-
ειδάτε οτι υπάρχει ανταμοιβή για το καλό σερβις ..
εγώ θα πάω να φάω στο Bruno's σημερα η μέσα στο ΣΚ και θα του πω με συστησαν οι φιλοι μου απο ενα internetiko forum.Και καλό θα ήταν και εσείς να του το λέτε για να δει οτι υπάρχει ανταμοιβή στους σωστούς ανθρώπους.
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
εγώ θα πάω να φάω στο Bruno's σημερα η μέσα στο ΣΚ και θα του πω με συστησαν οι φιλοι μου απο ενα internetiko forum.Και καλό θα ήταν και εσείς να του το λέτε για να δει οτι υπάρχει ανταμοιβή στους σωστούς ανθρώπους.
Πολύ σωστό Σόκο!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πολύ σωστό Σόκο!
Στειλε ενα αυτοκολλητο του φορουμ στον ανθρωπο να το κολλησει φευγοντας αν μεινει ευχαριστημενος
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πολύ σωστό Σόκο!
Στειλε ενα αυτοκολλητο του φορουμ στον ανθρωπο να το κολλησει φευγοντας αν μεινει ευχαριστημενος
μηπως πρεπει να βγοuν αυτοκολλητα ειδικα πχ. ' εγκεκριμενο εστιατοριο απο το 4TF'
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Πολύ σωστό Σόκο!
μηπως πρεπει να βγοuν αυτοκολλητα ειδικα πχ. ' εγκεκριμενο εστιατοριο απο το 4TF'
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Πολύ σωστό Σόκο!
Not a bad idea!!!
'4TF approved'
-
Εχτές πήγα στον Παπασωτηρίου. Διάλεξα ένα βιβλίο και ζήτησα να μου το συσκευάσουν για δώρο, γιατί να το ζητήσω για δικό μου. Αλλά είναι τόσο τέλειο που επέλεξα να το ομολογήσω τελικά, σε εσάς τουλάχιστον...
Αν το ξεφυλίσετε, θα σας τρέχουν τα σάλια! Αν το διαβάσετε, θα ενθουσιαστείτε. Όσοι είστε αρκετά τολμηροί ή 'καταρτισμένοι', άγιες μέρες έρχονται, τα γλυκά και ειδικά οι σοκολάτες, πάνε παντού!
Δείτε το!
(Και δεν θέλω σχόλια απ' τους σκληροπυρηνικούς 'ψητάδες' εδώ μέσα, οκ; Η σοκολάτα ΕΙΝΑΙ εθισμός!
-
Εγώ στη θέση σου, θα νοικιαζα και το dvd του τσάρλυ, θα έπαιρνα και 2 λακτα (ή ιον αμυγδάλου), θα έπαιρνα αγκαλιά και το βιβλίο και θα έβλεπα την ταινία (ενώ παράλληλα θα είχα και λιγο κεικ σοκολατα...)
Η σοκολάτα είναι εθιστική και το έχουν πει και επιστήμονες αυτό...Chocoholic λοιπόν.
-
Για να μην ανοίγω νέο θέμα... περι τσίκνας ο λόγος
όταν φτιάχνετε μπριζολικά στα κάρβουνα τα βάζετε στην αρχή χαμηλά να κάνουν κρούστα και μετά τα ανεβάζετε πιο ψηλά για να σιγοβράσουν και κρατήσουν τα υγρά τους ή τα ψήνετε σταθερά στο ίδιο ύψος με χαμηλότερη φωτιά????
Προτετοιμασία στο κρέας από το βράδυ να τραβήξουν στο ψυγείο ή την ίδια μέρα λίγα λεπτά πριν????Auto pou 3erw egw gia BBQ einai oti bgazeis ta kreata apo to psygeio merikes wres pio prin (3-4 peripou h telos pantw an einai apo katapsy3h na 3epagwsoun) ta alatopiperizeis kai ladwneis kala (ta afhneis ligo me to ladi), meta anabeis thn fwtia (karbouna, ygraerio oti yparxei) kai ta psyneis kanonika mexri na psy8oun xwris au3omeiwseis ths 8ermokrasias. Kalh tyxh.
Πωλείται Alfa Romeo 147 1,6 Distinctive 120HP 3θυρο Γαλαζιο μεταλλικο 9ος/2002 33.000 χμ σε άριστη κατασταση
-
Είμαι κι εγώ λάτρης των ζυμαρικών, ίσως εν μέρη και κάποιας ιταλικής ρίζας.
angel rabbit, εξήγησε καλύτερα σχετικά με το αν προσθέτουμε λάδι στο νερό που τα βράζουμε. Το εννοεις σχετικά με την κατσαρόλα. Χρειάζεται κάποια ειδική ? (είμαι σε νηπιακό μαγειρικά στάδιο, λογική η άγνοια). Επίσης αφού τα σουρώνουμε, τι ακριβώς κάνουμε? Εγώ τα σουρώνω, τα ξαναβάζω μέσα στην κατσαρόλα (απλή, όχι ειδική), και προσθέτω την ήδη έτοιμη αχνιστή σάλτσα. Ανακατεύω (καμιά φορά προσθέτω και το τριμμένο τυρί στην κατσαρόλα) και σερβίρω ζεστά. Υπάρχει κάτι καλύτερο ή διαφορετικό σε αυτή τη διαδικασία να δοκιμάσω?
Πάντως το μεγάλο ζόρι είναι να τρως μακαρόνια σε φιλικά σπίτια σε 'τραπεζώματα'. 99% τα έχουν βράσει τόσο πολύ που δεν τρώγονται. Τα μακαρόνια 'αλά ελληνικά' είναι απαίσια.Jacob
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Εχτές πήγα στον Παπασωτηρίου. Διάλεξα ένα βιβλίο και ζήτησα να μου το συσκευάσουν για δώρο, γιατί να το ζητήσω για δικό μου. Αλλά είναι τόσο τέλειο που επέλεξα να το ομολογήσω τελικά, σε εσάς τουλάχιστον...Καλα ρε συ,τοση ντροπη πια στο ταμειο,ουτε βιβλιο για πουστοσαδομαζό να έπαιρνες
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
angel rabbit, εξήγησε καλύτερα σχετικά με το αν προσθέτουμε λάδι στο νερό που τα βράζουμε. Το εννοεις σχετικά με την κατσαρόλα. Χρειάζεται κάποια ειδική ? (είμαι σε νηπιακό μαγειρικά στάδιο, λογική η άγνοια). Επίσης αφού τα σουρώνουμε, τι ακριβώς κάνουμε? Εγώ τα σουρώνω, τα ξαναβάζω μέσα στην κατσαρόλα (απλή, όχι ειδική), και προσθέτω την ήδη έτοιμη αχνιστή σάλτσα. Ανακατεύω (καμιά φορά προσθέτω και το τριμμένο τυρί στην κατσαρόλα) και σερβίρω ζεστά. Υπάρχει κάτι καλύτερο ή διαφορετικό σε αυτή τη διαδικασία να δοκιμάσω?
Πάντως το μεγάλο ζόρι είναι να τρως μακαρόνια σε φιλικά σπίτια σε 'τραπεζώματα'. 99% τα έχουν βράσει τόσο πολύ που δεν τρώγονται. Τα μακαρόνια 'αλά ελληνικά' είναι απαίσια.Jacob
To λαδι ,ενα κουταλακι, το βαζουμε για να μην λασπωσουν τα μακαρονια.
Η μανα μου αφου τα βγαλει απο την κατσαρολα και τα αφηνει να στραγγιξουν ,καιει στην ιδια κατσαρολα βουτυρο και τα περιχυνει με αυτο και μετα βαζει μυζιθρα.Η γυναικα μου ομως τα κανει διαφορετικα:τα βραζει με λιγο νερο,ωστε στο τελος να μην μενει καθολου,και μετα προσθετει βουτυρο και αποτελειωνει το βρασιμο με αυτο(δλδ καπως ετσι τα φτιαχνει,δεν εχω δωσει μεγαλη σημασια ,αλλα ειναι πολυ νοστιμα).Πολυ καλο ειναι το ασπρο βουτυρο (Κερκυρας ; ) για τα μακαρονια.Επισης στο νερο που βραζει μπορεις να προσθεσεις ενα κυβο ζωμου,δινει πολυ ωραια γευση.Πεινασα γμτ :svoeat:
-
Τα βούτυρα προσπαθείστε να τα απομακρύνετε από το τραπέζι σας, ειδικά το φρέσκο γάλακτος. Αντικαθιστώντας τα με ελαιόλαδο κάνετε τα φαγητά πιο ελαφρά και υγιεινά.
Βράζουμε λοιπόν τα μακαρόνια σε κάμποσο νερό με κάμποσο αλάτι και τα στραγγίζουμε στο τρυπητό.
Αδειάζουμε τελείως το νερό που έχει μείνει στην κατσαρόλα και την αφήνουμε στο μάτι για να εξατμιστούν και οι σταγόνες. Μετά ρίχνουμε ελαιόλαδο (όσο θέλουμε, όχι πολύ ούτε λίγο) αλλά (προσοχή σ'αυτό) δεν το αφήνουμε να κάψει πολύ λες και θα τηγανίσουμε κάτι, απλώς να ζεσταθεί αρκετά. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα μακαρόνια που έχουν πια σουρώσει, ανακατεύοντάς τα με σταθερές αλλά όχι δυνατές κινήσεις μη σπάσουν, ώστε να πάρουν όλα λάδι. -
μια και ηρθε στην επιφανεια μπορει καποιος ιταλομαθης να μου μεταφρασει το παρακατω κειμενο σωστα γιατι απο το αλταβιστα και ταιριαζοντας λεξεις δεν εβγαλα ακρη
Prendere due ciotole dove metterete meta della farina in ognuna di esse. Dividete in due ciotole anche l'acqua dove scioglierete in una il sale e nell'altro il lievito, versate l'acqua ottenuta una per ogni ciotola di farina.
-
Εισαι σιγουρος οτι το κειμενο ειναι αυτο?
Μπορεις να μου δωσεις το link?
Ρωταω γιατι 2 χρονακια στην Ιταλια η λεξη ciotola η ciotole δεν μου λεει κατι -
διπλο
-
http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=9827
πρεπει η λεξη να εχει σχεση με σκευος
-
bruce
ευχαριστω
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Λάδι προσθέτουμε (λίγες σταγόνες) αν το νερό δεν είναι αρκετό, ώστε να μην κολλήσουν ή/και λασπώσουν. 'Aρκετό νερό' σημαίνει 10πλάσιο του βάρους των μακαρονιών, π.χ. αν βράσουμε 1 πακέτο 500 γρ σε κατσαρόλα που χωράει λιγότερο από 5 λίτρα το λαδάκι είναι απαραίτητο.
Eιδική κατσαρόλα δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις, μία των 5 ή 7 λίτρων είναι αρκετή για το σπίτι.
Aφού τα σουρώσουμε ΔEN τα ξεβγάζουμε με κρύο νερό, όπως κάνουν πολλοί γιατί ξεπλένουν τη μισή γεύση τους.
Aν τα ανακατεύεις στην κατσαρόλα με αχνιστή σάλτσα (πολύ καλά κάνεις, έτσι δένουν θαυμάσια) υπολόγισε ότι το 'μαγείρεμα' συνεχίζεται, έτσι υπολόγισε ότι ο χρόνος βρασίματος θα πρέπει να είναι είναι ακόμα μικρότερος. Έτσι, για παράδειγμα, τα βράζεις 6 λεπτά αντί 8 που γράφει το πακέτο. Oι περισσότεροι τρομάζουν, 'Θα είναι ωμά!!!', αλλά το αποτέλεσμα σε δικαιώνει.
Συμφωνώ απόλυτα ότι τα παραβρασμένα 'ελληνικά ταβερνιάρικα' ζυμαρικά δεν τρώγονται με τίποτα. -
Ωραία αυτά που γράφετε για μακαρόνια.
Ποια είναι η αγαπημένη σας μάρκα ζυμαρικών? Εμένα μου αρέσει μια μάρκα, που τώρα ξεχνάω το όνομά της. Είναι ιταλικά, από τη Νάπολη, νομίζω μέρος του ονόματος είναι Voiello - έχουν σήμα έναν τύπο σαν κλόουν που καταβροχδίζει μακαρόνια κρατώντας τα ψηλά με τα χέρια του. Είναι πολύ νόστιμα, αλλά δεν τα βρίσκω παντού. Για δοκιμή αγόρασα μακαρόνια Μίσκο. Θα τα φάω βλέποντας τη Μπάρτσα απόψε.
Σχετικά με μακαρονοεγκλήματα. Σε μια αλυσίδα μακαρονοεστιατορίων (πάλι ξεχνάω το όνομα, αλλά μόλις ξύπνησα από σιέστα) είδα (με φρίκη) πως τα μακαρόνια τα έχουν βράσει από πριν, και με την παραγγελία απλώς τα ζεσταίνουν για 1-2 λεπτά! Κάτι παρόμοιο συμβαίνει με κάποιες πιτσαρίες που έχουν ντελίβερι. Εκεί πάντως που γελάς είναι όταν παραγγέλνεις καρμπονάρα. ΤΑ εγκλήματα!
Καλές μακαρονογαστρονομικές απολαύσεις.
Jacob
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)