-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Το πλεονέκτημα του συγκεκριμένου μοχλού στο niva σε σχέση με το jimny είναι στο δρόμο και όχι εκτός δρόμου.
Συγκεκριμένα, έχοντας μη μπλοκαρισμένο το κεντρικό διαφορικό μέσω αυτού του μοχλού, το niva μπορεί να κινηθεί με τετρακίνηση σε στεγνή άσφαλτο, πράγμα που στο jimny δεν γίνεται.
Ρε μάγκες, τι είναι αυτά που λετε Ας σοβαρευτούμε λίγο...
O loco είναι 100% σωστός, διαφωνείς κάπου φίλε τασμάνια?
Ναι, το πλεονέκτημα είναι ότι μπορείς να κλειδώσεις το κεντρικό όταν σηκώσεις ένα τροχό και να βγάλεις το εμπόδιο. δεν μπορούμε να λέμε, ότι το πλεονέκτημα σε ένα κεντρικό που κλειδώνει, είναι ότι μπορείς να οδηγείς στην άσφαλτο όταν είναι ξεκλείδωτο
Εσένα πως θα σου ακουγόταν εάν έλεγε κάποιος, ότι το πλεονέκτημα ενός ARB μπροστά, είναι ότι μπορείς να στρίβεις όταν δεν είναι μπλοκαρισμένο;
ΥΓ Θα με κάνετε να πουλήσω το Niva για να μην με δουλεύει ο φίλος μου ο ΙΚΕ
Μη το πουλήσεις! Κάτι να χρειαστεούμε σε κάποια ειδική* απο ποιον θα το πάρουμε?
*=κλειδιά, παξιμάδια γκοφρέτες κλπ
Τέτοιου είδους σχόλια, με αφήνουν αδιάφορο Θα μιλήσω στα βουνά
-
Το πλεονέκτημα ενός ARB σε σχέση με ένα απλό άξονα είναι ακριβώς αυτό που λές πως μπορεί και ξεκλειδώνει για την άσφαλτο.
Το πλεονέκτημα του Νίβα σε σχέση με τα suzuki είναι πως μπορεί να κινείται με ξεκλείδωτο στην άσφαλτο, αυτό είπε ο loco, δεν νομίζ να διαφωνείς
ΥΓ.Εγω λέω να τα πουλήσουμε τα χρέπια μας και οι 2 και να πάρουμε απο ενα bowler wildcat
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
...Το πλεονέκτημα του Νίβα σε σχέση με τα suzuki είναι πως μπορεί να κινείται με ξεκλείδωτο στην άσφαλτο, αυτό είπε ο loco, δεν νομίζω να διαφωνείςΔεν διαφωνώ, απλά το θεωρώ άτοπο.
ΥΓ.Εγω λέω να τα πουλήσουμε τα χρέπια μας και οι 2 και να πάρουμε απο ενα bowler wildcat
Ποτέ
-
Ο χρήστης tasmania έγραψε:
Ναι, το πλεονέκτημα είναι ότι μπορείς να κλειδώσεις το κεντρικό όταν σηκώσεις ένα τροχό και να βγάλεις το εμπόδιο. δεν μπορούμε να λέμε, ότι το πλεονέκτημα σε ένα κεντρικό που κλειδώνει, είναι ότι μπορείς να οδηγείς στην άσφαλτο όταν είναι ξεκλείδωτο
Ανάλογα με το τι συγκρίνεις, ορίζεται και το πλεονέκτημα:
Για το θέμα του κεντρικού διαφορικού αν συγκρίνεις το niva με ένα hrv για παράδειγμα, ναι το niva έχει πλεονέκτημα για το λόγο που λες, ότι κλειδώνει, σηκώνεις ένα τροχό και βγάζεις το εμπόδιο.
Αν συγκρίνεις το niva με το jimny, τότε το niva υπερτερεί γιατί μπορεί να κινηθεί σε στεγνή άσφαλτο με τετρακίνηση.Για εκτός δρόμου οδήγηση πάντως ο συγκεκριμένος μοχλός δεν προσφέρει κάτι περισσότερο στο niva (σε σύγκριση με το jimny)
-
Ο χρήστης loco έγραψε:
Ανάλογα με το τι συγκρίνεις, ορίζεται και το πλεονέκτημα:
Για το θέμα του κεντρικού διαφορικού αν συγκρίνεις το niva με ένα hrv για παράδειγμα, ναι το niva έχει πλεονέκτημα για το λόγο που λες, ότι κλειδώνει, σηκώνεις ένα τροχό και βγάζεις το εμπόδιο.
Αν συγκρίνεις το niva με το jimny, τότε το niva υπερτερεί γιατί μπορεί να κινηθεί σε στεγνή άσφαλτο με τετρακίνηση.Για εκτός δρόμου οδήγηση πάντως ο συγκεκριμένος μοχλός δεν προσφέρει κάτι περισσότερο στο niva (σε σύγκριση με το jimny)
Έτσι όπως το θέτεις το δέχομαι, απλά είμαι της λογικής ότι δυο εκτός δρόμου οχήματα τα συγκρίνεις βάση των εκτός δρόμου δυνατοτήτων τους και όχι βάση των δυνατοτήτων τους στην άσφαλτο
-
ΜΑΓΚΕΣ ΜΑΛΟΝ ΤΟ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΑΜΕ ΤΟ TOPIC
-
Λοιπόν όσον αφορά τη σύγκριση Cherokee 3.7 με οποιοδήποτε Maverick ψηφίζω αβλεπή Jeep
-
Ο χρήστης cliff έγραψε:
Λοιπόν όσον αφορά τη σύγκριση Cherokee 3.7 με οποιοδήποτε Maverick ψηφίζω αβλεπή JeepΦΙΛΕ CLIFF ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΕΖΕΙ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΙΚΑ
ΑΛΛΑ Η** ΕΝΤΑΣΗ **ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΙΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΑ TOPIC ΜΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ
ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ CHEROKEE 3.7
EXEI KAI TO(ΚΑΡΟ) ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗ(ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΤΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΕΣ OFF ROAD) ΚΑΙ ΑΡΓΑ.!! -
Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ αυτοκίνητο με 3 διαφορικά που να μην έχει κάποιο τρόπο ωστε να κλειδώνει τουλάχιστον το μεσαίο. (άρα όσα έχουν 3 διαφορικά έχουνε και 'κάρο', δεν είναι καινοτομία)
Ειδάλλως με 3 ελευθερα διαφορικά ια κόλαγε πιο ευκολα και απο 2κίνητο σε πολλές περιπτώσεις
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ αυτοκίνητο με 3 διαφορικά που να μην έχει κάποιο τρόπο ωστε να κλειδώνει τουλάχιστον το μεσαίο. (άρα όσα έχουν 3 διαφορικά έχουνε και 'κάρο', δεν είναι καινοτομία)Ειδάλλως με 3 ελευθερα διαφορικά ια κόλαγε πιο ευκολα και απο 2κίνητο σε πολλές περιπτώσεις
Νομίζω πως το καινούριο RAV4 καταφέρνει κάτι τέτοιο.....
-
Ο χρήστης cliff έγραψε:
Λοιπόν όσον αφορά τη σύγκριση Cherokee 3.7 με οποιοδήποτε Maverick ψηφίζω αβλεπή JeepΚαι αβλεπί στις 30.000 χλμ τρέχεις για μπαλάκια.......
για διαβάστε... http://www.off-road.gr/index.php?name=P ... 0191#20191 -
Ο χρήστης tasos953 έγραψε:
Λοιπόν όσον αφορά τη σύγκριση Cherokee 3.7 με οποιοδήποτε Maverick ψηφίζω αβλεπή Jeep
Και αβλεπί στις 30.000 χλμ τρέχεις για μπαλάκια.......
ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ CHEROKEE 3.7 Η CRISHLER
ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΟ SERVISE ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ MOY ΤΑ ΑΛΑΞΑΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΩΣΟΥΝ EURO ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΤΟ
ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟ.ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΒΕΝΕΙ ΣΥΧΝΑ ΑΣΤΟΧΙΑ ΥΛΙΚΟΥ
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΑΝΕΞΟΔΑ ΚΑΙ
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΣΥ... -
Και αβλεπί στις 30.000 χλμ τρέχεις για μπαλάκια.......
για διαβάστε... http://www.off-road.gr/index.php?name=P ... 0191#20191Εμένα αυτό μου αρέσει από τα δύο τι να κάνουμε τώρα
-
Εγώ προσωπικά πάντως προτιμώ να μή χαλάνε.......
Επειδή το να χαλάνε τέτοια εξαρτήματα είναι και επικίνδυνο, ειδικά στα μέρη που τέτοια αυτοκίνητα συχνάζουν ή πρέπει να συχνάζουν.......
Πάντως το ότι τα αλλάζουν από μόνοι τους δέν σημαίνει τίποτε (ή σχεδόν τίποτε).
Τον πισινό τους προφυλάσουν από ενδεχόμενη μήνυση κάποιου παθόντα..... -
Ε δεν θα διαφωνήσει κανείς μαζί σου Καλό είναι να μη χαλάνε αλλά όλο και κάτι θα βγάλουν με χρήση σε κατσάβραχα.
Και ο Μαβερίκιος έχει τις λύπες του από ότι λένε οι κάτοχοι: -
Θεωρώ άνευ αντικειμένου την σύγκριση των δύο αυτοκινήτων.
Θεωρώ επίσης απαράδεκτο ένα αυτοκίνητο σάν το 3,7 με σαφή off-road προσανατολισμό, τέτοιας τιμής, και με τέτοιο βαρύ υποτίθεται όνομα να παρουσιάζει τόσο γρήγορα τέτοιες φθορές που οι 'ταπεινοί' γιαπωνέζοι - και δέν αναφέρομαι στα αντίστοιχα μεγάλα - ούτε που το διανοούνται.......
Και απορώ επίσης πώς οι κάτοχοί τους το βρίσκουν φυσιολογικό και εκθειάζουν μάλιστα την αντιπροσωπεία που τους τα αντικαθιστά αντί να τους τα κοπανήσουν στο κεφάλι και να απαιτήσουν τα λεφτά τους πίσω.... -
Σύμφωνοι αλλά το θέμα της συζήτησης αυτής είναι η σύγκριση μεταξύ αυτών των δύο
Γενικότερα πάντως κανείς δεν κατασκευάζει οχήματα όπως παλιότερα..... -
Θεωρώ επίσης απαράδεκτο ένα αυτοκίνητο σάν το 3,7 με σαφή off-road προσανατολισμό, τέτοιας τιμής, και με τέτοιο βαρύ υποτίθεται όνομα να παρουσιάζει τόσο γρήγορα τέτοιες φθορές που οι 'ταπεινοί' γιαπωνέζοι - και δέν αναφέρομαι στα αντίστοιχα μεγάλα - ούτε που το διανοούνται.......
Και απορώ επίσης πώς οι κάτοχοί τους το βρίσκουν φυσιολογικό και εκθειάζουν μάλιστα την αντιπροσωπεία που τους τα αντικαθιστά αντί να τους τα κοπανήσουν στο κεφάλι και να απαιτήσουν τα λεφτά τους πίσω....Γίνεσαι υπερβολικός ή είναι ιδέα μου?
-
OSOI EXETE CHEROKEE PIGAINTE STO KOLONAKI.....
PROSOPIKA PISTEVO OTI TO LADA NIVA EINAI POLY KALYTERO....OPOS KAI TO JIMNY
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Και απορώ επίσης πώς οι κάτοχοί τους το βρίσκουν φυσιολογικό και εκθειάζουν μάλιστα την αντιπροσωπεία που τους τα αντικαθιστά αντί να τους τα κοπανήσουν στο κεφάλι και να απαιτήσουν τα λεφτά τους πίσω....Γίνεσαι υπερβολικός ή είναι ιδέα μου?
Για το κοπάνημα ή για τα λεφτά ?????????????????????
Ε.........ΟΧΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ