-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δηλαδή βρε skye κι οι υπόλοιποι που αντιδράτε έτσι, αν σας πει κάποιος ότι κάθησε στο συνεργείο του φίλου του κι έκανε μετατροπές τέτοιου τύπου σε αυτοκίνητο της σειράς, θα του πείτε 'μπράβο, άντε να το δοκιμάσεις τώρα στα λιμανάκια ή στην Αθηνών-Κορίνθου';
Έτσι χαλαρά μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί με ό,τι του έρχεται στο κεφάλι; Θέλετε και τα γράφετε αυτά τα πράγματα; Εντάξει, είχε πλάκα να διαβάζεις για το εγχείρημα και το αποτέλεσμα, όχι όμως να πούμε και μπράβο.Υπογραφή:
ένα 'σαλιγκαράκι' του δρόμου.
(Μη με πατήσετε παρακαλώ)...αφου συμφωνησω απολυτα θα ηθελα να προσθεσω οτι με το μικρο μου μυαλο δεν κατανοω τη λογικη καποιου που παιρνει ενα Lantra και το κανει... EVO μονο και μονο για να κυκλοφορει στη Βουλιαγμενης (ή μηπως ειναι τυχαιο το μερος που συνεληφθη;)) ή οπου αλλου. Καταλαβαινω το μερακι του ανθρωπου που ασχοληθηκε (και εν μερει την πικρα του), ομως αν στ' αληθεια ειχε καλες προθεσεις, το αυτοκινητο θα το μετασκευαζε για να λαβει μερος σε αγωνες με ολες τις νομιμες προϋποθεσεις και ΔΕΝ θα κυκλοφορουσε με το τερας σε δημοσιους (επαναλαμβανω: δημοσιους) δρομους. Η μηπως το μερακι μας νομιμοποιει σε καθε περιπτωση; Οσο για τη σφηνα, επιτρεψτε μου να εχω αμφιβολιες για το αθωο του εγχειρηματος με τοσα που βλεπω καθημερινα.
Επισης δεν ειδα κανεις να θετει το απλο ερωτημα αν το αυτοκινητο πληρουσε τις προδιαγραφες ρυπων κι αν οχι, με ποια λογικη προσθετει λιγο ακομα δηλητηριο σ' αυτο που εισπνεουμε ολοι μας καθημερινα. Και μη μου πειτε οτι δεν ειναι ο μονος και τι ψαχνω τωρα. Δηλαδη δεν εχουμε ολοι ατομικη ευθυνη στη διασφαλιση καλυτερων συνθηκων διαβιωσης για τους συμπολιτες μας; Μικρη ή μεγαλη δεν εχει σημασια. Ουδεις νομιμοποιειται για την προσωπικη του ευχαριστηση να επιβαρυνει στο παραμικρο τον συνανθρωπο του. Η ελευθερια μας τελειωνει οταν παραβιαζονται τα ορια της ελευθεριας του διπλανου μας -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δηλαδή βρε skye κι οι υπόλοιποι που αντιδράτε έτσι, αν σας πει κάποιος ότι κάθησε στο συνεργείο του φίλου του κι έκανε μετατροπές τέτοιου τύπου σε αυτοκίνητο της σειράς, θα του πείτε 'μπράβο, άντε να το δοκιμάσεις τώρα στα λιμανάκια ή στην Αθηνών-Κορίνθου';
Έτσι χαλαρά μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί με ό,τι του έρχεται στο κεφάλι; Θέλετε και τα γράφετε αυτά τα πράγματα; Εντάξει, είχε πλάκα να διαβάζεις για το εγχείρημα και το αποτέλεσμα, όχι όμως να πούμε και μπράβο.Υπογραφή:
(Μη με πατήσετε παρακαλώ)Η συγκεκριμένη μετατροπή, ειδικά σε Αμερική, Αυστραλία και Κορέα είναι αρκετά γνωστή και δεν είναι λίγοι αυτοί που προέβησαν σε μια τέτοια ενέργεια. Αυτό σημαίνει πως η συγκεκριμένη μετατροπή έχει μελετηθεί από πολλούς μηχανικούς και έχουν επισημανθεί και εξαλειφθεί τα όποια προβλήματα μπορούσε να δημιουργήσει. Μόνο μερικά forums του εξωτερικού να διάβασε ο φίλος EVO2, σίγουρα θα άντλησε πολύτιμες πληροφορίες για όλο αυτό το εγχείρημα.
Εκείνο που θέλω να πω, είναι πως δεν είναι μια εξωπραγματική ενέργεια που του καρφώθηκε μια μέρα ξαφνικά στο κεφάλι και την έκανε. Είναι ένα project που έχει άπειρες φορές υλοποιηθεί στο εξωτερικό.
Και έχει σημασία ότι ο EVO2 δεν περιορίστηκε μόνο στο κινητήριο σύνολο, αλλά εξέλιξε και τα υπόλοιπα μηχανικά, όπως φρένα κτλ.
Όπως και να έχει, όταν κάποιος έχει αυτοκίνητο μεγάλης ιπποδύναμης σημασία έχει να οδηγεί λογικά σκεπτόμενος. Το ίδιο επικίνδυνος θα μπορούσε να ήταν αν οδηγούσε και 'πειραγμένο' EVO με την ίδια ιπποδύναμη. Οπότε ας μην κολλάμε εκεί. Ο άνθρωπος μόνος του το είπε πως 1)δεν είναι κανένα πιτσιρίκι και 2)είναι οικογενειάρχης. Λέτε να θέλει να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή της οικογενείας του?
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
(Μη με πατήσετε παρακαλώ)Η συγκεκριμένη μετατροπή, ειδικά σε Αμερική, Αυστραλία και Κορέα είναι αρκετά γνωστή και δεν είναι λίγοι αυτοί που προέβησαν σε μια τέτοια ενέργεια. Αυτό σημαίνει πως η συγκεκριμένη μετατροπή έχει μελετηθεί από πολλούς μηχανικούς και έχουν επισημανθεί και εξαλειφθεί τα όποια προβλήματα μπορούσε να δημιουργήσει. Μόνο μερικά forums του εξωτερικού να διάβασε ο φίλος EVO2, σίγουρα θα άντλησε πολύτιμες πληροφορίες για όλο αυτό το εγχείρημα.
Εκείνο που θέλω να πω, είναι πως δεν είναι μια εξωπραγματική ενέργεια που του καρφώθηκε μια μέρα ξαφνικά στο κεφάλι και την έκανε. Είναι ένα project που έχει άπειρες φορές υλοποιηθεί στο εξωτερικό.
Και έχει σημασία ότι ο EVO2 δεν περιορίστηκε μόνο στο κινητήριο σύνολο, αλλά εξέλιξε και τα υπόλοιπα μηχανικά, όπως φρένα κτλ.
Όπως και να έχει, όταν κάποιος έχει αυτοκίνητο μεγάλης ιπποδύναμης σημασία έχει να οδηγεί λογικά σκεπτόμενος. Το ίδιο επικίνδυνος θα μπορούσε να ήταν αν οδηγούσε και 'πειραγμένο' EVO με την ίδια ιπποδύναμη. Οπότε ας μην κολλάμε εκεί. Ο άνθρωπος μόνος του το είπε πως 1)δεν είναι κανένα πιτσιρίκι και 2)είναι οικογενειάρχης. Λέτε να θέλει να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή της οικογενείας του?
Πολύ καλά όλα αυτά αλλα η ουσία είναι οτι αυτο το αυτοκίνητο κυκλοφορούσε παράνομα μετά απο όλες αυτές τις σωστές ή όχι τεχνικά μετατροπές. Οπότε δεν υπάχει λόγος διαμαρτηρίας του κατόχου. Ήξερε βγαίνοντας έξω οτι ρισκάρει. Εκτός αν απλώς αναφέρει εδω το πρόβλημά του, οτι έπαιξε κι έχασε δηλαδή, χωρίς να ζητάει ευθύνες απο τις αρχές και τον τροχονόμο ο οποίος πολύ καλά έκανε ό,τι έκανε.
-
Εγώ πάντως πιστεύω οτι αφού έχεις ένα τόσο φτιαγμένο αυτοκίνητο τουλάχιστον δε θα πρέπει να προκαλείς την τύχη σου πηγαίνοντας σε τέτοια μέρη.Είναι σα να ζητας να σε σταματήσουνε.
Εγώ κάποτε είχα αυτοκίνητο με αδήλωτο κινητήρα και ποτέ δεν πήγαινα σε εθνική με το φόβο του ελέγχου..... -
Φίλε EVO2, πραγματικά λυπάμαι για την κατάσχεση του αυτοκινήτου σου.
Όμως, απ' όλες αυτές τις θεμελειώδεις μετατροπές που του είχες κάνει, είχες δηλώσει έστω μία στο υπουργείο, έτσι ώστε να αναγράφεται στην άδεια; Είχες δηλώσει έστω μία στην ασφαλιστική σου εταιρεία;
Στην περίπτωση αρνητικής απάντησής σου στα παραπάνω ερωτήματα, γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε να τρέμεις κάθε φορά που το έβγαζες στο δρόμο, μήπως σου συνέβαινε αυτό που τελικά συνέβη. Δηλαδή, τί να κάνει ο τροχαίος αν έβλεπε στην άδεια Λάντρα 1600 και κάτω απ' το καπώ 'της Παναγιάς τα μάτια'; Θα σκέφτηκε 'αμάξι για κόντρες'. Και σε συνδιασμό με τις τελευταίες εξαγγελίες περί κόντρας...
ΥΓ: Φίλε kacey, σε παρακαλώ σταμάτα να χαρακτηρίζεις απαράδεκτο όλο τον κόσμο επειδή δεν συμφωνεί με τις 'προχωρημένες' απόψεις σου!
-
Να ρωτησω κατι που δεν χω καταλαβει:μεχρι πιο σταδιο θεωρειται νομιμη μια βελτιωση?
Και κατι ακομα αν λεμε τωρα τρακαρει καποιοσ με ενα αμαξι τοσο πειραγμενο και φταιει ο αλλοσ, εχω ακουσει οτι η ασφαλιστικη ειναι υποχρεωμενη να πληρωσει για να γινει το αμαξι οπωσ ηταν ακριβωσ πριν το τρακαρισμα.Δηλαδη θα πληρωσει ολα τα after market που εχει βαλει ο αλλος στο αμαξι του? -
Ο χρήστης keny έγραψε:
Να ρωτησω κατι που δεν χω καταλαβει:μεχρι πιο σταδιο θεωρειται νομιμη μια βελτιωση?
Και κατι ακομα αν λεμε τωρα τρακαρει καποιοσ με ενα αμαξι τοσο πειραγμενο και φταιει ο αλλοσ, εχω ακουσει οτι η ασφαλιστικη ειναι υποχρεωμενη να πληρωσει για να γινει το αμαξι οπωσ ηταν ακριβωσ πριν το τρακαρισμα.Δηλαδη θα πληρωσει ολα τα after market που εχει βαλει ο αλλος στο αμαξι του?Πιστευω οτι παιζει ρολο η ασφαλιστικη,αλλα συνηθως ετσι γινεται....
Εμενα με εχουν τρακαρει 3 φορες απο πισω(σταματημενος και οι 3) και τις 2 φορες που ο after market προφυλακτηρας ηταν σπασμενος και επρεπε να αλλαχτει δεν πληρωσα τιποτα..... -
Επισης ως προς το μεχρι που θεωρειται νομιμη μια βελτιωση παλι πιστευω αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι αν α)το αμαξι δεν εχει αλλαξει κινητηρα-ή εχει αλλαξει κινητηρα και το εχει δηλωμενο β)Βγαζει νομιμα καρτα καυσαεριων
γ)δεν ηχορυπαινει
δεν νομιζω να ειναι παρανομο πουθενα οτι αλλη μετατροπη και να εχει... -
Cliodriver
Απαραδεκτους ονομασα μονο τους 2 που χωρις να ξερουν το παλικαρι η το αυτοκινητο και το τι δουλεια εχει γινει σε αυτο, τους ονομασαν 'χαρο' (αυτον και το αυτοκινητο του) και εξοργισμενοι ελεγαν οτι καλα του εκαναν (οχι ομως αναφερομενοι στην νομιμοτητα αλλα στην τυχον επικινδυνοτητα της μετατροπης για την οποια δεν εχουν την παραμικρη ιδεα).
Αμα εβγαινε καποιος και ελεγε οτι εισαι επικινδυνος χωρις να σε ξερει, εσυ τι θα ελεγες?
Τελος, οι μονες μετατροπες που εισαι υποχρεωμενος να δηλωσεις στο υπουργειο ειναι οτι εχει να κανει με αλλαγη των στοιχειων που αναφερονται στην αδεια, δηλαδη χρωμα και αριθμο μοτερ (εδω πιαστηκε ;)). Και ναι, αμα πεσει καποιος αλλος πανω σου η ασφαλιστικη πρεπει να πληρωσει ολα τα εξτρα που εχεις βαλει για να σε επαναφερει στην κατασταση που ησουν πριν σε τρακαρει ο πελατης της. Στην ασφαλεια σου δεν εισαι υποχρεωμενςο να δηλωσεις τιποτα εκτος αν θελεις να καλυψει τα εξτρα σε περιπτωση αποζημειωσης σε μεικτη ασφαλεια. Εκτος φυσικα και εδω, αλλαγη μοτερ κλπ.
Ikar
Οπως ολες οι μετατροπες, πολλες αποτυγχανουν...
-
EVO2 μήπως το ονομά σου είναι Μιχάλης?
-
Αν υπήρχε υποδομή στην Ελλάδα παρόμοια με π.χ. της Αγγλίας που να επιτρέπει σε κάποιον σαν το φίλο μας τον EVO2 να περάσει την ιδιοκατασκευή του από (σοβαρό) τεχνικό έλεγχο ώστε να μπορεί να κυκλοφορεί απολύτως νόμιμα στους δρόμους δεν θα καθόμασταν τώρα να διαπληκτιζόμαστε.
-
Ο χρήστης xristaras έγραψε:
kala tou kanane kai tou to pirane,ap to na to plirwsei o kathenas mas pou paei volta irema me tin oikogeneia tou to savatokiriako na xeskasei me to na pesei panw tou kanena vlammeno pou tin exei dei shumacher...opoios thelei trelitses se kammia pista paidia...kairos itan...Θα μπορούσα και θα'πρεπε να σου ρίξω τέτοιο κράξιμο που να μην ξέρεις που να κρυφτείς, αλλά δε μου φταίνε σε τίποτα οι άλλοι φορουμάδες να διαβάζουν βρισιές λιμανίσιες (που όμως σου αξίζουν).
Αντ'αυτού, θα προτιμήσω τις διαδικτυακές εικαστικές τέχνες για να αναπαραστήσω ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που, αν ήταν κέντημα, θα'χες κάνει την προίκα σου προ πολλού.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Αν υπήρχε υποδομή στην Ελλάδα παρόμοια με π.χ. της Αγγλίας που να επιτρέπει σε κάποιον σαν το φίλο μας τον EVO2 να περάσει την ιδιοκατασκευή του από (σοβαρό) τεχνικό έλεγχο ώστε να μπορεί να κυκλοφορεί απολύτως νόμιμα στους δρόμους δεν θα καθόμασταν τώρα να διαπληκτιζόμαστε.Βέβαια έτσι είναι το σωστό. Αφού δεν μπορείς να το ελέγξεις νομιμοποίησέ το ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλοι κανόνες για την ορθότητα των μετατροπών.
Άλλωστε τους συμφέρει αφού όλα αυτά θα χρειάζονται παράβολα, οπότε θα αποκτήσει και το κράτοςμ μία ακόμα πηγή εσόδων... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Αν υπήρχε υποδομή στην Ελλάδα παρόμοια με π.χ. της Αγγλίας που να επιτρέπει σε κάποιον σαν το φίλο μας τον EVO2 να περάσει την ιδιοκατασκευή του από (σοβαρό) τεχνικό έλεγχο ώστε να μπορεί να κυκλοφορεί απολύτως νόμιμα στους δρόμους δεν θα καθόμασταν τώρα να διαπληκτιζόμαστε.
Βέβαια έτσι είναι το σωστό. Αφού δεν μπορείς να το ελέγξεις νομιμοποίησέ το ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλοι κανόνες για την ορθότητα των μετατροπών.
Άλλωστε τους συμφέρει αφού όλα αυτά θα χρειάζονται παράβολα, οπότε θα αποκτήσει και το κράτοςμ μία ακόμα πηγή εσόδων...Αστειεύεστε ρε παιδιά? Μπορείτε να φανταστείτε τις συνέπειες ενός τέτοιου εγχειρήματος στην Ελλάδα? Φανταστείτε τώρα σκηνικό, ο τυπάς με το καγκουρεμένο χατσμπακ, με V8 5λιτρο μοτέρ και καρμπυρατέρ από φρεγάτα να λαδώνει τον (αν)αρμόδιο τεχνικό στο (αν)αρμόδιο ΚΤΕΟ για βελτιωμένα, προκειμένου να πάρει έγγριση τύπου...Θα χαθεί η μπάλα σας λέω, η κατάσταση θα ξεφύγει τελείως...
Άσε που μετά δεν θα μπορούν να κόψουν κλήσεις τα στρουμφ... Πάνε τα εύκολα χρήματα δηλαδή...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Cliodriver
Απαραδεκτους ονομασα μονο τους 2 που χωρις να ξερουν το παλικαρι η το αυτοκινητο και το τι δουλεια εχει γινει σε αυτο, τους ονομασαν 'χαρο' (αυτον και το αυτοκινητο του) και εξοργισμενοι ελεγαν οτι καλα του εκαναν (οχι ομως αναφερομενοι στην νομιμοτητα αλλα στην τυχον επικινδυνοτητα της μετατροπης για την οποια δεν εχουν την παραμικρη ιδεα).Αμα εβγαινε καποιος και ελεγε οτι εισαι επικινδυνος χωρις να σε ξερει, εσυ τι θα ελεγες?
Δεν ξέρω για τον Clio αλλά εγώ θα έλεγα ότι ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμόζεται... είτε είσαι ο Alboreto είτε είσαι ο Σπύρος. Ίσως δεν ακούγεται καλοπροαίρετο, αλλά πιστέψτε με είναι. Ο λόγος είναι πολύ απλός, επειδή πιστεύω ότι κανένας εξ ημών δεν είναι σε θέση να πει αν και κατά πόσο μια μετατροπή έχει ως αποτέλεσμα ένα ασφαλές αυτοκίνητο (δεν μιλάω μόνο για την κίνησή του, αλλά π.χ. και την συμπεριφορά της καμπίνας επιβατών σε ένα πιθανό τρακάρισμα) και επομένως δεν μπορείς να κατηγοριοποιήσεις τις μετατροπές ευρείας κλίμακας σε μετατροπές '20χρονου κάγκουρα' και σε μετατροπές '40χρονου γνώστη' είναι καλό να πηγαίνεις by the book. Αν είσαι τόσο καλός σε αυτό που κάνεις στην τελική πήγαινε στην αντιπροσωπεία και πάρε χαρτάκι από τον μηχανικό της εταιρείας ότι η μετατροπή είναι προβλεπέ...(πράγμα μάλλον απίθανο να συμβεί) και τρέχα στο υπουργείο να την νομιμοποιήσεις. Αλλιώς πάρε ένα τόσο σβέλτο αυτοκίνητο όσο αντέχουν τα χρήματά σου για να κινείσαι στον δρόμο και κάνε τις καγκουριές σε μια πίστα ακόμα και με drugster.
Λυπάμαι πολύ για αυτό που συνέβη στον EVO2 αλλά δεν νομίζω ότι μια τέτοια κατασκευή νομιμοποιείται περισσότερο από την καγκουροκατασκευή ενός 20άρη, όχι γιατί ο EVO δεν ξέρει (δεν είμαι εγώ αυτός που θα τον κρίνει, στο κάτω κάτω ούτε τις γνώσεις έχω ούτε και ξέρω τι έχει κάνει το παλικάρι στο αυτοκίνητό του) αλλά γιατί τέτοιες καταστάσεις δημιουργούν ένα γενικότερο μπάχαλο στην έτσι κι αλλιώς χαοτική κατάσταση που επικρατεί στους ελληνικούς δρόμους. Για να εξηγηθώ καλύτερα, σκέφτηκε κανένας πώς αυτό το όχημα περνάει ας πούμε ΚΤΕΟ; Υποθέτω με τον γνωστό τρόπο που περνάνε και χιλιάδες άλλα. Πώς θα φωνάζουμε λοιπόν αύριο για τον άθλιο φορτηγατζή που πέρασε ΚΤΕΟ νύχτα και σκότωσε μερικές δεκάδες στην εθνική την στιγμή που το δικό μας όχημα θα το έχουμε περάσει επίσης νύχτα από ΚΤΕΟ (ή μήπως το ότι 'ξέρουμε' αποτελεί δικαιολογία;). Νομίζω ότι όλοι μας έχουμε παρανομήσει στην ζωή μας και όλοι έχουμε εξοργιστεί όταν δεχτήκαμε τις συνέπειες του νόμου αλλά όπως ξαναείπα ο νόμος είναι νόμος και ψάχνοντας δικαιολογίες για τις πράξεις μας δεν αλλάζει τίποτα.
Όσο για τους μπάτσους της παραλιακής.... άστα να πάνε. Ήταν μια εποχή το '91 που το πταισματοδικείο παλαιού Φαλήρου είχε γίνει σπίτι μου (3 κλήσεις για κράνος μέσα σε ένα καλοκαίρι) Η δικαστίνα την 3η φορά που μου την μπουμπούνηξε γέλαγε... -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Αστειεύεστε ρε παιδιά? Μπορείτε να φανταστείτε τις συνέπειες ενός τέτοιου εγχειρήματος στην Ελλάδα? Φανταστείτε τώρα σκηνικό, ο τυπάς με το καγκουρεμένο χατσμπακ, με V8 5λιτρο μοτέρ και καρμπυρατέρ από φρεγάτα να λαδώνει τον (αν)αρμόδιο τεχνικό στο (αν)αρμόδιο ΚΤΕΟ για βελτιωμένα, προκειμένου να πάρει έγγριση τύπου...Θα χαθεί η μπάλα σας λέω, η κατάσταση θα ξεφύγει τελείως...
Άσε που μετά δεν θα μπορούν να κόψουν κλήσεις τα στρουμφ... Πάνε τα εύκολα χρήματα δηλαδή...
Ενώ τώρα στα ΚΤΕΟ γίνονται όλα νόμιμα, δεν λαδώνεται κανείς και όλα τα σαπάκια που κυκλοφορούν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
kala tou kanane kai tou to pirane,ap to na to plirwsei o kathenas mas pou paei volta irema me tin oikogeneia tou to savatokiriako na xeskasei me to na pesei panw tou kanena vlammeno pou tin exei dei shumacher...opoios thelei trelitses se kammia pista paidia...kairos itan...
Θα μπορούσα και θα'πρεπε να σου ρίξω τέτοιο κράξιμο που να μην ξέρεις που να κρυφτείς, αλλά δε μου φταίνε σε τίποτα οι άλλοι φορουμάδες να διαβάζουν βρισιές λιμανίσιες (που όμως σου αξίζουν).
Αντ'αυτού, θα προτιμήσω τις διαδικτυακές εικαστικές τέχνες για να αναπαραστήσω ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που, αν ήταν κέντημα, θα'χες κάνει την προίκα σου προ πολλού.
Στάσου μισό λεπτό. Εδώ κάποιος έχει άδικο επειδή γράφει πράγματα που δεν στέκουν ή επειδή με τον τρόπο του χάνει το δίκιο του; Γιατί ο δημόσιος δρόμος να είναι τόπος δοκιμών του «βλασταριού» κάθε πειραματιστή; Και μάλιστα όχι σε περιοχές χωρίς κίνηση, αλλά σε δρόμους με κίνηση και μέρα μεσημέρι!
Γιατί εγώ ή εσύ να βλέπουμε ξαφνικά κάποιον να κάνει σφήνα μπροστά μας με 400 χλιμιντρίζοντες ίππους από το πουθενά; Για να αιφνιδιαστούμε και να πέσουμε στον διπλανό ή να φρενάρουμε απότομα και να κολλήσει πάνω μας ο από πίσω;
Εμένα δεν μου λέει τίποτα το ότι ο EVO2 είναι οικογενειάρχης με παιδιά. Το ίδιο ήταν και εκείνος που πήγαινε με 150+ με αγροτικό, μεθυσμένος και με ένα πόδι και του κατέσχεσαν το αυτοκίνητο, το οποίο ήταν μάλιστα νόμιμο ως προς τις προδιαγραφές του, δηλαδή δοκιμασμένο από ειδικούς μηχανικούς σε πίστες και εργοστάσια.
Επίσης δεν μου λέει τίποτα το ότι η συγκεκριμένη μετατροπή έχει γίνει και στο εξωτερικό. Και dragster φτιάχνουν εκεί, τα οποία βγάζουν μόνο σε ειδικές πίστες, όχι στο δρόμο και καγκουριές της κακιάς ώρας βάζουν στα ΙΧ τους και το ότι εκεί γίνεται το ένα ή το άλλο δεν σημαίνει ότι είναι σωστό. Επειδή δηλαδή μαζεύονται 10 νοματαίοι με πριόνια και ηλεκτροκολλήσεις και φτιάχνουν τέρατα, σημαίνει ότι είναι σωστά για κίνηση στο δρόμο; Αν την ώρα της σφήνας του EVO2 ξεκόλλαγε κάτι και αυτός καρφωνόταν με το θηρίο σε κανένα twingo, θα λέγαμε τα ίδια άραγε; Να σου πω τι θα έλεγαν ορισμένοι: ότι δεν είναι όλοι έτσι, ότι οι μετατροπές γίνονται από έμπειρους μηχανικούς σε ειδικά συνεργεία κλπ. -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αστειεύεστε ρε παιδιά? Μπορείτε να φανταστείτε τις συνέπειες ενός τέτοιου εγχειρήματος στην Ελλάδα? Φανταστείτε τώρα σκηνικό, ο τυπάς με το καγκουρεμένο χατσμπακ, με V8 5λιτρο μοτέρ και καρμπυρατέρ από φρεγάτα να λαδώνει τον (αν)αρμόδιο τεχνικό στο (αν)αρμόδιο ΚΤΕΟ για βελτιωμένα, προκειμένου να πάρει έγγριση τύπου...Θα χαθεί η μπάλα σας λέω, η κατάσταση θα ξεφύγει τελείως...
Ενώ τώρα στα ΚΤΕΟ γίνονται όλα νόμιμα, δεν λαδώνεται κανείς και όλα τα σαπάκια που κυκλοφορούν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο;
taurus έχεις ένα δίκιο, αλλά εκτός από αυτό που λέει ο Ikar, με αυτή τη λογική πρέπει να καταργήσουμε όλους τους νόμους και τους κανόνες του κράτους, αφού όλο και κάποιος υπάρχει που λαδώνεται...
-
Γιατί ένας οικογενειάρχης με δυο παιδιά κάνει 'σφήνες' και αποκαλεί τους άλλους οδηγούς 'σαλιγκάρια';Αυτός ο οικογενειάρχης οδηγεί αλλιώς όταν έχει μέσα την οικογένεια; Δεν λυπάται την οικογένειά του και την βάζει να ταξιδεύει μέσα σε ένα αυτόκίνητο που κάνει τόσο θόρυβο όσο ένα F16 με πλήρη μετάκαυση;Έλεος!!!Δεν αφήνετε τα μελό και τα 'Ελευθερία μετατροπών ή θάνατος!!!' Καλά κάνανε και τον 'σφηνώσανε', εφόσον κυκλοφορεί με παράνομο όχημα.Τον νόμο τον επικαλούμαστε όποτε μας γουστάρει; Μπορεί να υπάρχει αδικία στη νομοθεσία, όχι όμως να λυπηθώ κιόλας για κάτι παράνομο.Όσο για το 'ξέρω από μετατροπές', ένα θα πω. Εσύ μπορεί να ξέρεις, οι υπόλοιποι πώς θα το εξακριβώσουν;
-
Silvi & Manosk
Αυτο που λεω εγω και ο skullone (με πιο 'ενθουσιωδη' τροπο ) ειναι οτι βγηκε καποιος και ειπε εχω κανει το Χ πραγμα στο Ψ αυτοκινητο, και ολοι αποφανθηκατε οτι
α) το αυτοκινητο ειναι επικινδυνο
β) το αυτοκινητο ειναι παρανομο
γ) ο οδηγος ειναι επικινδυνοςΓια το α) και το γ) ΔΕΝ Μπορειτε να κρινετε γιατι δεν ξερετε. Αντιθετως μαλιστα υπαρχουν σοβαρες ενδειξεις (προφανως οχι αποδειξεις) οτι και ο οδηγος (οικογενεαρχης, μεσηλικας κλπ κλπ) ειναι σοβαρος αλλα και στο αυτοκινητο εχει γινει σωστη δουλεια (10πιστονες? ποιοι βαζουν 10πιστονες στην Ελλαδα???)
Για το β) **πιθανως ** να ισχυει αλλα και αυτο μενει να το δουμε στο κτεο που θα περασει (που λογο του οτι τον εστειλε η τροχαια στο κτεο συστημενο, δυσκολα θα περασει με λαδωμα.)
Και το συμπερασμα ειναι μην βγαζετε συμπερασματα για πραγματα που δεν ξερετε σιγουρα τι ισχυει.
ΥΓ απο που βγαλατε το συμπερασμα οτι εχει αρχισει το κοψε-ραψε σε πλαισιο ρε παιδια, αντιθετα ειπε ακριβως οτι τα δυο αυτοκινητα εχουν το ιδιο σασσι οποτε τα μηχανικα του evo2 καθονται πανω στο hyundai χωρις να χρειαζονται εκτεταμενες μετατροπες (η και καμμια, οσον αφορα το πλαισιο).
ΜΟΥ ΤΟ ΠΗΡΑΝΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!HAPPY END!!!!!!