-
Ο χρήστης trelovet έγραψε:
Οσο για το 'ταχύτερο' παραπέμπω στις επιδόσεις από το http://www.supercars.com :
Honda : 0-100 km/h : 5.7 sec
281,6 km/h τελική
290 PS ( Μοντέλο 2002 )
Ferrari : 0-100 : 4.7 sec
294,5 km/h τελική
380 PS ( Μοντέλο 1998 )Μάλλον είσαι ο μοναδικός που θα διάλεγε το HONDA !!
Kala file milame gia polh poromenos eise. Mou aresh pou grafhs 2002 alla sthn pragmatikotita einai 1992. Milas gia autokinito 12 xronon tora kai esei.
-
Ο χρήστης OUZO Power έγραψε:
Οσο για το 'ταχύτερο' παραπέμπω στις επιδόσεις από το http://www.supercars.com :
281,6 km/h τελική
290 PS ( Μοντέλο 2002 )
294,5 km/h τελική
Kala file milame gia polh poromenos eise. Mou aresh pou grafhs 2002 alla sthn pragmatikotita einai 1992. Milas gia autokinito 12 xronon tora kai esei.
Και αν καλοκοιτάξεις τα στοιχεία θα δεις ότι οι επιδόσεις είναι αρκετά κοντά ενώ υπάρχει διαφορά 90hp υπέρ της Ferrari...!!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
281,6 km/h τελική
290 PS ( Μοντέλο 2002 )
294,5 km/h τελική
Και αν καλοκοιτάξεις τα στοιχεία θα δεις ότι οι επιδόσεις είναι αρκετά κοντά ενώ υπάρχει διαφορά 90hp υπέρ της Ferrari...!!
1 δευτερόλεπτό; Ας είχε το NSX παραπάνω 90 άλογα. Δεν έχει! Και μένα το πόλο μου είναι 3 δευτερόλεπτα πιο αργό από αυτό με τα 100 άλογα γιατί έχει 75. και τί μ' αυτό;
Χρόνους πίστας έχουμε;
-
Ο χρήστης OUZO Power έγραψε:
281,6 km/h τελική
290 PS ( Μοντέλο 2002 )
294,5 km/h τελική
Αν εγώ είμαι πορωμένος εσύ τι είσαι? Κάνε έναν μικρό κόπο να επισκεφτείς το Site που προτείνω και θα δεις ότι μιλάω για την τελευταία γενια του NSX (2002).
Από το να κάνεις ατυχους χαρακτηρισμούς για ανθρώπους που έχουν άλλη γνώμη από την δική σου καλύτερα να μιλάς με κάποια επιχειρήματα. Εδώ κοyβέντα κάνουμε, ούτε εγώ έχω ferrari ούτε κι εσύ NSX.
Tο NSX του 1991 είχε 270 PS , ίδια επιτάχυνση και τελική κοντά στα 270 .
Οσο αφορα τις επιδόσεις που είναι κοντά αν και έχουν μια διαφορά περίπου 90 ίππων , σε αυτή την κατηγορία η διαφορά του 1 sec για τα 0-100 είναι μεγάλη. αρκεί να σκεφτείτε ότι για να κατέβεις ακόμα 1 sec ( Enzo, GT, etc.) απαιτούνται περίπου 250-300 ίπποι παραπάνω. -
Πάλι τα ίδια Λόρδε...αυτό συζητάμε τόσο καιρό, το '92 υπηρχε η άτυπη συμφωνία των 280hp...
Εσύ δηλ και όλοι οι 'υποστηρικτές' των ευρωπαικών πραγματικά πιστεύετε ότι η ας πούμε η Honda δεν είχε/έχει την δυνατότητα να βγάλει δυνατό πολυκύλινδρο μοτέρ...?
Να σου θυμίσω μόνο ότι οι McLaren του Senna που είχαν σαρώσει τα πάντα στις αρχές του '90 φορούσαν μοτέρ-διαμάντια της Honda!
Nα σου θυμίσω επίσης και τα μοτέρ που φοράει τώρα η ΒΑR (ένα από τα δυνατότερα της F1)...?Και μην μου πεις 'ναι αλλά σπάνε' γιατί τα Μercedes είχαν τα πρωτεία σε αυτό τον τομέα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πάλι τα ίδια Λόρδε...αυτό συζητάμε τόσο καιρό, το '92 υπηρχε η άτυπη συμφωνία των 280hp...Εσύ δηλ και όλοι οι 'υποστηρικτές' των ευρωπαικών πραγματικά πιστεύετε ότι η ας πούμε η Honda δεν είχε/έχει την δυνατότητα να βγάλει δυνατό πολυκύλινδρο μοτέρ...?
Να σου θυμίσω μόνο ότι οι McLaren του Senna που είχαν σαρώσει τα πάντα στις αρχές του '90 φορούσαν μοτέρ-διαμάντια της Honda!
Nα σου θυμίσω επίσης και τα μοτέρ που φοράει τώρα η ΒΑR (ένα από τα δυνατότερα της F1)...?Και μην μου πεις 'ναι αλλά σπάνε' γιατί τα Μercedes είχαν τα πρωτεία σε αυτό τον τομέα.
Οχι, όχι. Εγώ δεν υποστηριξα κανέναν μεχρι τώρα. Απλά δεν υπάρχει λογική έχει x άλογα πιο λίγα ή y κυβικά πιο λίγα και γι' αυτό δεν είναι τόσο γρήγορο. Επίσης δεν υπάρχει λογική δεν έχει ανάγκη τέτοιο αυτοκίνητο η εταιρία και γι' αυτό δεν το βγάζει. Και γώ έχω περιουσία 1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 και εν δυνάμει μπορώ να ιδρύσω την τάδε αυτοκινητοβιομηχανία και να κάνω το καλύτερο υπεραυτοκίνητο.
Συγκρίνουμε αυτά που υπάρχουν. -
Ο χρήστης trelovet έγραψε:
281,6 km/h τελική
290 PS ( Μοντέλο 2002 )
294,5 km/h τελική
Αν εγώ είμαι πορωμένος εσύ τι είσαι? Κάνε έναν μικρό κόπο να επισκεφτείς το Site που προτείνω και θα δεις ότι μιλάω για την τελευταία γενια του NSX (2002).
Από το να κάνεις ατυχους χαρακτηρισμούς για ανθρώπους που έχουν άλλη γνώμη από την δική σου καλύτερα να μιλάς με κάποια επιχειρήματα. Εδώ κοyβέντα κάνουμε, ούτε εγώ έχω ferrari ούτε κι εσύ NSX.
Tο NSX του 1991 είχε 270 PS , ίδια επιτάχυνση και τελική κοντά στα 270 .
Οσο αφορα τις επιδόσεις που είναι κοντά αν και έχουν μια διαφορά περίπου 90 ίππων , σε αυτή την κατηγορία η διαφορά του 1 sec για τα 0-100 είναι μεγάλη. αρκεί να σκεφτείτε ότι για να κατέβεις ακόμα 1 sec ( Enzo, GT, etc.) απαιτούνται περίπου 250-300 ίπποι παραπάνω.Ekana la8os. Sugnomh. Enoousa 91 kai oxi 92.
Pia teleutaia genia re filara? Exei alaksh ka8olou to chasis h anartish? Ela tora. Sugrine ta me ta ferari kai alla super car ths epoxhs.
oso gia NSX. Exo odigish. kati ksero.
Ean tora to NSX mporh h den mporh tote xosto sthn pista me ta shmerina terata. meta ela mila.
http://www.norcalevo.net/video/motegibattle.wmv -
ΕΛΕΟΣ!!!
Πάλι στα NSX και στις Φερράρι καταλήξαμε. Αν και απλά τα έχω αγγίξει και ακούσει αυτά τα αμάξια, νομίζω ότι τουλάχιστον μέχρι και πριν 4-5 χρόνια, το NSΧ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.
Από ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ, πλην του σήματος στο καπώ!
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ 1992 και για αρκετά χρόνια ακόμη το αμάξι ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΤΑΝ;;
(από τεχνολογικής πλευράς. Από οδηγικής/οδικής αυτοί που το οδήγησαν πάντοτε το είχαν στην κορυφή, βλέπε Evo, Topgear, Performance Car κλπ κλπ)
Τώρα μάλιστα που οδήγησα και Type-R Civic σε πίστα και του ήπια το αίμα με τη συγκατάθεση... του ιδιοκτήτη κάτι έχω πάθει με τα γρήγορα Χόντα (ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΑ)... -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Για άλλα δεν ξέρω, αλλά για το RX-8 και την GT με βάση πάντα το παραπάνω σχόλιο σου δεν τα έχεις οδηγήσει τουλάχιστον με τον τρόπο που εννοώ την 'οδήγηση' εγώ.
(Όποιος έτυχε να ήταν λεωφόρο Βάρκιζας - Σουνίου παραμονή Χριστουγέννων και είδε ένα μαύρο RX-8, μία μαύρη slk και μία κόκκινη GT να πηγαίνουν κομμάτια καταλαβαίνουν τι εννοώ 'οδήγηση'.... )Βόλτα δεν τα πήγα σίγουρα
Μια δοκιμή θα σε πείσει!
Δεν χρειάζεται να ξανα-κάνω δοκιμή. Όπως έχει γραφτεί και στο σχετικό τόπικ, η μοναδική σύγκριση που μπορεί να γίνει είναι μεταξύ 3.2 GT και Cosmo.
Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις το RX-8 θα αγνάντευε το ναό του Ποσειδώνα και η GT θα ταν στο Χάρακα
Αυτό που λες μπορεί να ισχύσει μόνο αν ο δρόμος ήταν μια ευθεία και δεν είχε στροφές...
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Αυτό που λες μπορεί να ισχύσει μόνο αν ο δρόμος ήταν μια ευθεία και δεν είχε στροφές...Μήπως φίλε sado απλά δεν ξέρεις να πας γρήγορα πισωκίνητο;
Έχεις και αυτή την αγάπη για τα Saab...
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Αυτό που λες μπορεί να ισχύσει μόνο αν ο δρόμος ήταν μια ευθεία και δεν είχε στροφές...
Μήπως φίλε sado απλά δεν ξέρεις να πας γρήγορα πισωκίνητο;
Έχεις και αυτή την αγάπη για τα Saab...
Σωστή σκέψη αλλά δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο γιατί το 90% των αυτοκινήτων που παίρνω μέρος στις διάφορες σχολές αγωνιστικής οδήγησης που πάω στην Αγγλία, Νορβηγία και Φιλανδία είναι πίσωκίνητα.
Το παραπάνω συμπέρασμα για το RX-8 και την GT δεν το έβγαλα μόνο εγώ.
Οι φίλοι μου (και κάτοχοι των αυτοκινήτων) που είχαμε πάει μαζί το ίδιο πράγμα έλεγαν.
Φυσικά δεν σημαίνει ότι το RX-8 δεν στρίβει αλλά σε σύγκριση με την GT, η GT είναι ένα σκαλί παραπάνω.
Αυτό που ήταν πραγματικά απογοήτευση ήταν η SLK. Περιμέναμε πολλά περισσότερα από ένα roadster 47.000 ευρώ. Τουλάχιστον ο οδηγός είναι πρώτη μούρη μέσα σε αυτό!Όσο για τα σουηδικά είναι η αδυναμία μου!
-
ρε sado
μπας και αυτες οι Φερραρι που οδηγας στην Αγγλια ειναι μπροστοκινητες:
Ετσι απο περιεργεια ρωταω γιατι εχω μεινει πισω απο τα μοντερνα μοντελα!
Σπυρος -
Γεια χαρά και χρόνια πολλά! Καιρό είχα να γράψω...
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Ιάπωνες είναι καθαρά ονόματος. Δεν έχει τόση σημασία αν ένα προϊόν τους είναι καλύτερο ή όχι από ένα Ευρωπαϊκό.
π.χ. τι θα αγοράζατε:
Seiko ή Rolex
JVC ή Bang&Olufsen
Honda ή FerrariΚαι ένα σωρό άλλες φίρμες και προϊόντα τα οποία απλά δεν μπορούν να αποδείξουν την αξία τους λόγω ονόματος.
Χαρακτηριστικά αναφέρω οτι όταν η Skoda έβγαζε το Felicia, συγκρινόταν ή ήταν κατώτερη σαν μάρκα από την Hyundai. Τώρα που ανήκει στην VW (εχέγγυο ονόματος) θεωρείται πλέον μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή φίρμα. Το 'Ευρωπαϊκή' μπορείτε να το πείτε και 'Γερμανική'. Δεν παίζει τόσο ρόλο αν ένα Fabia είναι καλύτερο από ένα Getz ή το Octavia από το Elantra. H Hyundai είναι χαμένη στις εντυπώσεις, σίγουρα.
Χαρακτηριστικό και το παράδειγμα που ειπώθηκε για το Α8-Phaeton. Ακόμη και με μοντέλα της ίδιας της VAG υπάρχει διάκριση. Πόσο μάλλον για τα Ιαπωνικά.
Και αυτό περιλαμβάνει και την εικόνα των κινητήρων. Υπάρχει αμφισβήτηση για την τεχνογνωσία των Ιαπώνων απλά και μόνο επειδή δεν έχουν μοτέρ στην κατηγορία κύρους. Αυτη τη στιγμή δεν υπάρχει Ιαπωνικό αμάξωμα που να χρειάζεται έναν V12. Και δεν πρόκειται να υπάρξει, λέω εγώ. Δεν έχουν κίνητρο για να κατασκευάσουν.
Επανερχόμαστε έτσι στο αρχικό παράδειγμα: Ferrari V12 ή Honda V12?
Και όσο και να θέλαμε οι φίλοι της Ιαπωνικής φίρμας ένα Honda V12, η Honda (ή κάθε άλλος Ιάπωνας κατασκευαστής) δεν θα το έφτιαχνε γιατί η απάντηση της αγοράς θα ήταν υπέρ της Ferrari, υπέρ του ονόματος.
-
Ο χρήστης Jazzouras έγραψε:
Και όσο και να θέλαμε οι φίλοι της Ιαπωνικής φίρμας ένα Honda V12, η Honda (ή κάθε άλλος Ιάπωνας κατασκευαστής) δεν θα το έφτιαχνε γιατί η απάντηση της αγοράς θα ήταν υπέρ της Ferrari, υπέρ του ονόματος.Και ομως οταν υπαρχει αναγκη για την κατασκευη ενος συνολου με πολλους κυλινδρους, ολο και κατι γινετε
Αστιευομαι ο συγκεκριμενος κινητηρας δυστυχως ειναι μονο για αγωνιστικη χρηση
http://www.iwoc.co.uk/images/subaru/subaruflat12.jpg -
Γιατί άραγε τα επερχόμενα ιαπωνικά supercars θα είναι υβριδικά;
Τεχνολογία που μόνο αυτοί έχουν για την ώρα, άρα διαφοροποιούνται από τους υπόλοιπους, ενώ ταυτόχρονα είναι και οικολογικοί -σε σχέση με τους βενζινοβόρους V10 & V12-
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Γιατί άραγε τα επερχόμενα ιαπωνικά supercars θα είναι υβριδικά;Τεχνολογία που μόνο αυτοί έχουν για την ώρα, άρα διαφοροποιούνται από τους υπόλοιπους, ενώ ταυτόχρονα είναι και οικολογικοί -σε σχέση με τους βενζινοβόρους V10 & V12-
Αν γίνει αυτό,ίσως οι Γιαπωνέζοι νά πάρουν τό πάνω χέρι από τούς υπόλοιπους κατασκευαστές Supercar πού δέν έχουν τήν τεχνογνωσία τών υβριδικών.
-
panoss
Αυτος ο κινητηρας ειναι ενας .........................Ιταλικος, motori moderni και μαλιστα ενας ....Αλφα Ρομεο στην βαση του απο την δεκαετια του 70!
Ο Γκοτι ειναι απο πισω του!
Αυταααα
Σπυρος -
τι θα αγοράζατε:
Seiko ή Rolex
JVC ή
Honda ή Ferrariανεξαρτήτως του λόγου απόδοση / τιμή
Rolex
Bang&Olufsen
Ferrari -
Γεια χαρά και χρόνια πολλά! Καιρό είχα να γράψω...Και ένα σωρό άλλες φίρμες και προϊόντα τα οποία απλά δεν μπορούν να αποδείξουν την αξία τους λόγω ονόματος.
Χαρακτηριστικά αναφέρω οτι όταν η Skoda έβγαζε το Felicia, συγκρινόταν ή ήταν κατώτερη σαν μάρκα από την Hyundai. Τώρα που ανήκει στην VW (εχέγγυο ονόματος) θεωρείται πλέον μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή φίρμα. Το 'Ευρωπαϊκή' μπορείτε να το πείτε και 'Γερμανική'. Δεν παίζει τόσο ρόλο αν ένα Fabia είναι καλύτερο από ένα Getz ή το Octavia από το Elantra. H Hyundai είναι χαμένη στις εντυπώσεις, σίγουρα.
Χαρακτηριστικό και το παράδειγμα που ειπώθηκε για το Α8-Phaeton. Ακόμη και με μοντέλα της ίδιας της VAG υπάρχει διάκριση. Πόσο μάλλον για τα Ιαπωνικά.
Μιλάμε για ιαπωνικούς κινητήρες και γενικά για ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, τι δουλειά έχει η Hyundai (Κορέα)?
Θέλεις να συγκρίνεις την Skoda βάλε απέναντί της την Honda, Toyota, Nissan, Mitsubishi!
Σίγουρα η Skoda είναι χαμένη στις εντυπώσεις. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μιλάμε για ιαπωνικούς κινητήρες και γενικά για ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, τι δουλειά έχει η Hyundai (Κορέα)?Θέλεις να συγκρίνεις την Skoda βάλε απέναντί της την Honda, Toyota, Nissan, Mitsubishi!
Σίγουρα η Skoda είναι χαμένη στις εντυπώσεις.elteo μιλάμε ή βήχουμε?
Την Skoda και την Hyundai τις έφερα σαν παράδειγμα όπως και το Phaeton με το A8.
Η ουσία αυτής της σύγκρισης είναι να δείξω οτι μια φίρμα που στερείται ονόματος, σχεδόν αυτόματα απαξιώνεται από τους καταναλωτές, ασχέτως αν τα προϊόντα της είναι καλύτερα απ'τα επώνυμα.
Όσο το Phaeton θα είναι VW δεν θα έχει καμία τύχη απέναντι στο Α8, άσχετα από το αν είναι καλύτερο αμάξι ή όχι.
(Μην ξεκινήσεις τώρα κουβέντα για το αν το Phaeton είναι καλύτερο ή όχι απ'το Α8! Κατάλαβες πιστεύω...)
Περί Ιαπωνικών κινητήρων