-
Νέα.
Υστέρα από ένα καλύτερο ψάξιμο ανακάλυψα πως είναι κάποια γρανάζια που κινούνται καθώς αλλάζεις την κατεύθυνση του αέρα. Αν τα πειράξεις κάποια χιλιοστά με το χέρι σου και αλλάξεις την ροή με το στρόγγυλο, σταματάει τελείως ο θόρυβος.
Αυτά τα γρανάζια βρίσκονται ακριβώς διπλά από το γκάζι κάτω. Ρίχθηκε σιλικόνη αλλά ο ήχος χειροτέρεψε!
Προφανώς έχουν χάσει την ευθεία τους, και ακουμπάει το μεγάλο και κεντρικό με κάποιο πλαστικό και τρίζει. Τώρα κάπως σταμάτησε, αλλά με χάλασε πολύ. -
Ο χρήστης xenophon74 έγραψε:
Γεια σας και από μένα παιδιά.Έχω ένα Άστρα Η 1,4, από 07/04.
Παραθέτω παρακάτω τα εξής προβλήματα και τις εξής απορίες.
Πρόβλημα Νο1. Όταν προσπαθώ να αλλάξω την κατεύθυνση του αέρα με το αντίστοιχο κυκλικό χειριστήριο και αλλάζει η ροή του αέρα, καθώς γυρίζουν προφανώς τα κλαπέτα που έχει, όταν το βάζω στην πάνω θέση κάνει ένα θόρυβο τριξίματος. Δηλαδή τρίβετε εκείνο το σημείο του κλαπέτου που δίνει ροή πάνω και κλείνει τους άλλους αεραγωγούς. Το δοκίμασα ξανά, είχε σταμάτησε παλιά , τώρα ξανάρχισε. Επαναλαμβάνω όταν αλλάζει μονό το κλαπέτο την ροή του αέρα και μόνο όταν το βάζω στην πάνω θέση, κάτι τρίβετε, προφανώς πρέπει να είναι τα σφουγγαράκια που έχει για να κατευθύνει τον αέρα πάνω.
Πρόβλημα Νο2. Ο δείκτης της βενζίνης δεν πρέπει να δείχνει σωστά. Και εννοώ πως ενώ ξέρω βάση χιλιομέτρων πως δεν έχει βενζίνη, είναι κολλημένος στις πρώτες γραμμές πριν το τέλος, δίχως να ανάβει λαμπάκι βενζίνης. Μου το είχε ξανά παρουσιάσει παλιά και μάλιστα είχα μείνει. Το είχαν κοιτάξει με το TECH2, και δεν είχαν βρει κάτι. επίσης αν σβήσω και ξαναβάλω μπροστά, ο δείκτης δείχνει σχεδόν +10 λίτρα πιο πάνω και μόλις κουνηθεί λίγο το αμάξι, πέφτει στα κανονικά του.
Ερώτηση Νο1. Ρώτησα για σέρβις και μου είπαν πως αν έχει περάσει ένας χρόνος χρειάζεται. Ρώτησα τι περιλαμβάνει και μου είπαν λαδιά φίλτρα, μπουζί. Και η τιμή περίπου είναι στα 160 ευρώ. Λάδια και φίλτρο ναι να αλλάξω αλλά χρειάζεται και μπουζί; Πως την βρίσκετε την τιμή; Κεντρική αντιπροσωπεία Θεσσαλονίκης.
Μάνο εσύ τι άλλαξες και σου πήραν μόνο 60 ευρώ;
Xenophon για τον δεικτη βενζινης εμεις οι δυο την εχουμε πατησει κιολας οποτε μην τον πολυεμπιστευεσαι.Εγω πλεον κοιταζω τα χιλιομετρα στον χιλιομετρητη καθε φορα που το γεμιζω(παντα δηλαδη λογω πολλων χιλιομετρων) και ξερω οτι με βγαζει περιπου 650-700 Km.Ετσι ειμαι σιγουρος.
Τωρα για το σερβις κοιτα το λινκ που σου εδωσε ο μανος εγω τα εχω γραψει .
Το κοστος στα μπουζι ειναι περιπου 22-23 ευρω.Μου ειπαν στην αντιπροσωπεια τις γνωστες παπαριες οτι το μανιουαλ ειναι για αυτοκινητα που δουλευουν στην γερμανια και οτι αν τα αφησω για 60000 Km το αμαξι δεν θα τραβαει και και και....
Ο λογος που τα αλλαξα βασικα ηταν το κοστος που ειναι μικρο.
Ομως οπως εχω ξαναγραψει οταν ειδα τα μπουζια τα ειδα μια χαρα ουτε μαυρα ουτε τιποτα πραγμα που σχολιασαμε και με το παιδι-μηχανικο που τα αλλαζε.
Αρα για εμενα αν δεν εχεις κανει 30000 Km και να μην τα αλλαξεις δεν τρεχει και τιποτα.Βεβαια το κοστος ειναι μικρο.Στην τελικη η τσεπη σου θα αποφασισει. -
Αυτά τα γρανάζια βρίσκονται ακριβώς διπλά από το γκάζι κάτω. **Ρίχθηκε σιλικόνη **αλλά ο ήχος χειροτέρεψε!
Προφανώς έχουν χάσει την ευθεία τους, και ακουμπάει το μεγάλο και κεντρικό με κάποιο πλαστικό και τρίζει. Τώρα κάπως σταμάτησε, αλλά με χάλασε πολύ.Από ποιον; Αν έριξες εσύ, κακώς το έκανες. Αν έριξε κανείς συνεργειάς, επίσης κακώς. Αλλαγή εξαρτήματος, όχι μισές δουλειές. Τέτοια κόλπα για τριγμούς με σιλικόνες και τα ρέστα κάνουν στη ford και τους βρίζουν οι πελάτες.
-
Ερώτηση Νο1. Ρώτησα για σέρβις και μου είπαν πως αν έχει περάσει ένας χρόνος χρειάζεται. Ρώτησα τι περιλαμβάνει και μου είπαν λαδιά φίλτρα, μπουζί. Και η τιμή περίπου είναι στα 160 ευρώ. Λάδια και φίλτρο ναι να αλλάξω αλλά χρειάζεται και μπουζί; Πως την βρίσκετε την τιμή; Κεντρική αντιπροσωπεία Θεσσαλονίκης.
Σε παραπανω καταχώρηση είχα γράψει τα εξής:
Χτές πήγα και άλλαξα τα λάδια στο αυτοκίνητο τα οποία ήταν σε πολύ καλή κατάσταση τελικά παρόλο που στο δείκτη μέτρησης φαίνονταν μαύρα. Συνολικά από τη στιγμή που αγόρασα το αυτοκίνητο έκαψε 400ml λάδι (μήπως κάποιο σχόλιο γι αυτό?)
Το βιβλίο του κατασκευαστή αναφέρει 4lt όταν έχουμε και αλλαγή φίλτου τελικά πήρε 4,8lt
Το κόστος αναλυτικά
Λάδι 5W-30 Super Synthetic 1lt 5x8,57=42,85Euro
Φίλτρο λαδιού 14-16-18-20 1x3,00 = 3Euro
Ροδέλα τάπας λαδιού 1x0,67 = 0,67Euro
Σύνολο 46,52Euro
Δεν έγινε χρέωση εργασίας
Η αλλάγή έγινε στη Motostar Θεσσαλονικής
Όσον αφορά την ερώτηση για το αν χρειάζετε σερβις στο χρόνο στην συγκεκριμένη αντιπροσωπεία μου είπαν οτι δεν χρειάζεται -
Ο χρήστης betoven έγραψε:
Σε παραπανω καταχώρηση είχα γράψει τα εξής:
Χτές πήγα και άλλαξα τα λάδια στο αυτοκίνητο τα οποία ήταν σε πολύ καλή κατάσταση τελικά παρόλο που στο δείκτη μέτρησης φαίνονταν μαύρα. Συνολικά από τη στιγμή που αγόρασα το αυτοκίνητο έκαψε 400ml λάδι (μήπως κάποιο σχόλιο γι αυτό?)
Το βιβλίο του κατασκευαστή αναφέρει 4lt όταν έχουμε και αλλαγή φίλτου τελικά πήρε 4,8lt
Το κόστος αναλυτικά
Λάδι 5W-30 Super Synthetic 1lt 5x8,57=42,85Euro
Φίλτρο λαδιού 14-16-18-20 1x3,00 = 3Euro
Ροδέλα τάπας λαδιού 1x0,67 = 0,67Euro
Σύνολο 46,52Euro
Δεν έγινε χρέωση εργασίας
Η αλλάγή έγινε στη Motostar Θεσσαλονικής
Όσον αφορά την ερώτηση για το αν χρειάζετε σερβις στο χρόνο στην συγκεκριμένη αντιπροσωπεία μου είπαν οτι δεν χρειάζεταικαταρχην καλησπερα συνastrites.για το servis οπως εγραψα κι εγω πιο πανω ο ενας μου ειπε να κανω στο χρονο κι ο αλλος οχι στη motorstar.
παντως κι εμενα 160 μου ειπαν για σερβις.ειχε στο drive ή στο autotrith συγκριτικο για τις τιμες στο σερβις του astra σε διαφορες αντιπροσωπιες σε ολη την ελλαδα αλλα εχασα το φυλλο που ειχα κομμενο ρε γαμωτο.
παντως εκει ελεγε 190 για την motorstar. -
Στο Autocar το είχε
-
Η 'άτακτη' συμπεριφορά του δείκτη βενζίνης είναι δεδομένη δλδ;
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Η 'άτακτη' συμπεριφορά του δείκτη βενζίνης είναι δεδομένη δλδ;εγω δεν ειχα ποτε προβλημα παντως.
-
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
Άλλαξα λάδια/φίλτρο 60 ευρώ πάνω στο έτος. Κατά πολλούς η αλλαγή μάλλον ήταν περιττή (λιγότερα από 10.000 χλμ, αλλά σε πόλη), όμως ήταν η πρώτη, κάηκε μισό λίτρο ενδιάμεσα και νιώθω καλύτερα, ειδικά αφού σύντομα θα φύγω για διακοπές και το ζόρισμα θα το φάει το αυτοκινητάκι.
Για δώστε τώρα βάση:
μέσα σε ένα χρόνο παρατήρησα δύο φορές το εξής φαινόμενο: η ένταση του ράδιοCD δεν ανέβαινε πάνω από ένα επίπεδο (σχετικά χαμηλό). Το είχε κάνει πρώτα στη γυναίκα μου, αλλά όταν μου το είπε υπέθεσα ότι κάτι δεν έκανε σωστά, αφού εμένα λειτουργούσε χωρίς πρόβλημα. Πριν μια βδομάδα εμφανίστηκε ενώ οδηγούσα εγώ (οπότε πείστηκα ) και δεν διορθωνόταν με κάποιο χειρισμό. Τελικά αφού το πάρκαρα για μερικές ώρες, όλα διορθώθηκαν πάλι μόνα τους. Απ' όσο θυμάμαι κάτι έπαιζα στα ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια πριν εμφανιστεί το φαινόμενο, μάλλον πρόκειται για παροδικό κομπλάρισμα χωρίς περαιτέρω συνέπειες.Μανο νομιζω μου το εχει κανει και εμενα μια φορα.Ειχα παραξενευτει τοτε αλλα ειχα πειστει μονος μου οτι μαλλον ακουγα για ωρα δυνατα cd οποτε τα αυτια μου τα ειχαν παιξει.Παντως δεν μου το εχει ξανακανει.
Δεν είναι πρόβλημα αυτό. To radio έχει μια λειτουργία κατά την οποία όταν μερικοί σταθμοί μεταδίδουν το ανάλογο σήμα αυτόματα μπαίνει στην ένταση που σε προτρέπει ο σταθμός. Για το εξωτερικό ενώ ακούς τον σταθμό αυτόματα μπορεί να χαμηλώσει το ράδιο και να σου μεταφέρει μια άλλη πληροφορία που θα σου στείλουν. Διαβάστε αναλυτικά το manual του ραδιο. Προφανώς παίζοντας όπως είπες με τις ρυθμίσεις έβαλες κατα λάθος αυτή την λειτουργία σε ισχύ.
-
Μπα, έπαιζα με τον μηδενιστή χλμ και με τον κλιματισμό (που δεν νομίζω να είχε σχέση, απλώς το αναφέρω. Βέβαια αν είχα 307, τότε θα είχε σίγουρα σχέση ακόμα και το άναμμα του σποτ ανάγνωσης ).
Άλλωστε το ίδιο έκανε σε όλους τους σταθμούς και στο CD player. Δεν διορθώθηκε ούτε με άνοιξε-κλείσε. Όπως είπα όμως, το έκανε μόλις 2 φορές σε ένα χρόνο χωρίς άλλες συνέπειες. Άραγε αν το αναφέρω στην αντιπροσωπεία από τώρα, θα έχω κάποια κάλυψη σε περίπτωση που μετά το τέλος της 2ετούς εγγύησης για ηλεκτρονικά το κάνει συχνά ή συνέχεια; Σκέφτομαι ότι αν μου συμβεί ξανά, θα το πάω καρφί χωρίς να σβήσω τη μηχανή στην πλησιέστερη αντιπροσωπεία για να το επιβεβαιώσουν και να το καταγράψουν. Όχι για να διορθώσουν κάτι, αλλά για να είμαι καλυμμένος από πλευράς εγγύησης αφού θα έχει εκδηλωθεί το πρόβλημα πριν τη λήξη της. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μπα, έπαιζα με τον μηδενιστή χλμ και με τον κλιματισμό (που δεν νομίζω να είχε σχέση, απλώς το αναφέρω. Βέβαια αν είχα 307, τότε θα είχε σίγουρα σχέση ακόμα και το άναμμα του σποτ ανάγνωσης ).Μανο για να σε τιμωρησω που λες κακες κουβεντες για το 307 αρπα μια ερωτηση
Εχει ο αδερφος της γυναικας μου ενα Αστρα 1,4 καινουργιο και θελει να του βαλει πισω στις πορτες ενα ζευγαρι ηχεια γιατιι τα δικα του δεν τον ικανοποιουν.
Εχετε τιποτα υποψην και επισης αν τα αλαξει ειναι ευκολη υποθεση ή θα χρειαστει να λυσει το μισο αμαξι!!!
Ευχαριστω εκ των προτερωνΜιχαλης.
-
Θα τα κοιτάξω, θα μάθω και θα σου πω.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θα τα κοιτάξω, θα μάθω και θα σου πω.Ok θα περιμενω
Ξαναευχαριστω. -
Στην Opel: Σίγουρα αφαίρεση ταπετσαρίας. Διαστάσεις δεν ήξεραν να μου πουν ('Δεν αναφέρεται στο κοΜΠιούτερ' ).
Πήρα στον Καλογερόπουλο (Νέο Ψυχικό, Άγγελου Σικελιανού 12, Αθήνα ΤΚ-11525. Τηλ: 210-6717711 & 210-6717713), από τον οποίο είχα μείνει ευχαριστημένος παλιότερα που είχα πάρει για άλλο αυτοκίνητο CD-mp3 player.
Αυτοί ήξεραν τις διαστάσεις (16,5 εκατοστά), επομένως από τη σελίδα http://www.kalogeropoulos.gr/Products/S ... DCATEGID=5 πατάς στα 16,5 εκ. και βλέπεις ενδεικτικά τι κυκλοφορεί και σε τι τιμές. Καλωδίωση νέα μου είπαν ότι δεν χρειάζεται, η ταπετσαρία θ'αφαιρεθεί, το κόστος της εγκατάστασης των ηχείων στις πόρτες είναι 40 ευρώ. Δεν είναι σίγουρο ότι όλα τα 16,5 εκ. ηχεία κάνουν για το Astra H, αλλά με ένα τηλέφωνο θα ξεκαθαρίσει το θέμα. -
Μανο ειμαι υποχρεωμενος.
Λεγε οτι θελεις για τα 307(μεσα θα πεσεις!!! ) -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Μανο ειμαι υποχρεωμενος.
Λεγε οτι θελεις για τα 307(μεσα θα πεσεις!!! )Για τα 307... του Μιχάλη βέβαια...
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Μπα, έπαιζα με τον μηδενιστή χλμ και με τον κλιματισμό (που δεν νομίζω να είχε σχέση, απλώς το αναφέρω. Βέβαια αν είχα 307, τότε θα είχε σίγουρα σχέση ακόμα και το άναμμα του σποτ ανάγνωσης ).
Μανο για να σε τιμωρησω που λες κακες κουβεντες για το 307 αρπα μια ερωτηση
Εχει ο αδερφος της γυναικας μου ενα Αστρα 1,4 καινουργιο και θελει να του βαλει πισω στις πορτες ενα ζευγαρι ηχεια γιατιι τα δικα του δεν τον ικανοποιουν.
Εχετε τιποτα υποψην και επισης αν τα αλαξει ειναι ευκολη υποθεση ή θα χρειαστει να λυσει το μισο αμαξι!!!
Ευχαριστω εκ των προτερωνΜιχαλης.
Επειδη ψηνομαι και εγω να βαλω ηχεια στις πισω πορτες (απαραδεκτα τα μαμισια, οπως εχω ξανατονισει) αν κανει την επιλογη του ο αδερφος της γυναικας του ενημερωσε μας για μαρκα, τιμη και επισης για το πως ακουγονται σε συνεργασια με τα εμπρος.
-
Ο χρήστης SG27 έγραψε:
αν κανει την επιλογη του .....Αγαπητε φιλε ΔΕΝ θα το κανει γιατι πρεπει να ξηλωσει ταπετσαριες κλπ και σε καινουργιο αυτοκινητο ειναι αμαρτια...(φανταζεσαι να εχεις μια ελαφρα καλυτερη ποιοτητα στον ηχο που να την καλυπτει τα διαφορα τριξιματα?? )
-
Συγκριτικό Opel Astra 1.6-Renault Megane 1.6-Toyota Corolla 1.6
http://www.auto-internet.gr/tests/compa ... eg_Cor.htm
Ορίστε το τσαγάκι σας.
-
Το Astra αναπόφευκτα μένει τελευταίο ..........
Aποσπασμα απο το παραπανω site!!!!!
(ωχ θα παθω τιποτα απο τα γελια...Φιλε Μανο σε πειραζω )
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)