-
Το διάβασα αυτό το άρθρο. Ισχύει το οτι όταν δίνουμε εντολή για πλήρες άνοιγμα της πεταλούδας του γκαζιού τότε στιγμιαία ο κλιματισμός κλείνει για να μην υπάρχει απώλεια ιπποδύναμης???
-
Στο δικό μου C4 πάντως αισθάνομαι αυτό που λες...σαν να κλείνει ή έστω να μειώνει την έντασή του...
-
Υποτίθεται πως ναι, όμως βάσει των μετρήσεων αυτό δεν γίνεται σε απόλυτο βαθμό. Άλλωστε την απώλεια τη νιώθω όταν γκαζώνω με κλιματισμό ανοιχτό, είναι και το ηλεκτρονικό γκάζι που εμποδίζει τις απότομες γκαζιές...άστα να πάνε.
Το καλύτερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να ψυχολογήσει τον προπορευόμενο (παραμερίζει; μ'έχει πάρει χαμπάρι; προσέχει τι γίνεται γύρω του; ), ν΄αφήσει καμιά 20-30ριά μέτρα απόσταση, να κλείσει τον κλιματισμό, να κατεβάσει, ν'αρχίσει να γκαζώνει προς τον προπορευόμενο και να βγει στο άλλο ρεύμα έχοντας ήδη πολλές στροφές και αρκετή ταχύτητα. Έτσι κάνει προσπέρασμα της προκοπής. -
Αυτο ακριβώς κάνω. Πριν απο το προσπέρασμα κατεβάζω μια ταχύτητα ώστε να έχω γκάζι.
Τελευταία προτιμώ να ταξιδευω απόγευμα ή βράδυ που δεν έχει τόσο κίνηση και ζέστη και δεν χρησιμοποιώ τον κλιματισμό. Λιγο ανοιχτά τα παράθυρα και το ταξίδι γίνεται ευχάριστο. -
SE APANTHSH STHN ERWTHSH GIA TO AN APENERGOPOIHTEI O TO A/C OTAN PATAME TO GAZI STA OPEL EXW NA SOY OTI GINETE SE OLA TO MONTELA THS OPEL TA KAINOYRIA,DILADI SE ASTRA,VECTRA,ZAFIRA NEW KAI STO CORSA APO TO 2005 KAI META.APLOS AYTO GINETE AN PATHSEIS TERMA TO GAZI KAI TO KRATHSEIS STATHERA TERMA.AYTO THA TO DIAPISTWSEIS AN ANAPSEIS TO A/C TO BALEIS DYNATA NA FISAEI KAI SANIDWSEIS TO GAZI,THA DEIS TI SE LIGO DEN THA BGAZEI KRYO AERA.AYTO GINETE SE OLES TIS TAXYTHES.(FYSIKA DEN EXEI SHMASIA AN EXEIS TON AERA STO TERMA H OXI,APLWS STO LEW GIA NA DIAPISTWSEIS OTI APENERGOPOIEITAI.)
-
Γεια σας παιδιά.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω για το εξής πρόβλημα.
Όπως γνωρίζετε έχω ένα Αστρα 1,4 Η με 21.000 χλμ.
Τον τελευταίο καιρό, μπορεί να είναι και από πιο παλιά και να μην το κατάλαβα εγώ, όταν είμαι σταματημένος και κάνω πολύ μικρές κινήσεις του τιμονιού, φανταστείτε πως το στριβώ κατά 3 μοίρες γωνιά ίσα ίσα δηλαδή που κουνιέται το τιμόνι, νοιώθω σαν να έχει να ‘μπόσικο’ και σαν να κάνει ένα γδούπο.
Αυτός ο γδούπος φαίνεται να προέρχεται από λάστιχα μεριά.
Αυτό γίνετε σε πολύ μικρές κινήσεις του τιμονιού και όχι σε από άκρη σε άκρη, όπου το τιμόνι δουλεύει κανονικότατα και δεν ακούγεται τιποτα.
Το πήγα σε μηχανικό της Opel και το κοίταξε σε ευθεία έδαφος και δεν το έκανε γιατί το δοκίμασα και εγώ. Κοίταξα αέρα από λάστιχα και ήταν ΟΚ. Το ξαναέκανα δοκιμή στον λαστιχά με ευθεία και λείο έδαφος, και πάλι δεν το έκανε.Μήπως είναι ιδέα μου η μήπως παίζει ρολό η λάστιχα-έδαφος συνάρτηση;
Το αμάξι το είχα ελέγξει και σε φίλο ευθυγραμμισά και δεν είχε δει τίποτα και μάλιστα μου είπε πως είναι όλα καινούρια από κάτω, μπαλάκια κλπ κλπ.
Εγώ από έναν πρόχειρο οπτικό έλεγχο σε φυσούνε κλπ δεν παρατήρησα κάτι. Επίσης οπτικά το δοχείο υγρού του υδραυλικού είναι ΟΚ. Επίσης εν κινήσει το αμάξι δεν παρουσιάζει τίποτα.Ποια είναι η γνώμη σας;
Ευχαριστώ -
Τήν προηγούμενη εβδομάδα έψαχνα ακριβώς έναν τέτοιο θόρυβο στό καντέτ μου.
ψάξαμε τα πάντα,μέχρι καί βόλτα μέ τόν μηχανικό στόν χώρο τού κινητήρα πήγαμε,μέχρι πού ανακάλυψε ότι ήταν λάσκα τό σινεμπλόκ τής βάσης.
Ούτε μισή στροφή δέν είχε χάσει,αλλά έκανε θόρυβο.Δέν λέω ότι μπορεί να έχεις τό ίδιο πρόβλημα,απλά ότι θά χρειαστεί (πιστεύω) ψάξιμο εξ'επαφής.
-
Αλλάξανε τον σταυρό στο τιμόνι στα πόδια του οδηγού καθώς και κάτι κάθετα σίδερα στην ανάρτηση, γέφυρα νομίζω το είπαν. Ο γδούπος ελαττώθηκε. Μπορεί να είναι και ιδέα μου, μπορεί να είναι και από λάστιχα. Θα δω πως θα πάει και στο σέρβις σε 9.000 χλμ θα το ξαναδώ.
Thanks -
Εγώ έχω το Astra Enjoy στα 1.6 λίτρα και ως τώρα έκανα 8.000 χιλιόμετρα. Το μόνο πρόβλημα ήταν με την πλαφονιέρα που αλλάχθηκε πριν λίγο καιρό. Δεν μου άναβε το μεσαίο φωτάκι. Αλλαγή λαδιών θα κάνω στα 15.000 χιλιόμετρα ενώ η στάθμη του λαδιού από τα 4 μέρη στα οποία χωρίζεται είναι 'γεμάτα' περισσότερο από 2,5 ενώ στο εγχειρίδιο χρήσης λέει ότι πρέπει να είναι 2 τουλάχιστον οπότε καλά είμαστε.
-
Ο χρήστης guiltycs έγραψε:
Εγώ έχω το Astra Enjoy στα 1.6 λίτρα και ως τώρα έκανα 8.000 χιλιόμετρα. Το μόνο πρόβλημα ήταν με την πλαφονιέρα που αλλάχθηκε πριν λίγο καιρό. Δεν μου άναβε το μεσαίο φωτάκι. Αλλαγή λαδιών θα κάνω στα 15.000 χιλιόμετρα ενώ η στάθμη του λαδιού από τα 4 μέρη στα οποία χωρίζεται είναι 'γεμάτα' περισσότερο από 2,5 ενώ στο εγχειρίδιο χρήσης λέει ότι πρέπει να είναι 2 τουλάχιστον οπότε καλά είμαστε.Καλο ειναι να το γεμισεις μεχρι εκει που πρεπει.Το λαδι δεν ειναι μονο για να λιπαινει αλλα και να για ψυχει την μηχανη,κατι που το καλοκαιρι ειναι απαραιτητο.Βεβαια θα βαλεις ακριβως το ιδιο λαδι με αυτο που εχει η μηχανη τωρα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εγώ έχω το Astra Enjoy στα 1.6 λίτρα και ως τώρα έκανα 8.000 χιλιόμετρα. Το μόνο πρόβλημα ήταν με την πλαφονιέρα που αλλάχθηκε πριν λίγο καιρό. Δεν μου άναβε το μεσαίο φωτάκι. Αλλαγή λαδιών θα κάνω στα 15.000 χιλιόμετρα ενώ η στάθμη του λαδιού από τα 4 μέρη στα οποία χωρίζεται είναι 'γεμάτα' περισσότερο από 2,5 ενώ στο εγχειρίδιο χρήσης λέει ότι πρέπει να είναι 2 τουλάχιστον οπότε καλά είμαστε.
Καλο ειναι να το γεμισεις μεχρι εκει που πρεπει.Το λαδι δεν ειναι μονο για να λιπαινει αλλα και να για ψυχει την μηχανη,κατι που το καλοκαιρι ειναι απαραιτητο.Βεβαια θα βαλεις ακριβως το ιδιο λαδι με αυτο που εχει η μηχανη τωρα.
Σου εχει καψει 1,5 γραμμη λαδι;;;; Δεν νομιζω οτι ειναι φυσιολογικο αυτο. Στον εκοτεκ του κορσα μου δεν καιει ουτε σταγονα ειτε του πιω το αιμα ειτε οχι...
-
Κι εμένα μου έκαψε συνολικά 400 ml σε 10.000 χλμ. Άλλαξα προληπτικά λάδια στο έτος και από τότε δεν έχω απώλειες.
guiltycs: πάρε ένα λίτρο λάδι από την Opel (~10 ευρώ) και αναπλήρωσε το καμμένο αργά και προσεκτικά ελέγχοντας συνέχεια τη στάθμη (μην ανέβει δηλαδή πάνω από το ανώτατο όριο επ'ουδενί λόγω). Η κατανάλωση λαδιού είναι σ'ένα βαθμό φυσιολογική, ειδικά όταν είναι καινούριο το αμάξι.
Επίσης διάβασε το εγχειρίδιο χρήσης για το πως πρέπει να ελέγχεται η στάθμη του λαδιού: σε επίπεδο μέρος και με τον κινητήρα σβηστό αλλά σε θερμοκρασία λειτουργίας (δηλαδή μετά από μια βολτούλα μερικών λεπτών). -
Ο χρήστης xenophon74 έγραψε:
Αλλάξανε τον σταυρό στο τιμόνι στα πόδια του οδηγού καθώς και κάτι κάθετα σίδερα στην ανάρτηση, γέφυρα νομίζω το είπαν. Ο γδούπος ελαττώθηκε. Μπορεί να είναι και ιδέα μου, μπορεί να είναι και από λάστιχα. Θα δω πως θα πάει και στο σέρβις σε 9.000 χλμ θα το ξαναδώ.
ThanksΑφού είπες ότι ο μηχανικός δεν βρήκε τίποτα? Πότε πρόλαβες σε μία μέρα μετά το προηγούμενο μήνυμα και Σάββατο και άλλαξες όλα αυτά!
-
[offtopic] Interland.gr,
Εσυ εχεις ενα μπλε speedster που βλεπω στην Λ.Βουλιαγμένης;[/offtopic] -
Νομίζω ότι τόσο είχε από όταν το πήρα , θα το ελέγξω σύντομα.
-
Τελικά είναι γεμάτες παραπάνω απο 4,5 γραμμούλες οπότε δεν χρειάζομαι συμπλήρωμα. Τα λάδια δεν είναι μαύρα. Τα κοίταξα όταν ο κινητήρας είχε δουλέψει για κανα εικοσάλεπτο και αφού άφησα τον κινητήρα σβηστό 5 λεπτά ώστε να κάτσει όλο το λάδι κάτω. Θυμάμαι τόσο ήταν και όταν το πήρα. Δεν κάει τελικά καθόλου ίσως και επειδή δεν το ζορίζω, το δουλεύω στις σε χαμηλές στροφές και σπάνια το χρησιμοποιώ μέσα στην πόλη. Στις 15.000 χιλιάδες θα πάω για αλλαγή λαδιών.
Α και επίσης ένα άλλο προβληματάκι που παρουσίασε είναι στην πόρτα του οδηγού εκεί που ενώνεται με το υπόλοιπο αμάξωμα και έχει μια μαύρη βίδα που κρατάει την πόρτα αυτήν έχει λασκάρει και η πόρτα κουνιέται (ελάχιστα βέβαια και εφόσον την ακουμπησει κάποιος) όταν είναι ανοιχτή. Την έσφιξα ήδη μια φορά αλλά πάλι διαπίστωσα έχει λασκάρει ελάχιστα. Μήπως είναι χαλασμένη η βίδα? Να περάσω καμιά μέρα απ την αντιπροσωπία?
-
Αν δεν σου κάνει κόπο, καλό θα είναι να την αντικαταστήσουν. Όσο κουνιέται η πόρτα, τόσο υπάρχει φόβος να υπάρξει κάποια παραμόρφωση στους μεντεσέδες.
-
Γεια σας.
Είχα πρόβλημα με τον δείκτη.
Κολλούσε στις τελευταίες γραμμές και δεν έδειχνε σωστά. Το πήγα συνεργείο, μου λένε φλοτέρ. Το αλλάζουν.Ο δείκτης δούλεψε κανονικά και τις 2 φορές που έβαλα 10 λίτρα βενζίνη ώστε να ξερώ ποσό είχα. Την τελευταία φορά όμως κόλλησε πάλι στις τελευταίες γραμμές και το BC έδειχνε 50-40-30 χλμ. Σβήνω το αμάξι, το αφήνω, ξαναβάζω μπροστά την μηχανή ο δείκτης πετάγεται πάνω δείχνοντας πως έχω περίπου άλλα 20 λίτρα. Το BC δείχνει και αυτό πιο πολύ.
Μετά κάνω μια βόλτα, ο δείκτης πέφτει πάλι και κολλάει στις τελευτές γραμμές δίχως να ανάβει λαμπάκι. Μετά από λίγο σβήνω και πάω να ξαναβάλω και αυτό ήταν. Έμεινα ευτυχώς ακριβώς κάτω από το σπίτι μου.
Εκείνη την στιγμή ο δείκτης ούτε καν έδειχνε γραμμές, ούτε καν άναβε λαμπάκι και το BC έδειχνε αυτονομία για 48 χλμ.Την δευτέρα πάω πάλι συνεργείο.
Καμιά ιδέα;
Κάτι έχω ακούσει για update στο software. Ισχύει; -
Ιδέα δεν έχω, όμως γιατί αν είναι πρόβλημα λογισμικού γιατί να βγάζει σωστή ποσότητα ο υπολογιστής και να κάνει λάθος ο δείκτης; Όχι ότι αποκλείεται να είναι κι αυτό, αλλά μου φαίνεται περίεργο. Ίσως έχει κάτι πάθει ο ίδιος ο μετρητής στο ταμπλό.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ιδέα δεν έχω, όμως γιατί αν είναι πρόβλημα λογισμικού γιατί να βγάζει σωστή ποσότητα ο υπολογιστής και να κάνει λάθος ο δείκτης; Όχι ότι αποκλείεται να είναι κι αυτό, αλλά μου φαίνεται περίεργο. Ίσως έχει κάτι πάθει ο ίδιος ο μετρητής στο ταμπλό.Ο μετρητής στο ταμπλό μετρήθηκε με το TECH2 και έδειξε πως δουλεύει κανονικά. Το θέμα είναι πως δίνει λάθος ενδείξεις και το BC αλλά και ο δείκτης.
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)