-
Όταν το ρο χι 8 της ίδιας εταιρείας (κι ας είναι 1.300 έναντι 1.800) με πλήρη εξοπλισμό (αρκούν οι 18άρες κι ο ηλεκτρονικός κλιματισμός) και με LSD κοστίζει 28.900, δεν είναι ακριβό το ΜΧ-5;
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Άμα η βασική έκδοση των 23.000 είχε και ζάντες θα ήταν τέλεια.
Τώρα με τάσια,ντροπή δεν είναι;Eγώ θα έλεγα αν είχε κλιματισμό θα ήταν τέλεια, για τα τάσια who cares!
Kατά τα άλλα όμως full extra.Το είδα στην έκθεση και αυτό που έχω να πω είναι ότι το θέλωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω. (αλλά προς το παρόν δεν μπορώ να το έχω )
Η θέση οδήγησης είναι ΑΨΟΓΗ και εγώ που είμαι κάπου στο 1,85+ βολευόμουν ένα ή δύο κλικ πριν το τέρμα. Επίσης με καλύπτει πλήρως και το roll cage (πολύ σημαντικό αυτό)
Σε σχέση με το S2000 έχει (λίγο) καλύτερη θέση οδήγησης (μπήκα και σε αυτό). Οι επιλογείς και στα 2 είχαν τις ίδιες μικρές διαδρομές, όμως του S2000 ήταν λίγο πιο καθαρός στις αλλαγές. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Τώρα με τάσια,ντροπή δεν είναι;Eγώ θα έλεγα αν είχε κλιματισμό θα ήταν τέλεια, για τα τάσια who cares!
Πλάκα κάνεις??
-
Υπάρχει καμιά φωτογραφία της απλής έκδοσης με τα τάσια να δούμε πως είναι;
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Πλάκα κάνεις??
Όχι...το αισθητικό δεν με απασχολεί.
Οκ δεν θα έχουν καλή απαγωγή θερμότητας τα φρένα αλλά (υποθέτω) δεν είναι και τόσο δραματική η αλλαγή.Από εκεί και πέρα οι σιδερένιες δεν νομίζω να είναι και πολύ βαρύτερες σε σχέση με αλουμινένιες +1ίντσα σε διάμετρο.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Πλάκα κάνεις??
Όχι...το αισθητικό δεν με απασχολεί.
Οκ δεν θα έχουν καλή απαγωγή θερμότητας τα φρένα αλλά (υποθέτω) δεν είναι και τόσο δραματική η αλλαγή.Από εκεί και πέρα οι σιδερένιες δεν νομίζω να είναι και πολύ βαρύτερες σε σχέση με αλουμινένιες +1ίντσα σε διάμετρο.
Εφόσον δεν σε απασχολεί ο αισθητικός τομέας τότε δεκτό. Προσωπικά θεωρώ τα τάσια απαίσια σε οποιοδήποτε αυτοκίνητα ακόμα και σε μικρό πόλης. Πόσο μάλλον σε ένα sport αυτοκίνητο, αφού σε αυτή την κατηγορία ανοίκει το mx5. Γούστα είναι αυτά... Εγώ πάλι χρησιμοποιώ τον κλιματισμό μόνο όταν έχει έξω 40 βαθμούς Κελσίου.
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Πλάκα κάνεις??
Πιστεψε με, δεν κάνει καθόλου πλάκα.
Με ΜΧ-5 χωρις a/c ΔΕ ΖΕΙΣ το καλοκαίρι στην Ελλάδα.. (εκτός αν βγαίνεις μόνο βράδυ)
σίγουρα σε ένα αμάξι όπως το ΜΧ5 είναι γελοίο να γυρνάς με... τάσια, αλλά ο κλιματισμος είναι θέμα ζωής! επιβίωσης!! -
Το a/c είναι κυρίως θέμα συνήθειας.Αν πηγαίνεις μέσα στη ζέστη μεσημέρι μπορεί να το χρειαστείς αλλά το mx5 είναι κυρίως αυτοκίνητο βόλτας οπότε το βράδυ δεν το χρειάζεσαι.
Για μένα η μόνη χρησιμότητα του a/c στο mx5 είναι στην αξία μεταπώλησης.Απο την άλλη το τελευταίο sport αυτοκίνητο που θυμάμαι με σιδερένιες ζάντες είναι η Slk 200(χωρίς κομπρέσορα).Οπότε το θεωρώ μεγάλο πισωγύρισμα.Πόσο έχουν 4 αλουμινένιες ζάντες του προηγούμενου mx5;
400ευρώ;Ας το πουλάγανε 23400. -
Καλύτερα χωρίς. Βάζεις όποιες σου αρέσουν, ακόμα και τις 'καλές' εργοστασιακές.
Χωρίς AC όμως δεν λέει, τι να την κάνεις τη βόλτα στο αυγουστιάτικο λιοπύρι 3 το μεσημέρι; -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Το a/c είναι κυρίως θέμα συνήθειας.Αν πηγαίνεις μέσα στη ζέστη μεσημέρι μπορεί να το χρειαστείς αλλά το mx5 είναι κυρίως αυτοκίνητο βόλτας οπότε το βράδυ δεν το χρειάζεσαι.
Για μένα η μόνη χρησιμότητα του a/c στο mx5 είναι στην αξία μεταπώλησης.ΌΧι φίλος!
Διαφωνώ κάθετα, οριζόντια, διαγώνια κοκ
Σε αυτοκίνητα με μεταλλική οροφή, μπορεί να'ναι και θέμα συνήθειας. Στο ΜΧ-5, οχι.
Δεν είναι θέμα μεταπωλητικής αξίας. Είναι θέμα καθημερινής χρήσης το καλοκαίρι..
Δεν παλευεται το καλοκαιρινό λιοπύρι... Είτε λοιπόν έχεις δευτερο αυτοκίνητο για καθημερινές μετακινήσεις και παίρνεις το ΜΧ5 το βραδάκι/απογευματάκι που θα βγεις καμιά βόλτα, είτε πιστεύεις ότι θα κατεβαίνεις το καλοκαίρι στο κέντρο, μεσημεριάτικα top down..! (ακόμα χειρότερα δηλαδή)
άκου με που σε λέω, κάτι ξέρω
βέβαια, εσύ απότι κατάλαβα εννοείς για δεύτερο αυτοκίνητο..
και πάλι όμως, το καλοκαίρι δε θα έχεις 2 αυτοκίνητα, 8α έχεις ένα αμάξι και μισό (αφού θα μπορείς να 'παίξεις' μαζί του.. μόνο μετά τη δύση του ηλίου -ραμαζανι κ τσι) -
Η βασική δεν έχει ΚΑΝ τάσια παίδες... σκέτο σίδερο... επίσης δεν παρατήρησε κανείς το άλλο: όλες οι εκδόσεις πλην της βασικής, έχουν κουκούλα υφασμάτινη. Η βασική, έχει από βινύλιο, πλαστική δηλαδή...
-
τιμόνι έχει;
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Η βασική δεν έχει ΚΑΝ τάσια παίδες... σκέτο σίδερο... επίσης δεν παρατήρησε κανείς το άλλο: όλες οι εκδόσεις πλην της βασικής, έχουν κουκούλα υφασμάτινη. Η βασική, έχει από βινύλιο, πλαστική δηλαδή...Μπας και η βασική έκδοση λέγεται MX5 Rallye?
-
Το να έχει βινυλλιου κουκούλα δεν είναι απαραίτητο να είναι χειρότερο απο υφασμα. Δείτε μια κουκούλα 6-7 ετων βινυλλιου και μια υφασμάτινη με χρήση μέσα στην πόλη και θα καταλάβετε τι εννοώ.
Οσο για ζάντες του Μk1/2/2.5 δεν κάνει καθως είναι τετραμπούλονες.
Όσο για το A/C δυστυχώς το χρειάζεται ΟΠΩΣ και ΔΗΠΟΤΕ το καλοκαίρι.
Εκτός αν πηγαίνετε συνεχώς ανοιχτά, εκει θα χρειαστείτε ασπρο καπελάκι και πολλες αντηλιακές κρέμες -
Ή ένα τέτοιο αξεσουάρ.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Για μένα η μόνη χρησιμότητα του a/c στο mx5 είναι στην αξία μεταπώλησης.ΌΧι φίλος!
Διαφωνώ κάθετα, οριζόντια, διαγώνια κοκ
Σε αυτοκίνητα με μεταλλική οροφή, μπορεί να'ναι και θέμα συνήθειας. Στο ΜΧ-5, οχι.
Δεν είναι θέμα μεταπωλητικής αξίας. Είναι θέμα καθημερινής χρήσης το καλοκαίρι..
Δεν παλευεται το καλοκαιρινό λιοπύρι... Είτε λοιπόν έχεις δευτερο αυτοκίνητο για καθημερινές μετακινήσεις και παίρνεις το ΜΧ5 το βραδάκι/απογευματάκι που θα βγεις καμιά βόλτα, είτε πιστεύεις ότι θα κατεβαίνεις το καλοκαίρι στο κέντρο, μεσημεριάτικα top down..! (ακόμα χειρότερα δηλαδή)
άκου με που σε λέω, κάτι ξέρω
βέβαια, εσύ απότι κατάλαβα εννοείς για δεύτερο αυτοκίνητο..
και πάλι όμως, το καλοκαίρι δε θα έχεις 2 αυτοκίνητα, 8α έχεις ένα αμάξι και μισό (αφού θα μπορείς να 'παίξεις' μαζί του.. μόνο μετά τη δύση του ηλίου -ραμαζανι κ τσι)Τι να πω;Έχουμε διαφορετική φιλοσοφία.
Το καλοκαίρι είχα ανοίξει ένα θέμα για τον κλιματισμό.
Εγώ είμαι αντίθετος πάντως.
Και είχα και cabrio με υφασματινη κουκούλα με a/c και δεν το άνοιγα ποτέ.Όπως και να έχει πάντως για να πάρει κανείς ένα αξιοπρεπές mx5 με ζάντες και κλιματισμό πρέπει να δώσει 25.000!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ή ένα τέτοιο αξεσουάρ.ΩΧ!
μα είναι καθρέπτες αυτοί για αμάξι του 2005??? -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Όταν το ρο χι 8 της ίδιας εταιρείας (κι ας είναι 1.300 έναντι 1.800) με πλήρη εξοπλισμό (αρκούν οι 18άρες κι ο ηλεκτρονικός κλιματισμός) και με LSD κοστίζει 28.900, δεν είναι ακριβό το ΜΧ-5;Πράγματι, συγκριτικά με την τιμή του rx8 το mx5 δείχνει υπερτιμημένο, αλλά και πoιο αυτοκίνητο δίπλα στο rx8 δεν δείχνει υπερτιμημένο? Νομίζω λοιπόν πως απο την στιγμή που το νέο mx5 είναι αρκετά αναβαθμισμένο σε σχέση με το προηγούμενο και εξακολουθεί να προσφέρεται σε παραπλήσιες τιμές με αυτό οι τιμές του είναι αναμενόμενες και λογικές.
-
Νομίζω ότι το ΜΧ5 θέλει υπομονή... είναι πάγια τακτική της Mazda να βγάζει εκπτώσεις-προσφορές, οπότε λιγάκι ακόμη αναμονή θα είναι για καλό!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Η βασική δεν έχει ΚΑΝ τάσια παίδες... σκέτο σίδερο...Δέν είναι και τόσο αποκρουστικό το θέαμα με τις σιδερένιες.Καλύτερα απο το να είχε τάσια. Όσο για το A/C, δεν τίθεται θέμα συζήτησης. Πάντως θα το σκεπτόμουν να το αγοράσω. Έαν σκεφτεί κανείς οτι το προηγούμενο 1.6 heritage έφτανε τα 26-27Κ και το βασικό 22Κ τότε μάλλον 'συμφέρει'.
Mazda MX-5