη..... μαύρο και σε αυτούς λοιπόν ....
Τα πρατήρια καυσίμων, στα οποία διαπιστώθηκαν παραβάσεις είναι τα εξής:
Α/Α Όνομα επιχείρησης Διεύθυνση Προμηθεύτρια Εταιρεία
1 ΠΕΤΡΙΔΗΣ Θ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ Λ.ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 117 DRACOIL
2 ΑΦΟΙ ΠΡΕΣΣΗ Ο.Ε. 6ο ΧΛΜ ΕΘΝ. ΑΘ.ΛΑΜΙΑΣ & ΤΡΩΑΔΟΣ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ BP
3 ΣΩΤ.ΚΡΗΤΙΚΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Λ.ΑΘΗΝΩΝ 256 ΧΑΪΔΑΡΙ EUROIL
4 Ο ΕΡΜΗΣ Α.Ε. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΠΑΡ.ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ Μ.ΑΝΤΥΠΑ 19- 21 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ SHELL
5 Γ.ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ -Α.ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ο.Ε. Μ.ΑΝΤΥΠΑ 35 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ AVIN
6 ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΙΟΠΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΓΟΥΝΑΡΗ 141-143 ΓΛΥΦΑΔΑ EL PETROL
7 ΑΦΟΙ ΣΤΑΣΗ -Ν. ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΛΑΚΗΣ ΓΟΥΝΑΡΗ 100 & ΜΥΣΤΡΑ 34 ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ SHELL
8 Α.ΠΑΤΕΛΟΥΔΗΣ-Ι.ΝΕΦΕΡΙΔΗΣ Ο.Ε. Λ.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ EKO
9 PURE OIL E.Π.Ε. Λ.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ETEKA
10 AΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΤΡ.ΑΒΑΓΙΑΝΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 66-ΜΟΣΧΑΤΟ BP
11 ΧΡΗΣΤΟΣ Α.ΠΑΝΙΔΗΣ ΡΕΤΣΙΝΑ 51-ΠΕΙΡΑΙΑΣ BP
12 ΚΑΚΚΑΛΗΣ ΑΠ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Λ.ΠΕΝΤΕΛΗΣ 139 ΧΑΛΑΝΔΡΙ JET OIL
13 ΕΛΙΣΑΒΕΤ Α.ΑΝΑΣTAΣIΑΔΟΥ Π.ΡΑΛΛΗ 77 ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗΣ ETEKA
14 ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΣΠΑΝΟΣ Λ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 473 Ν.ΙΚΟΝΙΟ-ΠΕΡΑΜΑ ETEKA
15 ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Λ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 210 ΠΕΡΑΜΑ EKO
16 ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Ν.ΓΕΩΡΓΙΟΣ 21οΧΛΜ Λ.ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΠΙΚΕΡΜΙ AVIN
17 AΦΟΙ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ο.Ε. Λ.ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 91 ΠΙΚΕΡΜΙ BP
18 ΔΗΜ.-ΜΙΧ.ΛΕΟΝΤΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. 17ο ΧΛΜ Λ.ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗ SHELL
19 ΚΩΝ/ΝΟΣ Δ. ΤΣΑΚΑΛΟΣ Π.ΡΑΛΛΗ 139 & Π.ΜΕΛΑ ΝΙΚΑΙΑ BP
20 ΚΑΚΚΑΛΗΣ ΑΠ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Λ.ΠΕΝΤΕΛΗΣ 139 ΧΑΛΑΝΔΡΙ JET OIL
21 Ρ.Φ.ΚΟΝΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ 178 ELIN
22 ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΙΩΑΝ.ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 141 ΓΛΥΦΑΔΑ EKO
-
Να ήτανε μόνο αυτοί .... καλά θα ήταν .....
Δε βλέπω όμως πρατήρια στο κέντρο της Αθήνας και στα βόρεια, ίσως είναι οι επόμενοι. -
Παντως για καλη μου τυχη, το πρατηριο που βαζω βενζινη στη γειτονια μου (Καντζα Παλληνης) δεν ήταν ποτε στη Black list...Στα υπόλοιπα έχω βάλει 1-2 φορές στο αμαξι του πατέρα μου...
-
Από Αργυρούπολη μέχρι Βούλα το δρομολόγιο Κύπρου - Γούναρη τελικά κλέβουν όλοι με δυο - τρεις εξαιρέσεις στα 10 βενζινάδικα
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ 5-6 ΝΟΜΙΜΟΥΣ
-
Μήπως ξέρει κάποιος πώς είναι στα αγγλικά η έκφραση 'χτυπάνε τα πιράκια'; Έβαλα προχθές βενζίνη (VPOWER για την ακρίβεια) και πρέπει να ήταν σκέτο νερό. Σκοπεύω να στείλω email στην SHELL Ελλάδος ονοματίζοντας το βενζινάδικο και να το κάνω CC στη SHELL International. Δεν έχω ιδιαίτερες απαίτήσεις, αλλά είμαι περίεργος τι θα μου απαντήσουν.
Ποιά Βενζινάδικα πιάστηκαν Νοθευμένα!