-
Ο χρήστης STEF έγραψε:
Τα Wartburg, τα θυμάστε?Εμείς είχαμε ένα, κόκκινο (της φωτιάς τρομάρα του), 1000cc, δίχρονο, station φυσικά για να χωράει και το σκυλί, με πλαστική πίσω πόρτα (από εξωτικά πολυμερή υλικά, ούτε η Πόρσε δεν έχει τέτοια) με δύο ψυγεία για να ανεβαίνει τον Αχλαδόκαμπο(το εξτρά κάτω από τον προφυλακτήρα, τύφλα να έχει το ιντερκούλερ του Εβο!!!).
Η τελική του ήταν 100χλμ/ώρα. Κατά τη διάρκεια της προσπέρασης, ο πατέρας μου κουνούσε μπρος - πίσω την πλάτη, λες και θα έδινε ώθηση (μάλλον από την αγωνία), το ίδιο έκανε και η υπόλοιπη οικογένεια... Για να πω την αλήθεια, την ίδια συνήθεια έχουμε αποκτήσει και η αδελφή μου κ εγώ ανεξάρτητα με το ποιο αυτοκίνητο οδηγούμε!
Η δύναμη της συνήθειας βλέπετε!!!
Α, ξέχασα να σας πω, έχω μπει και σε αγωνιστικό Wartburg, του Καρπαθιωτάκη φυσικά, με οδηγό τον Σκαλτσά, πριν από πολλά χρόνια.
Είναι αλήθεια ότι σε κάποια πολύ παλιά τεστ του βάζανε σακιά με πατάτες στο πορτ μπαγκάζ για να μην φεύγει στις στροφές???...........
-
Ο χρήστης STEF έγραψε:
από εξωτικά πολυμερή υλικά, ούτε η Πόρσε δεν έχει τέτοιαΑ, λίγα λόγια για τα οικολογικά υλικά του Βάρτμπουργκ! Το μόνο τους μειονέκτημα ήταν ότι για κάποια μέλη του ζωικού βασιλείου ήταν ...εδώδιμα, οπότε έπρεπε να προσέχεις πού το παρκάρεις για να μη στο ...φάει κανένας γάιδαρος!
-
Αυτό δεν το έχω ακούσει
-
Φορτηγάκι Chrysler δεν θυμάμαι τον τύπο. Καμιά 15 χρόνων.
Κανονικά φόραγε 3.5 V8 αλλά επειδή έκαιγε πολύ ο ιδιοκτήτης του τον άλλαξε με 2.0 από Opel Omega μαζί με το κιβώτιο νομίζω.
Οι ταχύτητες είχαν πάει στο Θεό από κλιμάκωση και όπως καταλαβαίνεται μετά δυσκολίας ξεκινούσε...Μπορείτε να το ονειρευτείτε με 4 άτομα (οδηγός συνοδηγός και 2 εργάτες στην καρότσα και περίπου 400 κιλά ελαίας...)
-
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Τα Wartburg, τα θυμάστε?
Εμείς είχαμε ένα, κόκκινο (της φωτιάς τρομάρα του), 1000cc, δίχρονο, station φυσικά για να χωράει και το σκυλί, με πλαστική πίσω πόρτα (από εξωτικά πολυμερή υλικά, ούτε η Πόρσε δεν έχει τέτοια) με δύο ψυγεία για να ανεβαίνει τον Αχλαδόκαμπο(το εξτρά κάτω από τον προφυλακτήρα, τύφλα να έχει το ιντερκούλερ του Εβο!!!).
Η τελική του ήταν 100χλμ/ώρα. Κατά τη διάρκεια της προσπέρασης, ο πατέρας μου κουνούσε μπρος - πίσω την πλάτη, λες και θα έδινε ώθηση (μάλλον από την αγωνία), το ίδιο έκανε και η υπόλοιπη οικογένεια... Για να πω την αλήθεια, την ίδια συνήθεια έχουμε αποκτήσει και η αδελφή μου κ εγώ ανεξάρτητα με το ποιο αυτοκίνητο οδηγούμε!
Α, ξέχασα να σας πω, έχω μπει και σε αγωνιστικό Wartburg, του Καρπαθιωτάκη φυσικά, με οδηγό τον Σκαλτσά, πριν από πολλά χρόνια.
Είναι αλήθεια ότι σε κάποια πολύ παλιά τεστ του βάζανε σακιά με πατάτες στο πορτ μπαγκάζ για να μην φεύγει στις στροφές???...........
Κι εγώ το'χω ακούσει αυτό!
-
Wartburg ..... αυτό το είχα ξεχάσει
Θυμάμαι ότι προσπαθούσα να φτάσω τα 100 και τελικά τα κατάφερα ..... 105 σε ελαφριά κατηφόραΞέχασα και το πρώτο μου αυτοκίνητο .... Μini 1000
όχι δεν ήταν απελπιστικά αργό σαν το Wartburg ή το DKW , άσε που έστριβε σαν καρτ -
Ο χρήστης STEF έγραψε:
Τα Wartburg, τα θυμάστε?
[snip]Και τα Βάρτμπουργκ τα θυμόμαστε, και τα Εν Ες Ου και τα 'κατσαριδάκια'... μέχρι και τις Μπέμπες 2002 θυμόμαστε
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Renault Clio Ι 1.9 Diesel. Έμμεσου ψεκασμού. Πρέπει να είχε περίπου 60 άλογα. Στον αυτοκινητόδρομο έπιανε καλές ταχύτητες (με τον ανάλογο θόρυβο), αλλά στις επιταχύνσεις ήταν τραγικό. Μια φορά είδα το φανάρι να γίνεται πορτοκαλί και πάτησα γκάζι να περάσω (ο αφελής) αλλά μέχρι να επιταχύνει το θηρίο το φανάρι είχε γίνει κόκκινο, και με τσίμπησε η κάμερα (250 ελβετικά φράγκα - περίπου 50 χιλιάδες δρχ τότε). Μετά νοίκιασα ένα Polo 1.4 8V (με τα 60 άλογα) και μου φάνηκε ότι οδηγώ dragster Πέρασα ωραία με το Cio όμως. Γύρισα όλη την Ελβετία με αυτό, κι επειδή ήταν τόσο αργό απολάμβανα το τοπίο! Είχε και ηλιοροφή!
Renault Clio Ι (phase 2) 1.9 Diesel. Έμμεσου ψεκασμού. Είχε ακριβώς 65 άλογα. Στον αυτοκινητόδρομο δεν έπιανε καλές ταχύτητες (160κατι στο οριζόντιο, 190κατι σε ελεύθερη πτώση) αλλά στις επιταχύνσεις ήταν απόλαυση. Μια φορά έβαλα 'στημένη' κόντρα σε ανηφορική διαδρομή μέσου μήκους ευθειών 50 μέτρων με ένα 323 1.5 και το κατάπια για την πλάκα
-το στοίχημα ήταν αν θα καταφέρω να τον προσπεράσω ξεκινόντας 100 μέτρα πίσω του στα πρώτα 2 χιλιόμετρα- -
Fiat UNO 45 πριν απο 7 χρονια. Η εμπειρια ηταν τραυματικη...
-
cinquecento 900cc.oταν δε βάζω και το a/c κλαφτα Χαράλαμπε.Ευτυχώς το αποχωριζώμαστε σε λίγο καιρό...
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Τα Wartburg, τα θυμάστε?
[snip]Και τα Βάρτμπουργκ τα θυμόμαστε, και τα Εν Ες Ου και τα 'κατσαριδάκια'... μέχρι και τις Μπέμπες 2002 θυμόμαστε
Μην ξεχνάμε Trabant και Moskvitz (ή κάπως έτσι)
-
Μπα σε καλό μου τι γέλιο έριξα με τις περιγραφές σας!
Datsun 1200...γέμιζα την 2α σε στενάκια χωρίς να τρέχω υπερβολικά.
Starlet 88 1000cc...από τα γρήγορα χιλιάρια της εποχής του,ύπερ-γρήγορο σε σχέση με το datsun,αλλά ανύπαρκτη ροπή χαμηλά.
Κάποια στιγμή είχε χαλάσει το alternator(όχι το δικό του)και βγάζοντας 17+ volt,με 1η και τέρμα γκάζι δεν επιτάχυνε ΚΑΘΟΛΟΥ. -
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Τα Wartburg, τα θυμάστε?
Εμείς είχαμε ένα, κόκκινο (της φωτιάς τρομάρα του), 1000cc, δίχρονο, station φυσικά για να χωράει και το σκυλί, με πλαστική πίσω πόρτα (από εξωτικά πολυμερή υλικά, ούτε η Πόρσε δεν έχει τέτοια) με δύο ψυγεία για να ανεβαίνει τον Αχλαδόκαμπο(το εξτρά κάτω από τον προφυλακτήρα, τύφλα να έχει το ιντερκούλερ του Εβο!!!).
Εχει αναφερθεί στο περιοδικό.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Μπα σε καλό μου τι γέλιο έριξα με τις περιγραφές σας!Datsun 1200...γέμιζα την 2α σε στενάκια χωρίς να τρέχω υπερβολικά.
Starlet 88 1000cc...από τα γρήγορα χιλιάρια της εποχής του,ύπερ-γρήγορο σε σχέση με το datsun,αλλά ανύπαρκτη ροπή χαμηλά.
Κάποια στιγμή είχε χαλάσει το alternator(όχι το δικό του)και βγάζοντας 17+ volt,με 1η και τέρμα γκάζι δεν επιτάχυνε ΚΑΘΟΛΟΥ.Το πρώτο μπροστοκούνητο Starlet (το 12βάλβιδο) μόνο αργό δεν ήταν. Κάτι Ούνο, κάτι Τσέρυ και τα συναφή της εποχής του τα είχε για πλάκα 55 αξιοπρεπέστατα άλογα το κουνούσαν.
1987 είχα αγοράσει το δικό μου (5τάχυτο, XL). Είτε το πιστεύτε είτε οχι, η 2α του έβγαζε 90 κοντερίσια χλμ/ώρα! Στο 4τάχυτο (DX) η 2α έβγαζε 104 χλμ/ώρα (επισης κοντερίσια).
Σκυλί αυτοκίνητο... στα 8 χρόνια που το 'έσκιζα' οι μόνες φορές που έμεινε ήταν από μπαταρία (2 φορές, κάθε 4 περίπου χρόνια).
-
Eνας ιδιοκτήτης 1000ριού(μάλλον DX) μου είχε πει οτι είδε με 2α 130 στο κοντέρ!
-
Ο χρήστης predator έγραψε:
Renault Clio Ι 1.9 Diesel. Έμμεσου ψεκασμού. Πρέπει να είχε περίπου 60 άλογα. Στον αυτοκινητόδρομο έπιανε καλές ταχύτητες (με τον ανάλογο θόρυβο), αλλά στις επιταχύνσεις ήταν τραγικό. Μια φορά είδα το φανάρι να γίνεται πορτοκαλί και πάτησα γκάζι να περάσω (ο αφελής) αλλά μέχρι να επιταχύνει το θηρίο το φανάρι είχε γίνει κόκκινο, και με τσίμπησε η κάμερα (250 ελβετικά φράγκα - περίπου 50 χιλιάδες δρχ τότε). Μετά νοίκιασα ένα Polo 1.4 8V (με τα 60 άλογα) και μου φάνηκε ότι οδηγώ dragster Πέρασα ωραία με το Cio όμως. Γύρισα όλη την Ελβετία με αυτό, κι επειδή ήταν τόσο αργό απολάμβανα το τοπίο! Είχε και ηλιοροφή!
Renault Clio Ι (phase 2) 1.9 Diesel. Έμμεσου ψεκασμού. Είχε ακριβώς 65 άλογα. Στον αυτοκινητόδρομο δεν έπιανε καλές ταχύτητες (160κατι στο οριζόντιο, 190κατι σε ελεύθερη πτώση) αλλά στις επιταχύνσεις ήταν απόλαυση. Μια φορά έβαλα 'στημένη' κόντρα σε ανηφορική διαδρομή μέσου μήκους ευθειών 50 μέτρων με ένα 323 1.5 και το κατάπια για την πλάκα
-το στοίχημα ήταν αν θα καταφέρω να τον προσπεράσω ξεκινόντας 100 μέτρα πίσω του στα πρώτα 2 χιλιόμετρα-Καλά, ούτε για πλάκα δε μπορείς εσύ να περάσεις 323. Εκτός και αν είναι BMW, οπότε αλλάζει το πράγμα
-
Το αργότερο αλλά ταυτόχρονα το πιο απολαυστικό αυτοκίνητο ήταν το Citroen 2CV. Απολαυστικό γιατί όταν το συνήθιζες μετά από λίγο καιρό δε σε απασχολούσαν οι επιδόσεις του.
Το περίεργο ήταν παρόλο που χρειαζόταν βδομάδες για να επιταχύνει δύσκολα έριχνε τα χιλιόμετρα του μετά.Γιάννης
-
Ο χρήστης predator έγραψε:
-το στοίχημα ήταν αν θα καταφέρω να τον προσπεράσω ξεκινόντας 100 μέτρα πίσω του στα πρώτα 2 χιλιόμετρα-Το ίδιο αμάξι! Μήπως είχε άλλο κιβώτιο;
-
To ποιο αργο που εχω παει ηταν μια Diablo ....εφριξα σας λεω!!!!
-
Στο Grand Tourismo φυσικα....
Τα πιο αργά αυτοκίνητα που έχουμε οδηγήσει!