-
Μπορεί να ενοχλήθηκε από την γαϊδουρινή συμπεριφορά ορισμένων
Μπα, δε νομίζω... αντιθέτως πολύ περισσότερο έχουν ενοχληθεί κάποιοι που τους αμφισβήτησαν το αλάθητο του Πάπα [Mod]
-
Μπα, δε νομίζω... αντιθέτως πολύ περισσότερο έχουν ενοχληθεί κάποιοι που τους αμφισβήτησαν το αλάθητο του Πάπα [Mod]
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Μπορεί να ενοχλήθηκε από την γαϊδουρινή συμπεριφορά ορισμένωνδεν επραιπε να ελεγα τιποτε για την ορθωγραφεια εν ολοιγις...
να απλα... φαντάστικα... δημοσειογραφος... καταλαβενεις...
-
Πάντως 8 σελίδες για το αγωνιστικό τζιπάκι της vw είναι πολλές για τέτοιο όχημα...όλο διθυράμβους για το πόσο καλύτερα είναι τα προϊόντα της εταιρίας σε σχέση με τον ανταγωνισμό!Για το πόσο θα τρέξουν οι άλλοι στο ΠΠΡ μόλις μπει η vw!Για το up τα ίδια! Ούτε η κοσμοκάρ δεν τα εκθειάζει τόσο...μετά εγώ φωνάζω άδικα!Ειλικρινά όσο καλά και να είναι τα εν λόγω οχήματα το κείμενο θα νόμιζες ότι γράφτηκε από vw fanboy! Τόσος ενθουσιασμός πια; Νομίζω ότι ακόμα και αν έχετε δίκιο για τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν θα έπρεπε να το γράψετε έτσι...εκτός και αν το κάνετε και στα μοντέλα καταστάσεις που υπερέχει ο ανταγωνισμός! Προσωπικά δεν το έχω δει αυτό!
Εκείνο όμως που θέλει εξήγηση είναι το ακόλουθο σχόλιο στο τέλος από τον ΣΧ στο τεστ του τουαρεγκ:
'Μακάρι να λειτουργούσα σ' ένα εναλλακτικό κόσμο -άνευ ΚΚ- όπου θα μπορούσα να διαγράψω με φωτοσοπ τα σήματα του σπόνσορα(σ.σ. red bull) που αγνοεί τα περιοδικά μας!'
Τι ακριβώς εννοείτε κύριε ΣΧ; -
Προφανώς η Red Bull αγνοεί τους 4Τ αλλά η δημοσιογραφική δεοντολογία (εκπορευόμενη από τον ΚΚ) δεν αφήνει να σβηστούν τα λογότυπα της Red Bull από τις φωτο που συνοδεύουν το άρθρο.
-
Αυτό είναι μια λογική εξήγηση nass όμως είναι και προφανής από την άλλη!
Δηλαδή είναι σαν να γράφεις ότι ο ήλιος ανατέλλει από την ανατολή! Στην γη μας έτσι γίνεται οπότε το δεχόμαστε απριορι!
Δεν κατάλαβα επομένως το σκεπτικό του γράφοντα! Δηλαδή αν δεν υπήρχε η δημοσιογραφική δεοντολογία -που προφανώς δεν εκπορεύεται του 'Δάσκαλου' αφού και εκείνος την υπηρετεί με συνέπεια τόσα χρόνια- θα είχε το δικαίωμα να διαγράψει τα στοιχεία του χορηγού της εταιρείας επειδή αγνοεί το περιοδικό που διοικεί σε δοκιμές και διαφημίσεις; Μα τότε δεν μιλάμε για περιοδικό αυτοκινήτου που λειτουργεί αμερόληπτα αλλά για κάτι άλλο που δεν αντιλαμβάνομαι και αδυνατώ να ορίσω... -
ή είναι σαν να λές ... ρε παιδιά βάλτε καμιά διαφήμιση ... είδατε τι καλή διαφήμιση κάνουμε στην VW ... ελάτε βάλτε και εσείς ... είναι δύσκολοι καιροί ... είμαστε πολύ καλό έντυπο καταχώρησης εταιρικών διαφημίσεων - παρουσιάσεων , συγνώμη αξιόλόγησης και κριτικής ήθελα να πώ ...
-
μόλις αγόρασα το τελευταίο τεύχος...εντυπώσεις στο άμεσο μέλλον:)
Το τεύχος πάντως δείχνει πλουσιότερο σε θέμα σελίδων από το προηγούμενο...για να δούμε!
edit: O ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!!!!(Ένα παράπονο εδώ:Ο κύριος Σ.Χ. έχει να μπει στο φόρουμ από την μέρα που μου/μας τα έχωσε...δηλαδή έγραψε όσα έγραψε δικαίως και αδίκως και δεν ενδιαφέρθηκε να διαβάσει τον αντίλογο των μελών 1 μήνα τώρα...λυπάμαι που δεν μπήκε καν στον κόπο να το κάνει. Φαντάζομαι ότι αν το επιθυμούσε θα αφιέρωνε 5 λεπτά να μας διαβάσει από τον πολύτιμο χρόνο του! )
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
μόλις αγόρασα το τελευταίο τεύχος...εντυπώσεις στο άμεσο μέλλον:)
Το τεύχος πάντως δείχνει πλουσιότερο σε θέμα σελίδων από το προηγούμενο...για να δούμε!
edit: **O ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!!!! **:yahoo: )(Ένα παράπονο εδώ:Ο κύριος Σ.Χ. έχει να μπει στο φόρουμ από την μέρα που μου/μας τα έχωσε...δηλαδή έγραψε όσα έγραψε δικαίως και αδίκως και δεν ενδιαφέρθηκε να διαβάσει τον αντίλογο των μελών 1 μήνα τώρα...λυπάμαι που δεν μπήκε καν στον κόπο να το κάνει. Φαντάζομαι ότι αν το επιθυμούσε θα αφιέρωνε 5 λεπτά να μας διαβάσει από τον πολύτιμο χρόνο του! )
+οο (συν απειρο...)
-
Ούτε ένας Γάλλος στον ανταγωνισμό των τεσσάρων;
Ανταγωνιστής του polo και του yaris , το chevy aveo και το νεο Rio ;Cayman R , Παναγιώτης ο Σορόπης .
-
το Q3 με βασει τις μετρησεις εχει τελικη 250 χιλ. 0 - 60 σε 8,5 δευτ. και με 5η σχεση να εχει 32,9 χιλ ανα 1000 στρ βγαζει στις 5400 στρ 250 χιλ. ομοιως και η εκτη σχεση ειναι λαθος.
και ενταξει αν καποιος επινε ρακες και τα μετεφερε λαθος , και αυτος που θα εκανε το τελικο τσεκαρισμα επισης , η τελικη ταχυτητα ενος οχηματος 170 ιππων και 1600+ κιλων βαρους 250 χιλιομετρα;
με τις υγειες μας και εις αλλα με υγεια.... -
Ξεκίνησα να γράψω σεντόνι αλλά βαρέθηκα . Εξάλλου τα έχουμε ξαναπεί .
Πάντως το VAG έχει τις πιο αισιόδοξες μετρήσεις .
-
http://www.namco-euro.com/
http://www.namco.gr/
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=419357&cid=12Και ούτε μία αναφορά στο περιοδικό για το νέο Pony. ΜΠΡΑΒΟ.
-
Ωραίο το τεύχος. Ο κύριος Κώστας γύρισε ανανεωμένος. Το συγκριτικό Μ3-RS5 ήταν πολύ καλό. Η παρουσίαση της Μ5 πολύ μικρή. Θα μπορούσε να υπάρχει μεγαλύτερη τεχνική ανάλυση. Στη σελίδα που αναφέρεται στο φόρουμ έχει μέρος της συζήτησης για το πετρέλαιο. Έχει δημοσιεύσεις των Κάβουρα, dstou και άλλου ενός.
-
Σελίδα 160 στο τεύχος Νοεμβρίου, ο dstou, elteo και κάβουρας πρώτη μούρη!
-
πήρα το νέο τεύχος σήμερα το οποίο όμως είναι κλειστό σε ζελατίνα οπότε δεν το ξεφύλλισα ακόμα...αν ο αριθμός των σελίδων πρέπει να μας προϊδεάζει θετικά τότε δηλώνω ότι δείχνει πλουσιότερο από το αντίστοιχο του Νοεμβρίου και σαφέστατα μεγαλύτερο από το τεύχος-φυλλάδιο- του Οκτώβρη! Εντυπώσεις το απόγευμα που θα το ανοίξω συνοδεία καφέ!
Άσχετο: Ο κ. ΣΧ συνεχίζει να μας σνομπάρει...εκτός και αν ο άνθρωπος μπαίνει με έτερο κωδικό ή άνευ τέτοιου!
-
ξεφύλλισα το νέο τεύχος.Εντυπώσεις:
+πράγματι πλουσιότερο από τα 2 προηγούμενα αναλογιζόμενος και τους καιρούς που διανύουμε...- ωραίο πλούσιο ένθετο για πετρελαιοκίνηση και υγραέριο.
- πολλά τεστ που ελπίζω να μην καταλήγουν στο vag ubber alles.
- το τεστ στο classic της alfasud 1.2 και το συγκριτικό με το ΜιΤο. Μου αρέσει το συγκριτικό με τους προγόνους των σύγχρονων μοντέλων. Μακάρι να κάνετε περισσότερα από ένα στα τεύχη του μέλλοντος
- το ταξίδι με το φορντ στην Ν. Αφρική και το πεζό στην Γερμανία...ωραίες φωτογραφίες!
- ο αντίλογος όπως συνήθως...
- το αφιέρωμα στην πόρσε 911...πολύ καλό, μπράβο σας!
- Η ενσωμάτωση των 2 τροχών στο περιοδικό.
Τα στραβά
- O δάσκαλος ξανάφυγε (γιατί κύριε Κώστα;;;;;) Όταν λείπεις οι 4τροχοί γίνονται 3!!!
- Πολυσέλιδο διαφημιστικό του νέου σκαραβαίου...συνειρμοί με όσα έχω παραθέσει στο παρελθόν έρχονται σχεδόν ανακλαστικά
(μ' αρέσει όμως η τρίτη γενιά.Άστε την πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει οι διαφημιστές στο φυλλάδιο.Μαγκιά τους!) - Στο συγκριτικό των ιμπιζα, τζαζ και γιάρις γνωρίζουμε εξαρχής τον νικητή αφού παρουσιάζεται εκτενέστερα(θα μου πείτε είναι καινούριο όμως και άλλα όταν είναι καινούρια δεν αντιμετωπίζονται έτσι...)κλασσικά το χόντα έρχεται...οριακά τελευταίο όπως κάθε μοντέλο της εταιρείας που συγκρίνεται με κάτι άλλο! Τι να κάνουμε, η χόντα σύμφωνα με το περιοδικό, φτιάχνει οριακά χειρότερα προϊόντα από τον ανταγωνισμό!
Αυτό δεν έχει να κάνει με τα + και -
Να συνδέσω το εκτενές αναλυτικότατο άρθρο για το νέο Υ με την συνέντευξη του δ/ντη μάρκετινγκ της εταιρείας στην Ελλάδα και με την μεγάλη αναφορά στην Λάντσια από τον Σ.Χ; Όταν ανέφερα πριν 2 μήνες, την δυνατότητα πρόσβασης σε μία εταιρεία με αντίστοιχες εκτενείς αναφορές σε αυτή, κατηγορήθηκα ότι γράφω αλητείες και ότι προσβάλλω τους συντάκτες του περιοδικού! Δεν είναι κακό να έχεις προσβάσεις...το αντίθετο μάλιστα! Επιβάλλεται για ένα αυτοκινητιστικό περιοδικό!
Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλεί η παρατήρηση αυτού. Θα πρότεινα να το κάνετε όμως κάθε μήνα και για μια διαφορετική αντιπροσωπεία! Δεν νομίζω να σας διώξει λόγου χάρη ο Σαρακάκης ή η ρενω Ελλάς αν ζητήσετε συνέντευξη και από αυτούς...Εν κατακλείδι το περιοδικό μετά το κακό συγκριτικά τεύχος Οκτωβρίου δείχνει να βελτιώνεται μήνα με το μήνα...προσδοκώ ανάλογη βελτίωση και στο πρώτο τεύχος του 12!
-
Στο τεύχος Νοεμβρίου 2011, ο Κ.Κ γράφει:
«Το όνομα, η ιστορία της Εταιρίας, η αξιοπρέπειά μου αλλά και η αξιοπρέπεια όσων από τους παλιούς μου συνεργάτες δε μήδισαν, κουράστηκαν, βαρέθηκαν, αλλά εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο Δημοσιογράφος κάνει Λειτούργημα, και όχι επάγγελμα, πωλούνται στα καπηλειά της διαφημιστικής αλλαξοκωλιάς, που από τον Οκτώβριο του 1970 έχω βαθιά χεσμένη».
Από εκεί και πέρα, τι κριτική να κάνεις στο περιοδικό, όταν ο ιδρυτής του το περιγράφει με αυτά τα λόγια; Εν τέλει, σκέφτομαι ότι ίσως ο Κ.Κ. να μη γράφει πλέον στο περιοδικό (με την εξαίρεση του περασμένου μήνα) επειδή δε θέλει να «νομιμοποιεί» το περιεχόμενό του, σαν να λέει «αυτό δεν είναι πλέον το περιοδικό μου».
Απλά, στο τεύχος Δεκεμβρίου 2011 (όπως και στα τεύχη από το Σεπτέμβριο και μετά) γράφουν ακόμα λιγότεροι στον Αντίλογο - αν θυμάμαι καλά δεν γράφουν πλέον οι Β. Βασιλικός, Α. Ρουμελιώτης, Κ. Μακεδόνας ίσως και κάποιος άλλος.
Επίσης, κάποιες σελίδες του αφιερώματος «Οδηγός αυτοκινήτου 2012» που συνοδεύει το τεύχος Δεκεμβρίου 2011 είναι copy-paste από παλιότερα τεύχη του περιοδικού. Για παράδειγμα, οι σελίδες 8-9 του οδηγού είναι αντιγραφή (με μικρές αλλαγές σε γραμματοσειρές και διαφήμιση) από τις σελίδες 122-123 του τεύχους Σεπτεμβρίου 2011.
Στο τεύχος Μαίου 2011 υπάρχει άρθρο για την «BMW Innovation Day 2011”, η οποία, όπως μας ενημερώνει ο συντάκτης του άρθρου, είναι ημερίδα καινοτομίας «που διοργανώνει κάθε χρόνο στο Κέντρο έρευνας της εταιρίας στο Μόναχο» (σελ.44). Στο τεύχος Δεκεμβρίου 2011 (σελ. 38-40), πάλι γράφουν για “BMW Innovation Days”. Τώρα απλά σημειώνουν «Η βαυαρική εταιρία μας αποκαλύπτει τις εντυπωσιακές τεχνολογίες που θα εφαρμόσει στα αυτοκίνητά της τα επόμενα χρόνια». Προφανώς κάτι είχε περισσέψει από το τεύχος Μαίου και μας το σερβίρουν τώρα, μάλλον και στο μέλλον για να «γεμίσει» το περιοδικό.
Το περιοδικό δε βελτιώνεται, έχει παγιωθεί σε επίπεδα που δεν έχουν καμία σχέση με τις καλές του εποχές (π.χ. στη σελ. 186 του τρέχοντος τεύχους διαβάστε για «NESCAFE Frappe και ο δρόμος ...ζωντανεύει»).
Τέλος, γράφουν οι ίδιοι διαφημίσεις; Κάποιες από αυτές έχουν «υπογραφή» «Technical Press Creative Media Ξένη Δημοσίευση». Αν ναι, σημαίνει ότι οι ίδιοι και δημιουργούν διαφημίσεις, αλλά ταυτόχρονα κάνουν δοκιμές αυτοκινήτων.
Κάποια ενδιαφέροντα άρθρα (π.χ. το άρθρο για την Alfasud και Mito, Porsche 911) απλά σου υπενθυμίζουν το πως θα έπρεπε να ήταν οι 4Τ...
Με πόνο ψυχής τα παραπάνω.
Προσωπικά, πάντως, έτσι όπως σκέφτομαι τώρα τουλάχιστον, θα συνεχίσω να το αγοράζω μέχρι να κλείσει. Δεν είμαι σίγουρος γιατί, άλλον επειδή το έχω συνδέσει με πολύ ευχάριστες περιόδους στη ζωή μου. Όπως όταν πηγαίνεις στο γήπεδο να δεις την ξεπεσμένη πλέον αγαπημένη σου ομάδα, νοσταλγώντας παλιές καλές εποχές, και με την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει...
Jacob
-
θα τσεκάρω όσα γράφεις αφού έχω όλα τα τεύχη και θα επανέλθω...
-
Οι μετρήσεις θορύβου του μικρού δικύλινδρου στο τεύχος Δεκεμβρίου είναι εξωπραγματικές, ιδιαίτερα στην ταχύτητα των 80 χαω με 3η όπου φέρεται π.χ. να έχει 72 ντεσιμπέλ , 5-9 ντεσιμπέλ περισσότερα από οποιοδήποτε μοντέλο έχει μετρηθεί τελευταίως, ακόμη και από μόνιμα τερακίνητα θηρία με τεράστια λάστιχα και κινητήρες όπως το Κάντρυμαν, το Γιετί 1.8, το ASX κ.α.
Λειτουργεί καλά το όργανο? Σε κάθε περίπτωση εγώ θα τις επαναλάμβανα παρουσία ει δυνατόν του βενζινοκίνητου 1200αριού και του 1300αριού ντίζελ που διατίθενται επίσης για το συγκεκριμένο μοντέλο. Εδώ επιβάλλονται και ξεχωριστές μετρήσεις στο ρελαντί για να διαπιστωθεί τελικά πόσο ακούγεται ο συγκεκριμένος κινητήρας από μόνος του.
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό