-
Τα συνήθη προβλήματα που έβγαλαν αυτά τα ford είναι η αντλία καυσίμου (γύρω στα 550 αντιπροσωπεία και 200 περίπου για αφτερμάρκετ) και το γρανάζι του μεταβλητού με κόστος έξω λίγο πάνω από τα 150, αν και το τελευταίο είναι σπάνιο. Κατα τα άλλα θεωρώ τα φορντ πολύ αξιόπιστα και απροβλημάτιστα αυτοκίνητα. Δεν θα με απασχολούσαν τόσο τα χιλιόμετρα,που μπορείς να το ψάξεις και να βρεις αν είναι αληθινά,όσο το σύστημα αερίου που έχει εγκατεστημένο. Τι μάρκα είναι,ποιος το πέρασε,πόσο καιρό είναι πάνω κλπ. Τα χιλιόμετρα που έχει πάνω τα θεωρώ φυσιολογικά πάντως και να μην σε ανησυχούν. Απλά θέλει, όπως και κάθε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, καλό τσεκάρισμα....
-
...και κρίνοντας και από τη δική μου εμπειρία, αλλά και άλλων γνωστών, υπολόγιζε κάποια στιγμή λόγω του υγραερίου και μια επισκευή στις βαλβίδες...
-
Αυτό είναι το αρχικό μου post αλλά επειδή δεν έχω απάντηση ακόμη για αυτό ρώτησα εδώ μεμωνομένα για το Ford.
'Καλησπέρα σε όλους, τα φώτα σας.
Δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό topic, αν οχι ζητώ συγνώμη.
Πάντα είμουν κάτοχος Γαλλικών αυτοκινήτων και αυτή την επιλογή την πλήρωσα ακριβά, ειδικά στο τελευταίο μου οχημά- Renault Megane sedan 2004-.Είμαι λοιπόν σε αναζήτηση και ειμαι ανάμεσα σε δύο οικογενειακά.
1). Ford C-Max CHIA ,1.600 cc, 115 bhp, (FULL EXTRA) '09 με full extra, έχει τα πάντα + αέριο . Τιμή 7.900
Έχει όμως και 110.000 χλμ., και αυτό είναι που με προβληματίζει.2). Volkswagen Touran, 1400cc, 140HP, '09, νομίζω η μεσαία έκδοση, σίγουρα οχι η πλούσια. 65.000 χλ, Τιμή 8.700.
Σε αυτό με προβλατίζουν διάφορα που άκουσα και διάβασα, όπως πρόβλημα με καδένα, καίνε λάδι, καίνε πολύ και διάφορα μικροπροβλήματα.Υ.Γ. Οι ανάγκες μου είναι ενός κλασικού παντρεμένου με παιδιά, όπως αρκετή οδήγηση μέσα στην πόλη και ενίοτε μικρές αποδράσεις. Δεν κάνω πάνω απο 12.000 - 14.000 χλμ. το χρόνο.
Ευχαριστώ.'
-
Εγώ πάντως σε VW (και δη μεταχειρισμένο) δε θα πήγαινα. Για το Ford δε γνωρίζω, αλλά γιατί κοιτάς μόνο αυτά τα δύο;
-
Όποια πρόταση ευπρόσδεκτη, τις ανάγκες μου τις έγραψα πιο πάνω.
-
Κάτοχος Ford Fiesta 1400cc από το 2008 και πρόσφατα αγόρασα και το Ford Focus 1600cc Ti-VCT 125bhp 3ης γενιάς 2011μοντέλο μεταχειρισμένο. Το αυτοκίνητο ήταν leasing, το συμβόλαιο έληξε πρίν ένα χρόνο ακριβώς , όπου και το αγόρασε ο έμπορος και το έχει στην κατοχή του κανένα 9μηνο, έχει πάνω 78000km σε τιμή 10000 αξία αυτοκινήτου + 500 τέλη - μεταβίβαση - μικρό Service - αλλαγή βάσης μηχανής, δηλ. σύνολο 10500. Παζάρια δεν δεχόταν και θα έπρεπε να καταλήξω σε λύση Αθήνας πάλι σε τιμή 10500 αλλά με επιπλέον κόστος μεταφοράς Θεσ/νίκη - Αθήνα, καθότι κάτοικος Θεσ/νίκης. Οπότε το πήρα. Μπορντώ χρώμα πολύ κιμπάρικο και μάλλον θα του βάλω και μεμβράνες, οπότε πιστεύω θα αναδειχθεί ακόμα περισσότερο. Η έκδοση μάλλον είναι η απλή καθώς δεν έχει NAV, cruise control, parking control κλπ .
Το αυτοκίνητο ελέγχθηκε από μηχανικό (μισθώθηκε από εταιρεία που διενεργεί ελέγχους σε μεταχειρισμένα για υποψήφιους αγοραστές). Η δουλειά που έκανε ήταν εξαιρετική, με πλήρη έλεγχο σε όλα τα σημεία του αυτοκινήτου , οπτικός και Test drive, και διήρκησε περί τις 2 ώρες. Και επειδή με ενδίεφερε ακόμα ένα από τον ίδιο έμπορο τον έβαλα και έλεγξε 2 αυτοκίνητα και του πήρε 4 ώρες. Τα ευρήματα ήταν τα εξής:
Η δομή του αυτοκινήτου ήταν άρτια (τουτέστιν ατρακάριστο - ως επιβεβαίωση του εγγράφου του εμπόρου περί απουσίας οποιασδήποτε δήλωσης ατυχήματος). Βαψίματα είχαν μόνο οι προφυλαχτήρες μπρος - πίσω + μία ανεπαίσθητη γρατζουνιά στο μπροστινό φτερό + αλλαγμένος καθρέπτης συνοδηγού (μανίσιος όμως). Ο Εσωτερικός χώρος ήταν άριστος και δεν έφερε σημάδια κακομεταχείρισης σε κανένα σημείο. Μηχανικά το μόνο πρόβλημα που έχει είναι η βάση της μηχανής που είναι φθαρμένη, χωρίς όμως ακόμα να παρουσιάζονται κραδασμοί. Οι δίσκοι οι μπροστινοί έχουν νύχι και πρέπει να αλλάξουν στο επόμενο service που είναι προγραμματισμένο για τα επόμενα 10000km ενώ τα λάστιχα είναι μέτριας φθοράς και μάλλον πάνε για αλλαγή σε 1-2 χρόνια.
Φέρει γνήσια αντίγραφα service από Βελμάρ, το οποίο επιβεβαίωσα και ο ίδιος στην FORD HELLAS με τον αριθμό πλαισίου.
Την άλλη εβδομάδα πάω για αλλαγή βάσης μηχανής και η τιμή που μου έδωσε η αντιπροσωπεία είναι 190ευρώ ανταλλακτικό + εργασία(υποτίθεται με έκπτωση 20%).
Οδηγικά το αυτοκίνητο με ικανοποίησε σε πρώτη φάση στον απόλυτο βαθμό. Εύχομαι να συνεχίσει έτσι και να μην έχουμε αναγούλες με προβλήματα και κλάμα στο Forum. -
καλορίζικο και καλοτάξιδο! Άπειρα απροβλημάτιστα και ασφαλή χιλιόμετρα να έχεις! Ενημέρωνέ μας για την κατάσταση του αυτοκινήτου, ώστε να αποδειχθεί - το εύχομαι! - ότι οι παλιές ασθένειες της ford τείνουν να εκλείψουν!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
καλορίζικο και καλοτάξιδο! Άπειρα απροβλημάτιστα και ασφαλή χιλιόμετρα να έχεις!+1
-
Υπαρχει καποιος τροπος να βρω ενα focus ποιον κινητηρα φοραει;
Εφτασε νέο Εταιρικο φιλου Στέισον βάγκον , βασική εκδοση, σε γκρι χρωμα. Λοιπον αν και προκειται για βασικη εκδοση, η διαφορα με το άστρα που ειχε, ειναι μεγαλη. Το εσωτερικο φαινεται ποιοτικότερο , εχει και μαλακο πλαστικο γυρω απο την οθονη.
Καλη αποδοση ηχοσυστήματος , αμεση σύζευξη των κινητών με Bluetooth. Μικρόφωνο μια χαρα, μιλας κανονικα και ακούγεσαι οπως πρεπει.
Μου αρεσει το γαλάζιο φως που εχει, που ταιριαζει και με τις οθόνες που εχουν μπλε.
Στο πατημα στο δρομο καμια σχεση επισης.
Καλυτερο κράτημα, καλυτερο τιμονι, καλυτερος συμπλέκτης.. Πιο φιλικο στον οδηγό.
Βεβαια το focus υπερτερεί γιατι ειναι 6χυτο οποτε αμεση συγκριση κιβωτίων δεν ειναι ευκολη.Τωρα στο αρχικο ερωτημα.. Το αμαξι ειναι diesel 1.5 αλλα δε τους εχουν πει αλογα. Ξερω οτι βγαζουν τον 1.5ρη σε δυο εκδόσεις μια 90και ιππους κ μια 120. Πως μπορουμε να δουμε ποιον φοραει;
Το αμαξι παει πολύ καλα για 90 αλογα... Ταχυτητα 130χλμ , κι ηταν με 6η στις 2.7 περιπου, κατω απο 3 παντως, ειχε να δωσει ακόμα και δε κομπιαζε. Γι αυτο τείνω προς τον αλλο κινητηρα ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Δερ αδεια κυκλοφοριάς
-
Ήταν το πρωτο που καναμε αλλα αναφερονται μονο φορολογίσιμοι ίπποι
-
Δοκιμασε με το VIN εδω: http://www.vindecoderz.com/EN/Ford
Sent from my 7DTB41 using Tapatalk
-
Σ ευχαριστω , τελικα ειναι με τα 95 αλογα.
-
Εχει αλλαξει κανεις την παλια TFT οθονη του fiesta με καποιο aftermarket navi,χανεις καποια απο τις λειτουργιες οπως vehicle settings,φωνητικη εντολη κλπ,?αυτα τα κουμπακια καποια στιγμη θα παρουν δρομο.Παλι καλα ερχεται sync 3 στη νεα γενια,ακου εκει να μην διαβαζει NTFS format στα usb.
-
Απογοήτευση η κατανάλωση του νέου focus 1.5 diesel. Αυτο που είπα ότι πήρε Εταιρικο φίλος μου. Έχουν όλοι υψηλές καταναλώσεις , το παλικάρι αυτο έχει 8.7 μέχρι στιγμής με διαδρομές να ειναι και προς Ανάβυσσο-Σουνιο, άλλος συνάδελφος μέσα στη πόλη βλέπει 9ρια.
Αν συνυπολογίσουμε τον κλιματισμό και τον άστρωτο κινητήρα, άντε να πέσει πόσο; 8; 7.8; Δε νομίζω να παει παρακάτω.Και θυμήθηκα την κουβέντα που είχαμε περι κατανάλωσης στους ecoboost βενζίνης. Φαίνεται πως γενικά η εταιρεία δεν έχει ρίξει βάρος εκεί.
Βέβαια οδηγική συμπεριφορά έχει εξαιρετική, τριγμοί δεν ακούγονται, καλή ποιότητα πλαστικών, καλα φώτα. Ηχοσύστημα με καλή ακουστική, τα κινητά συνδέονται αμέσως.
Αλλά κατανάλωση δεν....Sent from my iPad using Tapatalk
-
Μηπως οι ανθρωποι οδηγουσαν βενζινη πριν? Αλλη οδηγηση κανεις στο ενα και αλλη στο αλλο
Στάλθηκε με tapa
-
Όχι και τα προηγούμενα πετρέλαιο ήταν που είχαν , άλλωστε αυτοί οι δυο δεν ειναι γκαζιάρηδες , δε θα το λεγα αν το πήγαιναν συνέχεια στις 4000στροφες πχ
Το προηγούμενο ήταν Astra πετρέλαιο και ήταν αρκετά πιο οικονομικό.Του πατέρα μου η b180 πετρέλαιο η τελευταία, δειχνει 5.3
(Ολα ενδείξεις των συστηματων)
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Θεμα οδηγησης ειναι.. να ελεγες για τους βενζινης οι οποιοι εχουν οντως λιγο τσιμπημενη καταναλωση ναι.. αλλα για τους ντιζελ ειναι και η πρωτη φορα που το ακουω.
-
Νονε οταν ειμαι μεσα και η οδηγηση ειναι φυσιολογικη δε μπορω να πω οτι ειναι θεμα οδήγησης.
Δε θα το εγραφα αν δεν ειχα εικονα!Πιο αργή οδηγηση δεν υπαρχει, βασικα για να πω οτι πατά λιγοτερο το γκαζι θα πρεπε να πηγαινει σαν χελώνα.
Ισως λογω αυξημένου βαρους αυτοκινητου και χαμηλής ιπποδύναμης; αλλα και τα astra στα ιδια πλαιςια ηταν.
Και την αλλη βδομαδα στο μίτινγκ θα ρωτησει κι αλλους αλλα γενικα αυτο ακουγεται στην εταιρεια. Μιλαμε για παρα πολλα αμαξια, focus & focus station, mondeo των προϊσταμενων κλπ.Αλλωστε οπως οδηγούσαν πριν, οδηγουν και τωρα , τα Astra ηταν κατω απο 7
-
Σίγουρα θα πέσει η κατανάλωση γύρω στο 10-15% όταν στρώσει μετα τα 10000χλμ. Έχοντας το Φόκους 1,5 tdci για μια ολόκληρη μέρα για τεστ ντράιβ δεν κατάφερα κάτι καλύτερο από 5,4 σε περιαστικούς δρομους και μερικές σύντομες διαδρομές από 1 έως 9 χλμ. Σε διαδρομή στην πόλη έμεινα κάτω από το 6...περίεργο μου φαίνεται....
FORD FORUM