-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η απαγορευση τους πιθανώς ανοίγει δρόμο και για νέες απαγορεύσεις,πχ σε οσα καινε πανω απο 15 λίτρα όπως ειπε καποιος.
Παντως σε γενικές γραμμές είμαι υπερ της απόφασης,αν καποιοι θεωρούν ότι πρεπει να καινε 20+ λίτρα για να πανε στο ψιλικατζίδικο,και παράλληλα να τεμαχίσουν οποιον πεσει μπροστα τους,καιρος να αλλάξουν γνώμη.
Αν καποιος θελει χωρους και υψος,υπαρχουν τα πολυμορφικά,αν θελει χλιδές και μούρες,υπαρχουν οι mercedes κτλΝαι όμως δεν γίνεται απο την μια μέρα που δεν υπήρχαν SUV στην επόμενη που εμφανίστηκαν να έχουν την ίδια τεχνολογία με τα συμβατικά αυτοκίνητα.
Καταρχήν είναι αντιεπιστημονικός ο τρόπος σκέψης αυτός γιατι δέν επιτρέπει την εξέλι3η της τεχνολογίας.
Επίσης τι γίνεται με αυτοκίνητα όπως Mercedes S600, BMW 740, Audi A8.. Αν αρχίσουν να απαγορεύονται και αυτά τότε νομίζω το πλήγμα των εταιριών θα είναι τεράστιο.
Αντί να δαπανούνε οι Γάλλοι πάντως χρήματα για τέτοιους νόμους νομίζω πρέπει άμεσα και αυτοί να δαπανήσουν χρήματα για την ανάπτυξη των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.Δημήτρης
-
νομίζω πως το σκεπτικό περιλαμβάνει και άλλα πράγματα εκτός από την κατανάλωση και την ρύπανση τα οποία δεν είναι και αμελητέα
επιπλέον πριν βιαστείτε να χαρακτηρίσετε αυτές τις κινήσεις δείτε τι συμβαίνει και στις ΗΠΑ με τους νέους κανονισμούς για τις προδιαγραφές καυσίμων σε 3 πολιτείες..στην Ιαπωνία μπορείς να αγοράσεις αυτοκίνητο MONO όταν διαθέτεις θέση στάθμευσης κλπ κλπ
μπορεί η Ελλάδα να είναι μια αναπτυσσόμενη χώρα αλλά σε χώρες που είναι ένα βήμα πιο μπροστά και βιώνουν το πρόβλημα πολύ περισσότερο από εμάς νομίζω η ανησυχία είναι δικαιολογημένη
δεν κατατάσσω τον εαυτό μου στους υπέρμαχους των suv διότι χρόνια τώρα αδυνατώ να καταλάβω τα πλεονεκτήματά τους..όλων πλην του εντυπωσιασμού μέσω του μεγέθους..αλλά είναι μια προσωπική στάση αυτή
σκοπός της δημοσίευσης ήταν απλά να δείξει πως το θέμα suv δεν είναι προιόν φθόνου των μη εχόντων απέναντι σε όσους έχουν και τα καίνε..καθίσταται βάση για προβληματισμό σε ανεπτυγμένες κοινωνίες..είναι δε πολύ πιθανό να το αντιμετωπίσουμε και στο μέλλον..
το δε άρθρο μπορείτε να το βρείτε εδώ
http://www.guardian.co.uk/france/story/ ... 64,00.html
-
Δεν φταίει το γαϊδούρι και χτυπάμε το σαμάρι. Αν θέλουν να περιορίσουν τη χρήση τους ας βάλουν αντικίνητρα στην απόκτηση τους. Ούτε εγώ τα συμπαθώ αλλά δεν πιστεύω ότι η λύση είναι η απαγόρευση τους. Αν θέλουν κάτι να απαγορεύσουν ας κάνουν διακρατική συμφωνία ώστε να σταματήσουν να παράγονται. Καλά και μετά ξυπνήσαμε!!!
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Δέν γίνεται ένα κράτος να επιτρέπει την πώληση ενός προιόντος τόσο ακριβού και όταν το αγοράσεις και μετά να σου απαγορεύσουν τη χρήση του.Γίνεται και παραγίνεται. Τα τσιγάρα δεν είναι παράνομα. Αν το σκεφτείς, η απαγόρευση του καπνίσματος σε ανοιχτούς χώρους είναι εντελώς ανάλογη με την απαγόρευση των SUV. Κλασσική περίπτωση που θέλουν και την πίτα ολόκληρη (έσοδα από φόρους) και το σκύλο χορτάτο (οικολόγους - αναγεννημένους χριστιανούς ευχαριστημένους) και καταφεύγουν στην απαγόρευση 'δια των ενοχών'.
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Δέν γίνεται ένα κράτος να επιτρέπει την πώληση ενός προιόντος τόσο ακριβού και όταν το αγοράσεις και μετά να σου απαγορεύσουν τη χρήση του.Και στην Αθήνα/Θεσ/νίκη δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις με πετρελαιοκίνητο
...και στον δακτύλιο επίσης....με τα μονά, ζυγά.Παίρνεις ένα αυτοκίνητο και σου έχου απαγορεύσει την χρήση του
-
Αν όντως ισχύει αυτό το μέτρο είναι πέρα για πέρα φασιστικό & αντιδημοκρατικό, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα καυσαέρια μπορεί να μπεί όριο στην μέγιστη εκπομπή καυσαερίων και όποιο όχημα τα περνάει να αποκλείεται ασχέτως του 'είδους' του, το να αποκλειστούν τα οχήματα SUV είναι βλακώδες. Και στο κάτω κάτω ποιός είναι αυτός που θα καθορίσει ποιά οχήματα είναι αυτά που είναι καρικατούρες και ποιος θα μου υποδείξει εμένα τι να οδηγάω εφόσον δεν ενοχλώ κανένα.
Δηλαδή αν έχω ενα τετρακίνητο SUV που οι εκπομπές ρύπων είναι μέσα στα νομοθετικά πλαίσια ποιόν ενοχλώ? Προφανώς κάποιοι μπορεί να ζηλεύουν αλλα αυτό δεν είναι λογική για να απαγορευτούν τα εκτός δρόμου οχήματα. Οι φίλοι 'γκαζιάρηδες' ξεχνούν πως το αυτοκίνητο είναι ΚΑΙ απόλαυση (το ξεχνούν εφόσον πρόκειται για άλλους φυσικά) ειδάλλως θα έπρεπε να απαγορευτούν ΟΛΑ τα αυτοκίνητα και να χρησιμοποιούμε όλοι τα ΜΜΜ.
Οσοι έχετε κόμπλεξ σας συστήνω και εγώ την πρόταση του dienekes:
You've got to get laid man...
-
Ο χρήστης theios έγραψε:
.....
πολύ περισσότερο από εμάς νομίζω η ανησυχία είναι δικαιολογημένηδεν κατατάσσω τον εαυτό μου στους υπέρμαχους των suv διότι χρόνια τώρα αδυνατώ να καταλάβω τα πλεονεκτήματά τους..όλων πλην του εντυπωσιασμού μέσω του μεγέθους..αλλά είναι μια προσωπική στάση αυτή
.....
Εντυπωσιασμός με το SUV; χμμ.. Δεν συμφωνώ καθόλου. Τουλάχιστον εδώ που είναι η χώρα που γίνονται οι περισσότερες πωλήσεις δεν το κάνει κανείς για εντυπωσιασμό. Ίσως γίνεται αυτό στην Ελλάδα λόγο των παραλάγων τιμών των SUV, αλλά είναι λάθος τακτική να κρίνουμε τον κόσμο βάση της Ελληνικής πραγματικότητας.
Ποτέ δεν θα εντυπωσιαζόμουν με ένα SUV. Aκόμα και μια Porsche Cayenne είναι ένα φθηνό αμάξι!! Κάνει μόνο $40,000. Για όποιον έχει έρθει USA, θα έχει δει το πόσα ακριβά οχήματα κυκλοφορούν.
Έγραψες οτι την ανάγκη του SUV δεν την κατανοείς.. Την ανάγκη του να έχει κάπιος μία Lotus? Mία Porsche Carrera? Προσωπικα την καταννοώ γιατι έχω την Carrera Kai δεν το κανω ούτε για εντυπωσιασμό, ούτε για άλλον τέτιο μικροπρεπές λόγο. Το έχω το αυτοκίνητο γιατι μου αρέσει.
Επίσης είχα Jeep kai to πούλησα, γιατι σχεδόν το είχα διαλύσει απο τις εξορμήσεις στο βουνό.θα ήθελα όμως αν είναι εφικτό να μου απαντήσετε αν θα σας ενοχλούσε ένα ηλεκτροκίνητο SUV όσοι είναι κατα των SUV γενικά. Για να φτάσουμε βέβαια σε αυτή τη τεχνολογία σημαίνει προς το παρόν πρέπει να συμβιβαστούμε με την υπάρχουσα μεχρι να γίνει εξέλιξη.
Τα τσιγάρα δεν είναι παράνομα. Αν το σκεφτείς, η απαγόρευση του καπνίσματος σε ανοιχτούς χώρους είναι εντελώς ανάλογη με την απαγόρευση των SUV. Κλασσική περίπτωση που θέλουν και την πίτα ολόκληρη (έσοδα από φόρους) και το σκύλο χορτάτο (οικολόγους - αναγεννημένους χριστιανούς ευχαριστημένους) και καταφεύγουν στην απαγόρευση 'δια των ενοχών
Δεν είναι το ίδιο ακριβώς. Δεν θα γράψω περισσότερα γιατι ο χρόνος μου δυστηχως πέρασε και πρέπει να φύγω..
Να είστε καλά όλοι,
Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Ποιος θα μου τι οι ποια αμάξια είναι SUV; Όχι τίποτε άλλο αλλά σε άλλο θέμα γίνεται πολύ συζήτηση για αυτό. Θα αρκεστούμε στη δήλωση του κατασκευαστή; Θα μπουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά; Για να ακούσω τη γνώμη σας.
-
Και εγώ θα συμφωνήσω ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν θα έπρεπε να εφαρμοστεί-μπορούν να δοθούν αντικίνητρα με άλλους τρόπους.
Πάντως, αν δεν κάνω λάθος, καμία αυτοκινητοβιομηχανία στη Γαλλία δεν παράγει SUV, τουλάχιστον όχι του μεγέθους Cayenne, X5 κλπ.
Αν δεν ίσχυε αυτό επιτρέψτε μου να διατηρώ σοβαρές αμφιβολίες για το αν τέτοιες σκέψεις θα είχαν προχωρήσει... -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Πάντως, αν δεν κάνω λάθος, καμία αυτοκινητοβιομηχανία στη Γαλλία δεν παράγει SUV, τουλάχιστον όχι του μεγέθους Cayenne, X5 κλπ.
Αν δεν ίσχυε αυτό επιτρέψτε μου να διατηρώ σοβαρές αμφιβολίες για το αν τέτοιες σκέψεις θα είχαν προχωρήσει...Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι!
Αν δεν κάνω λάθος οι γάλλοι και στο παρελθόν είχαν καταφύγει στον προστατευτισμό για να τονώσουν τις πωλήσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών τους. Βέβαια σήμερα δεν φαίνεται να έχουν ανάγκη κάτι τέτοιο.
-
αγαπητέ Δημήτριε o εντυπωσιασμός δεν είναι αποκλειστικά συνάρτηση της τιμής κτήσης...στην αμερικανική νοοτροπία δεν το αποκλείω βεβαίως αλλά στον υπόλοιπο κόσμο μπορείς να εντυπωσιαστείς με πράγματα τα οποία δεν είναι απαραίτητα ακριβά (ή δεν έχουν τιμή)..η αίσθηση του 'κάθομαι ψηλά και ελέγχω το δρόμο' είναι ένα..ένα ωραίο γυναικείο στήθος είναι ένα άλλο κλπ κλπ στην Ελλάδα πιθανόν είναι σημαντικός παράγοντας η αξία κτήσης..στην αμερική δεν είναι..η αίσθηση του όγκου όμως είναι..η σημειολογία επίσης..ποιος είσαι/τι γίνεσαι μέσα στο suv και πολλά άλλα.
επομένως ναι η ανάγκη του εντυπωσιασμού που είναι στοιχείο της ανθρώπινης φύσης παίζει ρόλο σε όλες τις κοινωνίες..και ειδικότερα για το αυτοκίνητο είναι προφανές..διαφορετικά όλοι θα είχαμε τίμια φτηνά ιαπωνικά 600ρακια που μας πάνε και μας φέρνουν μια χαρά με ελάχιστη κατανάλωση και εντός των ορίων ταχύτητας
το πρόβλημα είναι πως η αμερικανική κοινωνία της υπερβολής και της αφθονίας έχει προχωρήσει σε σημείο τέτοιο που να αδιαφορεί για τις επιπτώσεις αυτής της συμπεριφοράς ενώ αντίθετα πολίτες χωρών με πολύ υψηλά εισοδήματα έχουν πιο ανεπτυγμένη κοινωνική και οικολογική συνείδηση
επίσης επειδή δεν απευθύνεσαι σε έλληνες της δεκαετίας του 50 που εντυπωσιάζονται από αμερικανικά τσιγάρα, ξυραφάκια και κονσέρβες..να σου επισημάνω πως και στην Ελλάδα κυκλοφορούν ακριβά αυτοκίνητα και γρήγορα επίσης..αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να έχει ο καθένας ότι θέλει και αν μπορεί να το αποκτήσει με γειά του και χαρά του με τη διαφορά πως όταν αυτό γίνεαι γενικότερη τάση επικροτώ την κοινωνική δράση για την προστασία του συνόλου
νόμιζα τέλος πως ήμουν σαφής όταν έλεγα πως τα μειονεκτήματα των suv ΔΕΝ εντοπίζονται ΜΟΝΟ στην κατανάλωση καυσίμου και του ρύπους..ένα ηλεκτροκίνητο suv δεν παύει να διατηρεί τα μειονεκτήματα που απορρέουν από τη φιλοσοφία κατασκευής του
-
Για την ιστορία, τα SUV συνήθως δηλώνονται ως ελαφρά φορτηγά, μια κατηγορία στην οποία οι προδιαγραφές παθητικής ασφάλειας για επιβαίνοντες και μη είναι πολύ χαλαρότερες. Αλλιώς, τα περισσότερα από αυτά τα ελεεινά, οπισθοδρομικά κατασκευάσματα, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ. Αυτά για το πόσο 'ασφαλή' είναι. Ακόμα όμως και να το εξηγήσεις αυτό στον πέτσακα που αγόρασε το SUV γιατί 'νιώθει πιο ασφαλής μ'αυτό', δεν πρόκειται να καταλάβει, γιατί η φυσική δεν ήταν προφανώς ένα απ'τα μαθήματα στα οποία είχε κλίση μικρός...
Αφήστε δε που, λόγω υψηλού κέντρου βάρους, υψηλού κέντρου περιστροφής και μάζας, είναι παντελώς αδύνατον να στρίψουν σωστά. Για το φρενάρισμα ούτε λόγος.
Α, και το άλλο: Τα SUV προσφέρουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους για τον κατασκευαστή τους από τα συμβατικά οχήματα, δηλαδή, για να παραφράσω ένα παλιό σλόγκαν της Skoda, παίρνει ο αγοραστής τους (ή μάλλον το ΚΟΡΟΪΔΟ) less car for his money. Αφήστε δε που ειδικά οι Αμερικανοί κατασκευαστές τα τιμολογούν με... ΤΟ ΚΥΒΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΟΓΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ!!!
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Δεν ειναι μαγκια του. Ειναι ενεργοβορα και ρυπαινουν. Αυτα μας επηρεαζουν ολους. Δε ζουμε σε κοινωνιες του ενος. Κανεις δεν εχει δικαιωμα στον αερα που αναπνεουμε...Εφόσον είναι ενεργοβόρα όπως λές, τότε και ο ιδιοκτήτης ενός SUV θα αναγκάζεται να κάνει λιγότερες μετακινήσεις, και συνεπώς να ρυπαίνει τό ίδιο σε σχέση με ένα μικρότερο αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Για την ιστορία, τα SUV συνήθως δηλώνονται ως ελαφρά φορτηγά, μια κατηγορία στην οποία οι προδιαγραφές παθητικής ασφάλειας για επιβαίνοντες και μη είναι πολύ χαλαρότερες. Αλλιώς, τα περισσότερα από αυτά τα ελεεινά, οπισθοδρομικά κατασκευάσματα, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ.Νομιζω οτι ετσι (ως ελαφρα φορτηγα ) δεν υποχρεωνονται να ακολουθουν τις νορμες για χαμηλη καταναλωση που εχουν τα υπολοιπα αυτοκινητα.Η διαφορα ειναι νομιζω 3 λιτρα στην μεση καταναλωση αναμεσα στα 'επιβατικα' και στα 'ελαφρα φορτηγα'.
-
Ναι, έτσι είναι. Μια διευκρίνιση: Μιλάμε για το μέσο όρο της δηλωθείσας κατανάλωσης του στόλου που παράγει ανά έτος κάθε εταιρεία.
Άραγε, με τα καυσαέρια τι γίνεται; Τι ισχύει για τα φορτηγά και τι για τα ΙΧΕ; Αν κι εκεί τα πράγματα είναι πιο ελαστικά και τα SUV αποδεικνύονται πιο ρυπογόνα από τα κανονικά 'ταπεινά' οχήματα, τότε μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι τα SUV αποτελούν ένα συνεχιζόμενο έγκλημα εις βάρος των πόλεων και του περιβάλλοντος για χάρη του κέρδους των αυτοκινητοβιομηχανιών.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Δεν ειναι μαγκια του. Ειναι ενεργοβορα και ρυπαινουν. Αυτα μας επηρεαζουν ολους. Δε ζουμε σε κοινωνιες του ενος. Κανεις δεν εχει δικαιωμα στον αερα που αναπνεουμε...
Εφόσον είναι ενεργοβόρα όπως λές, τότε και ο ιδιοκτήτης ενός SUV θα αναγκάζεται να κάνει λιγότερες μετακινήσεις, και συνεπώς να ρυπαίνει τό ίδιο σε σχέση με ένα μικρότερο αυτοκίνητο.
Δεν νομίζω κάποιον που πήρε ML 55 AMG να τον ενδιαφέρει και πολύ η κατανάλωση...
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Και εγώ θα συμφωνήσω ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν θα έπρεπε να εφαρμοστεί-μπορούν να δοθούν αντικίνητρα με άλλους τρόπους.Πάντως, αν δεν κάνω λάθος, καμία αυτοκινητοβιομηχανία στη Γαλλία δεν παράγει SUV, τουλάχιστον όχι του μεγέθους Cayenne, X5 κλπ.
Αν δεν ίσχυε αυτό επιτρέψτε μου να διατηρώ σοβαρές αμφιβολίες για το αν τέτοιες σκέψεις θα είχαν προχωρήσει...Στην Ευρώπη να λες καλύτερα Στα 'μικρά' SUV (RAV, Forester κλπ) οι Ευρωπαίοι ουσιαστικά δεν υπάρχουν
-
Ο χρήστης theios έγραψε:
αγαπητέ Δημήτριε o εντυπωσιασμός δεν είναι αποκλειστικά συνάρτηση της τιμής κτήσης...στην αμερικανική νοοτροπία δεν το αποκλείω βεβαίως αλλά στον υπόλοιπο κόσμο μπορείς να εντυπωσιαστείς με πράγματα τα οποία δεν είναι απαραίτητα ακριβά (ή δεν έχουν τιμή)..η αίσθηση του 'κάθομαι ψηλά και ελέγχω το δρόμο' είναι ένα..ένα ωραίο γυναικείο στήθος είναι ένα άλλο κλπ κλπ στην Ελλάδα πιθανόν είναι σημαντικός παράγοντας η αξία κτήσης..στην αμερική δεν είναι..η αίσθηση του όγκου όμως είναι..η σημειολογία επίσης..ποιος είσαι/τι γίνεσαι μέσα στο suv και πολλά άλλα.επομένως ναι η ανάγκη του εντυπωσιασμού που είναι στοιχείο της ανθρώπινης φύσης παίζει ρόλο σε όλες τις κοινωνίες..και ειδικότερα για το αυτοκίνητο είναι προφανές..διαφορετικά όλοι θα είχαμε τίμια φτηνά ιαπωνικά 600ρακια που μας πάνε και μας φέρνουν μια χαρά με ελάχιστη κατανάλωση και εντός των ορίων ταχύτητας
το πρόβλημα είναι πως η αμερικανική κοινωνία της υπερβολής και της αφθονίας έχει προχωρήσει σε σημείο τέτοιο που να αδιαφορεί για τις επιπτώσεις αυτής της συμπεριφοράς ενώ αντίθετα πολίτες χωρών με πολύ υψηλά εισοδήματα έχουν πιο ανεπτυγμένη κοινωνική και οικολογική συνείδηση
**επίσης επειδή δεν απευθύνεσαι σε έλληνες της δεκαετίας του 50 που εντυπωσιάζονται από αμερικανικά τσιγάρα, ξυραφάκια και κονσέρβες..να σου επισημάνω πως και στην Ελλάδα κυκλοφορούν ακριβά αυτοκίνητα και **γρήγορα επίσης..αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να έχει ο καθένας ότι θέλει και αν μπορεί να το αποκτήσει με γειά του και χαρά του με τη διαφορά πως όταν αυτό γίνεαι γενικότερη τάση επικροτώ την κοινωνική δράση για την προστασία του συνόλου
νόμιζα τέλος πως ήμουν σαφής όταν έλεγα πως τα μειονεκτήματα των suv ΔΕΝ εντοπίζονται ΜΟΝΟ στην κατανάλωση καυσίμου και του ρύπους..ένα ηλεκτροκίνητο suv δεν παύει να διατηρεί τα μειονεκτήματα που απορρέουν από τη φιλοσοφία κατασκευής του
-
Den simfono oti ginetai entiposiasmos me ena SUV. Kai na ginetai omws, den vlepw logo na enoxlei auton pou den ton exei.
-
Mporei na theoreis tin amerikanikh koinwnia, koinwnia upervolhs, alla toulaxiston edw idi 8a deis ilektrokinita autokinita akoma kai pickup kai SUVs.. opws 8a deis parkings pou exou visma na valeis tin mpataria tou autokinitou.. Einai katanalotikh koinwnia pu voh8aei omws tautoxrona tin e3eli3h tis texnologias.
-
Se pia xwra oi polites pisteueis oti exoun anaptigmenh koinwnikh sinidish? To gegonos oti enas politis den exei ti dinatoitia na katanalosei upermetra, den simainei oti exei anaptigmenh sinidish.
-
Ti se kanei na 8eoreis oti milaw se Ellines tis dekaetias tou 50? Den exw zisei stin Ellada to 50 , kai oute ezisa pote stin Ellada ws katikos tis. Den 3erw an tote oi Ellines entiposiazontousan apo amerikanika 3irafakia. Auto to ema8a simera! Tin Ellada tin exw episkeftei mono polles fores ws touristas. Gnorizw oti uparxoun akriva autokinita, alla statistika DEN uparxoun ΤΟSA akriva oximata kai se auto anaferomoun. Oi apolitoi ari8moi diaferoun apo tin statistikh.
Anyway me enoxlise i protash sou pou eipes oti den milaw se ellines tou 50, giati den eixa skopo na upotimisw kanenan. Apla elega tin apopsh mou. -
Se ena SUV den vlepw allo mionektima pou mporei na exei pera apo to kausimo? Pios eipe oti den epitaxinoun kai den frenaroun opws ta simvatika oximata? Opios to eipe profanos den exei odigisei pote tou kainourgias texnologias SUV. Aneta pleon ena SUV kalosxediasmeno, mporei na parexei to handling kai tin asfaleia enos simvatikou oximatos. Episis ola ta SUV's DEN katanalonoun megales posotites kausimou.
-
Proswpika eimai uper twn modernwn pigwn energias. Katanalwsh porwn episis den sinepagetai panta kati kako, oso autoi den molinoun.. Se liga xronia 8a uparxoun idi enalaktikes piges energias. Kai an 8ewreite oti sti USA to perivallon apo tin ipermetrh katanalwsh porwn einai molismeno, tote pws e3igetai oti i Alvania einai apo ta pio melismena merh ston kosmo oson afora tin atmosfairikh tis ripansh?
Den nomizw oti 8a exei telos o dialogos autos. Genika pisteuw stin e3eli3h tis texnologias kai an8rwpoi pou stekontai empodio para mono kako pisteuw oti kanoun.
Me ektimish Dimitris
-
-
Απο το αρ8ρο παντως δεν καταλαβα τι εννοουν με τους ορους 4x4 κ SUV..
Αναφερεται μονο σε X5, Cayenne, ML κ Range Rover τα οποια κ φερει ως παραδειγματα.
SUV κ 4x4 ειναι ομως κ τα Pinin, Jimny, Terios, Vitara, RAV και και και.. Κανενα απο τα τελευταια δε νομιζω να ειναι τοσο 'κακα' για το περιβαλλον.. Ουτε κανουν καταχρηση του δρομου, ουτε προσδιδουν κυρος στους ιδιοκτητες τους, ουτε καν σου δινουν την αισ8ηση της ασφαλειας..Μηπως 8α επρεπε να κανουν εναν σαφη διαχωρισμο κ να ορισουν τους ορους που χρησιμοποιουν? Γιατι δε νομιζω η πλειοψηφια των SUV στο Παρισι να ειναι Cayenne κ στο Λονδινο Range Rover..
Ως κατοχος μικρου τετρακινητου 8α αισ8ανομουν αδικημενος απο μια τετοια νομο8εσια..
H παρακατω φωτογραφια ειναι τραβηγμενη στο Παρισι. Δε 8α μπορει να κυκλοφορει το supercar του επειδη εχει σχημα SUV?
http://pic6.picturetrail.com/VOL165/2176680/4242683/52819862.jpg -
ΤΑ SUV είναι ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ ΠΕΖΟΥΣ αλλά και για άλλα, ΜΗ SUV οχήματα, τα οποία κατά ποσοστό είναι η πλειοψηφεία στις πόλεις *Τουίνγκο, κλειό, Σει, Ατος, Σμαρτ κλπ.
Για αυτό ΠΑΡΑ πολυ καλά έκαναν οι γάλλοι.
ΚΑΙ ΝΑΙ, ένα Land Cruiser ΔΕΝ έχει θέση πουθενά σε μια πόλη.
Αντε μπράβο πια....
Έξω τα suv (από το Παρίσι?)