-
Παιδιά να ρωτήσω κάτι. Είναι να κάνω μεταβίβαση το corrola στον πατέρα και καλά το πουλάω. Αυτά τα παράβολα που παίρνουμε από τράπεζα ή μέσω Web banking τα παίρνω εγώ ο πωλητής ή ο αγοραστής? 2ο αν τα πληρώσει η συζηγος μου που έχει web banking Θα πρεπει νά γράψει εκτός την πινακίδα και το όνομα του πατέρα μου? Αν τα λέω κάπου λάθος πείτε μου να ξαναγράψω
-
@alex-mix said in Ερωτήσεις περί μεταβίβασης:
Παιδιά να ρωτήσω κάτι. Είναι να κάνω μεταβίβαση το corrola στον πατέρα και καλά το πουλάω. Αυτά τα παράβολα που παίρνουμε από τράπεζα ή μέσω Web banking τα παίρνω εγώ ο πωλητής ή ο αγοραστής? 2ο αν τα πληρώσει η συζηγος μου που έχει web banking Θα πρεπει νά γράψει εκτός την πινακίδα και το όνομα του πατέρα μου? Αν τα λέω κάπου λάθος πείτε μου να ξαναγράψω
Ο αγοραστής πληρώνει το παράβολο...
Θα σου δώσει το μεταφορών ένα χαρτί και τα πληρώνεις ή στη τράπεζα ή μέσω ebanking και τους δίνεις το χαρτί με το αποτέλεσμα της συναλλαγής με την πινακίδα κυκλοφορίας ως αιτιολογία.
-
@dgrgtc said in Ερωτήσεις περί μεταβίβασης:
Ο αγοραστής πληρώνει το παράβολο...
Θα σου δώσει το μεταφορών ένα χαρτί και τα πληρώνεις ή στη τράπεζα ή μέσω ebanking και τους δίνεις το χαρτί με το αποτέλεσμα της συναλλαγής με την πινακίδα κυκλοφορίας ως αιτιολογία.
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου
-
Καλησπέρα σας θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Θέλω να πουλήσω το αμάξι μου αλλά στην άδεια γράφει παρακρατηση κυριότητας. Το έχω ξεπληρώσει από το 2013 και έχω την ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΩΛΗΤΗ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΩ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ. Μπορώ να το μεταβιβάσω κανονικά; Τι πρέπει να κάνω;
-
@giokaf said in Ερωτήσεις περί μεταβίβασης:
Καλησπέρα σας θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Θέλω να πουλήσω το αμάξι μου αλλά στην άδεια γράφει παρακρατηση κυριότητας. Το έχω ξεπληρώσει από το 2013 και έχω την ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΩΛΗΤΗ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΩ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ. Μπορώ να το μεταβιβάσω κανονικά; Τι πρέπει να κάνω;
Διάβασε το...αν και λογικά είσαι εντάξει και χωρίς την επταετία μετά χαρτιά που έχεις κανείς στο υπουργείο άρση παρακράτησης και μεταβίβαση ταυτόχρονα.
-
Άλλη μια ερώτηση έχουν ξεκινήσει τα τέλη κυκλοφορίας εγώ για να πουλησω το αμάξι μου πρέπει να πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας ή το πουλαω κανονικά και τα πληρωνει ο επόμενος ιδιοκτήτης;;
-
@giokaf said in Ερωτήσεις περί μεταβίβασης:
Άλλη μια ερώτηση έχουν ξεκινήσει τα τέλη κυκλοφορίας εγώ για να πουλησω το αμάξι μου πρέπει να πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας ή το πουλαω κανονικά και τα πληρωνει ο επόμενος ιδιοκτήτης;;
Eφόσον είσαι ο.κ. με τα Τ.Κ. μέχρι και σήμερα,αν το πουλήσεις πριν τις 31-12-21,το πουλάς κανονικά ως έχει.
Αν το πουλήσεις μετά την 1-1-22 (ή αν και για όσο δώσουν παράταση με το νέο έτος), τότε πρέπει να πληρώσεις και τα τέλη του 22' για να γίνει η πώληση. -
Καλησπέρα σε όλους.
πρόκειται να προχωρήσω στην αγορά Ι.Χ. από ιδιώτη. Εγώ θα συνδιαλλαγώ με άλλο άτομο από αυτό που έχει την άδεια. Η άδεια είναι στον πατέρα ενώ εγώ θα συνδιαλλαγώ με τον γιο του.
Η (όποια) εξουσιοδότηση,
οι υπεύθυνες δηλώσεις που θα ανταλλάξουμε για την εφορία
και ο τραπεζικός λογαριασμός (εάν γίνει κατάθεση)πρέπει να είναι στο όνομα που αναγράφεται στην άδεια;
Επίσης με τα κλειδιά του αυτοκινήτου τι γίνεται; Παραδίδονται και τα δύο ή είναι εντάξει αν υπάρχει μόνο το ένα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
@newdriver-0 said in Ερωτήσεις περί μεταβίβασης:
Καλησπέρα σε όλους.
πρόκειται να προχωρήσω στην αγορά Ι.Χ. από ιδιώτη. Εγώ θα συνδιαλλαγώ με άλλο άτομο από αυτό που έχει την άδεια. Η άδεια είναι στον πατέρα ενώ εγώ θα συνδιαλλαγώ με τον γιο του.
Η (όποια) εξουσιοδότηση,
οι υπεύθυνες δηλώσεις που θα ανταλλάξουμε για την εφορία
και ο τραπεζικός λογαριασμός (εάν γίνει κατάθεση)πρέπει να είναι στο όνομα που αναγράφεται στην άδεια;
Σωστά...
Επίσης με τα κλειδιά του αυτοκινήτου τι γίνεται; Παραδίδονται και τα δύο ή είναι εντάξει αν υπάρχει μόνο το ένα;
Καλό είναι και τα δύο
-
@antoniokon said in Ερωτήσεις περί μεταβίβασης:
Καλό είναι και τα δύο
Αν υπάρχει μόνο το ένα θεωρώ ότι δε θα υπάρχει θέμα (πιστεύω ότι είναι πολύ ακραίο να γίνει κάτι), γιατί ξέρω πολλούς που έχουν μόνο το ένα κλειδί. Είναι λόγος ακύρωσης της αγοράς;
-
@antoniokon said in Ερωτήσεις περί μεταβίβασης:
Καλό είναι και τα δύο
Αν υπάρχει μόνο το ένα θεωρώ ότι δε θα υπάρχει θέμα (πιστεύω ότι είναι πολύ ακραίο να γίνει κάτι), γιατί ξέρω πολλούς που έχουν μόνο το ένα κλειδί. Είναι λόγος ακύρωσης της αγοράς;
Πιθανότατα να μην το θελήσει με ένα κλειδί. Καλό θα ήταν να βγάλεις ένα κλειδί ακόμα ή να πάρεις από κάποια αντιπροσωπεία
-
Α, και κάτι άλλο ακόμα...οι υπεύθυνες δηλώσεις είναι υποχρεωτικό να συνταχθούν ή υπάρχει περίπτωση ο ένας από τους δύο να αρνηθεί;
-
Α, και κάτι άλλο ακόμα...οι υπεύθυνες δηλώσεις είναι υποχρεωτικό να συνταχθούν ή υπάρχει περίπτωση ο ένας από τους δύο να αρνηθεί;
Πρέπει να γίνουν γιατί θα την δώσεις στο λογιστή σου μετα
-
Πρέπει να γίνουν γιατί θα την δώσεις στο λογιστή σου μετα
ναι το γνωρίζω...
απλά λέω μήπως ο άλλος δεν θέλει να φτιάξει.....
γιατί όλα τα έχουμε δει κ ακούσει -
Αν η συναλλαγή γίνει τραπεζικά όπως κανονικά πρέπει να γίνεται εφόσον είναι απο 500 ευρώ και πάνω και καταγραφει στην αιτιολογία ότι είναι για την αγορά του Χ αμαξιού, τι να την κανεις τη ΥΔ ;
Για τη δήλωση χρειάζεστε μόνο το Αφμ του αγοραστή ( αν πουλάτε) και το ποσο της αγορας. -
@iceman7 said in Ερωτήσεις περί μεταβίβασης:
Αν η συναλλαγή γίνει τραπεζικά όπως κανονικά πρέπει να γίνεται εφόσον είναι απο 500 ευρώ και πάνω και καταγραφει στην αιτιολογία ότι είναι για την αγορά του Χ αμαξιού, τι να την κανεις τη ΥΔ ;
Για τη δήλωση χρειάζεστε μόνο το Αφμ του αγοραστή ( αν πουλάτε) και το ποσο της αγορας.σορυ, δεν κατάλαβα...για μένα πάει η απάντηση..;
έχω την εντύπωση ότι χρειάζονται δύο δηλώσεις, μία ΥΔ κάνει ο αγοραστής και μία κάνει ο πωλητής τις υπογράφουν και τις ανταλλάσσουν...είναι για όταν γίνει η επόμενη φορολογική δήλωση, και δεν έχουν να κάνουν με την μεταβίβαση της αδείας...
αν η πληρωμή γίνει μέσω τράπεζας (web banking, κλπ) νομίζω ότι οι ΥΔ είναι μονόδρομος αν όμως τα λεφτά είναι χέρι με χέρι μπορεί κάποιος να πει ότι δε θέλω να κάνουμε ΥΔ
-
Δεν είναι υποχρεωτική η συναλλαγή μέσω τράπεζας μεταξύ ιδιωτών για κανένα ποσο, μόνο μεταξύ επιχείρησης και ιδιώτη υπάρχει το όριο των 500€
Γι'αυτό και στην ΥΔ μπορείς να γράψεις ότι πόσο βολεύει τον αγοραστή για το τεκμήριο αγοράς. -
@vagkirk said in Ερωτήσεις περί μεταβίβασης:
Δεν είναι υποχρεωτική η συναλλαγή μέσω τράπεζας μεταξύ ιδιωτών για κανένα ποσο, μόνο μεταξύ επιχείρησης και ιδιώτη υπάρχει το όριο των 500€
Γι'αυτό και στην ΥΔ μπορείς να γράψεις ότι πόσο βολεύει τον αγοραστή για το τεκμήριο αγοράς.σωστά αυτά που γράφεις (νομίζω δλδ)
από την στιγμή όμως που ένα αμάξι αλλάζει χέρια και αυτό αποδεικνύεται από την άδεια κυκλοφορίας
δεν απαιτείται και η υπογραφή δύο ΥΔ ...;
πως θα δικαιολογηθεί η ανακολουθία μεταξύ του Μεταφορών με την εφορία; -
Χρειάζεσαι μια απόδειξη για το τίμημα. Τόσο για την περίπτωση που πάει στραβά η συναλλαγή, όσο και για την περίπτωση αν κάτι δεν αρέσει στην εφορία.
-
Κάντε τις συναλλαγές σας μέσω τράπεζας να μην χρειάζεστε ΥΔ.
Ανεξάρτητα από την υποχρεωτικότητα μεταξύ ιδιωτών (πάντα το μπερδεύω με τις συναλλαγές με επιχείρηση).
Είναι ασφαλέστερο (δεν κουβαλάς μετρητά, εξασφαλίζεις ότι δεν θα πάρεις πλαστα, και αποδεικνύεται η συναλλαγή πλήρως).
Μην κάνετε τη ζωή σας πιο δύσκολη.
Και κυριως μην παιδεύεστε με το να κάνετε τις διαδικασίες μόνοι.
Δώστε 20-30 ευρώ σε ένα διακανονιστη και κάντε τη μεταβίβαση εντός 1 ωρας (βγαίνει και η νέα άδεια).Το αν θέλετε να συμμετέχετε σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος με συναλλαγές μετρητών και ψευδείς δηλώσεις είναι άλλο πράγμα. Αλλά αν δεν έχεις κάτι να κρύψεις 1,5 ώρα (βάζοντας να την τράπεζα στην εικόνα) επαρκεί και χωρίς χαρτούρα.
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης