-
@lap said in TOYOTA FORUM:
Δεν σε απασχολεί....αλλά το ποσταρεις...κουfa(ni)λιτσα...
Είναι μέσα στα καθήκοντά μου, για ενημέρωση. Εαν προσέξεις ποστάρω διάφορα ενημερωτικά κατά καιρούς σε διάφορα αυτοκίνητα και σε ηλεκτρικά.
-
@fanis75 said in TOYOTA FORUM:
Είναι μέσα στα καθήκοντά μου, για ενημέρωση. Εαν προσέξεις ποστάρω διάφορα ενημερωτικά κατά καιρούς σε διάφορα αυτοκίνητα και σε ηλεκτρικά.
Εσυ ήσουν, είσαι και θα είσαι BMWδακιας.
Άσχετα που πήρες Τογιότα (η οποία συνεργάζεται με τη bmw σε πολλά).
Το ανάποδο από εμένα, ασχετο που όσο βλέπω τέτοια καραγκιοζιλίκια με αλλοπρόσαλλους εξοπλισμούς και αναμονές έτους δεν με βλέπω να ξαναπαίρνω στο εγγύς μέλλον.Και φυσικά πανάκριβη και στα σερβις πια.
Ακου 430 ευρώ σερβις 6ου έτους στα 70000 στο υβριδικό γιαρις (με αλλαγή μπροστά τακάκια). Ούτε σε bmw τέτοιο κόστος.
Και από του χρόνου 60 ευρώ έξτρα για να ισχύει η 10ετης εγγύηση στη μπαταρία.
Ένα - ένα μας τα βγάζουν.
Μάγκεψε και η Τογιότα. -
@iceman7 said in TOYOTA FORUM:
Ακου 430 ευρώ σερβις 6ου έτους στα 70000 στο υβριδικό γιαρις (με αλλαγή μπροστά τακάκια). Ούτε σε bmw τέτοιο κόστος.- Δεν ξέρω εαν θα είμαι για πολυ με αυτές τις μ@λακίες σχέδια που βγάζουν....είναι ΤΡΑΓΙΚΑ!!
- €430 ηταν ένα απλό σέρβις στην BMW, τα καλά πάνε κανα χιλιάρικο για πλάκα!!
-
Άσχετα που πήρες Τογιότα (η οποία συνεργάζεται με τη bmw σε πολλά).
Το ανάποδο από εμένα, ασχετο που όσο βλέπω τέτοια καραγκιοζιλίκια με αλλοπρόσαλλους εξοπλισμούς και αναμονές έτους δεν με βλέπω να ξαναπαίρνω στο εγγύς μέλλον.Και φυσικά πανάκριβη και στα σερβις πια.
Ακου 430 ευρώ σερβις 6ου έτους στα 70000 στο υβριδικό γιαρις (με αλλαγή μπροστά τακάκια). Ούτε σε bmw τέτοιο κόστος.
Και από του χρόνου 60 ευρώ έξτρα για να ισχύει η 10ετης εγγύηση στη μπαταρία.
Ένα - ένα μας τα βγάζουν.
Μάγκεψε και η Τογιότα.Τι είναι αυτό το 60αρι;
-
Είναι ένα ακόμα από τα φίδια της Τογιότα.
Μετά τη λήξη της 6ετους εγγύησης για να συνεχίσει να σε καλύπτει μέχρι τα δέκα χρονια για τις μπαταρίες πρέπει να συνεχίσεις να πηγαίνεις σε εξουσιοδοτημένο να κανεις έλεγχο και να πληρώνεις 60 περίπου ευρώ γι αυτόν και την επέκταση.
Όπως επίσης και η εγγγση που δήθεν είναι 6 χρονια ενώ είναι 3 πληρης και στα αλλά 3 καλύπτει μερικά μηχανικά μέρη.
Και γράφω φίδια γιατί τους έχω δει πως τα πουλάνε τα αμάξια.
Χωρίς ποτε να αναφέρονται σε αυτές τις σημαντικές λεπτομέρειες.
Έτσι πάνε τα θύματα και αγοράζουν 6χρονια εγγύηση και 10 μπαταρία αλλά χωρίς να τους πει κανεις για τα ψιλα γράμματα. -
Μετά τη λήξη της 6ετους εγγύησης για να συνεχίσει να σε καλύπτει μέχρι τα δέκα χρονια για τις μπαταρίες πρέπει να συνεχίσεις να πηγαίνεις σε εξουσιοδοτημένο να κανεις έλεγχο και να πληρώνεις 60 περίπου ευρώ γι αυτόν και την επέκταση.
Όπως επίσης και η εγγγση που δήθεν είναι 6 χρονια ενώ είναι 3 πληρης και στα αλλά 3 καλύπτει μερικά μηχανικά μέρη.
Έτσι πάνε τα θύματα και αγοράζουν 6χρονια εγγύηση και 10 μπαταρία αλλά χωρίς να τους πει κανεις για τα ψιλα γράμματα.Διαφωτιστικό!! Τελικά υπάρχει εταιρεία που σε σέβεται μετά την αγορα; FORD υποτίθεται 8 έτη αλλά ακούμε διάφορα. Οι Κορεάτες αραγε; 7 και 5 αντίστοιχα, πραγματικά ομως;
-
Η Hyundai δίνει 5 έτη λέει χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων. Πολύ καλό για αληθινό μου ακούγεται
-
Η Hyundai δίνει 5 έτη λέει χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων. Πολύ καλό για αληθινό μου ακούγεται
Ναι ισχυει...δεν ειναι ψεμα.
Μονο για ιδιωτικης χρησης οχηματα ομως...οχι εταιρικα. -
Έτσι πάνε τα θύματα και αγοράζουν 6χρονια εγγύηση και 10 μπαταρία αλλά χωρίς να τους πει κανεις για τα ψιλα γράμματα.Αυτά που λες είναι φάτσα κάρτα στο site της toyota η οποία εχει και υπολογισμό κόστους servise όλα στο φως, τα φίδια και τα δήθεν και τα θύματα απο που προκύπτουν;
-
Μεγαλη κουβέντα ανοιγεις...
Οταν καιγονται τα led (ημερας ή στοπ) μετά τα 3 χρόνια πληρώνεις..
Οταν λες οτι εχεις 10 χρόνια μπαταρία και μετά το χρόνο 6 πληρωνεις και αυτά δεν τα ξέρουν παρά ελάχιστοι ενώ στο προφορικό στα λένε αλλιως, κατι δεν γινεται σωστα!
Εδω εγω 20+ χρονια τογιοτάκιας και ειδικά το 2ο με τη μπαταρία δεν το ηξερα! (τo 1o το έχω νιώσει στο πετσί μου πολλές φορες, παρότι που ακόμα οταν πουλανε για 6 χρόνια εγγύησης μιλάνε)
Σκεψου ενας ηλικιωμενος χωρις πρόσβαση στο internet....Χρειαζεται σαφώς περισσότερη διαφάνεια και ειδικά στις εκθέσεις ..
Παρόμοια μπορει να γίνονται και αλλου, ειδικά όπου διαφημίζονται μεγάλες εγγυήσεις, που τείνουν να είναι σημαντικός παραγοντας επιλογής αυτοκινήτου.
Δεν ειναι αγγελικά πλασμένος - ειδικά στην Ελλάδα - ο χώρος του αυτοκινήτου! -
Σωστό και αυτό που λες
και με το τρίτο στοπ τη πάτησα και εγώ, ήμουν στην 3ετη εγγύηση και είχαν καεί δύο λεντακια και ξέχασα να το πω στο σέρβις , αυτοί δεν το είδαν ; Στα 4 χρόνια κάηκε και το υπόλοιπο...την πάτησα ο δήθεν "ειδικός" σαν πρωτάρης
-
@monman2 said in TOYOTA FORUM:
Σωστό και αυτό που λες
και με το τρίτο στοπ τη πάτησα και εγώ, ήμουν στην 3ετη εγγύηση και είχαν καεί δύο λεντακια και ξέχασα να το πω στο σέρβις , αυτοί δεν το είδαν ; Στα 4 χρόνια κάηκε και το υπόλοιπο...την πάτησα ο δήθεν "ειδικός" σαν πρωτάρης
Ιδια περίπτωση .. ενα μηνα μετα το σερβις του 3ου χρονου είδα ακολουθώντας με αλλο αμαξι οτι ειχαν καει 2!
Και να πω οτι ετυχε μόνο σε εμένα.... γνωστό πρόβλημα για το οποιο θα επρεπε να υπαρξει ανακληση..
Τεσπα εψαξα και στο site..
Βρηκα το παρακάτω
https://www.toyota.gr/service-and-accessories/service-and-maintenance/hybrid-serviceΑκόμα ψαχνω να βρω πως ειναι καταχωρημένο το μοντέλο μου για να δω κόστη και που ακριβώς γράφει τη διαδικασία για το 60αρι μετά το έτος 6 για τη μπαταρία...
Σκέψου να πρέπει να ψαχνει ο μέσος ελληνας κάτοχος Τογιότα... -
Εμενα μου το εξήγησαν πάντως αναλυτικά για την μπαταρία, ότι μετά τον 6ο χρόνο υπάρχει εγγύηση για άλλα 5 έτη, η οποία ανανεώνεται ετησίως μετά τον έλεγχο της μπαταρίας κατά την διάρκεια του σέρβις. Οπότε μου είπαν εαν δεν γίνει ο έλεγχος και δεν σφραγιστεί το βιβλίο με την εγγύηση της μπαταρίας (την έξτρα) την χάνω.
-
...με τις παραγγελίες για υβριδικά θα μαζευτούμε πολλοί
Ελπίζω να μην σε χρειαστούμε για εξώδικα και αγωγές
-
Εμενα μου το εξήγησαν πάντως αναλυτικά για την μπαταρία, ότι μετά τον 6ο χρόνο υπάρχει εγγύηση για άλλα 5 έτη, η οποία ανανεώνεται ετησίως μετά τον έλεγχο της μπαταρίας κατά την διάρκεια του σέρβις. Οπότε μου είπαν εαν δεν γίνει ο έλεγχος και δεν σφραγιστεί το βιβλίο με την εγγύηση της μπαταρίας (την έξτρα) την χάνω.
Η εργασία αυτή λέγεται " εργασία υβριδικού συστήματος" και οσο είσαι στα 6 χρονια δεν χρεώνεται.
Μετά το έτος 6 η εργασία αυτή πρέπει να γινει στο πλαίσιο ετησίου σερβις.
Μεχρι εδω καλα λοιπόν.
Οτι η εργασία αυτή κοστίζει 60 περιπου ευρώ, αφου βγεις από την εγγυηση, το ήξερες; -
Οτι η εργασία αυτή κοστίζει 60 περιπου ευρώ, αφου βγεις από την εγγυηση, το ήξερες;
Όχι, δεν ήξερα το κόστος, απλά ήξερα ότι έχει ένα κόστος (μου το είπαν, μου είπαν "περίπου €50) αλλά δεν ασχολήθηκα. Δεν είναι κάνα σοβαρό ποσό (ειδικά μετά την 6ετία που σε άλλα πληρώνεις χιλιάρικα για πλάκα!!) για να κάτσω να ασχοληθώ περισότερο.
-
Οτι η εργασία αυτή κοστίζει 60 περιπου ευρώ, αφου βγεις από την εγγυηση, το ήξερες;
Όχι, δεν ήξερα το κόστος, απλά ήξερα ότι έχει ένα κόστος (μου το είπαν, μου είπαν "περίπου €50) αλλά δεν ασχολήθηκα. Δεν είναι κάνα σοβαρό ποσό (ειδικά μετά την 6ετία που σε άλλα πληρώνεις χιλιάρικα για πλάκα!!) για να κάτσω να ασχοληθώ περισότερο.
Εννοείται Φανη οτι δεν είναι κανα σοβαρό ποσό ειδικά μπροστά στο κόστος του συστήματος και των μπαταριών, αλλά δεν ειναι και εγγυηση 11 ετών όταν πληρωνεις για αυτήν εξτρα καθε χρόνο μετα το έτος 6.
Οπως δεν είναι και εγγυηση 6 ετών όταν ειναι 3 πλήρης και 3 μόνο μηχανικά.
Καταλαβαίνεις το πνεύμα μου. -
Εννοείται Φανη οτι δεν είναι κανα σοβαρό ποσό ειδικά μπροστά στο κόστος του συστήματος και των μπαταριών, αλλά δεν ειναι και εγγυηση 11 ετών όταν πληρωνεις για αυτήν εξτρα καθε χρόνο μετα το έτος 6.
Καταλαβαίνεις το πνεύμα μου.Το σκεπτικό σου το καταλαβαίνω και ειδικά για τα 3+3 χρόνια το δέχομαι. Για το άλλο δεν συμφωνώ, γιατί όλες οι επεκτάσεις εγγυήσεων έχουν όρους, συνήθως να κάνεις σέρβις μόνο σε εξουσιοδοτημένα κλπ. Η Φορντ π.χ. για τα 8 χρόνια εξαιρεί τελείως όλο το υβριδικό σύστημα (!!!). Οπότε για εμένα η Τογιότα είναι ξεκάθαρη και τίμια στο θέμα των 11 ετών για τις μπαταρίες.
-
Καταλαβαίνεις το πνεύμα μου.Το σκεπτικό σου το καταλαβαίνω και ειδικά για τα 3+3 χρόνια το δέχομαι. Για το άλλο δεν συμφωνώ, γιατί όλες οι επεκτάσεις εγγυήσεων έχουν όρους, συνήθως να κάνεις σέρβις μόνο σε εξουσιοδοτημένα κλπ. Η Φορντ π.χ. για τα 8 χρόνια εξαιρεί τελείως όλο το υβριδικό σύστημα (!!!). Οπότε για εμένα η Τογιότα είναι ξεκάθαρη και τίμια στο θέμα των 11 ετών για τις μπαταρίες.
Φανη αλλο να πρέπει να πας σε εξουσιοδοτημενο και αλλο το εξτρα κόστος. Μιλάμε για 2 ξεχωριστα παραπάνω κοστη που δεν συνάδουν με το διαφημιζόμενο "ΕΓΓΥΗΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ 11 ΕΤΩΝ"
-
Φανη αλλο να πρέπει να πας σε εξουσιοδοτημενο και αλλο το εξτρα κόστος. Μιλάμε για 2 ξεχωριστα παραπάνω κοστη που δεν συνάδουν με το διαφημιζόμενο "ΕΓΓΥΗΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ 11 ΕΤΩΝ"
Μα εξουσιοδοτημένο = έξτρα κόστος!
Επίσης η διαφήμιση είναι "εγγύηση έως 11 έτη"....εαν δεν θες δεν σε υποχρεώνουν. Το "εως" υποδηλώνει ότι είναι υπο προϋποθέσεις.
TOYOTA FORUM