-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
H αδεια κυκλοφοριας αναφερει με σαφηνεια και λεπτομερως τις περιοχες που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η κυκλοφορια των diesel οχηματων.ΕΡΩΤΗΣΗ:
Το αυτοκινητο εχει ασφαλιστικη καλυψη στις περιοχες που (σαφως και κατηγορηματικως) η αδεια κυκλοφοριας του ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τη κυκλοφορια??
Τι γινεται,π.χ., στη περιπτωση που το πετρελαιοκινητο αυτοκινητο μας εμπλακει σε ατυχημα και υπαρχει (εκτος των υλικων ζημιων) και τραυματισμος ή, ακομα χειροτερα, θανατος ανθρωπου??Ευπροσδεκτες μονο Υπευθυνες Απαντησεις
τον ίδιο προβληματισμο είχα κι εγω, η interamerican μου ειπε οτι καλύπτουν κανονικά, το ίδιο κι αυτη που εχω τωρα, δεν εχω κατι γραπτό. Το είχα ψαξει στα ψιλα γραμματα, αλλα δε θυμαμαι να βρηκα τίποτα...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
τον ίδιο προβληματισμο είχα κι εγω, η interamerican μου ειπε οτι καλύπτουν κανονικά, το ίδιο κι αυτη που εχω τωρα, δεν εχω κατι γραπτό. Το είχα ψαξει στα ψιλα γραμματα, αλλα δε θυμαμαι να βρηκα τίποτα...
Και απο την στιγμη που δεν το βρηκες γραπτα στο συμβολαιο κιολας, μην ανυσηχεις καθολου!
-
Δεν εχει και το αντιθετο ομως, όπως κάποιες περιπτώσεις που ρητα αναφερεται οτι δεν καλυπτει
-
Πως γινεται να μαθουμε ποιες εταιριες σου δινουν την ελαστικοτητα με τα 2 τρακαρισματα το χρονο με δικη σου υπαιτιοτητα χωρις να επηρεαζεται το ασφαλιστηριο σου? Το κανουν ολες ή οχι ? Για παραδειγμα σκεφτομαι να χρησιμοποιησω την Διεθνη ενωση σαν ασφαλεια μου αλλα δεν ξερω αν σου δινει αυτο με τα δυο τρακαρισματα το χρονο.Αν υπαρχει καποιος να με ενημερωσει επ'αυτου του θεματος ευχαριστω προκαταβολικα.
-
Κάνε μια αναζήτηση πριν ανοιξεις νέο θέμα. Στην ίδια σελίδα ήταν.
-
Έχω το αμάξι εδώ και ένα χρόνο και πρέπει να ανανεώσω τη συνδρομή, πώς υπολογίζεται το ποσό για το οποίο θα το ασφαλίσω? Το αγόρασα 30.000 πέρσυ τέτοια εποχή!
-
^^ 30000 μειον 15% ή κοιτας αν υπαρχει αντιστοιχη τιμη στο Autotriti.gr
Ο χρήστης madell έγραψε:
Πως γινεται να μαθουμε ποιες εταιριες σου δινουν την ελαστικοτητα με τα 2 τρακαρισματα το χρονο με δικη σου υπαιτιοτητα χωρις να επηρεαζεται το ασφαλιστηριο σου? Το κανουν ολες ή οχι ? Για παραδειγμα σκεφτομαι να χρησιμοποιησω την Διεθνη ενωση σαν ασφαλεια μου αλλα δεν ξερω αν σου δινει αυτο με τα δυο τρακαρισματα το χρονο.Αν υπαρχει καποιος να με ενημερωσει επ'αυτου του θεματος ευχαριστω προκαταβολικα.ρωτας και την δικη σου εταιρια αν το κανει αυτο... οι μεγαλες εταιριες Εθνικη/ Interamerican το κανουν.
-
Το αυτοκίνητο Α κινείται σε δρόμο με προτεραιότητα. Το αυτοκίνητο Β παραβιάζει STOP σε κάθετο δρόμο και χτυπάει το A στο πλάι.
Αν και το φταίξιμο είναι του Β, η ασφάλεια του Α έχει λήξει εδώ και 2 εβδομάδες. Τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση? Το Α θα αποζημιωθεί ή θα υπάρξει πρόβλημα?
-
Yπάρχει άγραφος κανόνας πως σε καλύπτουν για 1 μήνα μετά την λήξη του συμβολαίου, αν κάνεις ανανέωση σε αυτούς. Τώρα τι γίνεται πρακτικά, δεν έχω ιδέα...
-
Εκτός του άγραφου κανόνα, τυπικά η ασφάλεια δεν σε καλύπτει και πας δικαστικώς για να αποζημιωθείς από τον άλλο, εφόσον αυτός δεν δέχεται να σε αποζημιώσει εξωδικαστικά. Τρως και πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων αν έρθει η τροχαία, τις οποίες παίρνεις πίσω όταν προσκομίσεις το νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
-
αν δεν έχει καταγγελθεί εγγράφως, η ασφάλεια δεν ανανεώνεται 'αυτόματα';
Στο κάτω κάτω αφού υπαίτιος είναι ο Β και δεν είναι ανασφάλιστος, τι σημασία έχει η ασφάλεια του Α ;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
αν δεν έχει καταγγελθεί εγγράφως, η ασφάλεια δεν ανανεώνεται 'αυτόματα';Στο κάτω κάτω αφού υπαίτιος είναι ο Β και δεν είναι ανασφάλιστος, τι σημασία έχει η ασφάλεια του Α ;
Καλά λες, τα μπέρδεψα. Το πρόβλημα υπάρχει όταν φταις όντας ο ίδιος ανασφάλιστος.
Γιατ το άλλο, η ασφάλεια ισχύει μέχρι την ημερομηνία που γράφει. Αν δεν πληρώσεις εγκαίρως, δεν ανανεώνεται. Στο κάτω-κάτω μπορεί να θες να ασφαλιστείς σε άλλη εταιρεία, δεν μπορεί να σε αναγκάσει η ασφαλιστική να ασφαλιστείς στην ίδια επειδή δεν δήλωσες ότι καταγγέλλεις τη σύμβαση. Εκτός αν αναφέρεται κάτι τέτοιο (περί αυτόματης ανανέωσης) στο συμβόλαιο.
-
Η ασφαλιστική του Α δεν ξέρω πόσο εύκολα θα του δώσει το χαρτι της ανανέωσης για 2 βδομάδες πρίν αν δει τρακαρισμένο το όχημα! Αν ήτνα δική μου η ασφαλιστική θα τον άφηνα ξεκρέμαστο! και που ξέρω εγώ αν έχει κτυπήσει και 1 πεζό όσο δεν είχε ασφάλεια?
Συνήθως λαμβάνεις το σήμα για την επόμενη περίοδο πρίν την λήξη της τρέχουσας, οπότε είσαι ασφαλισμένος, απλά πολλοί πληρώνουν με καθυστέρηση και πρέπει να τσεκάρουν στο ασφαλιστήριο πως στο λήγει αυτόματα η ασφαλιστική σε περίπτωση μεγάλης καθυστέρησης (συνήθως με συστημένη επιστολή). Χωρίς σήμα έχεις θέμα
Αυτά περί άγραφου κανόνα απλά μην τα πιστεύετε γιατί κούφια η ώρα αν γίνει κάτι εκείνες τις ημερομηνίες η ασφαλιστική θα προσπαθήσει να γλυτώσει την αποζημιώση με κάθε τρόπο. Πόσο μάλλον στην τρέχουσα οικονομική περίοδο.Τώρα αν ήμουν ο Β και είχα μεγάλες υλικές ζημιές θα έκανα δήλωση και θα τα έβρισκαν οι ασφάλειες, αν οι ζημιές ήταν μικρότερες από την επιβάρυνση του ασφαλίστρου μου λόγω τις υπαιτιότητας μου και θα με σύμφερε ο εξωασφαλιστικός=προσωπικός διακονισμός τότε θα τον πίεζα επειδή ο άλλος είναι ανασφάλιστος για να σώσω ότι μπορώ.
Οτιδήποτε ανασφάλιστο θεωρητικά δεν πρέπει να κυκλοφορεί, άρα δεν έπρεπε να είναι στην συγκεκριμμένη διασταύρωση.
FYI κυκλοφορούν 250,000 ανασφάλιστα και με τις αυξήσει του Ιουνίου θα πάμε λένε οι αναλυτές στα 500,000. Αν έχεις τύχη διάβαινε!
Για μένα δεν υπάρχουν δικαιολογίες στο θέμα καθυστέρησης στην ασφάλεια. Λίγος προγραμματισμός ρε γαμώτο. 1 μήνα πρίν την λήξη του τρέχοντος ασφαλιστηρίου τηλεφωνείς ρωτάς ποια είναι η τιμή για την ανανέωση, αναπροπροσαρμόζεις την αξία του αυτοκινήτου σου, ρωτάς και λίγο ανταγωνισμό να δεις τι γίνεται και λες ωραία εκδώστε το και να μου το φέρετε.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιατ το άλλο, η ασφάλεια ισχύει μέχρι την ημερομηνία που γράφει. Αν δεν πληρώσεις εγκαίρως, δεν ανανεώνεται. Στο κάτω-κάτω μπορεί να θες να ασφαλιστείς σε άλλη εταιρεία, δεν μπορεί να σε αναγκάσει η ασφαλιστική να ασφαλιστείς στην ίδια επειδή δεν δήλωσες ότι καταγγέλεις τη σύμβαση. Εκτός αν αναφέρεται κάτι τέτοιο (περί αυτόματης ανανέωσης) στο συμβόλαιο.Θα ήμουν αρκετά βέβαιος περί της 'αυτόματης' ανανέωσης του ασφαλιστηρίου συμβολαίου
π.χ. διαβάζω με ένα γρήγορο ψάξιμο :
[από κάτι άρθρα της καθημερινής]Σε περίπτωση που η καταγγελία ασκείται από τον ασφαλιστή, λόγω καθυστέρησης καταβολής του ασφαλίστρου, γνωστοποιείται στον λήπτη της ασφάλισης ότι η περαιτέρω καθυστέρηση καταβολής του ασφαλίστρου θα επιφέρει μετά πάροδο ενός μηνός από την περιέλευση της γραπτής δήλωσης σε αυτόν, τη λύση της σύμβασης
Η ασφαλιστική σύμβαση ισχύει για την ασφαλιστική περίοδο που ορίζεται στο ασφαλιστήριο και ανανεώνεται κατά τη λήξη της ασφαλιστικής περιόδου για ίσο χρονικό διάστημα, εκτός εάν ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη ειδοποιήσει το άλλο προ 30 ημερών περί του αντιθέτου εγγράφως. Ο ασφαλιστής μπορεί να επικαλεσθεί τη λήξη της ασφαλιστικής σύμβασης έναντι του τρίτου ζημιωθέντος μετά την πάροδο δεκαέξι ημερών από τη γνωστοποίηση αυτής στο Κέντρο Πληροφοριών.
Χωρίς έγγραφη καταγγελία το ασφαλιστήριο ανανεώνεται, είτε έχουν καταβληθεί τα χρήματα είτε όχι. Η δε καταγγελία απο πλευράς ασφαλιστικής -π.χ. αν δεν έχεις πληρώσει τπτ- πρέπει να γίνει γραπτώς και ισχύει μετά από ένα μήνα. Δεν είναι θέμα άγραφου νόμου.
-
Μμμ, ολίγον καταχρηστικός ο όρος. Βολικός πάντως, σε περίπτωση που έχεις τρεχάματα και δεν προλάβεις να κάνεις εγκαίρως ανανέωση.
Αναρρωτιέμαι όμως τι συμβαίνει αν δηλώσεις πχ την τελευταία μέρα της ασφάλισης ή μετά τη λήξη της σύμβασης (και της αυτόματης ανανέωσης) ότι επιθυμείς να αλλάξεις ασφαλιστική εταιρεία. Σου τα πρήζουν ή σε αφήνουν; Αν δεν σε αφήνουν, τότε ίσως να μπορεί να στοιχειοθετηθεί καταχρηστικότητα. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα, ΟΚ. -
Σχετικό:
αν τρακάρεις με ανασφάλιστο που θα φύγει ή δε θα αναγνωρίζει ότι φταίει τι μπορείς να του κάνεις; από ποιον αποζημιώνεσαι; -
Πρέπει να έχω αναφερθεί στο παρελθόν στο τροχαίο ατύχημα στον οποίο ενεπλάκην παλαιότερα αλλά θα επαναλάβω τα όσα συνέβησαν. Στις αρχές του 2002 αγοράστηκε (με μισά λεφτά δικά μου και μισά του πατέρα μου) το πρώτο μου αυτοκίνητο στο όνομα του πατέρα μου. Ο τελευταίος ανέθεσε την ασφάλισή του στον ασφαλιστή όπου είχαμε και το έτερο αυτοκίνητο της οικογένειας. Κάποια στιγμή η ασφάλεια έληγε οπότε ο πατέρας μου επικοινώνησε με τον ασφαλιστή και του έδωσε τα λεφτά της ανανέωσης. Μερικές ημέρες αργότερα μας ενημέρωσε ότι η ασφάλεια ανανεώθηκε αλλά δε μας έστειλε κάποιο συμβόλαιο/απόδειξη (ίσως κάποιο προσωρινό σήμα, δε θυμάμαι). Εμείς (πολύ κακώς) επαναπαυθήκαμε λόγω της αρκετά μακροχρόνιας 'σχέσης' με τον συγκεκριμένο. Για κακή μου τύχη λίγες μέρες αργότερα τράκαρα με δική μου υπαιτιότητα προκαλώντας σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή του άλλου εμπλεκομένου αυτοκινήτου. Αμέσως επικοινώνησα με την ασφαλιστική μου η οποία με ενημέρωσε ότι δεν είμαι ασφαλισμένος πλέον Ο ασφαλιστής είχε κάνει λαμογιά και δεν είχε ανανεώσει το ασφαλιστήριο
Το αποτέλεσμα ήταν να πληρώσει άμεσα ο πατέρας μου από την τσέπη του τη ζημιά του άλλου αυτοκινήτου. Συζητώντας την επομένη στη δουλειά του κάποιος συνάδελφος του ανέφερε ότι έπρεπε να έχει σταλθεί ενημερωτική επιστολή από την ασφαλιστική οτι η ασφάλεια έχει λήξει και ότι διαφορετικά εξακολουθούσε να ισχύει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (αν θυμάμαι καλά 15ημέρες για 6μηνα συμβόλαια και ένας μήνας για ετήσια συμβόλαια). Ο πατέρας μου ανέθεσε σε δικηγόρο την υπόθεση και τελικά λίγο καιρό αργότερα η ασφαλιστική προχώρησε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό και μας έδωσε τα λεφτά που είχαμε δώσει νωρίτερα στον παθόντα.
Να σημειώσω ότι τα τελευταία χρόνια όσες φορές έχω αλλάξει ασφαλιστική εταιρεία λίγες ημέρες μετά τη λήξη του ασφαλιστηρίου έχω λάβει επιστολή με την οποία μου κοινοποιείται η λήξη του συμβολαίου.Υ.Γ.: Κακώς ο πατέρας μου δεν ασχολήθηκε με το να κυνηγήσει και να γαμ... τον απατεώνα-ασφαλιστή.
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Σχετικό:
αν τρακάρεις με ανασφάλιστο που θα φύγει ή δε θα αναγνωρίζει ότι φταίει τι μπορείς να του κάνεις; από ποιον αποζημιώνεσαι;Έχω και για το συγκεκριμένο απάντηση από προσωπική εμπειρία (την οποία έχω αναφέρει και στον παρελθόν) Πριν 3+ χρόνια με τράκαρε αυτοκίνητο και ο οδηγός του συνέχισε και προσπάθησε να διαφύγει. Τον κυνήγησα, τον πλησίασα και, αφού κράτησα την πινακίδα του, επέστρεψα στο σημείο του ατυχήματος. Κάλεσα την τροχαία και την ασφαλιστική μου και έδωσα κατάθεση και στους δύο. Μέσω της ασφαλιστικής μου ενημερώθηκα ότι το αυτοκίνητο ήταν ανασφάλιστο Τελικά πήγα το αυτοκίνητό μου σε συνεργείο το οποίο ανέλαβε το κόστος της επισκευής αφού υπέγραψα χαρτί ότι μεταβιβάζω κάθε δικαίωμα/απαίτηση προς το Επικουρικό Ταμείο Τροχαίων Ατυχημάτων. Το μόνο που μού ζήτησαν ήταν να καταθέσω μήνυση για εγκατάλειψη τόπου τροχαίου ατυχήματος και να πάμε ως μάρτυρας εγώ και η συνοδηγός μου σε περίπτωση που γινόταν δικαστήριο για τα λεφτά του ταμείου. Τελικά ποτέ δε μού ζητήθηκε οπότε υποθέτω ότι πήραν τα λεφτά χωρίς δυσκολία από αυτό.
Υ.Γ.: Για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης δεν έχω νέα από τότε. Ίσως με τον ερχομό της επόμενης δεκαετίας
-
φίλε lokatzi επειδή με ταλαιπωρεί ανάλογο πρόβλημα, μήπως θα μπορούσες να πεις λίγο πιο αναλυτικά το κομμάτι για τις επισκευές...
δηλ πως κινήθηκες αφού πήρες τη δήλωση της Τροχαίας για εγκατάλειψη και πως έγινε η συννενόηση για το συνεργείο με την ασφαλστική. -
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Σχετικό:
αν τρακάρεις με ανασφάλιστο που θα φύγει ή δε θα αναγνωρίζει ότι φταίει τι μπορείς να του κάνεις; από ποιον αποζημιώνεσαι;Στα περισσότερα συμβόλαια υπάρχει ο όρος - κάλυψη , ζημίες απο ανασφάλιστο όχημα .
Αν έχεις είσαι ΟΚ.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ