-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Σε φιέστα φίλου 1.0 100hp .......10' του '16 είχαμε πάει σήμερα για καφεδάκι και όπως περίμενα να παρκάρει, αρνιόταν να μπει η όπισθεν. Όταν τα κατάφερε, ακουγόταν ένας περίεργος ήχος,σαν σύμπλεξη αποσυμπλεξη με μεταλλικό ήχο. Όταν τον ρώτησα μου είπε ότι όλα κάνουν έτσι από την αρχή. Ισχύει;;;
Δε γνωρίζω για το συγκεκριμένο. Υπάρχουν μερικά αυτοκίνητα που πρέπει να κρατήσεις πατημένο το συμπλέκτη 2-3 δευτ και μετά να βάλεις τα ταχύτητα
Εκείνος μου είπε ότι θέλει πρώτα να βάλει μια 1η ....2ρα και μετά την όπισθεν. Το είχε αναφέρει στην Φορντ και του είπαν έτσι είναι όλα. Κλασική απάντηση!!!! Πιο πολύ με παραξένεψε ο ήχος αφού είχε μπει η όπισθεν......
-
Ας δοκιμασει και αυτό που σου ειπα
-
Κλασικό για Φορντ και για παλαιότερα Ρενώ! Βάζεις πρώτα μια 2α και μετά όπισθεν....χωρίς να είμαι σίγουρος κάτι με το συγχρονιζέ παίζει.
-
Το ντιζελ 1600 δεν κάνει τέτοιο πράγμα...μπαίνει κανονικά η όπισθεν.
-
Δεν έχει συγχρονιζε και άρα δεν μπορείς να βάλεις όπισθεν ενώ πχ τσουλαει μπροστά με πρωτη, αλλά αυτό με την δευτέρα δεν ισχύει τουλάχιστον στο δικο μου.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Δεν έχει συγχρονιζε και άρα δεν μπορείς να βάλεις όπισθεν ενώ πχ τσουλαει μπροστά με πρωτη, αλλά αυτό με την δευτέρα δεν ισχύει τουλάχιστον στο δικο μου.+1
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Δεν έχει συγχρονιζε και άρα δεν μπορείς να βάλεις όπισθεν ενώ πχ τσουλαει μπροστά με πρωτη, αλλά αυτό με την δευτέρα δεν ισχύει τουλάχιστον στο δικο μου.Δεν έχει συγχρονιζέ;;;;
έστω και έτσι,δεν τσούλαγε ούτε μπροστά ούτε πίσω,σε επίπεδο δρόμο ήμασταν.... -
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Κλασικό για Φορντ και για παλαιότερα Ρενώ! Βάζεις πρώτα μια 2α και μετά όπισθεν....χωρίς να είμαι σίγουρος κάτι με το συγχρονιζέ παίζει.Που να δεις κατι simca-talbot 1307-1507 και τα fiat 127. Ταμα για τη 1η...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Κλασικό για Φορντ και για παλαιότερα Ρενώ! Βάζεις πρώτα μια 2α και μετά όπισθεν....χωρίς να είμαι σίγουρος κάτι με το συγχρονιζέ παίζει.
Που να δεις κατι simca-talbot 1307-1507 και τα fiat 127. Ταμα για τη 1η...
Έτσι για να δεις τι αστέρι ήταν το 120Υ....τις ταχύτητες σε κάτι 128 και Beta της εποχής δεν τις πετύχαινες ούτε με Bofors, ενώ στο Datsuni έμπαιναν σαν κινέζος jockey σε 2μετρη σκανδιναβή (i.e. 'πανεύκολα' δηλαδή )
-
Α καλα...
-
Καλησπέρα στην ομάδα...
Απευθύνομαι κυρίως σε Ford Maverick '03.
Οι πίσω πόρτες (πίσω του οδηγού και συνοδηγού) δεν ανοίγουν εξωτερικά με το πόμολο με την διαφορά ότι στην αριστερή πόρτα μπορώ να την ανοίξω εσωτερικά ενώ στην δεξιά όχι.
Η ερώτηση/απορία είναι ότι είναι θέμα μηχανισμού ή απλά ανταλλακτικού; Και από τιμές ξέρετε τι παίζει...; -
Αγοράζω μεταχειρισμένο Fiesta και θελω να του κανω σερβις λαδιων.Εχετε να μου προτεινετε συνεργειο που να ειστε πελατες και βασικα ευχαριστημενοι απο την εξυπηρετηση;Αν απαγορευεται δημοσια,στειλτε μου pm
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Μια φορά έχω πάει στην Βελμάρ στο Μαρούσι και έμεινα αρκετά ευχαριστημένος. Βέβαια δεν έκαναν κάτι το ιδιαίτερο, απλό σερβις.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Μια φορά έχω πάει στην Βελμάρ στο Μαρούσι και έμεινα αρκετά ευχαριστημένος. Βέβαια δεν έκαναν κάτι το ιδιαίτερο, απλό σερβις.Οκ ειναι και κοντα μου!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
10 Απριλίου η επίσημη παρουσίαση του καινούργιου Focus https://www.facebook.com/FordGreece/videos/1926655847409124/
-
Ford: Σεντάν και χάτσμπακ τέλος στην Β. Αμερική, μόνο SUV
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Jim Hackett, δήλωσε σχετικά: «Πρέπει να δράσουμε έτσι ώστε να έχουμε ανάπτυξη και να αυξήσουμε τα κέρδη της εταιρίας μας μακροπρόθεσμα», ενώ συμπλήρωσε ότι «πρέπει να παίξουμε εκεί όπου μπορούμε να νικήσουμε».
Αυτό σημαίνει ότι μοντέλα όπως το Taurus και το Fusion θα σταματήσουν να υφίστανται όταν οι τρέχουσες γενιές ολοκληρώσουν τον κύκλο ζωής τους. Φαίνεται όμως ότι η «μπάλα» θα πάρει και τα χάτσμπακ, αφού το ίδιο θα συμβεί και με τα Fiesta και Focus. Από τη νέα γενιά του Focus, η μόνη έκδοση που θα διατεθεί στην αγορά της Β. Αμερικής είναι η Active, δηλαδή το crossover. Έτσι, σύντομα το μόνο αυτοκίνητο στην γκάμα της Ford με μικρή απόσταση από το έδαφος θα είναι… η Mustang.
Η Ford σκοπεύει να λανσάρει νέα μοντέλα που «θα συνδυάζουν την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, την ευρυχωρία και την ευχρηστία», δηλαδή νέα crossover. Άλλωστε τα αυτοκίνητα που της αποφέρουν σοβαρά κέρδη στην αγορά της Β. Αμερικής σήμερα, είναι τα Explorer, Escape, Bronco και F-150, ενώ από συμβατικά μόνο η Μustang.
https://www.drive.gr/news/kosmos/ford-s ... e-mono-suv
Σουβλακι πουλαει,Σουβλακι τοτε,οτι θετε.
Πρόστιμο $10 εκατομμυρίων στη Ford για αθέμιτη συμπεριφορά απέναντι στους καταναλωτές
**
Η εταιρεία γνώριζε για τα προβληματικά κιβώτια ταχυτήτων όμως δεν διόρθωνε το πρόβλημα.**Τα μοντέλα Focus, Fiesta και Ecosport της Ford, τα οποία αν παρήχθησαν μεταξύ 2011 και 2016, μπορεί να επηρεάστηκαν από το πρόβλημα στο αυτόματο κιβώτιο “Powershift”.
Η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών (ACCC) είχε κινηθεί νομικά κατά της Ford μετά από χιλιάδες καταγγελίες για προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων «Powershift» σε πληθώρα μοντέλων της. Τελικά, ενώπιον του δικαστηρίου, η Ford συμφώνησε να πληρώσει $10 εκατομμύρια δολάρια, που είναι και το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ σε εταιρεία αυτοκινήτων από την Αυστραλία.
ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΣΤΗΚΑΝ
Μεταξύ των χρόνων 2011 και 2016, περίπου 75.000 αυτοκίνητα τύπου Fiesta, Focus και EcoSport πωλήθηκαν στην Αυστραλία, εξοπλισμένα με το κιβώτιο ταχυτήτων «Powershift». Το εν λόγω αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, είχε ως στόχο καλύτερη απόδοση και μικρότερη κατανάλωση, με ομαλές αλλαγές ταχυτήτων.
**
Τελικά, απεδείχθη ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, η απόδοση του κιβωτίου μπορεί να επηρεαζόταν από κατασκευαστικά λάθη που σχετίζονταν με διαρροή υγρών στο συμπλέκτη.**
ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝΧιλιάδες ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων έκαναν παράπονα στη Ford για απότομη έλλειψη ισχύος και έντονο θόρυβο κατά διαστήματα.
Σύμφωνα με τον Rod Sims, πρόεδρο της ACCC, η Ford γνώριζε πως τα προβλήματα αυτά οφείλονταν σε θέματα ποιότητας κατά την παραγωγή των οχημάτων, όμως έλεγε στους πελάτες ότι οφείλονται στον τρόπο που οδηγούσαν, ενώ τους προέτρεπε να τα αποδείξουν μπροστά σε κάποιον τεχνικό προκειμένου να αναλάβει την επισκευή του κιβωτίου. Επίσης,** η εταιρεία έλεγε στους πελάτες ότι δεν υπήρχε περίπτωση αποζημίωσης ή αντικατάστασης του οχήματος, αθετώντας τους όρους της εγγύησης. **Σε περίπου 12.000 περιπτώσεις, η Ford ανέλαβε την επισκευή του κιβωτίου, όμως όσοι πελάτες ζήτησαν αντικατάσταση του οχήματος κλήθηκαν να πληρώσουν 7.000 δολάρια.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ FORD
Η Ford από τη μεριά της αναγνωρίζει ότι καθυστέρησε πολύ να εντοπίσει το πρόβλημα, δέχθηκε να πληρώσει το πρόστιμο και δεσμεύθηκε να διορθώσει την κατάσταση σε συνεννόηση με τους πελάτες της. Ο Graeme Whickman, CEO της Ford Australia δήλωσε: «Δεχθήκαμε τεράστιο αριθμό παραπόνων και, αν και δεν το θέλαμε, για δέκα μήνες, οι διαδικασίες μας ήταν ανεπαρκείς, και οι πληροφορίες που παρείχαμε στους πελάτες ήταν ανακριβείς ή ελλιπείς. Απογοητεύσαμε τους πελάτες μας και λυπούμαστε πολύ για αυτό.»
ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ
Εκτός από τη συμφωνία μεταξύ Ford και ACCC που εγκρίθηκε από το δικαστήριο σχετικά με το πρόστιμο, η εταιρεία υποχρεούται να επανεξετάσει 10.500 περιπτώσεις παραπόνων που κατατέθηκαν μεταξύ 1/5/15 και 1/11/16. Ένας ανεξάρτητος ελεγκτής θα αποφανθεί για το ποιοι από αυτούς τους πελάτες δικαιούνται αποζημίωση ή αντικατάσταση του οχήματος τους, με την όλη διαδικασία να διαρκεί ένα χρόνο, ξεκινώντας από τον Ιούλιο του 2018.
https://neoskosmos.com/el/187898/prosti ... tanalotes/
Και θυμαμαι ειχα ρωτησει τον πωλητη,ποσο παει το αυτοματο...ενημερωτικα,'γυρω στα 2000 ευρω επιπλεον...'
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Ford: Σεντάν και χάτσμπακ τέλος στην Β. Αμερική, μόνο SUV
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Jim Hackett, δήλωσε σχετικά: «Πρέπει να δράσουμε έτσι ώστε να έχουμε ανάπτυξη και να αυξήσουμε τα κέρδη της εταιρίας μας μακροπρόθεσμα», ενώ συμπλήρωσε ότι «πρέπει να παίξουμε εκεί όπου μπορούμε να νικήσουμε».
Αυτό σημαίνει ότι μοντέλα όπως το Taurus και το Fusion θα σταματήσουν να υφίστανται όταν οι τρέχουσες γενιές ολοκληρώσουν τον κύκλο ζωής τους. Φαίνεται όμως ότι η «μπάλα» θα πάρει και τα χάτσμπακ, αφού το ίδιο θα συμβεί και με τα Fiesta και Focus. Από τη νέα γενιά του Focus, η μόνη έκδοση που θα διατεθεί στην αγορά της Β. Αμερικής είναι η Active, δηλαδή το crossover. Έτσι, σύντομα το μόνο αυτοκίνητο στην γκάμα της Ford με μικρή απόσταση από το έδαφος θα είναι… η Mustang.
Η Ford σκοπεύει να λανσάρει νέα μοντέλα που «θα συνδυάζουν την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, την ευρυχωρία και την ευχρηστία», δηλαδή νέα crossover. Άλλωστε τα αυτοκίνητα που της αποφέρουν σοβαρά κέρδη στην αγορά της Β. Αμερικής σήμερα, είναι τα Explorer, Escape, Bronco και F-150, ενώ από συμβατικά μόνο η Μustang.
https://www.drive.gr/news/kosmos/ford-s ... e-mono-suv
Σουβλακι πουλαει,Σουβλακι τοτε,οτι θετε.
Απο μια άποψη, καλά έκαναν. Το one ford strategy ως αποτέλεσμα, το να μπλέξουν την Β.Α αγορά στις υποθέσεις Ευρώπης και Ν.Αμερικής, αυτό που τους απέφερε δεν ήταν παρά μια χρυσή μετριότητα που άκουγε στο όνομα Ford Focus mk3, ένα σεντάν, βλέπε mondeo mk4, που ήταν στην 3η γενιά ήδη 'υπερξεχειλωμένο', έφτασε στην 4η στον 1,5 τόνο+, και σε σχέση με τους προκατόχους του δεν είχε καμιά ουσιαστική βελτίωση και μια αμφιβόλου αισθητική σε εξωτερικό και εσωτερικό για να είναι πιο εύπεπτη απο τους συμπαθείς yanks.
-
Καλησπέρα, νέος στο φόρουμ και κάτοχος fiesta 1,25 mk5. Αρχικά να επιβεβαιώσω αυτό με την όπισθεν, ότι δηλαδή πρέπει να βάλεις πρώτα μια 2α και μετά μπαίνει πιο γλυκά η όπισθεν. Επίσης στον φίλο με το maverick λογικά έχεις κομμένες ντιζες, δεν υπάρχει κάποιο θέμα με τον μηχανισμό.
Τώρα θα ήθελα να ρωτήσω αν τα 10 λ/100 είναι λογική κατανάλωση για τα κυβικά του σε αστική χρήση, γιατί μου φαίνονται υπερβολικά. Θα μου πείτε μιλάμε για αμάξι 18 ετών, αλλά και πάλι τα πάντα είναι άριστα συντηρημένα, οπότε δεν ξέρω αν δικαιολογείται κάπου η κατανάλωση αυτή ή αν απλά έτσι φαγανο ήταν από πάντα το συγκεκριμένο μοτεράκι. -
Για τους καινούριους, ίδιου κυβισμού, κινητήρες που θα φοράει το νέο φόκους, αναφέρονται για μικρότερο τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας για ακόμα κλύτερη απόκριση, νέα κυλινδροκεφαλή, ψυχόμενα πιστόνια και φίλτρο μικροσωματιδίων για βενζίνη. Για τον 1.5 ειδικότερα μιλάνε και για port fuel injection που στην ουσία εκμηδενίζει τις επικαθίσεις των βαλβίδων.
-
I've got a 2013 fiesta with the 1.0 ecoboost 125bhp engine. Up until last week I've had almost 2 years of relatively trouble free motoring with only just over 19000 miles on the clock.
On the way home from work I had a sudden loss of power and felt almost sluggish. Not quite limp home mode but just didn't have anything there under my foot. The button to manually switch stop/start off illuminated on its own and wouldn't turn off. Thought it to be a bit odd at the time but managed to get it home and safely back on the driveway. Now the engine warning light has flickered and stayed on.
I got hold of a basic Obd2 reader to see what was going on and it indicated a fault code of P0301 Cylinder 1 misfire detected. I promptly swapped out the spark plugs for new and it swiftly fired up, not spluttering and vibrating like it was before. I drove it approximately a mile up the road to get the engine up to temp and noticed the exact same symptoms creeping back in. I took the spark plug back out from cylinder 1 and it was wet with oil! 2 and 3 were bone dry as expected.
**Obviously the car is out of warranty. **Serviced at around 10000 miles by Evans halshaw and around 14500 by myself using Ford spec parts and premium synthetic 5w20 oil. I'm fully aware of the coolant 'degas' hose issues that seem to plague these engines too. Thankfully my coolant reservoir is still full and the engine starts on the button just not on all cylinders.
I'm mentally preparing myself for a new engine all be it a second-hand one. Hopefully it won't come to that, fingers crossed!
Sounds like head gasket’s gone or a cracked piston. Can you run a compression test on that cylinder?
https://www.fordownersclub.com/forums/t ... -problems/
Να πουμε περαστικα στο φιλο,ειναι και εκτος εγγυησης. Συμβαινουν αυτα,ειδικα στα ecoboost παραγωγης 2013.
FORD FORUM