-
Δεν πλήρωσα. Γι'αυτό το λόγο βέβαια με 'κόψανε' την πρώτη φορά με το 'καλημέρα'. Δεν πρόλαβα να κάνω 100 μέτρα!
-
Mπραβο.. οι περισσοτεροι δεν λαδωσαν... εντυπωσιακό!!!
Εγώ λάδωσα... 40,000δρχ και τελος, δεν ειχα καμια διαθεση να ασχολουμε με τετοιου ειδους γελοιες διαδικασιες που θελουν να λεγονται εξετασεις ικανοτητας οδηγησης, και με τα λαμογια που λεγονται εξεταστες!!
Εξαλλου αν σε κοψουν , πληρωνεις ουτος η αλλος τα ιδια χρηματα, οποτε συμφερει να πληρωσεις!!!!
Και οσο διατηρειτε το υψηλο κοστος ολο και περισσοτεροι θα πληρωνουν.Αντιθετα για την μηχανη δεν δεχτηκα να πληρωσω με τιποτα, διοτι διπλωμα αυτοκινητου περνει ο/η καθε ασχετος , ενω για μηχανη πανε μονο οσοι ξερουν τι κανουν , και οχι απο μοδα!!
-
Την πρώτη φορά πήγα κανονικά και κόπηκα λόγω λάθους μου στην οπισθογωνία. Την δεύτερη λάδωσα αλλά πάλι δεν εξετάστηκα λίγο, απλά χαλαρά [η οπισθογωνία έγινε σε μ@λακία σημείο, χωρίς κάν πεζοδρόμιο αλλά ok]. Οκ, τους τα έσκασα και ησυχάσανε, αλλά θα προτιμούσα όχι. Αυτά.
-
Το κακό με την ψηφοφορία είναι ότι ήθελα να συμμετάσχουν κυρίως οι νεότεροι (5-7 έτη το δίπλωμα) και Αθήνας - Θεσ/νίκης.
Πιστεύω ότι στην επαρχία δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, γιατί οι κοινωνίες είναι μικρές και αν το κάνει κανένας θα τον λιντσάρουν.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Αντιθετα για την μηχανη δεν δεχτηκα να πληρωσω με τιποτα, διοτι διπλωμα αυτοκινητου περνει ο/η καθε ασχετος , ενω για μηχανη πανε μονο οσοι ξερουν τι κανουν , και οχι απο μοδα!!Δεν ειναι ομως αστειο -για να μην πω τπτ αλλο- που πας κ δινεις με την δικη σου μηχανη; Κ βεβαια περασεις-κοπεις, φευγεις σαν κυριος οδηγωντας μεχρι να παραλαβεις το διπλωμα ή μεχρι να ξαναδωσεις!
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Το κακό με την ψηφοφορία είναι ότι ήθελα να συμμετάσχουν κυρίως οι νεότεροι (5-7 έτη το δίπλωμα) και Αθήνας - Θεσ/νίκης.Πιστεύω ότι στην επαρχία δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, γιατί οι κοινωνίες είναι μικρές και αν το κάνει κανένας θα τον λιντσάρουν.
Μη το λές Νομίζω ότι και εκεί το φαινόμενο είναι διαδεδομένο αλλά ίσως για άλλους λόγους
-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Αντιθετα για την μηχανη δεν δεχτηκα να πληρωσω με τιποτα, διοτι διπλωμα αυτοκινητου περνει ο/η καθε ασχετος , ενω για μηχανη πανε μονο οσοι ξερουν τι κανουν , και οχι απο μοδα!!
Δεν ειναι ομως αστειο -για να μην πω τπτ αλλο- που πας κ δινεις με την δικη σου μηχανη; Κ βεβαια περασεις-κοπεις, φευγεις σαν κυριος οδηγωντας μεχρι να παραλαβεις το διπλωμα ή μεχρι να ξαναδωσεις!
Τι ακριβώς σου φαινεται αστειο, το οτι περασεις ή οχι φευγεις ή οτι δινεις με τη δική σου μηχανή????
Αν ειναι το πρωτο, το να σε πιασουν ειναι δουλεια της τροχαιας και μπορεί αυτο να γινει οπουδηποτε απο τι στιγμή που κυκλοφορεις, δεν ειναι δουλεια των εξαταστών.
Στο δευτερο, αν ειναι στην κατηγορία που εξεταζεσαι ποιο ειναι το προβλημα, εξαλλου οι μηχανες των δασκαλων δεν εχουν κατι ιδιαιτερο οπως τα αυτοκινητα.Δεν μου φαινεται μεπτό καλα κανουν και δινουν με δικες τους.
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Δεν πλήρωσα. Γι'αυτό το λόγο βέβαια με 'κόψανε' την πρώτη φορά με το 'καλημέρα'. Δεν πρόλαβα να κάνω 100 μέτρα!Μια από τα ίδια και ο δάσκαλος (λογικά στο κόλπο και αυτός) με συμβούλεψε να πληρώσω να τελειώνω, γιατί όπως μου είπε το είχαν σαν σύστημα να κόβουν ακόμη και τέλειους οδηγούς (και το είδα μπροστά μου) έτσι ώστε να αναγκάζουν τον κόσμο να πληρώνει.
Δεν το δέχτηκα και τη δεύτερη φορά έγινε το ίδιο, με αποτέλεσμα να δεχτώ να πληρώσω (50.000 αν θυμάμαι καλά) για να μην υπάρξει και τέταρτη φορά, γιατί από ότι θυμάμαι με τα παράβολα κλπ ερχόταν μια η άλλη. -
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Με την αξια μου...
Απο τα 2 παιδια πριν απο εμενα,ο ενας κοπηκε και ο αλλος ειχε πληρωσει μαλλον αφου ουτε 5 λεπτα δεν ...
Η ολη διαδικασια ομως ειναι για εκπομπη του Μακη...
Απορω πως δεν τους εχει περιλαβει ακομα..Αυτο έγινε με εμένα...Ουτε πέντε λεπτα δεν έκανα και μου λένε''ασφάλισε και κατέωα...'' όχι ρε γαμώτο λέω κόπηκα αλλα πού????
Κατεβαίνω και πανε να φύγουνε για τον επόμενο....Ρε παιδια λέω τι έγινε γιατί κόπηκα...''Και ποιος σου είπε ότι κόπηκες?''Ολα αυτά χώρις δραχμή(τότε).....Κι ομως....
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Τι ακριβώς σου φαινεται αστειο, το οτι περασεις ή οχι φευγεις ή οτι δινεις με τη δική σου μηχανή????Αν ειναι το πρωτο, το να σε πιασουν ειναι δουλεια της τροχαιας και μπορεί αυτο να γινει οπουδηποτε απο τι στιγμή που κυκλοφορεις, δεν ειναι δουλεια των εξαταστών.
Στο δευτερο, αν ειναι στην κατηγορία που εξεταζεσαι ποιο ειναι το προβλημα, εξαλλου οι μηχανες των δασκαλων δεν εχουν κατι ιδιαιτερο οπως τα αυτοκινητα.Δεν μου φαινεται μεπτό καλα κανουν και δινουν με δικες τους.
Το λεω μονο απο την αποψη οτι τοσο πηγαινοντας να δωσεις οσο κ φευγοντας εισαι παρανομος. Ισως -για τα ματια του κοσμου εστω- επρεπε να ειναι λιγακι πιο τυπικοι..
-
στην αλεξ/πολη δεν λαδωσα και θα ελεγα οτι οι διαδικασιες ειναι αρκετα αξιοκρατικες. Μαζευονται ολες οι σχολες οδηγων(5-6) σε ενα σημειο απο οπου ολοι βλεπουν τι γινεται. Επισης οι εξεταστες ειναι λιγο-πολυ γνωστοι και δεν 'καινε' τα δικα τους παιδια.
Δεν εκανα κανενα λαθος, ουτε μου καναν παρατηρηση, αλλα σε γνωστη μου που εδωσε τιης καναν τις εξεις παρατηρησεις (και δεν την εκοψαν)*Καλο ειναι να αναβεις φλας οταν περνας σταθμευμενο αμαξ
*Βαλε και καμια δευτερα! ι
*Μην πηγαινεις τοσο αριστεραΚαι εμενα 5-6 λεπτα με εξετασαν μια οπισθογωνια, μια αναστροφη(κανονικα η αναστροφη σε δρομο διπλης δεν ειναι παρανομη?) 3-4 στροφες και ενα παρκαρισμα.
-
Και εγώ με την πρώτη το πήρα.Στα σήματα δεν έκανα κανένα λάθος και στην οδήγηση μόνο μια μικρή βοήθεια με νόημα του δασκάλου σε οπισθογωνία οτι έπρεπε να αρχίσω να κόβω. Σε μια γνωστή μου όμως ο δάσκαλος της ξεκαθάρισε οτι αν δεν πέσει το χρήμα δίπλωμα δεν έχει....!!!
Ε και αυτή όπως πολλοί αποφάσισε να πληρώσει! Γιατι ποιός θα της εγγυόταν οτι και με την δεύτερη και τρίτη προσπάθεια δεν θα έκαναν το ίδιο????
Πάντως υπάρχουν και ακραίες περιπτώσεις που παίρνεις το δίπλωμα χωρίς να κουνηθείς απο το σπίτι σου! Κάτι σαν μαθήματα εξ'αποστάσεως δηλαδή!!! -
Αυτό που κατάλαβα δεν είναι ότι πληρώνει κάπιος για να μην κοπεί αλλά για να γλιτώσει την ταλαιπωρία. Αυτό τώρα είναι καλό;;
Όσο για την επαρχία εκεί νομίζω ότι οι εξεταστές δεν έχουν συνηθίσει από λάδι. Χαρακτηριστικά μου έλεγε ο εκπαιδευτής μου πως έχει άτομα που έχουν κοπεί 5 και 6 φόρες και ψάχνει να κάνει λαμογιά μέσω γνωστού γιατί δεν είναι και τόσο εύκολο να πιάσει τον εξεταστή και να του πει ξέρεις κάτι βρήκα 200Ε δικά σου είναι;;
-
Ο χρήστης k έγραψε:
Αυτό που κατάλαβα δεν είναι ότι πληρώνει κάπιος για να μην κοπεί αλλά για να γλιτώσει την ταλαιπωρία. Αυτό τώρα είναι καλό;;Όσο για την επαρχία εκεί νομίζω ότι οι εξεταστές δεν έχουν συνηθίσει από λάδι. Χαρακτηριστικά μου έλεγε ο εκπαιδευτής μου πως έχει άτομα που έχουν κοπεί 5 και 6 φόρες και ψάχνει να κάνει λαμογιά μέσω γνωστού γιατί δεν είναι και τόσο εύκολο να πιάσει τον εξεταστή και να του πει ξέρεις κάτι βρήκα 200Ε δικά σου είναι;;
Στην επαρχία δεν λαδώνονται πολλοί γιατί οι περισσότεροι είναι γνωστοί μεταξύ τους. Όπως είπα και πιο πριν όταν έδωσα οι εξεταστές ήταν γνωστοί αλλά και το δίπλωμα το πήρα σε 5 μέρες και αυτό γιατί μεσολάβησε Σ/Κ. Ένας φίλος μου μέσω του ίδιο γνωστού το πήρε στα χέρια του σε 3 μέρες. Αν κάποιος εξεταστής λαδώνεται στην Πάτρα το ξέρουν όλοι και δεν είναι τόσο 'ευχάριστο' γι αυτόν. Τώρα σε μεγαλύτερες πόλεις πχ Αθήνα άντε να βρεις κάποια διασύνδεση μέσα σε τόσο κόσμο...
-
Ο χρήστης k έγραψε:
Αυτό που κατάλαβα δεν είναι ότι πληρώνει κάπιος για να μην κοπεί αλλά για να γλιτώσει την ταλαιπωρία. Αυτό τώρα είναι καλό;;Κακό είναι! Και δε θεωρώ τον εαυτό μου μάγκα που το έκανα, αλλά όταν επί 5 χρόνια προσπαθείς να να βγάλεις δίπλομα και καταφέρνεις να κάνεις 2 μαθήματα το χρόνο, όταν τελικά παίρνεις άδεια από τη δουλειά μόνο και μόνο για να βγάλεις επιτέλους δίπλομα και ενώ τα πας καλά σου λένε πως αν δεν πληρώσεις δεν, ε τότε σε αναγκάζουν!
Φυσικά το ότι πλήρωσα το θεωρώ έγκλημα και δεν είμαι υπέρ του λαδόματος, αλλά από την άλλη τι να έκανα???
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, αυτά τα κυκλώματα είναι πολύ καλά οργανομένα και ξέρουν που βαδίζουν -
Ωραια ολα αυτα αλλα εγω εχω μια απορια. Επειδη δεν μιλαμε απλα για ενα φακελακι σε γιατρο ή σε υπαλληλο της πολεοδομιας αλλα σε καποιον που επιτρεπει τη χρηση ενος μηχανηματος που μπορει να αποδειχθει θανασιμο οπλο στα χερια καποιου που δεν ξερει να το χειριστει σωστα, ο εξεταστης που τα τσεπωνει δεν θα αισθανθει τυψεις αν τυχει να μαθει οτι εξεταζομενος του προκαλεσε θανατηφορο τροχαιο; Τοσο ασυνειδητοι ειναι πια;;; Πρεπει δηλαδη να παρακαλαμε να παθει κατι καποιος απο τους 300 ή τις οικογενειες τους για να ενδιαφερθει επιτελους λιγο η πολιτεια για αυτο το τοσο σοβαρο ζητημα;
-
Oσο η εκδωση αδειας οδηγησης συνδεεται με μεγαλο χρηματικό κοστος , και εχεις να κανεις αποκλειστικά με 1-2 ανθρωπους θα συνεχισει να γινεται οτι γινεται χαλαρά........
Αυτή τι στιγμή το κοστος ειναι περιπου στα 800ε... και η καθε επανεξεταση 200ε .... , δυσκολα καποιος το ρισκαρει.....στην Αθήνα παντα , διοτι στην επαρχια ειναι διαφορετικά τα πραγματα.. , ευτυχώς!!
-
Φυσικά και με την αξία μου!!!!
Για μένα ήταν περίπου τυπική διαδικασία γιατί όταν έδωσα σήματα και οδήγηση είχα ήδη δύο χρόνια πέμπτης κατηγορίας Στρατιωτικό δίπλωμα και αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα με κάθε είδους όχημα και αρκετή εμπειρία. Εξάλλου οδηγούσα από πολύ μικρότερος. Θα μπορούσα να είχα αποφύγει τότε όλη αυτή τη διαδικασία αφού μπορούσε το στρατιωτικό δίπλωμα να μετατραπεί χωρίς εξετάσεις. Ας είναι καλά ένας ανεγκέφαλος επιτελής που είχα τότε στην 115ΠΜ που δεν μου το επέτρεψε.
Το πολιτικό δίπλωμα το μετέτρεψα τελικά σε πέμπτης μετά από πέντε χρόνια που άλλαξα μονάδα!!!! -
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
[...] ...δεν θα αισθανθει τυψεις αν τυχει να μαθει οτι εξεταζομενος του προκαλεσε θανατηφορο τροχαιο; Τοσο ασυνειδητοι ειναι πια;;;Τώρα αυτό το είπες σοβαρά ή πλάκα έκανες; Γιατί εμένα μου μοιάζει ότι έπρεπε να γραφτεί στα ανέκδοτα, καλύτερα!!! Άκου τύψεις! Και σιγά μην ασχολούνται! Αν ένοιωθαν τύψεις φίλε μου, θα είχαν αναμορφώσει όλο το σύστημα εκπαίδευσης και εξετάσεων. Δηλαδή, πρέπει να έχει πληρώσει για να πάρει δίπλωμα κάποιος χωρίς να ξέρει να οδηγεί; Απ το κεφάλι βρωμάει το ψάρι λένε, αλλά και άμα κόψεις το κεφάλι, το ψάρι πάλι μπαγιάτικο θα είναι. Και εν προκειμένω, το όλο σύστημα βρωμάει απαίσια! Αν λοιπόν κάποιος εκεί μέσα είχε τύψεις, αν κάποιος είχε το παραμικρό ίχνος συνείδησης, θα είχε εισηγηθεί να αλλάξει ο τρόπος και τα αντικείμενα εκπαίδευσης, η διαδικασία εξετάσεων και μετά απ' όλα αυτά, ας κοίταζε και τις μίζες. Πόσοι κυκλοφορούν με διπλώματα (ανεξάρτητα αν πλήρωσαν ή όχι για να το πάρουν) και αποτελούν κυριολεκτικά δημόσιους κινδύνους; Και φυσικά, πόσοι έχουν ταλαιπωρηθεί (και κατά τα φαινόμενα πόσοι θα ταλαιπωρηθούν ακόμα) ενώ ήξεραν να οδηγούν πολύ καλύτερα από δασκάλους και εξεταστές, αλλά αρνήθηκαν να 'λαδώσουν τα γρανάζια της μηχανής'; Ας είμαστε αυστηροί και καυστικοί, παρά να είμαστε αφελείς και να βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου...
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
[...] Και εμενα 5-6 λεπτα με εξετασαν μια οπισθογωνια, μια αναστροφη(κανονικα η αναστροφη σε δρομο διπλης δεν ειναι παρανομη?) 3-4 στροφες και ενα παρκαρισμα.Μα, αν είναι μονής κατεύθυνσης και κάνεις αναστροφή, δεν θα πηγαίνεις ανάποδα στη κυκλοφορία ;; Ίσα-ίσα, σε δρόμους διπλής κατεύθυνσης έχει νόημα η αναστροφή.
Το πήρα με την αξία μου (λέμε τώρα)