-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Αν σε ενοχλεί ο Καργάκος, πού να διάβαζες τότε που έγραφε και ο Ζουράρις.Φέρτε το Ημερολόγιο πίσω!!!
Ο Ζουράρις μού άρεσε.Επλαθε και δικές του λέξεις*,περνούσες και μιά βδομάδα προσπαθώντας να κατανοήσεις τί έγραφε
- (η χώρα τής....αλμεγομειζοκαλλίστης )
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Τι λέτε για σύγκριση 4χ4 σε τεχνική πίστα για έλεγχο δυνατοτήτων; Τι κάνουν συγκριτικά 4χ4 και SUV;Οπου κανένα μοντέλο δέν θα ολοκληρώσει τήν δοκιμασία,χωρίς να κάψει ένα σετ συμπλέκτες.
Επίσης τα συγκριτικά των ελαστικών έχουν αρχίσει να παλιώνουν. Δεν θα δούμε νέα;
[/quote]
Και κάποιο συγκριτικό τέστ κάποιων ασφάλτινων ή χωμάτινων αγωνιστικών ελαστικών ρε παιδιά.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Αν σε ενοχλεί ο Καργάκος, πού να διάβαζες τότε που έγραφε και ο Ζουράρις.Φέρτε το Ημερολόγιο πίσω!!!
Ζουράρη σταμάτησα να διαβάζω στο 2ο-3ο τεύχος των 4Τ που πήρα, όταν συνειδητοποίησα ότι ο άνθρωπος δεν γράφει, απλά κάνει επίδειξη γνώσεων...
Δεν γίνεται να πρέπει να ξέρω ότι βιβλίο έχει γραφτεί από το 1000πχ μέχρι σήμερα, απ' έξω τον Θουκυδίδη, αρχαία Ελληνικά (τουλάχιστον την Αττική και Δωρική διάλεκτο), Λατινικά, Γαλλικά και πιθανόν και Ιαπωνικά προκειμένου να καταλάβω τι γράφει...
Να μην αναφερθώ στο πόσο διαφωνούσα με τις απόψεις του (όταν καταλάβαινα το κείμενο - μετά από ώρα...), γιατί αυτό είναι άσχετο...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Αν σε ενοχλεί ο Καργάκος, πού να διάβαζες τότε που έγραφε και ο Ζουράρις.
Φέρτε το Ημερολόγιο πίσω!!!
Ζουράρη σταμάτησα να διαβάζω στο 2ο-3ο τεύχος των 4Τ που πήρα, όταν συνειδητοποίησα ότι ο άνθρωπος δεν γράφει, απλά κάνει επίδειξη γνώσεων...
Δεν γίνεται να πρέπει να ξέρω ότι βιβλίο έχει γραφτεί από το 1000πχ μέχρι σήμερα, απ' έξω τον Θουκυδίδη, αρχαία Ελληνικά (τουλάχιστον την Αττική και Δωρική διάλεκτο), Λατινικά, Γαλλικά και πιθανόν και Ιαπωνικά προκειμένου να καταλάβω τι γράφει...
Να μην αναφερθώ στο πόσο διαφωνούσα με τις απόψεις του (όταν καταλάβαινα το κείμενο - μετά από ώρα...), γιατί αυτό είναι άσχετο...
Συμφωνώ! Η προσωπική μου άποψη για τον Ζουράρι είναι ότι πρόκειται περί ατόμου που στηρίζεται στην εκπληκτική χρήση (και κατάχρηση) της ελληνικής γλώσσας ώστε να μπουρδολογεί ακατάσχετα χωρίς να τον καταλαβαίνει κανείς.
Όποτε και αν υπήρχαν επιχειρήματα στο κείμενό του ήταν από σαθρά ως γελοία και οι διαφωνούντες χαρακτηρίζονταν ώς 'τα μάλλα αυνανιζόμενοι' ή κάτι τέτοιο.
Μετά το άρθρο του περί χωρισμού Εκκλησίας-Κράτους, σταμάτησα να ασχολούμαι.
Ευτυχώς έφυγε! Περιμένω με ανυπομνησία να ακολουθήσει και ο Θέμος!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Πιστεύω ότι είναι ατυχής η σύγκριση.
Ο Ζουράρης τουλάχιστον κάτι είχε να πει (έστω και μπουρδολογώντας αν το θέλεις) ο 'έχω Θέμα' δε λέει τίποτα και απλά μάλλον πρέπει να υπάρχει εκεί μια και εκτός ότι έχει βήμα.Παρέχει κι αυτός βήμα. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Πιστεύω ότι είναι ατυχής η σύγκριση.
Ο Ζουράρης τουλάχιστον κάτι είχε να πει (έστω και μπουρδολογώντας αν το θέλεις) ο 'έχω Θέμα' δε λέει τίποτα και απλά μάλλον πρέπει να υπάρχει εκεί μια και εκτός ότι έχει βήμα.Παρέχει κι αυτός βήμα.Παρανόησις! Δεν συγκρίνω τους δύο!
Το μόνο κοινό σημείο τους είναι ότι θέλω να φύγουν απ' τον Αντίλογο.
Βέβαια...ποιός είμαι εγώ να θέλω;...
Αυτό είναι άλλο ζήτημα, όμως!
-
Εντελώς άστοχη η δοκιμή των μικρών GTi στο τρέχον τεύχος.
Τα σχόλια της Φαμπιάτου, ως επι το πλειστόν άκυρα, -σχεδόν αγωνιστική ανάρτηση το Ibiza FR και με καλό τιμόνι;-, αλλά η χαριστική βολή έρχεται στο τέλος, με το συμπέρασμα και τον νικητή. Είναι το Colt.
Το οποίο θα δικαιολογούσα αν οι 4Τ έβγαιναν τίμια και έλεγαν π.χ: 'κύριοι, τα κριτήριά μας άλλαξαν, σημαντικότερο βάρος πέφτει πλέον στα οικονομοτεχνικά κριτήρια, ή στην οδηγησιμότητα στην πόλη ή στο design, ή στο πόσο χαριτωμένο είναι το αμάξι'.Αλλά πέφτουν σε κραυγαλέα αντίφαση, λέγοντας λίγο πριν την ανακήρυξη του Colt στο καλύτερο GTi, ότι σε αυτά τα αυτοκίνητα η ευχαρίστηση είναι αυτή που μετράει ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Και λίγο πριν, γινόταν λόγος για το Colt, 'το οποίο γέρνει έντονα και το ESP του δεν βγαίνει off' κ.λπ. Άρα, που είναι η ευχαρίστηση; Που είναι η σπορ οδήγηση;
Και από πότε θεωρείται πλεονέκτημα ο χαμηλός κυβισμός; Η διαφορά των 150 ευρώ στα τέλη, είναι ικανή για να καταστήσει το Fiesta ST, λιγότερο συμφέρουσα επιλογή; Θες να κάνεις οικονομοτεχνική μελέτη; Κάτσε βάλτα κάτω, δες τιμές service, βάλε εγγυήσεις και τα ρέστα, και τότε αποφάνσου για το ποιό είναι το πιο συμφέρον. Το επιχείρημα με τα κυβικά, είναι τουλάχιστον 'αστείο'.Τέλος: το 1.18.8 του Fiesta ST στα Mέγαρα, μου φαίνεται ότι απέχει τουλάχιστον 1'' (προς τα πάνω) από το χρόνο που μπορεί κανονικά να επιτύχει το αυτοκίνητο.
Τα συγχαρητήριά μου στον αναγνώστη, συντάκτη της τελευταίας κατά σειρά επιστολής, που δημοσιεύεται σε αυτό το τεύχος. Δεύτερη συναπτή ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ επιστολή επί του θέματος της κριτικής των αυτοκίνητων.
Και μπράβο στους 4Τ, που είχαν το θάρρος να τη δημοσιεύσουν. -
Τη δυναμομέτρηση του Fiesta ST την έφαγε ο δαίμονας του τυπογραφείου;
-
Η δυναμομέτρηση του ST είναι στη σελίδα 150, μαζί με τα άλλα 3 του τεστ
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Τέλος: το 1.18.8 του Fiesta ST στα Mέγαρα, μου φαίνεται ότι απέχει τουλάχιστον 1'' (προς τα πάνω) από το χρόνο που μπορεί κανονικά να επιτύχει το αυτοκίνητο.Τσαι βάλε...
-
Θα ήταν ωραίο αν στο περιοδικό υπήρχε ένα δισέλιδο ή τετρασέλιδο με ουσιαστικές πληροφορίες σχετικά με την αγορά ενός μεταχειρισμένου μοντέλου στα πρότυπα του Autocar. Ευαίσθητα σημεία, ανακλήσεις, κόστος συντήρησης, facelift κλπ.
Μετά από ένα διάστημα το ανθολόγιο των άρθρων θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν και σε ειδική έκδοση!
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Η δυναμομέτρηση του ST είναι στη σελίδα 150, μαζί με τα άλλα 3 του τεστMea culpa
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Θα ήταν ωραίο αν στο περιοδικό υπήρχε ένα δισέλιδο ή τετρασέλιδο με ουσιαστικές πληροφορίες σχετικά με την αγορά ενός μεταχειρισμένου μοντέλου στα πρότυπα του Autocar. Ευαίσθητα σημεία, ανακλήσεις, κόστος συντήρησης, facelift κλπ.Το Top Gear έχει ακόμα καλύτερο αντίστοιχο section, στα πρότυπα της αγγλικής έκδοσης
-
Όπως και το CAR.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Τέλος: το 1.18.8 του Fiesta ST στα Mέγαρα, μου φαίνεται ότι απέχει τουλάχιστον 1'' (προς τα πάνω) από το χρόνο που μπορεί κανονικά να επιτύχει το αυτοκίνητο.
Λογικά θα μπορούσε να πετύχαινε καλύτερο χρόνο, όμως δεν ξέρουμε τις συνθήκες της πίστας, την κατάσταση των ελαστικών του κλπ. Το σημαντικό είναι να μετρήθηκαν τα αυτοκίνητα με τις ίδιες συνθήκες, αυτό δίνει αξία στη σύκριση των μεταξύ τους επιδόσεων.
-
δε καταλαβαινω γιατι ασχολειστε ακομα με τις συγκρισεις . ο καθενας βγαζει οτι θελει,οτι του κανει κλικ,οτι ειναι πιο σπορτιφ,οτι ειναι πιο ανετο κτλ συνδιαζοντας τα με σχολια εναντια στους λογους επιλογης του
και ειναι προφανες οτι κανουν συγκρισεις μονο και μονο για να γεμισουν σελιδες
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
και ειναι προφανες οτι κανουν συγκρισεις μονο και μονο για να γεμισουν σελιδες
...γαι εμένα δεν είναι,αρκεί να υπάρχει ξεκάθαρη και αιτιολογημένη επιλογή στο συμπέρασμα,καθώς και αναλυτική,κατά τομέα,αξιολόγηση ενωρίτερα
-
Περίπου στο ίδιο μήκος κύματος είμαστε. Δεν με απασχολεί τι αποτέλεσμα θα βγει. Με ενδιαφέρει όμως να υπάρχει λεπτομερής ανάλυση στο τεστ για όλους τους επιμέρους τομείς κάθε μοντέλου έτσι ώστε να μπορώ να σταθμίσω τα δικά μου υπέρ και κατά σύμφωνα με τις ανάγκες μου. Είναι λογικό να υπάρχει ο υποκειμενικός παράγοντας στην ανακήρυξη κάποιου ως επιλογή σε κάθε κατηγορία ή καλύτερο συνολικά ή χειρότερο. Και ο δικός υποκειμενικός παράγοντας αλλά και των δοκιμαστών. Νομίζω ότι όλοι είμαστε σκεπτόμενοι καταναλωτές και όχι πρόβατα επί σφαγή!
-
το colt ειναι επιλογη μας στα μικρα GTI (δειτε που καταντησαμε , να υπαρχουν μικρα και μεγαλα GTi).....
εχουμε ξεχασει μηπως τι σημαινει ο ορος GTi??? ( αμεση ερωτηση και στους τυπαδες που ψηφησαν το golf GT στα μεγαρα , ΕΛΕΟΣ.... )
και αν θελουμε να ειμαστε 100% σωστοι και ακριβοδικαιοι τοτε πραγματικο Gti δεν υπαρχει στις μερες μας ΠΛΗΝ του Ford SreetKA (που δεν ξερω αν συνεχιζεται να παραγεται , αν και μερικοι θα κατσουν και θα πουν : δεν εχει την απαιτουμενη δυναμη{ λεπτομερειες , αυτος που ξερει τι θελει απο ενα αυτοκινητο και ξερει να βγαζει τα γουστα του , η δυναμη του φτανει και με το παραπανω})
απο εκει και μετα , ποιος ο λογος να σκιζουμε στην κυριολεξεια και να υποβαθμιζουμε αυτον τον (ιερο για μενα) ορο Gti με κατι φθηνα υποκαταστατα του στυλ colt , impiza , polo και τα συναφη.... τα οποια νομιζουν οτι με λιγη δυναμη παραπανω, μεγαλα λαστιχα (205 πελμα), μπας και βρουν λιγη παραπανω προσφυση και καταφερουν να μεινουν στο δρομο, και ελαφρως σκληροτερες αναρτησεις να νομιζουν οτι θα κερδισουν το sportiness......
σκατουλες , η μαγκια ειναι αλλου.....οπως ειχε γραψει και το αγγλικο EVO πριν απο κανα δυο χρονια σε ενα συγκριτικο του C2 VTS , 106 rallye (1.300) (και αυτο το βαζω για να απαντησω και στους τυπους που υποστηριζουν θερμα και στο αλλο τοπικ http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?p=677173#677173)
, ΝΑΙ λεει το C2 ειναι απειρως πιο γρηγορο σε μια κλειστη διαδρομη σε σχεση με το 106 αλλα δεν παυει τα ερεθισματα και η αισθηση που λαμβανεις στον ραλλο να υποσκιαζουν κατα πολυ τους χρονους. με αλλα λογια , η μαγκια ειναι στο feedback και στην ρυθμισιμοτητα μεσα στη στροφη....και καθομαστε τωρα και ασχολουμαστε με το πολο , το οποιο στην ουσια ειναι το απλο και ταπεινο πολο που ειναι καθαρα city and comfortable car με πιο δυνατο κινητηρα και πιο σφιχτες αναρτησεις...., το colt το οποιο τα τζαπονια χασανε την μπαλα με το τρελο λαγκ μεχρι να μπει η τουρμπινα, το χωρις αισθηση τιμονι , και τον ακαμπτο αξονα πισω (που ναι ρε μπορει να αποσυντονιστει και να προκαλεσει υπερστροφη , αναμενομενο ειναι.... το θεμα ειναι οτι δεν το κανει λογω ρυθμισης αλλα λογω κατασκευης...), το ιμπιθα που ξαφνικα απεκτησε out of the blue καλο τιμονι και καλη αναρτηση.....
το φιεστα το αφηνω τελευταιο γιατι το καημενο αν και ειναι το μονο πιο κοντα στον ορο Gti αδικειτε απο τον μεγαλο του κινητηρα οχι τοσο σε θεμα δυναμης και αποδοσης αλλα περισσοτερο σε θεμα αδρανειας του μπροστινου μερους....
παρατηρησεις στο υπολοιπο περιοδικο :
- το κειμενο με την Ζ4 και cayman ηταν λιγο, πολυ λιγο (κριμα)
- η καταναλώση του πριους..... θα συνεχισω να γελαω επειδη επαληθευεται ο clarkson λεγοντας οτι δεν υπαρχει λογος υπαρξης απο την στιγμη που ενα πετρελαιοκινητο τα καταφερνει το ιδιο καλα....... 8,9 λιτρα / 100??? δηλαδη πρεπει να κυκλοφορω μεσα στην πολη για να λεω οτι δεν καιω??? big deal....
- μπραβο στον opterio.... για σου θεμη
- πολλοι δυθιραμβοι για το RS4.....οταν ερθει η Μ3 θα συνεχισουν να υπαρχουν ή θα χαθουν στο περασμα του χρονου???? ευχομαι πως οχι...
- τι γινεται με αυτες τις υποδυναμεις του golf GT??? αλλοι βγαζουν με το ζορι 170 αλογα, αλλοι βγαζουν πανω απο 180
- περιεργο που εμφανιστηκαν προβληματα με την αναρτηση του GT;;; και τα φρενα??? βρε βρε βρε ...... αφου τα φρενα λενε οτι ειναι του Gti.... αρα εχουν και εκεινα προβλημα??? και πως ειναι δυνατον σε προηγουμενα τεστ ολα αυτα να μην ειχανε προβλημα και τωρα αποκτησανε??? περιεργα πραγματα σε αυτον τον ντουνια....
συν οτι κανενας δεν εχει γραψει ακομη κατι για το τιμονι του..... και αυτο περιεργο, πολυ περιεργο - η υποβοηθηση ειναι ηλεκτρομηχανικη και οχι ηλεκτρικη και στα δυο αυτοκινητα.....
πω πω θορυβος με 5η και 140 χιλιομετρα στο γκολφ - bye bye zafira OPC........ a new boy is back in town.... S max το λενε.... θελετε να γινεται φιλες???
- οι σουηδεζες θα μαθαινουν καρατε απο το νηπιαγωγειο..... καμακιααααα be aware
- κυριε Γαβριηλ Τασιοπουλε τα σεβη μου...... απλα υποκλινομαι....(αν διαβαζεις, στειλε pm.... κερναω καφε, δικος μας εισαι )
- δεκαπιστονη δαγκανα εμπρος στην alfa romeo GT και κερδισαμε 2 μετρα στα 100-0??? 2,600 ευρω κοστισαν τα ρημαδια
- μπραβο ρε Αθανασουλα.... ειπαμε ειναι βαρια αυτη ''η κυρια'' του τσολια
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
πραγματικο Gti δεν υπαρχει στις μερες μας ΠΛΗΝ του Ford SreetKAΕλπίζω ειλικρινά να έχεις κάνει λάθος και να εννοείς το SportKA.
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό