-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Απόμερες παραλίες της προκοπής στην Αττική που να μην έχουν ασφάλτινη πρόσβαση δεν υπάρχουνFYI...
Ραμνούντα ή Ραμνούς, πίσω από τον Σχοινιά...
Απίθανη παραλία κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο...
Ο δρόμος που υπήρχε (χωματό-καρό-δρομος) χάλασε κάποια στιγμή και δεν ξαναφτιάχθηκε νομίζω.
Με ψιλό τζιποειδές όχημα βέβαια περπατιέται. -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Το RX 400h θα κυκλοφορεί; Ως υβριδικό κυκλοφορεί ελεύθερα στο δακτύλιο, ως SUV θα απαγορευθεί; Τι θα υπερισχύσει τελικά; η υβριδική του υπόσταση ή η SUV φύση του; Αυτά τα υπαρξιακά ερωτήματα τα έχουν σκεφτεί οι φωστήρες;Εδώ τα κάνανε θάλασσα με το θέμα των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στ'αστικά κέντρα.... Με το 400h θα βρούνε άκρη?
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
'...Αν και τα σχέδια που αφορούν τις απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των τζιπ διχάζουν τους συγκοινωνιολόγους ως προς το μερίδιο των οχημάτων αυτών στη μόλυνση της ατμόσφαιρας, γεγονός είναι ότι ακόμα και τα απλά τζιπ καταλαμβάνουν χώρο στάθμευσης έως και 20% περισσότερο από ένα συμβατικό μικρομεσαίο αυτοκίνητο....'δεν καταλαβαινω πως τα τζιπ πιανουν μεγαλυτερο χωρο σταθμευσης. τα 'απλα' οπως για παραδειγμα vitara,jimny ειναι σαφως κοντυτερα, κατω απο 4 μετρα, απο τα συνηθισμενα αυτοκινητα. οσο για την συγκριση υπολοιπων τζιπ με μικρομεσαια αυτοκινητα ειναι απλα ατυχης με την εννοια οτι αν προκειται να διαθεσω παραπανω απο 40κ ευρω για τζιπ, δεν θα αγοραζα μικρομεσαιο ουτως η αλλως, αλλα τουλαχιστον πολυτελες μεσαιο, μην πω μεγαλο οπως 7 series, S-class, A8.
-
Γιατί δεν εφαρμόζουν το βρετανίκο σύστημα, της φορολόγισής ή εστω της απόκλεισης απο το κέντρο των αυτοκίνητων πάνω από ένα όριο CO2.. π.χ. τα 160-170 mg/Km.
Και δίκαιο θα ήταν, και θα χτύπαγε το πρόβλημα στην ουσία του.
-
'...Αν και τα σχέδια που αφορούν τις απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των τζιπ διχάζουν τους συγκοινωνιολόγους ως προς το μερίδιο των οχημάτων αυτών στη μόλυνση της ατμόσφαιρας, γεγονός είναι ότι ακόμα και τα απλά τζιπ καταλαμβάνουν χώρο στάθμευσης έως και 20% περισσότερο από ένα συμβατικό μικρομεσαίο αυτοκίνητο....'
ωχ-ωχ-ωχ!! τωρα το ειδα αυτο..αμα ειναι τοσο μ@@@κες και το πανε με το ...μηκος..
παει το μωρο μου...
θα μου το αποκλεισουνε!!οπως σε κατι φερυ-μποουτ, που πληρωνω για νταλικα
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Όταν μπούνε στό χώμα γίνονται αόρατα... κάτι σε κάλυψη-αποκρυψή με τη λάσπη που τα περιβάλει.Πάντως εγώ, έχω Puntaκι για μέσα στην πόλη, αλλά έχω αλλάζει 2 ζάντες μέχρι τώρα απο τις λακούβες που υπάρχουν παντού. Δεν είναι τυχαίο με αυτούς τους τραγικούς δρόμους-χαρακωμάτα ότι τα SUV πουλάνε στην Ελλάδα.
Πεστα πεστα... και γω με Puntaki και υποφερω σε αυτες τις offroad διαδρομες που μας εχει φταξει το κρατος μας. Την αμαρτια μου θα την πω... αν και περιμενω να παρω το νεο Punto, τελικα μπορει να καταληξω με το νεο SUV της Fiat... για λογους και μονο ΑΝΤΟΧΗΣ στα καταπληκτικα οδοστρωματα. Δεν με ενδιαφερει το offroading αλλα ετσι οπως καταντησαμε... τι να κανουμε?
-
...βαλτε 18αρια ρε σεις να βρειτε την υγεια σας
-
Η λύση είναι μία...
Αυτά τα αυτοκίνητα με τις υδρομπνευματικές αναρτήσεις που έχουν στις Η.Π.Α οι Πουερτο-Ρικανοί.
Cypress Hill κλπ....
-
...στις ειδησεις λενε οτι συζητανε να απαγορευτουν στο κεντρο τα τζιπ >3.000κ.ε.
να δω τι παραθυρακια θα βρουν για τους χλιδατους...
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
...στις ειδησεις λενε οτι συζητανε να απαγορευτουν στο κεντρο τα τζιπ >3.000κ.ε.Διάβασα για πανω απο 2500cc.Καλά,πόσοι έχουν πανω από 2500cc;Και ποσοι απο αυτους δεν θα παρουν ειδικη άδεια για να μπαινουν στον δακτύλιο;
-
Και πώς θα ξεχωρίζει ο τροχονόμος τα κυβικά; Θα φτιάξουμε χρωματιστές πινακίδες κυκλοφορίας;
Η πρότασή μου για τον δακτύλιο είναι απλή: Κατάργησή του. Το κέντρο θα πήξει για λίγο καιρό και μετά θα κατεβαίνουν μόνο όσοι και σήμερα. Και θα βγουν ένα κιλό μεταχειρισμένα στην αγορά που κρατιώνται μόνο και μόνο για τα μονά-ζυγά.
Όσο για την κάρτα δακτυλίου, κι εγώ είχα για δυο χρόνια και η νονά μου για πολύ περισσότερα. Δεν είναι τόσο δύσκολο να βγάλεις...
-
Νομίζω ότι έχουμε χάσει την αίσθηση του μέτρου. Δεν γνωρίζω καλά αγγλικά και ούτε είμαι υποχρεωμένος σε ελληνικό site να διαβάζω ξένα κείμενα αλλά γενικά για τα 4χ4 είμαστε εκτός τόπου και χρόνου στην κυριολεξία. Τα τζιποειδή για έναν και μόνο λόγο είναι: για τα βουνά ή τελος πάντων για χομάτινες διαδρομές. Είναι σαν να θέλω εγώ με το cinquecento να θέλω να πάρω τα βούνα!!! Βέβαια οι εταιρίες για να έχουν περισσότερες πωλήσεις πάνε να τα κάνουν αυτοκίνητα πόλης!!! Τότε αν αυτά είναι αυτοκίνητα για την πόλη τα μικρά τί είναι??? Βέβαια εντάξει. Στο τζιπ είσαι ψηλά, έχεις μεγαλύτερο σε όγκο αυτοκίνητο και δεν περνάς απαρατήρητος. Ενώ με το ταπεινό Atos ποιος θα γυρίσει να σε κοιτάξε (γιατί αυτό είναι το κόμπλεξ των περισσότερων οδηγών)ι. Ενώ με το BMW X5 πολλοί περισσότεροι θα σε κοιτάξουν και ας μην ξέρεις τι θα πει βουνό. Για εμένα πολύ καλά κάνουν και τα απαγορεύουν από το κέντρο της πόλης. Κάθε αυτοκίνητο είναι για κάποιες δουλείες. Στο τέλος μπορεί να γίνει της μόδας και να κατεβαίνουμε με τράκτορες. Ο τράκτορας είναι πολύ καλύτερος γιατί είναι και μικρότερος και άμα λάχει τον μπροστινό δεν τον σκουντάς αν πάει σιγά. Περνάς από πάνω του. Φτάσαμε τα Hamer που είχαν οι αμερικάνοι για την έρημο στον πόλεμο του περσικού να το έχει ο κύριος για το χαβαλέ του στην πόλη!!! Πάμε καλά;
-
Πολύ σωστός ο powergs, τα τετρακίνητα είναι για το βουνό άρα να κυκλοφορούν μόνο εκεί, επίσης οποιοδήποτε διθέσιο γρήγορο αυτοκίνητο είναι για την πίστα άρα να κυκλοφορεί μόνο εκεί, τα μικρά αυτοκίνητα πόλης να κυκλοφορούν μόνο στην πόλη (όχι εκτός, τα 7θέσια να κυκλοφορούν μόνο γεμάτα κλπ..
-
Εμπρος λοιπον, ολοι να πεταξουμε τα X5 και να παρουμε τις 5μετρες CLS!
Το πιασαμε το υπονοουμενο ετσι?
Μεταξυ και των 2 αμαξιων που εδωσα, η μονη διαφορα τους ειναι το υψος... Τελικα τοσο πολυ μας πειραζει εντος πολης ενα ποιο ψηλο οχημα απο το δικο μας?
Μηπως τελικα βαρεσουμε στο τελος μια γενικη απαγορευση γιατι το ενα θα μας ξυνιζει το αλλο θα μας χαλαει κλπ κλπ... Θελω να πω, πως καλο ειναι να μην ειμαστε υπερβολικοι στις αντιδρασεις μας, και δεν πιστευω πως αυτα τα μικρα SUVakια προκαλουν ουσιαστικα περισσοτερο προβλημα απο ενα πχ Nissan Primera.
Τελος, εγω θα πω πως τα 4κινητα δεν ειναι για τα βουνα... αλλα για τους ελληνικους δρομους... ο νοων νοητω.
-
Na συμπληρώσω κάτι . Όλοι μας έχουμε κάτσει σε φανάρι πίσω από αυτοκίνητα 25 ετίας που μετά από ένα λεπτό , από τις αναθυμιασεις σου έρχεται λιποθυμία . ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΟΛΥΝΟΥΝ? Καλό είναι να ξεκινήσουμε πρώτα από κάτι τέτοιες περιπτώσεις και όχι να κυνηγάμε τα SUV(και όχι τις 7άρες BMW) μόνο και μόνο από 'κόμπλεξ' . Δηλαδή το FORD MAVERICK 2,3 με το 3,0 έχουν τόση διαφόρά στην κατανάλωση που το ένα θα μπαίνει στον 'δακτύλιο' και το άλλο όχι.?
-
Το μόνο που με ενοχλεί από τα SUV μέσα στην πόλη (αλλά και έξω), είναι που σου κόβουν την ορατότητα. Θεωρώ απαραίτητο να οδηγώ κοιτώντας μέσα από το τζάμι του μπροστινού, για να μπορώ να προβλέψω ενδεχόμενο φρενάρισμα. Επίσης, η οδηγική νοοτροπία πολλών κατόχων τους, αλλά γι' αυτό δεν φταίει το ίδιο το αυτοκίνητο φυσικά...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Το μόνο που με ενοχλεί από τα SUV μέσα στην πόλη (αλλά και έξω), είναι που σου κόβουν την ορατότητα. Θεωρώ απαραίτητο να οδηγώ κοιτώντας μέσα από το τζάμι του μπροστινού, για να μπορώ να προβλέψω ενδεχόμενο φρενάρισμα. Επίσης, η οδηγική νοοτροπία πολλών κατόχων τους, αλλά γι' αυτό δεν φταίει το ίδιο το αυτοκίνητο φυσικά...Δεν στο κρυβω πως και μενα με ενοχλει (ιδιαιτερα εκτος πολης), αλλα ενταξει, δεν το βρισκω επαρκη δικαιολογια για απαγορευση τους. Με την ιδια λογικη θα πρεπει να στειλουμε εκτος και τα φορτηγα, και τα λεωφορεια.... αλλα δυστηχως δεν γινεται... ολοι πρεπει να συμβιωσουμε.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Με την ιδια λογικη θα πρεπει να στειλουμε εκτος και τα φορτηγα, και τα λεωφορεια.... αλλα δυστηχως δεν γινεται... ολοι πρεπει να συμβιωσουμε.καλά, μεγάλο θέμα έθιξες τώρα... Τα γαμω-φορτηγά πρέπει να έχουν ΑΥΣΤΗΡΩΣ ειδικές και συγκεκριμένες ώρες που να κινούνται στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις, και ΑΥΣΤΗΡΑ μόνο δεξιά
Τα παίρνω πολύ άσχημα με σκουπιδιάρικα που κλείνουν δρόμους στις.... 4 το απόγευμα, και με ολόκληρες νταλίκες και στα 3 ( ) ρεύματα της Ποσειδώνος
Τα λεωφορεία, πρέπει επίσης να κινούνται ΑΥΣΤΗΡΑ μόνο δεξιά, όχι σαν το κωλο-εξπρές του αεροδρομίου που πάει 'air-father' κάνοντας σφήνες σε όποια λωρίδα βρει λίγο κενό
Όπου η λέξη 'αυστηρά', βάλε 'τεράστιες ποινές και πρόστιμα'...
-
Καταρχην νομιζω οτι ειναι καπως βαρυ να λεμε για τα μεγαλα τζιπ. Αν τα τζιπ ειναι για τα βουνα οπως πολυ σωστα λεμε, τοτε τι να λεμε για τις Ferrari, Porsche κλπ.;
Θα μπορουσαμε να πουμε οτι για ενα κεντρο μεγαλουπολης οπως η Αθηνα θα επρεπε να κυκλοφορουν μονο mini, super mini αντε και μικρομεσαια. Τι τα θελουμε τα αυτοκινητα 2000cc για να παμε στη δουλεια μας στη Πανεπιστημιου;
Απο την αλλη δεν μπορω να καταλαβω αυτο το μετρο που αποσκοπει οταν λεει για απαγορευση ολων των τζιπ ανω των 3000cc. Ακομα και αν πουμε οτι το μετρο ειναι καλο, αυτο το ιδιο αυτοεξουδετερονεται αφου τα πιο πολλα τζιπ ειναι στα κατω των 3000cc οποτε...τζιφος. -
Το πρόβλημα είναι η μεγάλη ειδική κατανάλωση των βενζινοκινητήρων πάνω από 1300-1500 κυβ. εκ. Όσοι αναμασάνε περί κατανάλωσης ας μελετήσουν τα δεδομένα για το ίδιο αυτοκίνητο με βενζίνη και diesel. Σα τη μέρα με την νύκτα είναι. Σε όλη την Ευρώπη τα μεγαλούτσικα IX είναι σχεδόν καθ' ολοκληρία diesel. Παράδειγμα , εκεί που π.χ. το VW Sharan καίει 12-14 λίτρα έρχεται το common rail και καίει 7 λίτρα, όσο δηλ. το Seicento.
Oπότε όπως καταλαβαίνεται όλοι το πρόβλημα μετατίθεται στην πραγματικότητα (όσον αφορά κυκλοφορία στα κορεσμένα κέντρα των ευρωπαϊκών πόλεων) μόνον στο μέγεθος των αυτοκινήτων, μέχρι πόσα κιλά απόβαρο, μέγιστες διαστάσεις, αριθμό επιβατών μπορούν να κινούνται. Το ύψος, η αρχιτεκτονική, η μετάδοση κίνησης σε 2, 4 ή 8 τροχούς ποσώς ενδιαφέρουν.
ΑΥΤΑ ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.
Έξω τα suv (από το Παρίσι?)