-
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
Ο μετρητής έχει μερικές γραμμούλες-κοιλότητες. Το λάδι πρέπει να καλύπτει την τελευταία κοιλότητα, ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο. Κάθε γραμμή, όπως έμαθα, αντιπροσωπεύει 200 ml, άρα εμένα που μου έλειπαν 2 γραμμούλες μου είχαν καεί 400 ml.
Πήρα ένα λίτρο λάδι της Opel (10 ευρώ), συμπλήρωσα 400 σιγά-σιγά ελέγχοντας ενδιάμεσα τον μετρητή και όλα εντάξει.10€ το λίτρο! Για ρώτα και λίγο παραπέρα...
Και εγω 10 ευρω το πηρα.
Ποσο το παιρνεις interland;;;;;
Μιλαμε παντα για το φουλ συνθετικο long life στο γκρι κουτι του λιτρου
και οχι στο μαυρο διλιτρο που εβαλαν σε ενα γνωστο μου.Α ρε Ναυπλιο, μακάρι να έμενα εκεί και ας το πλήρωνα και 20 € το κιλό. Φίλε μου έξω απο την αντιπροσωπεία μπορείς να το πάρεις άνετα 30% κάτω και αν γνωριστείς κιόλας μιλάμε για φοβερές εκπτώσεις. Αν ξέρατε σε τι τιμές έρχονται όλα τα ανταλακτικά θα σας έπεφταν τα μαλλιά! Έτσι δικαιολογούνται οι προσφορές και τα τεράστια έξοδα σε κεντρικές οδούς.
Και κάτι άλλο παιδιά, πατήστε το μέχρι τις 6000-6500 εκεί είναι η διαφορά του αστρα που αντέχει και αφήνει πίσω πολλά περίσσότερα άλογα που έχουν φόβο μην διαλυθούν τα παρελκόμενα τους
-
Ποσο το παιρνεις τελικα;
Και μηπως ξερεις τι μαρκα ειναι τα λαδια;Γιατι οπελ αποκλειεται να ειναι.
Σε μια διαφημιση της aral ειδα οτι ελεγε δινει λαδια στο γκρουπ οπελ.
Και προδιαγραφες επανω στο κουτι δεν λεει τιποτα.Μονο ενα οπελ και ενα long life νομιζω.
-
Λοιπον μολις επεστρεψα απο το πρωτο σερβις των 30000 km.
Κοστος 164.78 €.
Αλλαχτηκαν- Ετησιος ελεγχος οπελ 15000 km (ετσι το ονομαζει). 56 €
- Λαδι 5-30 4 λιτρα 33.2 €
- Φιλτρο λαδιου 4,93 €
- Φιλτρο αερα 10,03 €
- Μπουζι 19,24 €
- Φιλτρο ανακυκλωσης 14,76 €
- Λαστιχο ταπας λαδιου 0,30 €
ΦΠΑ 26,32 €
Συνολο 164,78 €Παρατηρησεις:
- Το φιλτρο ανακυκλωσης που εβαλα ειναι απλο χαρτι.
Μου το ειπε το παιδι και μου ειπε οτι υπαρχει και με ενεργο ανθρακα.
Σε ερωτηση του ποσο κανει μου ειπαν γυρω στα 30 €τους ειπα να το βαλουμε και απλα μου ειπαν οτι δεν το εχουν. μου ειπαν. - Αν κοιταξετε τα ανταλλακτικα θα δειτε οτι κατι λειπει.Τι;;;;
Το φιλτρο βενζινης.......
Το αστρα λοιπον δεν ΕΧΕΙ φιλτρο βενζινης.
Σε ερωτηση μου αν ειναι δυνατον αυτο μου ειπαν οτι εχει ενα φιλτρο στο ρεζερβουαρ.Τα συμπερασματα δικα σας.Και πλεον διπλο-τριπλοσκεφτειτε το που θα βαζετε βενζινα. - Αλλαγη μπουζι.Ο κατασκευαστης λεει αλλαγη στις 60000 km.Ολοι μεσα επεμεναν να τα αλλαξω τωρα γιατι μετα θα ειναι πολυ χαλια.Τελος παντων λεω μικρο το κοστος δεν πειραζει.Παντως οταν τα αλλαξαν και τα ειδα οπτικα τα μπουζακια ηταν μια χαρα.
- Μου εκαναν εναν οπτικο ελεγχο απο κατω, μου ειδαν τα φωτα, τα τακακια, και τον αερα στα λαστιχα οπου μου ειπαν να βαζω 32(μαλλον psi).
Εγω παντως του εβαζα 1.9 bar που λεει στην ταπα του ρεζερβουαρ.Σε αντιστοιχια δεν θυμαμαι ποσο ειναι παντως πηραν πολυ αερα.
Τωρα πιο ειναι το σωστο και ποσο αξιοπιστα ειναι τα μηχανηματα που βαζω αερα στα βενζιναδικα αυτο ειναι αλλο θεμα.
Αλλοι ελεγχοι ΔΕΝ εγιναν και επισης μου επλυναν και τη μηχανη δωρεαν.
Το κοστος νομιζω οτι ειναι ικανοποιητικο τι λετε και εσεις;
Αυτα γενικα.Αν θυμηθω κατι αλλο θα επανερθω.
Α, και που να δεις Μανο πως μηδενιζει ο μετρητης για το inspection.
Το κρατας πατημενο σου δειχνει την ενδειξη, συνεχιζεις να το κρατας, ανοιγεις τον διακοπτη εμφανιζονται και αυτο ηταν.Πλεον το επομενο inspection μου ειναι στις 35000km.Ποιους εγκεφαλους να βαζεις τωρα και να μηδενιζεις λαμακιες λεμε....
-
Τελικά το αυτοκίνητο θέλει στον χρόνο πάνω αλλαγή λαδιών;
1 χρόνο ή 30.000 χλμ, οποίο έρθει πρώτο;
Και τι λαδί βάζουμε; Εννοώ χαρακτηριστικά. 5-30; -
Οτι ερθει πρωτο ειτε τα 30000 ειτε ο χρονος.Αυτη ειναι η οδηγια της αντιπροσωπειας.
Και για λαδια υποαρχουν δυο ειδων:Τα φουλ συνθετικα τα οποια ειναι και long life 5-30 σε γκρι κουτι και τα ημισυνθετικα τα οποια δεν θυμαμαι τι ειναι(sorry) σε μαυρο κουτι.
-
2 χρόνια ή 30.000 χλμ. Αλλά αν τα κινείτε στην πόλη δεν βλάπτει η αλλαγή στο έτος. Άντε να κάνει 50 ευρώ με το φίλτρο.
Κουλό αυτό με το φίλτρο βενζίνης. Θέλει έρευνα το πράγμα. Δηλαδή μετά από 100.000 χλμ το φίλτρο (που υποτίθεται ότι υπάρχει) στο ρεζερβουάρ δεν θέλει αλλαγή ή έστω καθάρισμα;
Βάζω μεν από ένα μόνο βενζινάδικο, αλλά αν πάω εκτός Αθήνας τι θα κάνω; Περίεργα πράγματα.Το κόστος του service το βρίσκω καλό για τόσα χλμ. 100-120 ευρώ δίνεις για Corolla μετά από 15.000 χλμ ή 1 έτος και η Toyota θεωρείται από τις οικονομικές εταιρείες.
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
Ποσο το παιρνεις τελικα;Και μηπως ξερεις τι μαρκα ειναι τα λαδια;Γιατι οπελ αποκλειεται να ειναι.
Σε μια διαφημιση της aral ειδα οτι ελεγε δινει λαδια στο γκρουπ οπελ.
Και προδιαγραφες επανω στο κουτι δεν λεει τιποτα.Μονο ενα οπελ και ενα long life νομιζω.
Το μπουκάλι του 1 λίτρου γράφει Opel, δεν αναφέρεται κάποιος κατασκευαστής.
Έχει όμως αναλυτικές προδιαγραφές. Αντιγράφω από την μπροστινή ετικέτα:Opel Original Teile
Fuel Economy Longlife
5W-30
Super SyntheticGM-LL-A-025
GM-LL-B-025
ACEA A3, B3, B4
API SL/CFMotor Oil - SAE 5W30
ECOService-Flex -
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
...Αν κοιταξετε τα ανταλλακτικα θα δειτε οτι κατι λειπει.Τι;;;;
Σε ερωτηση μου αν ειναι δυνατον αυτο μου ειπαν οτι εχει ενα φιλτρο στο ρεζερβουαρ.Τα συμπερασματα δικα σας.Και πλεον διπλο-τριπλοσκεφτειτε το που θα βαζετε βενζινα...Για να μην νιώθουμε μόνοι κι εμείς με τα 307!
Άλλο ένα δείγμα παγκοσμιοποίησης;;;
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
...Αν κοιταξετε τα ανταλλακτικα θα δειτε οτι κατι λειπει.Τι;;;;
Σε ερωτηση μου αν ειναι δυνατον αυτο μου ειπαν οτι εχει ενα φιλτρο στο ρεζερβουαρ.Τα συμπερασματα δικα σας.Και πλεον διπλο-τριπλοσκεφτειτε το που θα βαζετε βενζινα...Για να μην νιώθουμε μόνοι κι εμείς με τα 307!
Άλλο ένα δείγμα παγκοσμιοποίησης;;;
Noμιζω και το πουντο εχει το φιλτρο μαζι με την αντλια μεσα στο ρεζερβουαρ.
-
Ωραία! Μεγαλώνει η παρέα!
-
Παιδιά θα αναφέρω ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο AstraH (1.6 MTA) της γυναίκας μου: Από τη στιγμή που το αγόρασε ακουγόταν ένας παράξενος θόρυβος από τον χώρο του κινητήρα, όπως κάποιος ιμάντας να ακουμπούσε και τριβόταν κάπου, κυρίως στο ρελαντί. Μετά από δύο τρεις μέρες το πήγα στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο και ο τεχνικός εκεί μου είπε ότι είναι, κατά πάσα πιθανότητα, ο 'κομπρέσσορας' του κλιματισμού και συμφωνήσαμε να το πάω μετά από μια εβδομάδα για να το φτιάξει. Στο μεταξύ όλα δούλευαν κανονικά στο αυτοκίνητο, ακόμα και ο κλιματισμός. Τελικά το πήγα μετά από μια βδομάδα και άλλαξε τον 'κομπρέσσορα' (εάν είναι η σωστή λέξη) και πλέον δεν ακούγεται τίποτα. Το αυτοκίνητο έχει κάνει γύρω στις 3000 χλμ και όλα είναι ο.κ. Από ότι φαίνεται το αμάξι είχε έρθει με ελαττωματικό εξάρτημα.
-
Αυτές τις μέρες που άρχισα να χρησιμοποιώ συστηματικά τον κλιματισμό μετά από 8 μήνες συμβίωσης με το astra μου, παρατήρησα έναν αναιπαισθητο συντονισμό στην πλήρη επιτάχυνση με τον κλιματισμό αναμένο, ειδικά μετά από έκθεση του στον ήλιο σε πάρκινγκ πολυκαταστήματος. Η ροπή που χάνεται στο σύστημα του κλιματισμού είναι σταθερή; Το ρωτάω αυτό γιατί ταυτόχονα κόβει και πολύ στο γκάζι, πράγμα που δεν το περίμενα από κινητήρα με 15 κιλά ροπή... Αν σταθερά έχει απώλειες 1Nm πχ από το A/C τοτε ειδικά χαμηλά, ποσοστιαία, το πρόβλημα οξύνεται!
-
Μην αισθάνεστε μόνοι σας φίλοι Οπελ-άκηδες! Και το Μεγκάν ΙΙ έχει αν θυμάμαι καλά φίλτρο μαζί με την αντλία στο ρεζερβουάρ.
-
Όσο για τα μπουζί , στον Twinspark τα άλλαξα και τα 8 στα 100.000 και οπτικά ήταν μια χαρά μετα από.... 6 χρόνια .. οπότε τα 60.000 τα έχεις σίγουρα, στα 30.000 πετάς λεφτά εαν τα αλλάξεις
-
Καλά ρε παιδιά τι λέτε συνέχεια σε αυτό το thread και το διατηρείτε συνεχώς ψηλά στα τεχνικά;
Μου φαίνεται άμα αλλάξω αμάξι θα πάρω Astra....είμαι σίγουρος ότι οποιοδήποτε πρόβλημα θα βγάλει θα έχει συζητηθεί εδώ εκτενώς
Καλά κάνετε πάντως...η ισχύς εν τη ενώσει....
Sorry για το off topic....απλά είχα την απορία.....καλοπροαίρετα πάντα ε.....!!!! -
Πάρε Peugeot 307 καλύτερα. 236 σελίδες είναι αυτές.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πάρε Peugeot 307 καλύτερα. 236 σελίδες είναι αυτές.....ή Citroen (300 σελίδες... )...PSAκρατείται το φόρουμ...
-
Ο χρήστης x-rover έγραψε:
Δεν έχω παρατηρήσει αυτό που λες (δηλαδή ότι γράφει τη μέση ταχύτητα). Με έβαλες σε πειρασμό. Βάζω τα σπορτέξ και κατεβαίνω να κοιτάξω.
Λοιπόν, πήγα και είδα:
Για τα τελευταία 3.823 χλμ (είχα μηδενίσει το computer λίγο αφού το πήρα) έχω μέση κατανάλωση 9,1 λίτρα με μέση ωριαία ταχύτητα 26 χλμ! Ωραίο πράγμα η οδήγηση στην πόλη... Σε λίγο θα με φάνε ακόμα και τα λεωφορεία.Δηλαδή εγώ είμαι πάλι καλά!
Εγώ δουλεύω πιο πολύ το αυτοκίνητο εκτός πόλης και για αυτό έχω σχεδόν διπλάσια μέση ταχύτητα από σένα και έτσι δικαιολογείται και η μικρότερη κατανάλωση που έχω εγώ. Πες μου και πόσα χιλιόμετρα γράφει το κοντέρ σου όταν πας με 3000 στροφές να υπολογίσω κάτι που θέλω.με πεμπτη...100χ.α.ω
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Το θεμα ειναι οτι στα 15000 περιπου δεν εχει και τοσους πολλους ανταγωνιστες... Το Golf απορριφθηκε λογω προβληματων σε γνωστους κατοχους, τιμολογιακης πολιτικης , φατσας , κοστους συντηρησης και FSI (σουπερ αμολυβδη), το Focus (αν και του το προτεινα ανεπιφυλακτα ) λογω 1.4-80hp (κατεβειτε να σπρωξουμε), τα γαλλικα λογω... Γαλλιας (και εμπειρια του απο Xsara ), τα ιταλικα (stilo) λογω τιμονιου και τα ιαπωνικα λογω τιμης (Corolla, Civic) και φατσας (Mazda 3 H/B). Για Almera τα ειπαμε. Αν οριοθετησεις τους στοχους σου τελικα μειωνονται πολυ οι επιλογες σου... (κι αν τα οικονομικα σου ειναι περιορισμενα)κι εγω 1,93 ειμαι παιδια και δεν εχω κανενα προβλημα.τερμα κατω το καθισμα και αρκετα πισω το καθισμα.αν φερεις και το τιμονι τερμα εξω και κατω ειναι κουτι
-
και μια και ειμαι κανουριος στο topic καταρχην χαιρετω ολους τους εχοντες astra h σαν εμενα.
λοιπον,εχουμε και λεμε.
κοντευω 1 χρονο συμβιωσης και 19200 χλμ. με το astra
πρωτος ελεγχος στα 5000.300 ml λαδακι.8,30 το λιτρο στο γκρι μπουκαλακι.
στα 8000 χλμ αλλαξα μιζα.το καλο ειναι οτι δε με αφησε
στα 9500 χλμ αλλαγη της θηκης του διακοπτη.δεν εκανε καλη επαφη μου ειπαν.με ειχε αφησει ενα βραδυ μεσα στο καταχειμωνο.δεν εβλεπε καθολου το κλειδι.
απο εκει και περα ειχα κατι ψιλοπροβληματακια με τον συναγερμο(ΜΕΤΑ)
τα οποια ευτυχως εχουν ελαχιστοποιηθει.εχει ενεργοποιηθει την ωρα που οδηγαω εχει αρχισει να χτυπαει κτλ.
και τελος αλλαγη πλαφονιερας στα 17000 χλμ.(εχει συμβει σε αρκετους απ'οτι εχω μαθει αλλα ευτυχως σε κανεναν απο το forum απ'οτι βλεπω)
αυτα.
κατα τ'αλλα δεν εχει καψει αλλο λαδακι και η καταναλωση ειναι στα 8,5-9,5 lt/100χλμ.
επισης καποιοι τριγμοι ακουγοταν απο το καθισμα(εχουν σταματησει μονοι τους) και μπροστα απο το ταμπλο οταν ηταν κρυο το χειμωνα.αααααααααααααα.............και κατι ακομα.θελω εντυπωσεις απο τα λαστιχα της brigestone απο οσους τα εχουν.
εγω παντως ειμαι απογοητευμενος.γλιστρανε πολυ και πριν 2 μερες εγινε και το μοιραιο...
τον ακουμπησα λιγο στον μπροστινο με μηδενικα χιλιομετρα.ευτυχως χωρις ζημιες εκατερωθεν.(αν και ο μπροστινος ηθελε να βαψει τον προφυλακτηρα του γιατι του ειπανε πως εσπασε το χρωμα και θα ειχε προβλημα καποια στιγμη)
παιδια πατησα φρενο και πηγαινα σα να ημουνα σε παγο.abs και δε συμαζευεται.κι ολα αυτα με 20 χλμ/ωρα.
απιστευτο.το εχω παθει κι αλλες φορες αλλα το ειχα σωσει ειτε λογω χεριου ειτε λογω κωλου. -
Αυτό με το κάθισμα μάλλον θα ξαναεμφανιστεί. Όταν το ξανακούσεις, πήγαινέ τους το για αλλαγή βάσης.
Ο θόρυβος από μπροστά μήπως ήταν από το τιμόνι; Ομοίως με παραπάνω, αλλά χωρίς αλλαγή ανταλλακτικού.
Η πλαφονιέρα τι έπαθε; Δεν άναβε κανένα από τα 3 σποτάκια;
Από λάστιχα έχω κάτι Dunlop Sport 2000. Δεν με προβληματίζουν, όμως το αμάξι έχει κάνει λίγα χλμ.
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)