-
@dettol said in TOYOTA FORUM:
Δεν είναι θέμα μόνο χρημάτων αλλά και χρόνου.
Ειναι μια φορά το χρόνο και μπορείς να πάρεις άδεια και να κάνεις βόλτες και test drive. Αλλά υπάρχουν και άλλες λύσεις:
- Κλείνεις fast track service, και σε 1 ώρα μαξ το έχεις παραλάβει, οπότε απλά πινεις εναν καφέ εκεί.
- Παίρνεις αμάξι αντικατάστασης.
-
@fanis75 said in TOYOTA FORUM:
Δεν είναι θέμα μόνο χρημάτων αλλά και χρόνου.
Ειναι μια φορά το χρόνο και μπορείς να πάρεις άδεια και να κάνεις βόλτες και test drive. Αλλά υπάρχουν και άλλες λύσεις:
- Κλείνεις fast track service, και σε 1 ώρα μαξ το έχεις παραλάβει, οπότε απλά πινεις εναν καφέ εκεί.
- Παίρνεις αμάξι αντικατάστασης.
Δεν μπορούν να πάρουν όλοι άδεια διότι απλά υπάρχουν και οι αυτοαπασχολούμενοι. Το αμάξι αντικατάστασης σε γλυτωνει από το κόστος του ταξί, όχι από τον χαμένο χρόνο. Το fast track service απλά συμπυκνώνει τον χαμένο χρόνο αντί να είναι απλωμένος όλο το πρωινό.
-
Απλά θέλω να πω ότι το «έλα μωρέ, δεν είναι τίποτα να πηγαίνεις μια φορά τον χρόνο», για εμένα τουλάχιστον δεν είναι τόσο απλό. Αν κάποιος μένει, δουλεύει γύρω από την αντιπροσωπεία, ναι προφανώς τα πράγματα είναι πιο εύκολα.
-
Δεν μπορούν να πάρουν όλοι άδεια διότι απλά υπάρχουν και οι αυτοαπασχολούμενοι. Το αμάξι αντικατάστασης σε γλυτωνει από το κόστος του ταξί, όχι από τον χαμένο χρόνο. Το fast track service απλά συμπυκνώνει τον χαμένο χρόνο αντί να είναι απλωμένος όλο το πρωινό.
Συμφωνούμε σε όλα! Αλλά δεν ειναι και τόσο φοβερό το να χάσεις 1-2 ώρες μια φορά τον χρόνο. Και με εξαίρεση τα Τέσλα, που μπορείς να το κάνεις μόνος σου, σε όλα τα άλλα αυτοκίνητα το έχεις αυτό. Και μπορείς να πάρεις και Λέξους, όπου μια απο τις υπηρεσίες είναι οτι έρχονται και στο παίρνουν για σέρβις και στο επιστρέφουν, οπότε δεν χάνει καθόλου χρόνο!
-
Απλά θέλω να πω ότι το «έλα μωρέ, δεν είναι τίποτα να πηγαίνεις μια φορά τον χρόνο», για εμένα τουλάχιστον δεν είναι τόσο απλό. Αν κάποιος μένει, δουλεύει γύρω από την αντιπροσωπεία, ναι προφανώς τα πράγματα είναι πιο εύκολα.
Και σε αυτο συμφωνώ. Και έχω περάσει και εποχές που πήγαινα από Βριλήσσα στην Αμφιθέας για σέρβις (και όχι μόνο 1 φορά τον χρόνο!) και τώρα που πάω, το αφήνω και σε 15 ειμαι σπίτι με τα πόδια, πριν της 9 που ξεκινάω δουλειά. Και στο διάλειμμα για φαγητό πάω και το παίρνω.....τόσο ευκολία! Αλλά ειμαι μισθωτός με τα συν και τα πλην.
-
Στα τεσλα ούτε υγρά φρένων θες.
Στα Τογιότα πάντα πήγαινα σε εξουσιοδοτημένο που ήταν και Σάββατο ανοιχτό. -
Γιατί; δεν έχουν υγρά φρένων αυτά;
έδιτ
Πρόγραμμα συντήρησης αυτοκινήτων Τέζλα, σύμφωνα με την ίδια :
Φίλτρο καμπίνας αντικατάσταση κάθε 2-3 χρόνια
Φίλτρο HEPA κάθε 3 χρόνια
Εναλλαγές ελαστικών κάθε 10.000 χλμ. ή και νωρίτερα
Υγρά φρένων τακτικός έλεγχος και κάθε 4 χρόνια έλεγχος για τυχόν αντικατάσταση
Δαγκάνες φρένων λίπανση κάθε 12 μήνες αν κινείσαι σε δρόμους με αλάτιαhttps://www.tesla.com/el_gr/support/vehicle-maintenance
Οπότε ναι, είναι πιο αραιά τα σέρβις στα Τέζλα, τους το δίνω, αλλά όχι κάτι το καθοριστικό που να σε κάνει να τα επιλέξεις γι'αυτό το λόγο έναντι ενός άλλου. Υπάρχουν άλλα, πολύ σοβαρότερα κριτήρια επιλογής.
-
@dstou said in TOYOTA FORUM:
Εναλλαγές ελαστικών κάθε 10.000 χλμ. ή και νωρίτερα
το διασαφηνιζω διοτι οπως το εχεις γραψει δεν ξερω αν θα το καταλαβει σωστα οποιος το διαβασει.
Αλλαγη ελαστικων μπρος-πισω στα 10.000χλμ, οχι πεταμε τα παλια λαστιχα και αγοραζουμε καινουρια, στα 10.000χλμ. Η αλλαγη ελαστικων εξαρταται απο τα χρονια που τα εχουμε και απο το ποσο εχει φαγωθει το πελμα, οπως σε ολα τα οχηματα αλλωστε. -
@dstou said in TOYOTA FORUM:
Γιατί; δεν έχουν υγρά φρένων αυτά;
καθε 4 χρονια, εκτος προφανως αν για καποιον λογο δεις διαρροη. Τα φρενα δεν χρησιμοποιουνται σχεδον ποτε. Προσωπικα, ακουμπαω το πενταλ 2-3 φορες την εβδομαδα.
-
@iceman7 said in TOYOTA FORUM:
Ασχετα με το τι λένε, κανονικά τα υγρά φρένων θέλουν αλλαγή κάθε 2 χρόνια, γιατί ειναι υγροσκοπικά και τραβάνε την υγρασία σαν μαγνήτης, με αποτέλεσμα να μειώνεται το σημείο βρασμού και να κινδυνεύεις να μείνεις χωρίς φρένα.
Προφανώς στα Τέσλα το 80% του φρεναρίσματος γίνεται με τα ηλεκτρομοτέρ, οπότε τα φρένα δεν ειναι τόσο σημαντικά, αλλά προσωπικά δεν θα το ρίσκαρα. Άντε αντί για 2 χρόνια να τα άλλαζα στα 3 χρόνια.
Είναι όπως στα θερμικά: και λάδια δεν αλλάζω κάθε 2 χρόνια άσχετα με το τι λένε όπως και βαλβολίνες, άσχετα εαν λένε sealed for life, τις αλλάζω κάθε 100.000χλμ.
-
@fanis75 said in TOYOTA FORUM:
@iceman7 said in TOYOTA FORUM:
Ασχετα με το τι λένε, κανονικά τα υγρά φρένων θέλουν αλλαγή κάθε 2 χρόνια, γιατί ειναι υγροσκοπικά και τραβάνε την υγρασία σαν μαγνήτης, με αποτέλεσμα να μειώνεται το σημείο βρασμού και να κινδυνεύεις να μείνεις χωρίς φρένα.
Προφανώς στα Τέσλα το 80% του φρεναρίσματος γίνεται με τα ηλεκτρομοτέρ, οπότε τα φρένα δεν ειναι τόσο σημαντικά, αλλά προσωπικά δεν θα το ρίσκαρα. Άντε αντί για 2 χρόνια να τα άλλαζα στα 3 χρόνια.
Είναι όπως στα θερμικά: και λάδια δεν αλλάζω κάθε 2 χρόνια άσχετα με το τι λένε όπως και βαλβολίνες, άσχετα εαν λένε sealed for life, τις αλλάζω κάθε 100.000χλμ.
Αφού δεν πατάς σχεδόν ποτέ φρένο στο Τέσλα ...
Πάντως στο πρόγραμμα εργασιών αν θυμάμαι καλά δεν το έχει
TOYOTA FORUM