-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Charmak66, δες το αλλιώς. Μπράβο τους που κατάφεραν να το φέρουν σε μια λογική τιμή, γιατί αν πήγαινε παραπάνω, θα έπεφτε πάνω στην Ζ4. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το ΜΧ είναι ανώτερο οδηγικά, σαν ποιότητα εσωτερικού όμως και σαν κύρος, υστερεί. Οπότε, θα είχε δύσκολο έργο.
ΥΓ. Soko, περιμένουμε εντυπώσεις το ταχύτερο δυνατό. Μην ξεχάσεις και το ηλεκτροϋδραυλικό τιμόνι.Οκ!Μπράβο στα παιδιά της Mazda!
Τώρα που το σκέφτομαι,σε τρία χρόνια που θα ψάχνομαι,καθόλου απίθανο να μπορώ να πάρω 2ο χέρι το καινούριο miata.Μμμμμ!Μ' αρέσει! -
Mazda MX-5: Mastering Germany’s Nurburgring
15 seconds faster than predecessorhttp://www.worldcarfans.com/news.cfm/newsid/2051021.003
Μαλλον σε αυτο το τοπικ ταιριαζει περισσοτερο.
Mε την ευκαιρα, κοιτα3α μια φυλλαδα με αγγελιες κ ολα οσα ΜΧ5 ειχε ηταν 1600αρια..
-
Το πηγα μια βολτα και δεν μου φανηκε τοσο στιβαρο αμαξωμα τουλαχιστον οχι οσο του Χοντα.
Ειμαστε σιγουροι οτι εχει καινουριο πατωμα, μηπως εχει μονο νεα πισω αναρτηση;
Γενικα λιγο μικρο μεσα πιστευω, κατα τα αλλα οχι ασχημο αλλα μακρια απο Ζ4 και Χοντα.
Και εγω το εχω στα υποψι σε μια λογικη τιμη.
Η αναρτηση ειναι κατα ενα μερος αλουμινιενα και μονο η μπροστινη.
Παντως το καπω μηχανης και πορτμπαγκαζ και ο κινητηρας ειναι 100% αλουμινιο. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Οκ!Μπράβο στα παιδιά της Mazda!
Τώρα που το σκέφτομαι,σε τρία χρόνια που θα ψάχνομαι,καθόλου απίθανο να μπορώ να πάρω 2ο χέρι το καινούριο miata.Μμμμμ!Μ' αρέσει!Είδες; Εσένα σκέφτηκαν .
-
Είδα τις μπροσούρες τις εγγλέζικες σε pdf από το site τους και δεν είδα πουθενά μπλοκέ στο 1,8 ούτε σαν έξτρα ενώ αντίθετα είναι standard σε όλες τις δίλιτρες εκδόσεις δηλαδή και στις 2 την απλή και την sport.
Επίσης έχει και διάφορες ζάντες από τις οποίες η πιο φτηνή που είναι και 16άρα είναι του γούστου μου (ευτυχώς, συνήθως συμβαίνει το αντίθετο...).
Τα αξεσουάρ για το εξωτερικό (φτερά σπόιλερ χρώμια κλπ) είναι μάλλον χάλια αλλά περί γούστου....
Όποιος μάθει περισσότερα για τιμές εξοπλισμό κλπ στην Ελλάδα ας μας τα πει. -
Ο χρήστης sante έγραψε:
μπαα....οι πιτσιρίκες θέλουν μεταλλική οροφή.Αστες εκεί με τα Tigra και τα 206cc.
Eπειδή δεν είμαι πλέον πιτσιρίκα...
μπορείς να με δικαιολογήσεις για το miata μου...
αλλά επειδή ίσως είμαι και πολύ ξανθιά...
και παρακολουθώ τις συζητήσεις σας...
δεν έχω καταλάβει... εσύ τελικά τι οδηγείς cynomad?Κάπου έλεγες ότι τα cabrio έχουν καταντήσει αηδία... (?)
Με εξαίρεση φυσικά τα mx5... αλλά τα γνωρίζεις?Φιλικά Πάντα...
Φιλικά πάντα...
Το σχολιό μου έπρεπε να το πάρεις σαν κοπλιμέντο αν δεν έχεις Tigra ή 206cc.Λοιπόν
- Τα cabrio τα γνωρίζω
- Αηδία έχω πέι ότι έχουν καταντήσει τα CC. (Tigra, 206cc και σύντομα Micra CC, Colt CC)
- Οδηγώ Smart Roadster όπως βλέπεις στο Avatar μου
-
Sorry mate, αλλα δεν εχεις avatar.
-
έκανα update και δεν το έχει πάρει ακόμη....ίσως τώρα...
-
yeap!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
κι εγω μολις ειδα τις φωτο στην αρχη επαθα πλακα..
Μετα εκανα τον κοπο και διαβασα το θεμα απο την αρχη.. Πως καταφεραν να εχουν μπροστα τη μουρη του ΝΧ100, απο το πλαϊ να δειχνει s2000 καθως και οι πισω διπλες αποληξεις της εξατμισης και παρ' ολ' αυτα να μ' αρεσει, μενει να το πω σε κανεναν ιατρο!Ουδεποτε μ' αρεσε το ΜΧ-5 και σιγουρα ποτε δε θα μπει στη λιστα των αυτοκινητων που θα 'θελα να παρω, οσο υπαρχει καποιο μοντελο που ακουει στο ονομα mr2!
Με τις υγειες μας!
Διαβασες το μυαλο μου! Το μπροστα και εμενα μου θυμιζει πολυ εντονα το Nissan NX100, ενω το καπο/παρμπριζ φερνει πολυ εντονα στο νου το S2000.
Αγαπητες Κυριες και Κυριοι, θα μπορουσα να ρωτησω την γνωμη σας; Θεωρω οτι τα μελη ενος φορουμ οπως των 4Τ ειναι ψαγμενα και κυριως δεν εχουν 'κολληματα'. Θελω λοιπον αποψεις.
Εδω και καιρο εχω αποφασισει να παρω το Toyota MR2 (για καινουργιο μιλαμε παντα ετσι; )
Ομως τυχαια το Σαββατο πηγα στο Ster και ειδα απο κοντα το νεο ΜΧ5 που μεχρι εκεινη τη στιγμη δεν επαιζε καθολου στο μυαλο μου. Εχω δει και εχω οδηγησει τα προηγουμενα και ειναι πολυ 'σοφτ' και Grand Tourism για τα γουστα μου.Το MR2 ειναι ξυραφι και ειδικα ως πισωμηχανο ειναι φτιαγμενο για ενα και μονο σκοπο: την απολυτη οδικη ευχαριστηση.
Παρολαυτα, το νεο ΜΧ5 εμφανισιακα μου αρεσε παρα πολυ, τοσο εξω οσο και μεσα. Και ακριβως επειδη δεν ειμαι κολλημενος θεωρω οτι ειδικα μεσα ειναι μακραν καλυτερο του MR2.
Οποτε ιδου το διλλημα: Καινουργιο το MR2 κανει 31,000 ευρω, οσο και το μεγαλο MX5. Το ΜΧ5 δινει πολυ περισσοτερο Value for money απο οτι το MR2 που το θεωρω υπερτιμημενο.
Απο την αλλη ομως, το ΜΧ5 ειναι βαρυ... 1200+ κιλα, η αλλιως 250+ βαρυτερο απο το MR2 (950 κιλα). Εχει ηλεκτρικο γκαζι, και ηλεκτρουδραυλικη κρεμαγιερα, με ολα τα ηλεκτρονικα της NASA.
Το MR2 δεν εχει τιποτα (και ευτυχως) απο τα ανωτερω.Αλλα οσο και να μην θελω το MX5 το σκεφτομαι συνεχεια διοτι ειναι ΠΟΛΥ ομορφο...
Τι λετε; Ιδου η Ροδος (τα λεφτα και η διαθεση) αλλα δεν βλεπω το ....πηδημα!
-
Υ.Γ. Μετα απο μελετη ανακαλυψα καποια πραγματα που δεν μου αρεσουν καθολου:
-
Το μεταλλικο κοκκινο που ειναι το μονο χρωμα που θα ηθελα το νεο ΜΧ5 ΔΕΝ θα ειναι διαθεσιμο. Λεγεται Velocity Red mica και ειναι διαθεσιμο ΜΟΝΟ στο Limited Edition. Το κανονικο θα εχει το True Red που μαλλον ειναι απλο (μη μεταλλικο).
-
Δεν ειναι βασισμενο στο πατωμα του RX8 οπως πιστευα:
The MX-5 will have some chassis similarities with the RX-8, allowing it to be built on the same assembly line, the company said.
**The two vehicles, however, are not built on the same basic chassis architecture, **known as platforms, the company said. -
-
Αν γραφεις στο ελληνικο Μιατα κλαμπ εχεις εκπτωση 2000ε στο λιμιτεντ. Οποτε το παιρνεις με 30 χιλ. Το Τογιοτα δεν το εχω οδηγησει αλλα δεν νομιζω να αξιζει τοσα λεφτα.
Το Μιατα ειναι 1134 κιλα και οχι 1200, διαβαζω το προσπεκτους.
-
Γνωριζω για την εκπτωση, αλλα δεν θελω να κανω βεβιασμενες κινησεις.
Δεν εχω οδηγησει το αμαξι, και οσο και να μου αρεσει εμφανισιακα, δεν θελω να το αγορασω πρωτα για να διαπιστωσω αν ειναι καλο η οχι!
Εχω οδηγησει το MR2 και το λιγοτερο που επαθα ηταν ...σοκ με την αμεσοτητα και ταχυτητα αντιδρασεων του. Αν το ΜΧ-5 -κατοπιν αγορας- αποδειχθει 'βαρυ' και νωθρο (ελλεω ηλεκτρικου γκαζιου) και οχι οσο σπορ οσο δειχνει/θελω τοτε τι γινεται;
Χωρια που ψαχνω τον Ελληνικο Ειδικο Τυπο και δεν υπαρχει ακομα καμια αναφορα η review. Ειναι φρονιμο θαρρω να περιμενω λιγο...
Ευχαριστω για τον χρονο σου αγαπητε.
-
καταρχήν ειναι λάθος τόπικ για MR2 εδώ
Κατα δεύτερον το MR2 το παρατάει η Toyota, αν δείτε πόσα μοτέρ έχουν σκάσει U ll reconsider...
Οσο για οδηγική ευχαριστηση, οδηγησε και τα δύο και έλα πές μας..
Και οταν λέμε οδήγησε, πραγματικά οδηγησε.. π.χ Ιτέα-Ναυπακτο..
Τα έχω κάνει και με τα δυο αρκετές φορές και πιθανότατα το MR2 να είναι ελαφρώς πιο γρήγορο, αλλα η αίσθηση του ΜΧ-5 ειναι μακράν η καλύτερη..
Άλλο reference το ΤopGearΤο είπαμε, μόνο τα 2.0 θα έχουν Torsen, ενώ στην εκδοση με τα Xenon δεν υπάρχει Torsen αλλά ηλεκτρονικά τύπου Ζ4
Το LimitedEdition ΚΑΡΑΑΞΙΖΕΙ αν σας αρέσει το κοκκινο χρώμα!
Εχει τα ΠΑΝΤΑ και αν είσαι μέλους του club μας, με 30κ είναι δικό σου. -
Για τα ηλεκτρονικά του ΜΧ αναφέρονται σαν αρνητικό χαρακτηριστικό, εφόσον απενεργοποιούνται ΠΛΗΡΩΣ;Είναι μια δικλείδα ασφαλείας που όταν θες, τη στέλνεις για ύπνο.
-
Πολλα αυτοκινητα εχουν ηλεκτρονικο γκαζι (μεχρι και τα Φεραρι εδω και χρονια). Αν ειναι ρυθμισμενο σωστά κανενα προβλημα. Το τορσεν ειναι διαθεσιμο μονο σε μια σπορ εκδοση που εχει και τα μπιλσταιν.
-
Το μπλοκέ είναι διαθέσιμο και στις 2 δίλιτρες εκδόσεις. Tα Bilstein βέβαια τα φοράει μόνο το Limited Edition .
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Το μπλοκέ είναι διαθέσιμο και στις 2 δίλιτρες εκδόσεις. Tα Bilstein βέβαια τα φοράει μόνο το Limited Edition .Nαι για την πρώτη πρόταση. Όχι για τη δεύτερη, bilstein φοράει η limited edition αλλά και η sport έκδοση του δίλιτρου (που μάλλον είναι αρκετά κοντά στη limited). Σημ: το ότι είναι δύο οι δίλιτρες εκδόσεις (εκτός από την προσωρινή limited) ισχύει στην βρετανική αγορά, για την ελληνική δεν μπορώ να ξέρω.
Η sport έχει επιπλέον της απλής δίλιτρης που ήδη έχει το μπλοκέ τουλάχιστον τα παρακάτω: 6τάχυτο, μπάρα θόλων, bilstein, 17άρες, δέρματινα θερμαινόμενα καθίσματα, φώτα ομίχλης και κοστίζει 2300 λίρες (~>3000 ευρώ)παραπάνω αλλά 1100 (~1500) λίρες λιγότερο από τη limited που δεν ξέρω τι έχει παραπάνω. Η sport δεν έχει το ραδιοCD που έχουν η 1,8 και η απλή 2,0. -
Αγαπητε Sokos,
Το οτι δεν ειναι το καταλληλο topic για το MR2 ειναι συζητησιμο, μιας και δεν εχω προθεση να αλλαξω τον ρου της συζητησης προς το MR2 αλλα να ρωτησω σχετικα με μια συγκριση μεταξυ των δυο.
Η γνωμη σου και οσα αναφερεις με ολο τον σεβασμο δυστυχως δεν μου ειναι χρησιμα διοτι ως μελος του MX5 club εισαι προκατειλλημενος (biased) προς το ΜΧ5.
Με την ιδια ακριβως λογικη δεν θα ηθελα να κανω αυτη την ερωτηση μου στο MR2 club διοτι και εκεινοι θα ελεγαν οτι το ΜΧ5 ειναι κατωτερο.
Εκανα αυτη την ερωτηση στο συγκεκριμενο φορουμ διοτι αφορα γενικα την αυτοκινηση και συνεπως θα μπορεσω να εχω καποιες γνωμες τριτων προσωπων που δεν εχουν λογο να θαψουν το μεν η το δε.
Το Limited Edition μου αρεσε παρα πολυ και αν επαιρνα τελικα το ΜΧ5 θα ηταν μονο σε κοκκινο, αλλα δυστυχως το μεταλλικο κοκκινο δεν θα ειναι διαθεσιμο.
Το ΜΧ5 ειναι πιο ευκολο στην οδηγηση, αυτο ειναι γεγονος. Οπως επισης γεγονος ειναι οτι το MR2 θελει πολυ μακρυα χερια για να οδηγηθει στο οριο.
Τωρα αν το οτι το ΜΧ5 ειναι πιο ευκολο για ενα μεσο οδηγο να παιξει το κανει και καλυτερο στην αισθηση απο το MR2 δεν ξερω, και προσωπικα αμφιβαλλω. Το ΜΧ5 παντα ηταν το 'τουρισμου' roadster ενω το MR2 ηταν το 'απολυτο' σπορ.
Θα περιμενω τις αναλυσεις στον Ειδικο Τυπο και θα κρινω. -
Έχω την εντυπωση οτι το Λιμιτεντ δεν εχει μπιλσταιν και διαφορικο περ. ολ.
Τουλαχιστον στην Αμερικη ισχυει αυτο. Επισης το αυτοκινητο ειναι 170 ιππους εδω.
Mazda MX-5