-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ενα Jimny δηλαδή δεν μπορεί να περάσει απο εκεί ? μόνο το Νίβα μπορεί?Εντάξει IKE, και το Jimny και το LR 90 θα περάσουν ... Πάντως το SF δεν θα περάσει.
-
Ο χρήστης tasmania έγραψε:
Ενα Jimny δηλαδή δεν μπορεί να περάσει απο εκεί ? μόνο το Νίβα μπορεί?
Εντάξει IKE, και το Jimny και το LR 90 θα περάσουν ... Πάντως το SF δεν θα περάσει.
Το 3.0λιτρο Μαβερικ θα περασει??
-
Ο χρήστης iperodigos έγραψε:
Εντάξει IKE, και το Jimny και το LR 90 θα περάσουν ... Πάντως το SF δεν θα περάσει.
Το 3.0λιτρο Μαβερικ θα περασει??
Να το πούμε αλλιώς να συνεννοηθούμε, υπάρχουν σημεία που εάν δεν έχεις τουλάχιστον ένα άξονα δεν περνάς, όπως και σημεία που θες δύο άξονες για να περάσεις.
Πάρτε το χαμπάρι, άλλο βόλτα σε χωματόδρομο και άλλο off road.
ΥΓ iperodige δεν το λεω για εσένα αυτό
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ενα Jimny δηλαδή δεν μπορεί να περάσει απο εκεί ? μόνο το Νίβα μπορεί?Ακριβώς. Γιατί το NIVA χει το περίφημο 'ΚΑΡΟ' , κατι που δεν έχει το Jimny. Θα πρέπει δε να σου πω ότι το καθημερινό μου αυτοκίνητο είναι Jimny , με το οποίο έχω κάνει από το 2000 περίπου 90Κ χλμ. , ενώ μέχρι πριν από 4 μήνες διατηρούσα και 2ο τζιποειδές ( Είμαι κυνηγός ) που μάλλον μάντεψες τι ήταν !! NIVA
-
Το Νίβα δεν έχει κανένα 'κάρο', απλά καλή ελκτική πρόσφυση Από τα ελάχιστα που έχουν 3 διαφορικά που κλειδώνουν και τα 3 (από το εργοστάσιο) είναι το G-Wagen και εκεί εάν δεν ξέρεις τι κάνεις μπορεί να τα πάρεις όλα στο χέρι Πάω να βάλω τη Νόμεξ φόρμα μου τώρα..
-
Ο χρήστης trelovet έγραψε:
Ακριβώς. Γιατί το NIVA χει το περίφημο 'ΚΑΡΟ' , κατι που δεν έχει το Jimny. Θα πρέπει δε να σου πω ότι το καθημερινό μου αυτοκίνητο είναι Jimny , με το οποίο έχω κάνει από το 2000 περίπου 90Κ χλμ. , ενώ μέχρι πριν από 4 μήνες διατηρούσα και 2ο τζιποειδές ( Είμαι κυνηγός ) που μάλλον μάντεψες τι ήταν !! NIVA
Ανάλυσε μου σε παρακαλώ αυτό με το κάρο
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ακριβώς. Γιατί το NIVA χει το περίφημο 'ΚΑΡΟ' , κατι που δεν έχει το Jimny. Θα πρέπει δε να σου πω ότι το καθημερινό μου αυτοκίνητο είναι Jimny , με το οποίο έχω κάνει από το 2000 περίπου 90Κ χλμ. , ενώ μέχρι πριν από 4 μήνες διατηρούσα και 2ο τζιποειδές ( Είμαι κυνηγός ) που μάλλον μάντεψες τι ήταν !! NIVA
Ανάλυσε μου σε παρακαλώ αυτό με το κάρο
To NIVA εκτός από τον κλασσικό υποδιπλασιασμό των σχέσεων που έχουν όλα τα τζιπ, έχει και έναν τρίτο μοχλό που λεγεται 'κάρο' . Με τον μοχλό αυτό μπλοκάρουν ταυτόχρονα όλα τα διαφορικά ενώ η ροπή μοιράζεται ισομερώς και στους 4 τροχούς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα , όταν ένας τροχός χάσει την πρόσφυσή του, να μην γυρίζει ελεύθερα με τον απέναντι τροχό ακινητοποιημένο ,αλλά να γυρίζουν ομοιόμορφα και οι δυο μαζί , έτσι ώστε το αυτοκίνητο να έχει πάντα και παντού πρόσφυση.Με την σχέση 'κάρο' που είναι πάρα πολύ κοντή το NIVA δεν μπορεί να κινείται με ταχύτητα πάνω από περίπου 15-20 χλμ. Αυτό χρησιμεύει μόνο για να ξεκολήσεις από κάπου!! Εξάλλου με το 'κάρο' το τιμόνι στρίβει ελάχιστα !!! Πάντως σε χιόνι καί λάσπη είναι πραγματικά ανυπέρβλητο χάρη σε αυτό το σύστημα !! Ελπίζω να σε ικανοποίησα κάπως Το NIVA το είχα 2 χρόνια και είχε τραβήξει τα πάθη του Χριστού !. Το πούλησα γιατί μου έβγαλε την Αρτα με τα Γιάννενα σε προβλήματα.(κυρίως ηλεκτρικής φύσεως). Αντίθετα το Jimny είναι 'σκυλί' και τα συνεργεία τα ξέρει μόνο από τα περιοδικά. Δεν έχει βγάλει απολύτως τίποτε !!!!
Και κάτι ακόμα. Φίλτατε Cliff αφού δεν γνωρίζεις καθόλου το θέμα τι το σκαλίζεις? Πάντα φιλικά βέβαια !! -
To NIVA εκτός από τον κλασσικό υποδιπλασιασμό των σχέσεων που έχουν όλα τα τζιπ, έχει και έναν τρίτο μοχλό που λεγεται 'κάρο' . Με τον μοχλό αυτό μπλοκάρουν ταυτόχρονα όλα τα διαφορικά ενώ η ροπή μοιράζεται ισομερώς και στους 4 τροχούς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα , όταν ένας τροχός χάσει την πρόσφυσή του, να μην γυρίζει ελεύθερα με τον απέναντι τροχό ακινητοποιημένο ,αλλά να γυρίζουν ομοιόμορφα και οι δυο μαζί , έτσι ώστε το αυτοκίνητο να έχει πάντα και παντού πρόσφυση.Με την σχέση 'κάρο' που είναι πάρα πολύ κοντή το NIVA δεν μπορεί να κινείται με ταχύτητα πάνω από περίπου 15-20 χλμ. Αυτό χρησιμεύει μόνο για να ξεκολήσεις από κάπου!! Εξάλλου με το 'κάρο' το τιμόνι στρίβει ελάχιστα !!! Πάντως σε χιόνι καί λάσπη είναι πραγματικά ανυπέρβλητο χάρη σε αυτό το σύστημα !! Ελπίζω να σε ικανοποίησα κάπως Το NIVA το είχα 2 χρόνια και είχε τραβήξει τα πάθη του Χριστού !. Το πούλησα γιατί μου έβγαλε την Αρτα με τα Γιάννενα σε προβλήματα.(κυρίως ηλεκτρικής φύσεως). Αντίθετα το Jimny είναι 'σκυλί' και τα συνεργεία τα ξέρει μόνο από τα περιοδικά. Δεν έχει βγάλει απολύτως τίποτε !!!!
Και κάτι ακόμα. Φίλτατε Cliff αφού δεν γνωρίζεις καθόλου το θέμα τι το σκαλίζεις? Πάντα φιλικά βέβαια !!Φίλτατε trevrolet με το μοχλό που λες ΔΕΝ μπλοκάρουν όλα τα διαφορικά ('κάρο') αλλά μόνο το κέντρικό που μοιράζει τη ροπή 50-50 εμπρός και πίσω -κάτι που παρεπιπτόντως κάνουν και τα 4χ4 χωρίς κεντρικό διαφορικό όταν εμπλέκεται η τετρακίνηση. Το εμπρός και πίσω διαφορικό του Νίβα είναι 'ανοικτό' (δηλαδή δεν μπλοκάρει). Κι αν χάσει πρόσφυση ένας τροχός από κάθε άξονα το αυτοκίνητο κολλάει. Αλλού έχει πλεονέκτημα το Νίβα.
Και κάτι ακόμη: δεν υπάρχει 'σχέση κάρο' που να είναι 'κοντή'. Μια και το έθεσες έτσι στην απάντησή σου, μάλλον εσύ σκαλίζεις θέμα που δεν γνωρίζεις. Πάντα φιλικά βέβαιαΓια όποιον ενδιαφέρεται, το θέμα με τα 'κάρα' αναλύεται (μερικώς) και εδώ
http://www.off-road.gr/index.php?name=P ... c&start=16
http://www.off-road.gr/index.php?name=P ... sc&start=8
(στο τέλος)Κάναμε κατάληψη στο θέμα του ανθρώπου για το Cherokee
-
To NIVA εκτός από τον κλασσικό υποδιπλασιασμό των σχέσεων που έχουν όλα τα τζιπ, έχει και έναν τρίτο μοχλό που λεγεται 'κάρο' . Με τον μοχλό αυτό μπλοκάρουν ταυτόχρονα όλα τα διαφορικά ενώ η ροπή μοιράζεται ισομερώς και στους 4 τροχούς.
Mόνο το κεντρικό διαφορικό μπλοκάρει αυτός ο λεβιές οπότε το Νίβα έτσι συμπεριφέρεται όπως τα Jimny/Vitara/G.Vitara ακριβώς, δεν έχει κανένα πλεονέκτημα ή μειονέκτημα απο πλευράς μετάδοσης.
Επίσης ακόμα και να κλείδωναν τα 3 διαφορικά η ροπή ΔΕΝ μοιράζεται ισομερώς, έχουμε κάνει τόπικ σε αυτό το θέμα με υπεραναλυτικές εξηγήσεις.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα , όταν ένας τροχός χάσει την πρόσφυσή του, να μην γυρίζει ελεύθερα με τον απέναντι τροχό ακινητοποιημένο ,αλλά να γυρίζουν ομοιόμορφα και οι δυο μαζί , έτσι ώστε το αυτοκίνητο να έχει πάντα και παντού πρόσφυση.Με την σχέση 'κάρο' που είναι πάρα πολύ κοντή το NIVA δεν μπορεί να κινείται με ταχύτητα πάνω από περίπου 15-20 χλμ. Αυτό χρησιμεύει μόνο για να ξεκολήσεις από κάπου!! Εξάλλου με το 'κάρο' το τιμόνι στρίβει ελάχιστα !!! Πάντως σε χιόνι καί λάσπη είναι πραγματικά ανυπέρβλητο χάρη σε αυτό το σύστημα !! Ελπίζω να σε ικανοποίησα κάπως Το NIVA το είχα 2 χρόνια και είχε τραβήξει τα πάθη του Χριστού !. Το πούλησα γιατί μου έβγαλε την Αρτα με τα Γιάννενα σε προβλήματα.(κυρίως ηλεκτρικής φύσεως). Αντίθετα το Jimny είναι 'σκυλί' και τα συνεργεία τα ξέρει μόνο από τα περιοδικά. Δεν έχει βγάλει απολύτως τίποτε !!!!
Η 'σχέση κάρο' όπως λές είναι το ίδιο με την επιλογή 4L του jimny, αναφέρεται στο κλειδωμένο μεσαίο διαφορικό και σε κοντές σχέσεις, δεν είναι κανενα ειδικό 'σύστημα'.
Και κάτι ακόμα. Φίλτατε Cliff αφού δεν γνωρίζεις καθόλου το θέμα τι το σκαλίζεις? Πάντα φιλικά βέβαια !!
Eσύ φίλε trelovet που το σκαλίζεις είσαι σίγουρος πως το γνωρίζεις το θέμα?
-
- Οταν αναφέρθηκα στον Сliff δεν ενοούσα το ότι δεν γνωρίζει για την μετάδοση του NIVA, αλλά για το αν πράγματι το NIVA είναι το καλύτερο σε απολύτως αντίξοες συνθήκες. Πολύ καλύτερο από το Jimny που επίσης είναι πολύ καλό. Για να μπορέσεις να συγκρίνεις τις δυνατότητες δυο ομοειδών αυτοκινήτων πρέπει να τα έχει δοκιμάσει και τα δυο σε αντίστοιχες συνθήκες κάτι που εγώ τουλάχιστον έχω κάνει πολλές φορές (λόγω επαγγέλματος, χόμπυ και τόπου διαμονής )και πάντως όχι από την καρέκλα του σπιτιού μου και την οθόνη του PC, ούτε από τα forum που ο καθένας μπορεί να λέει όσες θεωρίες θέλει !!
- Το Jimny εχει έναν επιπλέον μοχλό για την μετάδοση. Στην πρώτη θέση γίνεται τατρακίνητο και στην δεύτερη υποπολλαπλασιάζονται οι σχέσεις (αργό).
Το NIVA έχει δυο μοχλούς , έναν για τον υποπολλαπλασιασμό των σχέσεων (αργό) και έναν ακόμα που σε όλους τους κατόχους NIVA (αυτούς που έγώ γνωρίζω τουλάχιστον, και είναι πολλοί !!) είναι γνωστό σαν κάρο. Μπλοκάρει το κεντρικό διαφορικό για τον λόγο που είπα, που μπορεί τεχνικά να μην γνωρίζω να τον περιγράψω με ακρίβεια (δεν είμαι τεχνικός, κτηνίατρος είμαι ),αλλά μπορώ να γνωρίζω πάρα πολύ καλά την πρακτική του αξία αφού με έχει σώσει πολλές φορές από περιπέτειες !! - Ποιό ακριβώς είναι το topic όπου έχει αναφερθεί το θέμα του NIVA? Θα με ενδιέφερε πολύ να το διαβάσω.
-
Εφόσονο λοιπόν ο 3ος λεβιές του Νίβα έχει όνομα (κάρο) και αυτό το όνομα είναι που του δίνει όλες τις superpower εγω απο σήμερα ονομάζω τον λεβιέ του Jimny έτσι:
'DESTROYER & TERMINATOR'
οπότε όπως καταλαβένετε τίποτα δεν μπορεί πλέον να του αντισταθεί.
-
ΠΑΩ ΝΑ ΠΕΤΑΞΩ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑ ΜΟΥ!!!
ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!!!!!ΘΑ ΠΑΡΩ WAGON R 4X4 94HP ΘΑ ΤΟ ΨΗΛΩΣΩ, ΘΑ ΤΟΥ ΒΑΛΩ ΕΡΓΑΤΗ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΠΕΣ ΤΟΝ ΛΕΒΙΕ...ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΓΙΑ ΤΡΙΑΛ!!!!!!
-
Το πλεονέκτημα του συγκεκριμένου μοχλού στο niva σε σχέση με το jimny είναι στο δρόμο και όχι εκτός δρόμου.
Συγκεκριμένα, έχοντας μη μπλοκαρισμένο το κεντρικό διαφορικό μέσω αυτού του μοχλού, το niva μπορεί να κινηθεί με τετρακίνηση σε στεγνή άσφαλτο, πράγμα που στο jimny δεν γίνεται.
-
Ο χρήστης loco έγραψε:
Το πλεονέκτημα του συγκεκριμένου μοχλού στο niva σε σχέση με το jimny είναι στο δρόμο και όχι εκτός δρόμου.Συγκεκριμένα, έχοντας μη μπλοκαρισμένο το κεντρικό διαφορικό μέσω αυτού του μοχλού, το niva μπορεί να κινηθεί με τετρακίνηση σε στεγνή άσφαλτο, πράγμα που στο jimny δεν γίνεται.
Με κούφανες
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Εφόσονο λοιπόν ο 3ος λεβιές του Νίβα έχει όνομα (κάρο) και αυτό το όνομα είναι που του δίνει όλες τις superpower εγω απο σήμερα ονομάζω τον λεβιέ του Jimny έτσι:'DESTROYER & TERMINATOR'
οπότε όπως καταλαβένετε τίποτα δεν μπορεί πλέον να του αντισταθεί.
Το να δώσεις όποιο όνομα θέλεις στον λεβιέ του Jimny, δεν κάνει το τζιπάκι Hummer !!!
-
Ο χρήστης iperodigos έγραψε:
ΠΑΩ ΝΑ ΠΕΤΑΞΩ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑ ΜΟΥ!!!
ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!!!!!ΘΑ ΠΑΡΩ WAGON R 4X4 94HP ΘΑ ΤΟ ΨΗΛΩΣΩ, ΘΑ ΤΟΥ ΒΑΛΩ ΕΡΓΑΤΗ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΠΕΣ ΤΟΝ ΛΕΒΙΕ...ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΓΙΑ ΤΡΙΑΛ!!!!!!
Πολύ καλή ιδέα !!
-
Ο χρήστης loco έγραψε:
Το πλεονέκτημα του συγκεκριμένου μοχλού στο niva σε σχέση με το jimny είναι στο δρόμο και όχι εκτός δρόμου.Συγκεκριμένα, έχοντας μη μπλοκαρισμένο το κεντρικό διαφορικό μέσω αυτού του μοχλού, το niva μπορεί να κινηθεί με τετρακίνηση σε στεγνή άσφαλτο, πράγμα που στο jimny δεν γίνεται.
Ρε μάγκες, τι είναι αυτά που λετε Ας σοβαρευτούμε λίγο...
ΥΓ Θα με κάνετε να πουλήσω το Niva για να μην με δουλεύει ο φίλος μου ο ΙΚΕ
-
- Οταν αναφέρθηκα στον Сliff δεν ενοούσα το ότι δεν γνωρίζει για την μετάδοση του NIVA, αλλά για το αν πράγματι το NIVA είναι το καλύτερο σε απολύτως αντίξοες συνθήκες. Πολύ καλύτερο από το Jimny που επίσης είναι πολύ καλό. Για να μπορέσεις να συγκρίνεις τις δυνατότητες δυο ομοειδών αυτοκινήτων πρέπει να τα έχει δοκιμάσει και τα δυο σε αντίστοιχες συνθήκες κάτι που εγώ τουλάχιστον έχω κάνει πολλές φορές (λόγω επαγγέλματος, χόμπυ και τόπου διαμονής )και πάντως όχι από την καρέκλα του σπιτιού μου και την οθόνη του PC, ούτε από τα forum που ο καθένας μπορεί να λέει όσες θεωρίες θέλει !!
- Το Jimny εχει έναν επιπλέον μοχλό για την μετάδοση. Στην πρώτη θέση γίνεται τατρακίνητο και στην δεύτερη υποπολλαπλασιάζονται οι σχέσεις (αργό).
Το NIVA έχει δυο μοχλούς , έναν για τον υποπολλαπλασιασμό των σχέσεων (αργό) και έναν ακόμα που σε όλους τους κατόχους NIVA (αυτούς που έγώ γνωρίζω τουλάχιστον, και είναι πολλοί !!) είναι γνωστό σαν κάρο. Μπλοκάρει το κεντρικό διαφορικό για τον λόγο που είπα, που μπορεί τεχνικά να μην γνωρίζω να τον περιγράψω με ακρίβεια (δεν είμαι τεχνικός, κτηνίατρος είμαι ),αλλά μπορώ να γνωρίζω πάρα πολύ καλά την πρακτική του αξία αφού με έχει σώσει πολλές φορές από περιπέτειες !! - Ποιό ακριβώς είναι το topic όπου έχει αναφερθεί το θέμα του NIVA? Θα με ενδιέφερε πολύ να το διαβάσω.
Καλέ μου Trelovet, μην είσαι επιθετικός. Βλέπεις ότι τόσοι άνθρωποι σου λένε ότι έχεις άδικο και εσύ αντί να το ψάξεις τους επιτίθεσαι και τους προσβάλεις ... Γιατί; Που ξέρεις τις εμπειρίες τους; Σκέψου πρώτα και μετά ... Λες ότι μόνο εσύ έχεις οδηγήσει Niva και Jimny και οι υπόλοιποι είναι θεωρητικοί;
-
Κάποιο παλικάρι (μου διαφεύγει τώρα το νικ) είχε πει σοφά σε μια συζήτηση για το τι πρέπει να έχει ένα όχημα από εξοπλισμό κλπ ότι 'εκείνο που έχει σημασία είναι να γνωρίζεις τι έχεις και να ξέρεις πως δουλεύει'.
Στις δημόσιες συζητήσεις οι περισσότεροι κάνουν αναλύσεις από την καρέκλα του σπιτιού τους -από εκεί είναι συνήθως πιο βολικά. Πολλοί όμως επίσης το κάνουν αυτό γιατί δεν χρησιμοποιούν laptop ώστε να γράφουν από το βουνό ή τις ειδικές διαδρομές. Η λογική αντιπαραθέσεων ειδικά όταν γίνονται χωρίς επιχειρήματα δεν έχει αξία γιατί υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα να κάνει κανείς
Καλή εβδομάδα σε όλους -
Ο χρήστης tasmania έγραψε:
Το πλεονέκτημα του συγκεκριμένου μοχλού στο niva σε σχέση με το jimny είναι στο δρόμο και όχι εκτός δρόμου.
Συγκεκριμένα, έχοντας μη μπλοκαρισμένο το κεντρικό διαφορικό μέσω αυτού του μοχλού, το niva μπορεί να κινηθεί με τετρακίνηση σε στεγνή άσφαλτο, πράγμα που στο jimny δεν γίνεται.
Ρε μάγκες, τι είναι αυτά που λετε Ας σοβαρευτούμε λίγο...
O loco είναι 100% σωστός, διαφωνείς κάπου φίλε τασμάνια?
ΥΓ Θα με κάνετε να πουλήσω το Niva για να μην με δουλεύει ο φίλος μου ο ΙΚΕ
Μη το πουλήσεις! Κάτι να χρειαστεούμε σε κάποια ειδική* απο ποιον θα το πάρουμε?
*=κλειδιά, παξιμάδια γκοφρέτες κλπ
Ε.........ΟΧΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ