-
@Scotch. Τελικά έχεις δίκιο όσον αφορά την φροντίδα ατυχήματος. Προφανώς λόγω βιασύνης κατα την ανάγνωση του site δεν πρόσεξα οτι προσφέρεται.
@iROC Στο AutoΤρίτη γύρω στα 4 χιλιάρικα το έδειχναν. Πάντως στο site της HD το ασφαλιζόμενο ποσό το δίνει 2950 ευρώ.
Είναι σίγουρο αυτό που λές για την ασφάλεια με T.K. επαρχίας? Η στην πρώτη στραβή μπορεί να σου δημιουργήσουν θέμα?
Το πατρικό μας είναι στην επαρχία γι'αυτο ρωτάω. Σε δοκιμή που έκανα με αλλαγή Τ.Κ. η διαφορά που προέκυψε είναι μόλις 5 ευρώ.
Στην AnytimeOnline που είχα δοκιμάσει για Opel Corsa 1.4 του 2007 με Τ.Κ. επαρχίας η διαφορά ήταν 40 ευρώ.Ξέρουμε τίποτα για την ασφαλιστική εταιρεία Personal?
-
Ο χρήστης stilskin έγραψε:
@Scotch. Τελικά έχεις δίκιο όσον αφορά την φροντίδα ατυχήματος. Προφανώς λόγω βιασύνης κατα την ανάγνωση του site δεν πρόσεξα οτι προσφέρεται.@iROC Στο AutoΤρίτη γύρω στα 4 χιλιάρικα το έδειχναν. Πάντως στο site της HD το ασφαλιζόμενο ποσό το δίνει 2950 ευρώ.
Είναι σίγουρο αυτό που λές για την ασφάλεια με T.K. επαρχίας? Η στην πρώτη στραβή μπορεί να σου δημιουργήσουν θέμα?
Το πατρικό μας είναι στην επαρχία γι'αυτο ρωτάω. Σε δοκιμή που έκανα με αλλαγή Τ.Κ. η διαφορά που προέκυψε είναι μόλις 5 ευρώ.
Στην AnytimeOnline που είχα δοκιμάσει για Opel Corsa 1.4 του 2007 με Τ.Κ. επαρχίας η διαφορά ήταν 40 ευρώ.Ξέρουμε τίποτα για την ασφαλιστική εταιρεία Personal?
προσωπικά επειδη και εγω εχω generalli ποτε δεν μου ζητησε κατι για να αποδείξω οτι κυκλοφορώ επαρχεια,αν και ειχα(πχ. μισθωτήριο ενοικιασης κατοικιας η ε1 που να φενεται η διευθυνση που εχω δηλωσει)πραγματικα δεν βλεπω τον λογο γιατι αν εχεις ωραιοτατα δηλωσει το πατρικο σου στο ε1 γιατι να μην το ασφαλισεις επαρχεια.. και στραβή να κατσει σιγα...ιδιαιτερα αν ειναι στην ηπειρωτικη' ελλαδα..το να κανεις βολτα στην πρωτευουσα ποιος θα στο απαγορευσει!?και σιγα μην ζητησει αποδείξεις απο διοδια που ολοι τα πεταμε μετα το ταξιδι....
υ.γ ξερω οτι πολοι του κλαδου θα με κραξουν αλλα αυτη ειναι η αληθεια και δεν αξιζει να πεφτουμε θυματα των ασφαλιστικων-κορακια.
-
Για μικροζημιές μπορεί να μην έχεις θέμα, αλλά σε σοβαρό ατύχημα (πχ θάνατος) να είσαι σίγουρος ότι όλες οι εταιρίες θα το ψάξουν όσο πάει για να μην πληρώσουν. Μπλέκεις με νομικίστικους όρους 'έδρα' 'κατοικία' κλπ και το προφανές για σένα μπορεί να μην είναι το ίδιο με το προφανές νομικά. Δεν σε κράζω όπως λες απλά για 5€ το εξάμηνο ....... αξίζει; και μάλλον ανάποδα το θέτεις. Αν δηλώσεις ψευδή διεύθυνση για έδρα μάλλον οι ασφαλιστική είναι θύμα δικό σου. Το αν είναι κοράκια ή όχι έτσι δουλεύουν οι ασφάλειες παγκοσμίως, δεν μοιράζουν λεφτά απλά στην Ελλάδα με την μηδενική εποπτεία είναι χειρότερα.
-
Εννοείται οτι δεν υπάρχει θέμα για τέτοιο ευτελές ποσό. Καλύτερα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο παρά να μπλέξεις σε περιπέτειες.
-
Μπορώ να ακυρώσω την ασφάλισή μου;
Μπορείτε να ακυρώσετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας ανά πάσα στιγμή, εφόσον δεν έχετε αιτηθεί κάποια αποζημίωση κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης ασφαλιστικής περιόδου. Η επιστροφή χρημάτων που αντιστοιχούν στο χρονικό διάστημα που απομένει στο ασφαλιστήριό σας θα έχει επιβαρυνθεί με ένα κόστος διαχείρισης έως €50.
Μπορεί η Hellas Direct να ακυρώσει το συμβόλαιό μου εάν δώσω αναληθή στοιχεία κατά την αγορά της ασφάλισής μου;
Ναι. Εάν δεν μας ενημερώσετε πλήρως, άμεσα και με ειλικρίνια για οτιδήποτε γνωρίζετε ή θα έπρεπε να γνωρίζετε κατά τη λήψη της προσφοράς, ενδέχεται να μη λάβετε κανένα όφελος από την ασφάλισή σας ή μπορεί να ακυρώσουμε την ασφάλιση. Η επιστροφή χρημάτων του ασφάλιστρου θα έχει επιβαρυνθεί με ένα κόστος διαχείρισης έως €50.
Επιπλέον, βάσει του ασφαλιστικού νόμου, διατηρούμε το δικαίωμα ακύρωσης ή μη ανανέωσης του συμβολαίου σας.(από το site της ΗD).
5.2 Διάρκεια, Τροποποίηση και Ακύρωση ασφαλιστηρίου
Η ασφάλιση διαρκεί για το χρονικό διάστημα που αναγράφεται στην πρώτη σελίδα του
ασφαλιστηρίου συμβολαίου.
Η υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης ανανεώνεται αυτοδικαίως για ίσο χρονικό διάστημα,
εκτός εάν ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη γνωστοποιήσει στο άλλο την εναντίωσή του, με
συστημένη επιστολή ή επί αποδείξει, τριάντα (30) ημέρες πριν από τη λήξη του ασφαλιστηρίου
συμβολαίου.
Η ασφάλιση αντιθέτως των προαιρετικά καλυπτόμενων ασφαλιστικών κινδύνων λήγει οριστικά
κατά την αναγραφόμενη στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ημερομηνία λήξης και δεν παρατείνεται
ούτε ανανεώνεται αυτοδίκαια.
Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι δυνατό να τροποποιηθεί μετά από αίτηση του λήπτη της
ασφάλισης. Η τροποποίηση έχει ισχύ μόνο μετά την αποδοχή της από την εταιρία με την έκδοση
ανάλογης πρόσθετης πράξης.
Σε ασφαλιστικές συμβάσεις διάρκειας έως τριών (3) μηνών, αλλαγές και τροποποιήσεις
πραγματοποιούνται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις.
Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο μπορεί να ακυρωθεί οποτεδήποτε με έγγραφη κοινή συμφωνία της
εταιρίας και του λήπτη της ασφάλισης ή του ασφαλισμένου. **Σε περίπτωση ακύρωσης, η εταιρία θα
επιστρέψει τα μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα, εφόσον υπάρχουν, από τα οποία θα παρακρατηθεί
ένα κόστος διαχείρισης έως 50€. **Το κόστος διαχείρισης εξαρτάται από τη διάρκεια της
ασφαλιστικής σύμβασης και των όρων όπως αυτοί ισχύουν κατά τη σύναψη της σύμβασης.
Ο ασφαλισμένος μπορεί να καταγγείλει την ασφαλιστική σύμβαση, οποτεδήποτε, με γραπτή
δήλωση η οποία επιδίδεται στην εταιρία, επί αποδείξει.
**Επίσης, η εταιρία μπορεί να καταγγείλει την ασφαλιστική σύμβαση για σπουδαίο λόγο, υπό τις
διατυπώσεις και προθεσμίες του νόμου. Ενδεικτικά αναφέρονται οι περιπτώσεις δόλιας,
ανακριβούς δήλωσης ή απόκρυψης στοιχείων ή παράβασης των όρων του ασφαλιστηρίου από τον
λήπτη της ασφάλισης/ασφαλισμένο.**Τέλος, η εταιρία διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης ή μη ανανέωσης της ασφαλιστικής σύμβασης για
όλους τους παραπάνω λόγους.(Από το βιβλιο των όρων της HD) ΈΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΕΩΣ 50 ΕΥΡΩ ΩΣ ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (????) ΑΝ ΠΕΛΑΤΗΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΛΗΞΗ. (....RETHINK INSURANCE!!!)
-
Δεν το βρίσκω πρόβλημα αυτό καθ αυτό. Πρόβλημα είναι πως υπολογίζεται το ΕΩΣ 50€ δεν διευκρίνίζεται. Μπορεί να ισχύει απλά το 50€
-
Ερώτηση με το δάχτυλο στην σκανδάλη. Αξίζει να κάνεις ετήσιο συμβόλαιο στην HellasDirect ή κάνουμε εξάμηνο και βλέπουμε. Λόγω οτι είναι καινούρια στον ασφαλιστικό χώρο και ίσως να περιέχει κάποιο ρίσκο.
Πάντως σε σχεση με Generalli και Interamerican στο ετήσιο συμβόλαιο καλούμαι να καταβάλλω 120 ευρώ λιγότερα. Not bad at all! -
Ο χρήστης stilskin έγραψε:
Ερώτηση με το δάχτυλο στην σκανδάλη. Αξίζει να κάνεις ετήσιο συμβόλαιο στην HellasDirect ή κάνουμε εξάμηνο και βλέπουμε. Λόγω οτι είναι καινούρια στον ασφαλιστικό χώρο και ίσως να περιέχει κάποιο ρίσκο.
Πάντως σε σχεση με Generalli και Interamerican στο ετήσιο συμβόλαιο καλούμαι να καταβάλλω 120 ευρώ λιγότερα. Not bad at all!Τι να σου πω... εγώ προτιμώ τη σιγουριά μιας μεγάλης ασφαλιστικής όπως η Interamerican που λες.
-
Σήμερα το πρωί, βγαίνοντας με όπισθεν από το πάρκινγκ της πιλοτής χτύπησα το αυτοκίνητο ενοίκου άλλου διαμερίσματος της πολυκατοικίας, η οποία έμπαινε με όπισθεν εκεί την ώρα. Δεν την πήρα χαμπάρι - προφανώς ούτε κι αυτή - λόγω της τυφλής γωνίας από την πίσω κολώνα του Zafira και του ανηφορικού της ράμπας που οδηγεί στο πάρκινγκ. Το αποτέλεσμα είναι μικροζημιές (γδαρσίματα στον προφυλακτήρα και σπασμένο πίσω αριστερό φανάρι για μένα), ένα μικρό βαθούλωμα για το δικό της αυτοκίνητο. Παραδέχτηκε ότι φταίει και προσφέρθηκε να μου κάνει δήλωση, αλλά βιαζόμουν εκείνη την ώρα και συνεννοηθήκαμε να το κανονίσουμε το απόγευμα. Σημειωτέον ότι το δικό της αυτοκίνητο (ένα Honda Jazz καινούργιο) είναι ήδη χτυπημένο πίσω εδώ και αρκετό καιρό αλλά δεν το έχει φτιάξει.
-
Παρά την παραδοχή της, πιστεύω ότι μάλλον φταίω κι εγώ εξίσου (ή και πιο πολύ, αφού έβγαινα με όπισθεν, πρακτική που απαγορεύεται). Παρόλο που έχουμε καλές σχέσεις και είναι νορμάλ άνθρωποι, πιστεύω ότι ο σύζυγός της θα την αποτρέψει από το να αναλάβει πλήρη ευθύνη. Σ' αυτήν την περίπτωση, πληρώνει ο καθένας τη ζημιά του και τελειώνει εκεί το θέμα, έτσι δεν είναι;
-
Αν τελικά αναλάβει ευθύνη, με καλύπτει η ασφάλειά της για το ατύχημα που έγινε ουσιαστικά στο πεζοδρόμιο; Ή θα πρέπει να το 'σκηνοθετήσουμε' ότι έγινε λ.χ. με το δικό μου σταθμευμένο στο πάρκινγκ ή στο δρόμο; Δεν θα είναι λίγο περίεργο
που θα δηλώσουμε ίδια διεύθυνση κατοικίας; Η δική μου ασφάλεια (Hellas Direct) δεν έχει κάποια εξαίρεση στους όρους της και πιστεύω ότι με καλύπτει, αφού διέσχιζα νόμιμα το πεζοδρόμιο εκείνη την ώρα για να μπω στο πάρκινγκ.
Η HD δεν ανήκει στο φιλικό διακανονισμό, αλλά αποζημιώνει η ίδια τον ασφαλισμένο της εφόσον δεν φταίει.
-
-
Σε πρόσφατο συμβάν στο γκαράζ του σπιτιού μου, αποζημιώθηκα πολύ γρήγορα από την HD (παρ' όλο που δεν έφταιγα).
-
Στο τωρινο συμβολαιο δεν εχω οδικη.Την ειχα κανει ξεχωριστα σε αλλη εταιρια μιας και εβγαινε πιο φθηνα και έληξε.Αξιζει να κανω καπου καινουργιο συμβολαιο ξεχωριστά ή αν τυχει τιποτα,καλω και πληρωνω;
Βλεπω τιμες γυρω στο 50αρικο ενω μια φορα που ειχε χρειαστει ο πατερας μου,εδωσε κατι πανω απο 100 ευρώ.Τί προτεινετε; -
Κάνε τώρα συμβόλαιο για 'οδική βοήθεια' γιατί αν τύχει κάτι και τους καλέσεις τότε 'τσούζει'
-
Και ποια 'οδική' προτείνετε;
-
Εγώ βρηκα της Inter partner με 45 και της Mapfre με 55
-
25 στην ΕΛΠΑ δινω για οδικη το εξαμηνο αλλα ισως παιζει ρολο πως εχω και ασφαλιση σε αυτους.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Τρέχει ένα προγραμματάκι για ετήσια δωρεάν στην ΕΛΠΑ,μέσω service Mazda....για ψάχτο(άν δέ το γνωρίζεις),εγώ το 'τρέχω' δεύτερη χρονιά τώρα.....
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Τρέχει ένα προγραμματάκι για ετήσια δωρεάν στην ΕΛΠΑ,μέσω service Mazda....για ψάχτο(άν δέ το γνωρίζεις),εγώ το 'τρέχω' δεύτερη χρονιά τώρα.....Μάλλον έχουμε παρεμφερές με αυτό που δίνει η Ford εάν κάνεις εκεί το ετήσιο service...
-
Could be......
-
Ένα νέο, πιο ξεκάθαρο και λειτουργικό νομοθετικό πλαίσιο διαμορφώνεται στην υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτου με το νόμο «Πρόσβαση στη δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων και προληπτική εποπτεία πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/36/ΕΕ), κατάργηση ν.3601/2007 και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε την Παρασκευή 2.5.2014 από τη Βουλή των Ελλήνων.
Πιο συγκεκριμένα, με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που τίθενται άμεσα σε ισχύ (από την ημερομηνία δημοσίευσης του Νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως), επέρχονται μεταξύ άλλων οι εξής σημαντικές αλλαγές :
•η κατάργηση της αυτόματης ανανέωσης της ασφάλισης αυτοκινήτου και η αναγνώριση της πληρωμής του ασφαλίστρου ως απαραίτητης προϋπόθεσης τόσο για την έναρξη όσο και για την ανανέωση της ασφαλιστικής κάλυψης. Με τον τρόπο αυτό δεν θα απαιτείται πλέον ακύρωση / καταγγελία της ασφάλισης από τον ασφαλιστή κατά το χρόνο λήξης της ασφαλιστικής σύμβασης,•η κατάργηση του αυτοκόλλητου σήματος ασφάλισης και του σήματος προσωρινής ασφάλισης
**•η θεσμική αναγνώριση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας ασφαλιστή, ασφαλισμένου & δικαιούχου αποζημίωσης σε όλες τις διαδικασίες (π.χ. σύναψη ασφάλισης, διακανονισμό ζημιών κ.λπ.).
**«Το νέο νομοθετικό πλαίσιο προστατεύει και διασφαλίζει τον ασφαλισμένο αλλά και τον τρίτο ζημιωθέντα σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος ενώ παράλληλα οι νέες ρυθμίσεις προστατεύουν και θωρακίζουν τη φερεγγυότητα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), κ. Α. Σαρρηγεωργίου.
Με την ψήφιση του Νόμου ο Πρόεδρος Επιτροπής Αυτοκινήτων της ΕΑΕΕ, κ. Δ. Ζορμπάς σχολίασε : «Με τις νέες διατάξεις ανοίγει μία νέα εποχή στην υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτου. Δυσλειτουργίες του παρελθόντος που έβλαπταν τους συνεπείς ασφαλισμένους, τους ζημιωθέντες αλλά και τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις όπως π.χ. η αυτόματη ανάληψη κινδύνου από την ασφαλιστική επιχείρηση χωρίς την προηγούμενη είσπραξη του ασφαλίστρου, αντιμετωπίζονται πλέον από ένα αποτελεσματικό και σαφές σύστημα έναρξης/ λήξης/ ακύρωσης της υποχρεωτικής ασφάλισης αυτοκινήτου που θα ωφελήσει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Επιπλέον με την αναγνώριση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας περιορίζεται η γραφειοκρατία και διευκολύνονται οι διαδικασίες σε όλα τα στάδια της συνδιαλλαγής ασφαλιστή – ασφαλισμένου. Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα είναι έτοιμες για τη μετάβαση στο νέο καθεστώς και ενημερώνουν τους ασφαλισμένους τους για τις αλλαγές».
-
Στο Site της Anytime Online λεει οτι εχω πανευρωπικη καλυψη για οδικη βοηθεια
δε γραφει ομως τι και πωςξερει κανεις τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις?
πες οτι κατι παθεις, που παιρνεις?
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ