-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Ωραία αυτά που γράφετε για μακαρόνια.Ποια είναι η αγαπημένη σας μάρκα ζυμαρικών? Εμένα μου αρέσει μια μάρκα, που τώρα ξεχνάω το όνομά της. Είναι ιταλικά, από τη Νάπολη, νομίζω μέρος του ονόματος είναι Voiello - έχουν σήμα έναν τύπο σαν κλόουν που καταβροχδίζει μακαρόνια κρατώντας τα ψηλά με τα χέρια του. Είναι πολύ νόστιμα, αλλά δεν τα βρίσκω παντού. Για δοκιμή αγόρασα μακαρόνια Μίσκο. Θα τα φάω βλέποντας τη Μπάρτσα απόψε.
Σχετικά με μακαρονοεγκλήματα. Σε μια αλυσίδα μακαρονοεστιατορίων (πάλι ξεχνάω το όνομα, αλλά μόλις ξύπνησα από σιέστα) είδα (με φρίκη) πως τα μακαρόνια τα έχουν βράσει από πριν, και με την παραγγελία απλώς τα ζεσταίνουν για 1-2 λεπτά! Κάτι παρόμοιο συμβαίνει με κάποιες πιτσαρίες που έχουν ντελίβερι. Εκεί πάντως που γελάς είναι όταν παραγγέλνεις καρμπονάρα. ΤΑ εγκλήματα!
Καλές μακαρονογαστρονομικές απολαύσεις.
Jacob
http://www.barillaus.com/Voiello.aspx
Πολύ καλά, δυσεύρετα όμως, όπως και τα επίσης Nαπολιτάνικα DeCecco
-
Χειροποιητα μακαρόνια,σε γευση μπορουν να ειναι παρα πολυ μπροστα απο του εμποριου,οπως μπορει να ειναι και για πεταμα.
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Ωραία αυτά που γράφετε για μακαρόνια.Ποια είναι η αγαπημένη σας μάρκα ζυμαρικών?
Καλές μακαρονογαστρονομικές απολαύσεις.Jacob
Δοκιμάστε τα Buittoni (ισως το έγραψα και λάθος)
Σε ΑΒ τα βρίσκω, απο του εμποριού είναι ότι πιο καλό και σε θέμα γεύσης αλλα και κραταει την σωστή σκληρότητα -
Για οποιον γουσταρει τα ... σκληρα, ας δοκιμασει και τα Primo gusto της Μελισσα απο απλες λυσεις. Τα θεωρω τα καλυτερα απο τα 'κοινα' μακαρονια. Σημειοτεον οτι τα απλα Μελισσα ειναι για τα θηρία.
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Ωραία αυτά που γράφετε για μακαρόνια.
Ποια είναι η αγαπημένη σας μάρκα ζυμαρικών?
Σε ΑΒ τα βρίσκω, απο του εμποριού είναι ότι πιο καλό και σε θέμα γεύσης αλλα και κραταει την σωστή σκληρότηταΌτι καλύτερο έχω φάει σε μακαρόνι.-
Για όσους θυμούνται, η Buitoni ήταν σπόνσορας στη φανέλα της Νάπολι του Μαραντόνα, τη χρονιά που πήρε το πρωτάθλημα -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Για οποιον γουσταρει τα ... σκληρα, ας δοκιμασει και τα Primo gusto της Μελισσα απο απλες λυσεις. Τα θεωρω τα καλυτερα απο τα 'κοινα' μακαρονια. Σημειοτεον οτι τα απλα Μελισσα ειναι για τα θηρία.Ομοίως. Επίσης τα κίτρινα της Misko είναι ΟΚ.
Για τους ιταλομανείς: διαβάσατε για το διατροφικό σκάνδαλο στην Ιταλία, με τοξικές ουσίες σε άλευρα των μεγαλύτερων ιταλικών βιομηχανιών ζυμαρικών;
-
με σκίσατε.. πετάγομαι στα goodies να χτυπήσω μια μακαρονάδα για demo και το βράδυ σπιτι μια Buitoni με γαρίδες.. μιλάμε η γλώσσα μου έχει φτάσει το πάτωμα!
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
με σκίσατε.. πετάγομαι στα goodies να χτυπήσω μια μακαρονάδα για demo......... -
speaking of makaronia...
Η μακαρονάδα του αφηρημένου
Βάζετε τα μακαρόνια να βράσουν, ξεχνιέστε στο 4tforum και επιστρέφετε μετά από ένα μισάωρο για να τα βρείτε λαπαδιασμένα;
Μη στεναχωριέστε και μην απελπίζεστε!Πριν απο 5-6 χρόνια, μια καθηγήτριά μου στα Αγγλικά μου είπε τον καλυτερότερο τρόπο για να βράσεις μακαρόνια και να είσαι σίγουρος οτι θα βράσουν τόσο όσο.
Λοιπόν...
Βάζουμε νερό να βράσει μία μέτρια κατσαρόλα. Οταν πάρει βράση ρίχνουμε όσο αλάτι γουστάρουμε (εγώ πάντως δε βάζω καθόλου), ρίχνουμε και τα μακαρόνια, ανακατεύουμε λίγο και μόλις μαλακώσουν και βυθιστούν κάτω από το νερό προσθέτουμε ελαιόλαδο* εως ότου καλυφθεί περίπου το 1/3 (έως το μισό) από την επιφάνεια του νερου. Κλείνουμε το καπάκι, κλείνουμε και το μάτι και ξεχνιόμαστε με την ησυχία μας. Τα μακαρόνια θα σιγοβράσουν και όταν το μάτι δεν θα έχει πλέον θερμότητα να δώσει θα έχουν φτάσει σε ιδανικη κατάσταση. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και αν επιθυμούμε προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι.
Πλεονεκτηματα
Δεν κινδυνεύεις να κάψεις τα μακαρόνια-την κατσαρόλα-το σπίτι
Δεν πρόκειται να φας παραβρασμένα μακαρόνια
Δε χρειάζεται να είσαι με το ρολόι στο χέρι. Ειτε αφήσεις την κατσαρόλα 15' είτε ξεχαστείς και την αφήσει άλλα 15' το αποτέλεσμα θα είναι (σχεδόν) το ίδιο.Μειονέκτημα
Με τον κλασσικό τρόπο είσαι έτοιμος κανα πεντάλεπτο νωρίτερα*=Το λάδι έχει διπλό ρόλο. Αφ ενός μεν δεν επιτρέπει τη δημιουργία 'αφρού' προκειμένου να μη χοροπηδάει το καπάκι της κατσαρόλας, και αφ εταίρου ακόμα και μετά το σούρωμα θα μείνει αρκετό ωστε να μη χρειαστεί να βάλουμε βούτυρο.
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ότι καλύτερο έχω φάει σε μακαρόνι.-
Για όσους θυμούνται, η Buitoni ήταν σπόνσορας στη φανέλα της Νάπολι του Μαραντόνα, τη χρονιά που πήρε το πρωτάθλημαΔεν ήταν η Mars;
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Ότι καλύτερο έχω φάει σε μακαρόνι.-
Για όσους θυμούνται, η Buitoni ήταν σπόνσορας στη φανέλα της Νάπολι του Μαραντόνα, τη χρονιά που πήρε το πρωτάθλημαΔεν ήταν η Mars;
-
http://freeweb.supereva.com/odeonger/Na ... 1990.htm?p
-
Το 90 ηταν το 2ο πρωταθλημα του Ντιεγκο στη Ναπολι (και το ΟΥΕΦΑ)
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
με σκίσατε.. πετάγομαι στα goodies να χτυπήσω μια μακαρονάδα για demo και το βράδυ σπιτι μια Buitoni με γαρίδες.. μιλάμε η γλώσσα μου έχει φτάσει το πάτωμα!Goodies
Απαράδεκτη μακαρονάδαΤα μακαρόνια θέλουν βρασμένο καλά νερό, αλάτι και ανοικτό καπάκι κατσαρόλας. 10 λεπτά δουλειά είναι, τι να ξεχαστείς? Βγαίνουν πάντα σκλήρα και μπαίνουν κάτω από το νερό αμέσως!
-
αμα εισαι γραφείο και πεινάς όλα καλά είναι! πλάκωσα και μια salad bar καλά την βγάλαμε. Ειχα αρχίσει να ζαλίζομαι και να είμαι νευρικός απο την πείνα, τώρα ήρθα στα ίσια μου
Πάντως σήμερα ειναι η μερα που ΔΕΝ τρώω κρέας! -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ωραία αυτά που γράφετε για μακαρόνια.
Ποια είναι η αγαπημένη σας μάρκα ζυμαρικών?
Σε ΑΒ τα βρίσκω, απο του εμποριού είναι ότι πιο καλό και σε θέμα γεύσης αλλα και κραταει την σωστή σκληρότηταΌτι καλύτερο έχω φάει σε μακαρόνι.-
Για όσους θυμούνται, η Buitoni ήταν σπόνσορας στη φανέλα της Νάπολι του Μαραντόνα, τη χρονιά που πήρε το πρωτάθλημαKατα τη γνώμη μου, στο βάθρο ανεβαίνουν:
Tα De Cecco, είναι στην Eλλάδα δυσεύρετα (μικρά ράφια σε AB και Carefour), και ακριβά (1,20+ ευρώ). Mε κόλλησε ένας φίλος Nαπολιτάνος που ζει στη Eλλάδα και από τότε είμαι εξαρτημένος με τη μάρκα.
Tα Buitoni είναι εξαιρετικά, τα Linguine τους βρασμένα al dente με λίγο ελαιόλαδο, καυτερή πιπεριά και παρμεζάνα θα αποτελέσουν απόψε το αιρετικό τσίκνισμα για μένα, τη γυναίκα μου και 2-3 ακόμη καλούς φίλους.
Tα Barilla θα τα βρείτε παντού, σε πολλά σχήματα και στις χαμηλώτερες από τα εισαγόμενα τιμές. Mπορεί να έχουν παραχθεί και στη Eλλάδα (75ο χλμ Aθηνών-Λαμίας- κάθε συσκευασία γράφει το εργοστάσιο παραγωγής).
-
Ρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι; Αυτή η 'λεκιθίνη', κάνει τίποτα απ' αυτά που υπόσχεται;;;
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Ρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι; Αυτή η 'λεκιθίνη', κάνει τίποτα απ' αυτά που υπόσχεται;;;Αν δεν κάνω λάθος, η λεκιθίνη είναι η ουσία που περιέχεται στο ασπράδι του αυγού! Έχει σίγουρα πολλές πρωτεϊνες και βοηθά στο χτίσιμο μυικής μάζας.
Τώρα τι υπόσχεται, δεν ξέρω...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι; Αυτή η 'λεκιθίνη', κάνει τίποτα απ' αυτά που υπόσχεται;;;
Αν δεν κάνω λάθος, η λεκιθίνη είναι η ουσία που περιέχεται στο ασπράδι του αυγού! Έχει σίγουρα πολλές πρωτεϊνες και βοηθά στο χτίσιμο μυικής μάζας.
Τώρα τι υπόσχεται, δεν ξέρω...
Φυσικός λιποδιαλύτης... και μείωση χολιστερίνης!
(Έφτασα τα 102 και πρέπει να πέσω ΓΡΗΓΟΡΑ!!! )
-
102? Και μετά απορείς γιατί το Fiesta δεν τραβάει..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
102? Και μετά απορείς γιατί το Fiesta δεν τραβάει..Για την ακρίβεια, 102 ήμουν την προηγούμενη βδομάδα! Αλλά δεν τολμάω να ξαναζυγιστώ...
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)