-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Κι ο πατερας μου αυτης της λογικής ειναι. Τοσα εταιρικά εχουν περασει απο τα χερια του και ολα τα ειχε σαν δικα του.
Σε 2 χρονια τελειωνει το leasing της Mercedes κι αν εβγαινε ταυτοχρόνως σε συνταξη θα την αγοραζε.Πως τα χουνε κανει ετσι ρε παιδια... 2.000€ φορο θα πληρωσει για αμαξι που δεν ειναι δικο του. Παράνοια
Sent from my iPhone using Tapatalk
Πάλι καλά να λες που εχει εταιρικό και δεν χρειάζεται να έχει δικό του!
-
Κοιτά οσο ειχαμε τσαμπα καύσιμο και δε πληρώναμε φορο ηταν υπεροχα.
Μετα κόπηκε το καύσιμο, τωρα μπηκε και ο φόρος... Και το θεωρω κοροιδια να δινεις τοσα λεφτα το χρονο για αμαξι που δεν ειναι δικο σου!
Καλυτερα να τα δίνες σε δοσεις για δικο σου αμαξι παρα να πληρωνεις για κατι που θα σου παρουν.
Αλλωστε τωρα με τα 2000 που δινεις το χρονο (κι αλλοι λιγοτερα ή περισσοτερα) δε θα τα δίνες για σερβις κλπ....
Αρα απο τι επωφελείται; Απο τιποτα......Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης fivos07 έγραψε:
στην πραξη ο tdci εχει αρκετα καλυτερες ρεπριζ
Μπορει δεν το εχω ψαξει. Παντως το C4 εχει λιγοτερα κιλα ανα ιππο πραγμα που του δινει ελαφρα μικροτερο 0-100. Το Focus εχει τελικη 180 ενω το C4 197 Αυτο μαλλον δειχνει κοντο κιβωτιο για το ford. Το C4 ειναι ταξιδιαρικο ενω το Focus πιο οδηγοκεντρικο. Δεν εχω οδηγησει το Focus αλλα το C4 εχει πολυ μακρυα κλιμακωση στο κιβωτιο. Με 2.500rpm εχω 140km/h και δεν καταλαβαινω οτι ειναι αναμμενο το μοτερ. Σαν υβριδικο ακουγεται(ή μαλλον δεν ακουγεται) .
Μη ξεχναμε οτι μιλαμε για το ιδιο μοτερ της συνεργασιας PSA-Ford υποκυβισμενο στη νεωτερη εκδοση της Ford. [THUMBS UP SIGN] -
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Κοιτά οσο ειχαμε τσαμπα καύσιμο και δε πληρώναμε φορο ηταν υπεροχα.
Μετα κόπηκε το καύσιμο, τωρα μπηκε και ο φόρος... Και το θεωρω κοροιδια να δινεις τοσα λεφτα το χρονο για αμαξι που δεν ειναι δικο σου!
Καλυτερα να τα δίνες σε δοσεις για δικο σου αμαξι παρα να πληρωνεις για κατι που θα σου παρουν.
Αλλωστε τωρα με τα 2000 που δινεις το χρονο (κι αλλοι λιγοτερα ή περισσοτερα) δε θα τα δίνες για σερβις κλπ....
Αρα απο τι επωφελείται; Απο τιποτα......Sent from my iPhone using Tapatalk
Αυτο ξεκίνησε απο φετος, αλλα ολα τα προηγούμενα χρόνια ακομα και καυσιμο να πληρωνες γλυτωνες σερβις, ασφαλειες, άγχος μη σου το χτυπησει η κανιβαλισει κανένας ανεγκεφαλος, κάθε 3 χρόνια καινούργιο αμάξι και φυσικά το κεφάλαιο αγορας αυτοκινήτου. Οπότε έχεις κάνει αποσβεση για πολλα χρόνια και οικονομική και ψυχολογική
-
Τι ακριβως ειναι τα 2000 φορος;
-
Ο χρήστης fivos07 έγραψε:
Τι ακριβως ειναι τα 2000 φορος;Τα εταιρικά αυτοκίνητα πλέον φορολογούνται ως αμοιβή/εισόδημα, ανάλογα με την αξία τους και το ύψους του μισθώματος. Για παράδειγμα εάν η ετιαρία πληρώνει leasing €5.000/χρόνο, τότε το στέλεχος που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο πληρώνει έξτρα φόρο σαν να είχει επιπλέον εισόδημα €5.000/χρόνο (ή κάπως έτσι, δεν θυμάμαι την κλίμακα).
-
ok.ευχαριστω
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Τα εταιρικά αυτοκίνητα πλέον φορολογούνται ως αμοιβή/εισόδημα, ανάλογα με την αξία τους και το ύψους του μισθώματος. Για παράδειγμα εάν η ετιαρία πληρώνει leasing €5.000/χρόνο, τότε το στέλεχος που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο πληρώνει έξτρα φόρο σαν να είχει επιπλέον εισόδημα €5.000/χρόνο (ή κάπως έτσι, δεν θυμάμαι την κλίμακα).
Εξαιρούνται αυτοκίνητα τα οποία είναι αναγκαία για τον υπάλληλο - στέλεχος πχ πωλητές
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Τα εταιρικά αυτοκίνητα πλέον φορολογούνται ως αμοιβή/εισόδημα, ανάλογα με την αξία τους και το ύψους του μισθώματος. Για παράδειγμα εάν η ετιαρία πληρώνει leasing €5.000/χρόνο, τότε το στέλεχος που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο πληρώνει έξτρα φόρο σαν να είχει επιπλέον εισόδημα €5.000/χρόνο (ή κάπως έτσι, δεν θυμάμαι την κλίμακα).
Εξαιρούνται αυτοκίνητα τα οποία είναι αναγκαία για τον υπάλληλο - στέλεχος πχ πωλητές
Νομίζω όμως ότι αυτά είναι γραμμένα στο όνομα της εταιρείας, όχι του υπαλλήλου. Κάνω λάθος;
-
Ολα ειναι γραμμένα στο ονομα της επιχείρησης και δηλώνουν τους οδηγούς
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Πάντως εγώ που είχα δύο εταιρικά και θα αποκτήσω και άλλο φερομουν πάντα με σεβασμό στα οχήματα μου και τα θεωρουσα και θεωρώ σαν δικά μου, που άπο την στιγμή που μπαίνεις μέσα καινούργιο και το παραδιδεις με εκατό χιλιάδες χιλιόμετρα, δικό σου είναι.....Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Το πιο σημαντικό απ' όλα κατά την άποψη μου είναι ότι οποιοδήποτε νοικιάρικο ή εταιρικό αυτοκίνητο κι αν οδηγήσεις, αργά ή γρήγορα θα γίνει το Ι.Χ. κάποιου ιδιώτη, οπότε καλό θα είναι να το σκεφτείς διπλά πριν το κανιβαλίσεις...
Εγώ πάντως τα πρόσεχα πάντα σα να ήταν δικά μου. Και θεωρώ οποιονδήποτε δεν ακολουθεί αυτή τη λογική... κανίβαλο! (Το είπα κομψά).
-
Και νομίζω οτι η πλειονότητα των σημερινών κατόχων εταιρικών οχημάτων, ετςι σκέφτεται. Αν μη τι άλλο μεταφέρεις με αυτα τα οχήματα και την οικογενεια σου κατα συνέπεια δεν βλέπω για ποιο λόγο δεν πρεπει να τους συμπεριφέρεσαι σαν να ειναι δικά σου.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Η πλειοψηφία αυτών που έχουν εταιρικό δεν τον εχουν και για προσωπική τους χρηση. Το παίρνουν το πρωι απο τη εταιρεία τους και οταν σχολουν το αφήνουν και παίρνουν το δικο τους. Οποτε έχουμε 2 κατηγορίες εταιρικών , αυτοι πάντως που το έχουν μονο για την δουλεια της δεν τα πολυπροσεχουν.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σιγουρα χειρότερα απο το προσωπικό τους όχημα θα το έχουν. Εγω που ειμαι Ο Ψείρας, στο leasing ουτε νοιάζομαι να το πλύνω, ουτε αν γινει κανα σημαδάκι στα πλαστικά ....
-
Γνώμη μου είναι πως αν δεν έχεις κοπιασει και δεν έχεις πληρώσει από το υστερημα σου για να το πάρεις το αυτοκίνητο, δεν υπάρχει περίπτωση να το φροντίσεις ανάλογα.
-
Κι ομως ο πατέρας μου το προσέχει σα να ειναι δικό του, σε φάση αν κλείσουμε λιγο πιο δυνατά τη πόρτα μας το λεει. Πρέπει να ναι απο τους ελάχιστους αλλα υπάρχουν κι αυτοί.....
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Κι ομως ο πατέρας μου το προσέχει σα να ειναι δικό του, σε φάση αν κλείσουμε λιγο πιο δυνατά τη πόρτα μας το λεει. Πρέπει να ναι απο τους ελάχιστους αλλα υπάρχουν κι αυτοί.....Sent from my iPad using Tapatalk
Μπράβο του τότε, σίγουρα αποτελεί εξαίρεση.
-
Ηδη κατοχος ενος focus 2006 σκεφτομαι και για αγορα ενος fiesta diesel .Βλεπω μερικα του 2010πιυ μπορω να τα φτασω οικονομικα ηθελα να μου πειτε και εσεις κατι .Εκτος απο την ανησυχια μου γενικα για το φίλτρο dpf βγάζει προβληματα και γενικα
-
Αυτο που πρεπει κυριως να σε απασχολει ειναι οτι εχουν ερθει απ εξω αυτα και συνηθως τους γυρνανε τα χιλιομετρα.
-
Εννοειται οτι θα κοιτάξω για ελληνικο.Επισης εχω βρει και ενα c3 του 2013 με 22000 χιλ και με τραβαει περισσοτερο θα ελεγα.Δεν εχω ψαξει ομως τιποτα μεχρι στιγμης απο επιδοσεις και αυτονομία και προβληματα.Ξεκιναω απο εδω για πληροφορίες
FORD FORUM