-
Προσωπικά πιστεύω οτι στην κατηγορία του μπορεί να υστερεί σε κάποια δευτερεύοντα σημεία αλλα υπερτερεί σε άλλα πρωτεύοντα στην επιλογή ενός αυτοκινήτου και ακόμα και σήμερα είναι η καλύτερη all around επιλογή.
8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση που αλλού θα την βρεις; -
Το αυτοκινητο δεν ειναι υπερατου αλλα εν κατακλείδι ειναι δύσκολο να μην φτιάχτεις βλέποντας την ωραία μουτςουνα του και μετα παίρνοντας στα χέρια σου το ακριβές τιμόνι και τον γρήγορο και ωραίο στην αίσθηση μοχλό ταχυτήτων.
-
Με το βαρύτερο Focus και ταμπουρα δεν άναψαν τα φρένα ούτε στις Σέρρες!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Με το βαρύτερο Focus και ταμπουρα δεν άναψαν τα φρένα ούτε στις Σέρρες!Ποιες Σέρρες ρε παιδιά, τον προηγούμενο χρόνο που έκανα κάθε μέρα Αγ.Παρασκευή-Υμηττός και πίσω όσο πιο σβέλτα μπορούσα, στο τέλος του περιφερειακού και στο κατέβασμα προς Μεσογείων τα φρένα άρχιζαν να μυρίζουν, να σκούζουν, και να εμφανίζουν fade. Και όχι 1 ή 2 φορές επειδή 'πήγαινα τάπα/φέτες/λαδόξιδο', αλλά κ-ά-θ-ε μέρα. Και στο CFH το ίδιο λέμε όλοι με Fiesta, δεν είναι προσωπική μου ιδέα ή άποψη. Τεχνολογία προηγούμενου αιώνα σε αρκετά σβέλτο αυτοκίνητο το 2016 δεν είναι ικανοποιητικό, ας πούμε ότι είναι απλώς ανεκτό.
Αλλά κατά τα άλλα έχω πει πολλές φορές ότι το θεωρώ το πιο καλά στημένο μικρό, με επιδόσεις, με -σχετικούς- χώρους, καλό εξοπλισμό (ακόμα και το βασικό Sync κάνει αυτά που πρέπει), πολύ ωραίο μέσα-έξω, που στην τιμή που πωλείται είναι κατά τη γνώμη μου το καλύτερο πακέτο συνολικά
-
Μερικες φορες ειναι θεμα μαρκετινγκ τα δισκοφρενα πισω. Τι εννοω? Τα βαζουν ενω και με ταμπορα μια χαρα θα δουλευε. Θυμαμαι πριν χρονια που η χοντα στο σιβικ στο πενταθυρο εβαζε δισκους και στο σενταν ταμπουρα (ή το αντιστροφο δε θυμαμαι ακριβως). Σε ερωτηση δημοσιογραφου στην παρουσιαση εκπροσωπος της ειχε πει:για το βαρος που εχει του αρκουνε τα ταμπουρα ενω το αλλο χρειαζεται δισκοφρενα.
Δεν υπαρχει περιπτωση να χρειαζονταν δισκους πισω το φιεστα και να μην εβαζε η φορντ για λογους κοστους. Στο επομενο ισως βαλει επειδη πλεον εχουν ολοι -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
τον προηγούμενο χρόνο που έκανα κάθε μέρα Αγ.Παρασκευή-Υμηττός και πίσω όσο πιο σβέλτα μπορούσα, στο τέλος του περιφερειακού και στο κατέβασμα προς Μεσογείων τα φρένα άρχιζαν να μυρίζουν, να σκούζουν, και να εμφανίζουν fade. Και όχι 1 ή 2 φορές επειδή 'πήγαινα τάπα/φέτες/λαδόξιδο', αλλά κ-ά-θ-ε μέρα.Αυτό που λες οφείλεται κατά 90% στα υλικά τριβής (τακάκια) των εμπρός φρένων. Πάντως αν κατάφερες και έβρασες τα φρένα σου, το ίδιο θα συνέβαινε πάνω-κάτω και με οποιοδήποτε ανταγωνιστικό supermini.
-
Αυτό είναι σχεδόν σίγουρο (για τα τακάκια), στις συζητήσεις που έχουμε κάνει στο CFH και στο FiestaManiacs έχουμε καταλήξει ότι μάλλον τα τακάκια πρώτης τοποθέτησης είναι τα 'απλά' -υπάρχουν δύο ξεχωριστοί κωδικοί για το ίδιο όχημα- με τον δεύτερο να έχει σαφώς καλύτερη απόδοση. Σε ερωτήσεις που έχουμε κάνει σε διάφορα εξουσιοδοτημένα, σχεδόν όλοι έχουμε λάβει την ίδια απάντηση: ναι μεν ταμπούρα για τους α/β/γ λόγους, ναι μεν ικανοποιητικά για καθημερινή χρήση, αλλά αν θέλετε καλύτερο φρενάρισμα τότε δοκιμάστε άλλο τακάκι (που συνήθως είναι ο δεύτερος κωδικός, ή κάποιο aftermarket).
Που ξαναλέω, θα ήταν απολύτως αποδεκτή απάντηση αν μιλάγαμε για όχημα segment-B με 70,80 άλογα (όπως το ατμοσφαιρικό). Αλλά σε όχημα 140 ίππων, πίσω ταμπούρα, όχι με τίποτα δεν το δέχομαι ως 'ικανοποιητικό', απλώς ανεκτό.
Οποιοδήποτε ανταγωνιστικό supermini αυτή τη στιγμή έχει πίσω δισκόφρενα, άρα απευθείας σύγκριση δεν μπορεί να γίνει, αφού το ματς είναι ήδη 0-2 από τη σέντρα
Μπορώ όμως να κάνω απευθείας σύγκριση με το προηγούμενο 206 με τα 90 άλογα, που επίσης είχε ταμπούρα πίσω. Το 206 λοιπόν είχε 'σωστά' φρένα για το βάρος και τη δύναμή του, και ένιωθα το ίδιο με το Fiesta μόνο προς το τέλος της ζωής των τακακιών. Χωρίς μάλιστα να αλλάξω ποτέ μάρκα, τακάκια πάντα στη Peugeot και ότι έβαζε αυτή (Delphi ?). Το Fiesta που μαζεύει πολύ πιο γρήγορα και πολύ περισσότερα χαω, προφανώς ήθελε κάτι παραπάνω.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Αυτό είναι σχεδόν σίγουρο (για τα τακάκια), στις συζητήσεις που έχουμε κάνει στο CFH και στο FiestaManiacs έχουμε καταλήξει ότι μάλλον τα τακάκια πρώτης τοποθέτησης είναι τα 'απλά' -υπάρχουν δύο ξεχωριστοί κωδικοί για το ίδιο όχημα- με τον δεύτερο να έχει σαφώς καλύτερη απόδοση. Σε ερωτήσεις που έχουμε κάνει σε διάφορα εξουσιοδοτημένα, σχεδόν όλοι έχουμε λάβει την ίδια απάντηση: ναι μεν ταμπούρα για τους α/β/γ λόγους, ναι μεν ικανοποιητικά για καθημερινή χρήση, αλλά αν θέλετε καλύτερο φρενάρισμα τότε δοκιμάστε άλλο τακάκι (που συνήθως είναι ο δεύτερος κωδικός, ή κάποιο aftermarket).Που ξαναλέω, θα ήταν απολύτως αποδεκτή απάντηση αν μιλάγαμε για όχημα segment-B με 70,80 άλογα (όπως το ατμοσφαιρικό). Αλλά σε όχημα 140 ίππων, πίσω ταμπούρα, όχι με τίποτα δεν το δέχομαι ως 'ικανοποιητικό', απλώς ανεκτό.
Οποιοδήποτε ανταγωνιστικό supermini αυτή τη στιγμή έχει πίσω δισκόφρενα, άρα απευθείας σύγκριση δεν μπορεί να γίνει, αφού το ματς είναι ήδη 0-2 από τη σέντρα
Μπορώ όμως να κάνω απευθείας σύγκριση με το προηγούμενο 206 με τα 90 άλογα, που επίσης είχε ταμπούρα πίσω. Το 206 λοιπόν είχε 'σωστά' φρένα για το βάρος και τη δύναμή του, και ένιωθα το ίδιο με το Fiesta μόνο προς το τέλος της ζωής των τακακιών. Χωρίς μάλιστα να αλλάξω ποτέ μάρκα, τακάκια πάντα στη Peugeot και ότι έβαζε αυτή (Delphi ?). Το Fiesta που μαζεύει πολύ πιο γρήγορα και πολύ περισσότερα χαω, προφανώς ήθελε κάτι παραπάνω.
όταν λες 2 ειδών τακάκια εννοείς γνήσια τακάκια ford και τακάκια motorcraft?
γιατί στο δικό μου (cmax 1.6 ecoboost) αυτές οι 2 επιλογές υπάρχουν με διαφορά 20 ευρώ τελική τιμή -
http://www.autotires.gr/Part/Σ�% ... e065P24072
-
Ο χρήστης dimitrioskosmas έγραψε:
όταν λες 2 ειδών τακάκια εννοείς γνήσια τακάκια ford και τακάκια motorcraft?
γιατί στο δικό μου (cmax 1.6 ecoboost) αυτές οι 2 επιλογές υπάρχουν με διαφορά 20 ευρώ τελική τιμήΚαι οι δύο κωδικοί είναι της Ford, δεν είναι κάποιο aftermarket τακάκι. Βγαίνουν δηλαδή στην αναζήτηση μέσω του VIN, και αν τους έχεις ήδη ρωτήσει, σου λένε αν θες να βάλεις τον -ακριβότερο- δεύτερο κωδικό. Έτσι τουλάχιστον μας έχουν πει και μαγαζιά που φέρνουν ανταλλακτικά Ford, εγώ που έκανα σχετική νύξη στη Βελμάρ στο Γέρακα, δεν μου ανέφεραν κάτι (1ο service ήταν, έχω ακόμα καιρό για τακάκια).
-
To manual αναφερει για το start/stop,τα πιο σημαντικα
Σημειωση: Το σύστημα λειτουργεί μόνο όταν ο κινητήρας είναι ζεστός και η εξωτερική θερμοκρασία είναι εντός των ορίων θερμοκρασίας λειτουργίας του συστήματος.
Σημειωση: Η ενδεικτική λυχνία του συστήματος auto-start-stop κινητήρα θα ανάψει με πράσινο χρώμα όταν διακοπεί η λειτουργία του κινητήρα.
Σημειωση: Το σύστημα θα απενεργοποιηθεί εάν ανιχνεύσει δυσλειτουργία. Πηγαίνετε το όχημά σας για έλεγχο σε μια Επίσημη Εμπορία.
Το σύστημα ενδέχεται να μην απενεργοποιήσει τον κινητήρα υπό ορισμένες συνθήκες, για παράδειγμα:
Για να διατηρηθεί ο εσωτερικός κλιματισμός.
Χαμηλή τάση μπαταρίας.
Η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή ή πολύ υψηλή.
Εάν η πόρτα του οδηγού είναι ανοιχτή.
Χαμηλή θερμοκρασία λειτουργίας κινητήρα.
Χαμηλή υποπίεση στο σύστημα φρένων.
Εάν δεν έχει ξεπεραστεί οδική ταχύτητα 5 km/h.
Εάν η ζώνη ασφαλείας του οδηγού δεν είναι δεμένη.Το σύστημα μπορεί να επανεκκινήσει αυτόματα τον κινητήρα υπό ορισμένες συνθήκες, για παράδειγμα:
Χαμηλή τάση μπαταρίας.
Για να διατηρηθεί ο εσωτερικός κλιματισμός.Οποτε δυο τεινα μπορει να συμβαινουν,η μπαταρια δεν ειναι φορτισμενη σε ποσοστο τετοιο που να μπορει να ενεργοποιησει το auto start/stop,πχ καποιοι αναφερουν οτι πρεπει να ειναι >75% charged,υπαρχει οντως καποια δυσλειτουργια χωρις ομως να υπαρχει καποια ενδειξη για αυτο.
Δοκιμασα το εξης,εκανα 15 χιλιομετρα εντος πολης,μεσα σε κινηση με σταματηματα,ξεκινηματα,φαναρια κλπ,χωρις καθολου κλιματισμο,A/C,πατωντας φρενο φορτιζει η μπαταρια ως γνωστον,οταν βαζεις μπροστα τον κινητηρα εμφανιζεται στιγμιαια η ενδειξη Α,σε πρασινο και μετα πορτοκαλι,πατησα το κουμπι off καποιες φορες ανα διαστηματα,δεν αλλαξε φυσικα κατι.
Απο εβδομαδα ειναι να κανω ενα μινι ταξιδακι,εαν παλι δεν δουλεψει και τοτε το start/stop,τοτε θα το στειλω για τσεκαρισμα.Nα το πας και συ Akibill για να λυθει η απορια.
-
Να πω την αλήθεια, επειδή δεν εχω και άπλετο χρόνο, το αντέχω δυο μέρες την εβδομάδα το start stop να παιρνει ρεπό απο την σημαία. Αν δεν γινει μόνιμη η κατάσταση το πιθανότερο να το κοιτάξω σε μερικούς μήνες στο σέρβις.
-
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μεταχειρισμένο ford mondeo 1,6 2008 και μετά.Ξέρει κανεις με την κατανάλωση του συγκεκριμένου μοντέλου;η και γενικά απο προβλήματα τι παίζει.εχω ακούσει για καλή αξιοπιστία...θελω τα φώτα σας!!!
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Να πω την αλήθεια, επειδή δεν εχω και άπλετο χρόνο, το αντέχω δυο μέρες την εβδομάδα το start stop να παιρνει ρεπό απο την σημαία. Αν δεν γινει μόνιμη η κατάσταση το πιθανότερο να το κοιτάξω σε μερικούς μήνες στο σέρβις.Καλα ναι δεν ειναι και κατι που επειγει,μετα απο 200 χιλιομετρα σε 2 μερες δεν μπηκε καθολου,ουτε εχει δουλεψει εδω και αρκετο καιρο σε μενα,απλα δεν εδινα σημασια γιατι δεν το κινουσα σε καθημερινη βαση και πιστευα οτι μπορει να ειναι απο αυτο και οτι η μπαταρια πρεπει να φορτιστει πληρως.
Edit: Τελικως,στα ξαφνικα,εκει που δεν το περιμενα,σε ενα φαναρι,δουλεψε το auto start/stop.
-
[list=][/list]>Ο χρήστης karakas έγραψε:
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μεταχειρισμένο ford mondeo 1,6 2008 και μετά.Ξέρει κανεις με την κατανάλωση του συγκεκριμένου μοντέλου;η και γενικά απο προβλήματα τι παίζει.εχω ακούσει για καλή αξιοπιστία...θελω τα φώτα σας!!!
Η καταναλωση του ειναι αρκετα ανω του μεσου ορου. Καλη αξιοπιστια,κορυφαιοι χωροι,τσιμπιμενη συντηρηση.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
[list=][/list]>Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μεταχειρισμένο ford mondeo 1,6 2008 και μετά.Ξέρει κανεις με την κατανάλωση του συγκεκριμένου μοντέλου;η και γενικά απο προβλήματα τι παίζει.εχω ακούσει για καλή αξιοπιστία...θελω τα φώτα σας!!!Η καταναλωση του ειναι αρκετα ανω του μεσου ορου. Καλη αξιοπιστια,κορυφαιοι χωροι,τσιμπιμενη συντηρηση.
Για την συντήρηση θα διαφωνήσω. Η Ford είναι πολύ λογική στις τιμές της. Το πρόβλημα του Mondeo 1.6 είναι ότι ο κινητήρας είναι πολύ λίγος για το βάρος του αυτοκινήτου.
-
Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα.....πολύ βαρύ για 125 άλογα. Η συντήρηση του θα την έλεγα και φθηνή. Τακτική συντήρηση με 129 ευρώ και δώρο οδική βοήθεια για ένα χρόνο δεν βρίσκεις συχνά σε αντιπροσωπεία.....πολύ καλή ποιότητα κύλισης και κατασκευής και αξιόπιστο. Σε 5μιση χρόνια και 110.000 με άφησε δυο φορές....μια η μπαταρία που βραχυκύκλωσε ενώ ήμουν διπλοπαρκαρισμένος και η άλλη από καποια πλεξούδα που άρεσε σε καποια ποντίκια.....
-
Χαίρεται ενδιαφερομαι για αγορά καινούριου αυτοκινήτου και έχω ξεχωρίσει το fiesta red edition με τα 140 άλογα! Ή τιμή είναι λιγάκι τσουχτερή οπότε κοιταω και fiesta st-line 3d με 140 αλογα! Θέλω να μου πείτε λίγο απόψεις με τις επιλογές μου! Και αν κάποιος το έχει στην κατοχή του εντυπώσεις!! Και μία ερώτηση... Έχουν τα 2 αυτά μοντέλα το ιδιο σεταρισμα στην ανάρτηση?
-
Καποιος ειχε παρει το red edition απο εδω μεσα,αυτος σιγουρα ξερει να σου κανει review,αλλα δεν θυμαμαι ποιος ηταν.Προσωπικα οσο και αν συμπαθω ecoboost,δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαζομαι οταν ακουω 1.0 3cylinder 140ps,ποσο μαλλον με 5αρι σασμαν και ταμπουρο για φρενα(τα κλασσικα,χιλιοειπωμενα),θα προτιμουσα ενα 1.4 τετρακυλινδρο με 140-150ps,FR,Polo GT.
-
Όφελος απόσυρσης και επιπλέον όφελος προσφέρει σε επιλεγμένα αυτοκίνητα η Ford. Κατά τη διάρκεια των Ford Blue Days που θα διαρκέσουν μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου, μπορείτε να αποκτήσετε ένα καινούργιο μοντέλο της Ford με όφελος από 860€ έως και 5.690€.
Τα προωθητικά προγράμματα των Ford Blue Days ισχύουν τόσο για τα επιβατικά, όσο και για τα επαγγελματικά μοντέλα Ford και προσφέρονται για περιορισμένο αριθμό εκτελωνισμένων οχημάτων.Πιο συγκεκριμένα:
Ford EcoSport με συνολικό όφελος από 2.400€ έως 2.550€
Ford Focus με συνολικό όφελος από 1.670€ έως 3.620€
Ford C-Max με όφελος απόσυρσης από 1.790€ έως 5.690€
Ford Mondeo με όφελος απόσυρσης από 2.950€ έως 3.850€
Ford Kuga με όφελος απόσυρσης από 3.700€ έως 5.100€
Ford Ranger με όφελος έως 4.900€
Ford Transit με όφελος 860€
Ford Transit Custom μεόφελος έως 4.400€
FORD FORUM