-
Καλησπερα
Σε vw polo 6n 1.4 16v 100hp (afh μοτερ) αλλακτηκαν.
1)Σετ συμπλεκτη sachs 120 ευρω.( το ρουλεμαν ο φτεχτης για την κοπωση και για την σκληροτητα του πεταλ).
2)βαλβολινες 20.
3)Το εξωτερικο ρουλεμαν του δυναμου που περνει κινηση απο τον ιμαντα 30.Εργασια για αυτα 100 ευρω.
ΣΥΝΟΛΟ= 270 ΕΥΡΩ πιστευω ειναι καλα σε γενικο συνεργειο (επαρχεια).
-
Αν τ ανταλλακτικα τα παρειχε το συνεργειο ειναι οντως μια χαρα.
-
Ναι ετσι ακριβως Νονε το συνεργειο ασχοληθηκε με την ευρεση τους
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
στο WagonR εχω πρόβλημα στον κινητηρα και προβληματίζομαι αν αξίζει να τον φτιαξω ή αν πρεπει να αλλαξω ολο το αυτοκινητο (λογω υψηλου κοστους επισκευης και χαμηλης αξιας αυτοκινητου).
Χρειαζεταια αλλαγη μια βαλβιδα εξαγωγης, τσιμουχακια και ελλατήρια αν ειμαι τυχερος (αν δεν ειμαι θα χρειαστει και μηχανουργειο για τα χιτωνια).
Το αυτοκινητο καπνίζει αρκετα, μυριζει λαδιλα και λερωνει την εξατμιση.μεχρι τις 2000 χιλιομετρα καιει ελαχιστο λαδι που δεν φαινεται στον δεικτη.
Μετα τις 3000 χιλιομετρα καιει περιπου 1 λιτρο και μετα τις 4-5000 περισσοτερο. (κανω αλλαγη στις 7500)Με αυτα ομως που διαβαζω εδω, μάλλον ειμαι μεσα στα ορια
Περα απο την πλακα, αποφασισα να παιρνω ενα φτηνο συνθετικο λαδι και να το αλλαζω καθε 4 ή 5000 χιλιομετρα χωρις να συμπληρωνω (για τις 7500 χρειαζομαι περιπου 3 λιτρα λαδι, ενω το αυτοκινητο θελει 4 λιτρα με αλλαγη φιλτρου)
Colt σε εξουσιοδοτημένο, 2 βαλβίδες αλλαγή,παρελκόμενα, λάδια,φίλτρα,άλλαξαν με την ευκαιρία μπουζί....550€
-
Παρα πολλα!!!!!
Εχεις αναλυτικα τις τιμες;;; -
Ο χρήστης fivos07 έγραψε:
στο WagonR εχω πρόβλημα στον κινητηρα και προβληματίζομαι αν αξίζει να τον φτιαξω ή αν πρεπει να αλλαξω ολο το αυτοκινητο (λογω υψηλου κοστους επισκευης και χαμηλης αξιας αυτοκινητου).
Χρειαζεταια αλλαγη μια βαλβιδα εξαγωγης, τσιμουχακια και ελλατήρια αν ειμαι τυχερος (αν δεν ειμαι θα χρειαστει και μηχανουργειο για τα χιτωνια).
Το αυτοκινητο καπνίζει αρκετα, μυριζει λαδιλα και λερωνει την εξατμιση.μεχρι τις 2000 χιλιομετρα καιει ελαχιστο λαδι που δεν φαινεται στον δεικτη.
Μετα τις 3000 χιλιομετρα καιει περιπου 1 λιτρο και μετα τις 4-5000 περισσοτερο. (κανω αλλαγη στις 7500)Με αυτα ομως που διαβαζω εδω, μάλλον ειμαι μεσα στα ορια
Περα απο την πλακα, αποφασισα να παιρνω ενα φτηνο συνθετικο λαδι και να το αλλαζω καθε 4 ή 5000 χιλιομετρα χωρις να συμπληρωνω (για τις 7500 χρειαζομαι περιπου 3 λιτρα λαδι, ενω το αυτοκινητο θελει 4 λιτρα με αλλαγη φιλτρου)
Colt σε εξουσιοδοτημένο, 2 βαλβίδες αλλαγή,παρελκόμενα, λάδια,φίλτρα,άλλαξαν με την ευκαιρία μπουζί....550€
κατα 95% εχει και ραγισμα στο καπακι της κεφαλης, οποτε θα περιμενω να τα 'φτυσει' εντελως και μετα θα δω τι θα κανω
Γυρω στα 600€ μου ειπαν κι εμενα για αλλαγη βαλβιδων εξαγωγης, φλαντζα κεφαλης (δεν ξερω αν ειναι μεσα και τα ελλατηρια)
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
κατα 95% εχει και ραγισμα στο καπακι της κεφαλης, οποτε θα περιμενω να τα 'φτυσει' εντελως και μετα θα δω τι θα κανω
Γυρω στα 600€ μου ειπαν κι εμενα για αλλαγη βαλβιδων εξαγωγης, φλαντζα κεφαλης (δεν ξερω αν ειναι μεσα και τα ελλατηρια)
Τοσα ειναι,250 θελει το ρεκτιφιε(βαλβιδα,φλατζα,καπακι κτλ)για τα ελλατηρια δεν ξερω...δεν πρεπει να ειναι ακριβα...
-
ετσι πιστευα κ εγω οτι δεν ηταν ακριβα αλλα...16Ε/σετ για καθε κυλινδρο πληρωσα, αναλογα το μοντελο φυσικα διαφορετικη τιμη πιθανον
το θεμα ειναι οτι τ' αλλαζεις κ γινεται η δουλεια! -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
H BMW δικαιολογει μεχρι 750ml/1.000χλμ καταναλωση λαδιου στα απλα μοντέλα και 1,5λτ/1.000χλμ για τα //Μ...!! Μάλιστα εχω και την τεχνική οδηγια...εαν την βρω θα την αναρτησω, η οποία εξηγει και τους λόγους.Φάνη σε σχέση με αυτό που γράφεις, αυτό ισχύει και για νέα μοντέλα;
Στην Χ1 π.χ. δεν υπάρχει βέργα για μέτρηση μου είπαν, μόνο ότι σου βγάζει ο υπολογιστής.
Πως θα δείξει τυχόν κατανάλωση λαδιού; -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Φάνη σε σχέση με αυτό που γράφεις, αυτό ισχύει και για νέα μοντέλα;
Στην Χ1 π.χ. δεν υπάρχει βέργα για μέτρηση μου είπαν, μόνο ότι σου βγάζει ο υπολογιστής.
Πως θα δείξει τυχόν κατανάλωση λαδιού;Ναι ισχύει. Αντί για βέργα, γίνεται ηλεκτρονικά η μέτρηση, οπότε σου δείχνει πόσο λάδι έχεις (και άρα πόσο έχεις κάψει).
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
H BMW δικαιολογει μεχρι 750ml/1.000χλμ καταναλωση λαδιου στα απλα μοντέλα και 1,5λτ/1.000χλμ για τα //Μ...!! Μάλιστα εχω και την τεχνική οδηγια...εαν την βρω θα την αναρτησω, η οποία εξηγει και τους λόγους.
Φάνη σε σχέση με αυτό που γράφεις, αυτό ισχύει και για νέα μοντέλα;
Πως θα δείξει τυχόν κατανάλωση λαδιού;Υπαρχει γραφικο στην οθονη μια μπαρα με Μιν και Μαξ και σου δειχνει την σταθμη. Απλα θελει διαδικασια για να κανεις την μετρηση (κοιτα στο μανουαλ). Γενικα το αμαξι ελεγχει συνεχως την σταθμη και θα προειδοποιησει αν ειναι χαμηλη.
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
ετσι πιστευα κ εγω οτι δεν ηταν ακριβα αλλα...16Ε/σετ για καθε κυλινδρο πληρωσα, αναλογα το μοντελο φυσικα διαφορετικη τιμη πιθανον
το θεμα ειναι οτι τ' αλλαζεις κ γινεται η δουλεια!Έτσι,αυτό ξαναπεστο!!!
-
22 ευρώ τα λάδια που βάζω (5w-40) και 3-5 ευρώ το φίλτρο λαδιού. Προσπαθώ να το κρατάω κάτω από 30 ευρώ για να το κάνω συχνότερα (7000 κμ).
-
Καλησπερα!Ετοιμαζομαι σιγα σιγα για σερβις-μαζεμα στο honda jazz 1.2 10/2007..90.000 χλμ πλεον...!!
Εχω βρει
δισκοπλατο σε luk και σε daikin/exedy(Νομιζω αυτο φοραει μαμα) Ποιο να παρω?
Δισκοπλακες τακακια σε brembo
Για βαλβολινες αυτο φοραει mtf honda(μηχανικο σασμαν) που θα βρω?Ειχα ρωτησει σε αντιπροσωπεια και μου ειπαν να βαλω 10w40 λαδι!
Επισης τελευταια φορα εβαλα Castrol edge 5w30 χωρις κανενα θεμα να βαλω τα ιδια?Κατι αλλο?Καλυτερο?
Ευχαριστω εκ τον προτερων! -
1 χρονος σήμερα με το Yaris Hybrid και μέσα στον κακό αυτό χαμό 1ο service (λάδια, φίλτρο, καθαρισμός φρένων, ΚΕΚ και έλεγχος υβριδικού συστήματος για έκδοση πιστοποιητικού καλής λειτουργίας)
Σύνολο 117 ευρώ (107 + 10 η ΚΕΚ)
Μου έκαναν βέβαια μια μαλακία αλλά ήταν δύσκολη η μέρα!
Ο μάστορας είχε ξεχάσει να βάλει πίσω το καπάκι για το λάδι στη μηχανή και με το ζόρι που έφαγε κατά τη διάρκεια του διαγνωστικού τσεκ (επρεπε να ανεβάσει θερμοκρασία) πέταξε λίγο λάδι στο μέσα μέρος του καπώ!
Το είδαμε μόλις μετακινήθηκε το αμάξι και φάνηκαν κάτω λεκέδες!
Τους έβαλε μετά ο τεχνικός σύμβουλος και χρόνια γνωστός να το 'γλείψουν' όλο αλλά ήταν λες και όλοι είχαμε στραβωθεί και κανείς μας (ούτε εγώ που ήμουν από πάνω ώρα και ειδικά εκεί που έτρεχε το διαγνωστικό) δεν είδε το καπάκι που ήταν αφημένο στις γρύλιες κατω από τον υαλοκαθαριστήρα! -
Ο χρήστης Sfak έγραψε:
Καλησπερα!Ετοιμαζομαι σιγα σιγα για σερβις-μαζεμα στο honda jazz 1.2 10/2007..90.000 χλμ πλεον...!!
Εχω βρει
δισκοπλατο σε luk και σε denso/daikin(Νομιζω αυτο φοραει μαμα) Ποιο να παρω?
Για βαλβολινες αυτο φοραει mtf honda(μηχανικο σασμαν) που θα βρω?Ειχα ρωτησει σε αντιπροσωπεια και μου ειπαν να βαλω 10w40 λαδι!
Επισης τελευταια φορα εβαλα Castrol edge 5w30 χωρις κανενα θεμα να βαλω τα ιδια?Κατι αλλο?Καλυτερο?
Ευχαριστω εκ τον προτερων!Από τις 90000 χλμ. θέλεις αλλαγή δισκοπλατο; Είσαι σίγουρος ότι έχει πρόβλημα;
-
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Εχω βρει
Ευχαριστω εκ τον προτερων!Από τις 90000 χλμ. θέλεις αλλαγή δισκοπλατο; Είσαι σίγουρος ότι έχει πρόβλημα;
Καλησπέρα φίλε!! Έχει σκληρύνει το πεντάλ αρκετά και ψιλοτρεμει καμία φορά..,επισης δύο μηχανικοί μου είπαν ότι χρειάζεται αλλαγή σχετικά άμεσα..
-
Ο χρήστης Sfak έγραψε:
Εχω βρει
Ευχαριστω εκ τον προτερων!εχω βαλει Daikin δισκο-πλατω στο rav4 και ειναι εμφανως καλυτερος απο τον μαμα. Το ειχα διαβασει οτι εχει τεραστια αντοχη απο το διαδικτυο
εμενα φορουσε aisin απο την εταιρια καλο αλλα αυτο που εβαλα ηταν καλυτερο -
Denso, daikin,luk πολυ καλες στα δισκο-πλατω και ανωτερες της valeo.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Denso, daikin,luk πολυ καλες στα δισκο-πλατω και ανωτερες της valeo.Μεταξύ sachs και luk τι προτείνεις;
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?