-
https://i.imgur.com/4oUdNeT.jpg
https://i.imgur.com/7UVjwQQ.jpg
Έξω στη συσκευασία δεν φένεται τίποτα .
Στα μπροστινά, τώρα το παρατήρησα, γράφει GG.
Στα πίσω όμως τίποτε.
https://i.postimg.cc/ncwcfXHY/C1-A16-B47-1864-4-FD6-83-D3-A491-D8253-D79.jpg
https://i.postimg.cc/wMqTgJyF/FDBFC749-84-BD-40-D7-8607-BFDA7-FFCBEA8.jpg
-
Τα μπροστινα μου Ferodo Premier ειναι GF. Για τα πισω δεν εχω φοτο.
https://postimg.cc/94VsthPD -
Επειδή πλησιάζει η στιγμή για αλλαγή υγρών τι άλλο πρέπει να ζητήσω πέρα από τον καθαρισμό στα ταμπούρα;
-
https://postimg.cc/94VsthPDΌντως γράφουν GF, όμως στον πίνακα Brake pads coefficient of friction που ξέρω δεν αναφέρει κατηγορία GF. Περίεργο...
https://i.postimg.cc/x8SqqRtS/E2904751-17-FE-49-AB-90-D8-88-A24-C9-C7219.png
-
Μα δεν είναι στάνταρ οι κατηγορίες συντελεστών. Πιάνεις το κάθε γράμμα το κολλας δίπλα στο άλλο και βλέπεις τους συντελεστές. Το GF έχει δυνατό αρπαγμα κρυο και ελαφρά πτώση στο ζεστό φρενάρισμα.
-
Τι τα θελετε τα καλα φρενα?
Δυναμωστε την κορνα
Χωρίς πλάκα έκανα ποδήλατο προχθές και βγαίνει ξαφνικά ένας μπροστά μου από μαγαζί πατάω μπρος πίσω φρένα και τσουλαω κατα πανω του.Ευτυχως έβαλε τα χέρια του και σταμάτησε το ποδήλατο.Την ίδια στιγμή πάω το ποδήλατο για αλλαγή τακακιων.Άλλο ποδήλατο είχα στα χέρια μου.Μικροτερη διαδρομή στο πάτημα του φρεναρίσματος και άμεσο σταμάτημα.
Σκεφτείτε το τώρα αυτό σε αμάξι.. Αν δεν είναι ο Hulk ούτε η κόρνα τον σώζει..
-
alexandros.K wrote:
Τι τα θελετε τα καλα φρενα?
Δυναμωστε την κορνα
Χωρίς πλάκα έκανα ποδήλατο προχθές και βγαίνει ξαφνικά ένας μπροστά μου από μαγαζί πατάω μπρος πίσω φρένα και τσουλαω κατα πανω του.Ευτυχως έβαλε τα χέρια του και σταμάτησε το ποδήλατο.Την ίδια στιγμή πάω το ποδήλατο για αλλαγή τακακιων.Άλλο ποδήλατο είχα στα χέρια μου.Μικροτερη διαδρομή στο πάτημα του φρεναρίσματος και άμεσο σταμάτημα.
Σκεφτείτε το τώρα αυτό σε αμάξι.. Αν δεν είναι ο Hulk ούτε η κόρνα τον σώζει..
Δεν χρειάζεται να φτάσει κανείς στο χείλος του γκρεμου για να καταλάβει αν έχει καλά φρένα. Θέλω να πιστεύω ότι ένας οδηγός που κατέχει τα βασικά , αντιλαμβάνεται αμέσως αν τα φρένα του είναι ικανοποιητικά. Δεν μιλάω για περιπτώσεις που αστοχήσουν τα φρένα και βρεθεί προ εκπλήξεως , αλλά για μια μόνιμη κατάσταση χαμηλής απόδοσης.
Πριν λίγο καιρό είχα σοκαριστεί για το πώς αντιλαμβάνεται κάποιος οδηγός ένα πρόβλημα. Έχω ένα γνωστό που με είχε ζαλίσει ότι δεν πιάνουν τα φρένα του. Και ότι το αμάξι είναι επικυνδινο. Του συνέστησα συνεργείο πήγε έλεγξε τα φρένα του όλα καλά. Επέμενε ότι το αμάξι δεν φρενάρει. Με ψιλιασε όταν έλεγε ότι ειδικά στη βροχή δεν φρενάρει γιατί τα φρένα έχουν νερό από τη βροχή. Τελικά παίρνω το αμάξι το οδηγώ και τα φρένα του ήταν τέλεια. Του κάνω οδήγησε το λίγο και δείξε μου τι εννοείς. Το αποτέλεσμα ήταν να το τσαρουχωνει (έτυχε σε ασφαλτο γυαλί) και το αμάξι με τα σκληρά ελαστικά που είχε να κάνει τσουλήθρα με μπλοκαρισμένους (αμάξι χωρίς abs) τροχούς και να αργεί να ακινητοποιηθει.
Δεν αντιλήφθηκε ποτέ ποια ειναι η διαφορά πέδησης και πρόσφυσης των ελαστικων , απλά του είπα να αλλάξει ελαστικά. Δεν πιστεύω ότι είναι λίγοι οδηγοί όμοιοι του γνωστού μου.
-
Δεν χρειάζεται να φτάσει κανείς στο χείλος του γκρεμου για να καταλάβει αν έχει καλά φρένα. Θέλω να πιστεύω ότι ένας οδηγός που κατέχει τα βασικά , αντιλαμβάνεται αμέσως αν τα φρένα του είναι ικανοποιητικά. Δεν μιλάω για περιπτώσεις που αστοχήσουν τα φρένα και βρεθεί προ εκπλήξεως , αλλά για μια μόνιμη κατάσταση χαμηλής απόδοσης.
Πριν λίγο καιρό είχα σοκαριστεί για το πώς αντιλαμβάνεται κάποιος οδηγός ένα πρόβλημα. Έχω ένα γνωστό που με είχε ζαλίσει ότι δεν πιάνουν τα φρένα του. Και ότι το αμάξι είναι επικυνδινο. Του συνέστησα συνεργείο πήγε έλεγξε τα φρένα του όλα καλά. Επέμενε ότι το αμάξι δεν φρενάρει. Με ψιλιασε όταν έλεγε ότι ειδικά στη βροχή δεν φρενάρει γιατί τα φρένα έχουν νερό από τη βροχή. Τελικά παίρνω το αμάξι το οδηγώ και τα φρένα του ήταν τέλεια. Του κάνω οδήγησε το λίγο και δείξε μου τι εννοείς. Το αποτέλεσμα ήταν να το τσαρουχωνει (έτυχε σε ασφαλτο γυαλί) και το αμάξι με τα σκληρά ελαστικά που είχε να κάνει τσουλήθρα με μπλοκαρισμένους (αμάξι χωρίς abs) τροχούς και να αργεί να ακινητοποιηθει.
Δεν αντιλήφθηκε ποτέ ποια ειναι η διαφορά πέδησης και πρόσφυσης των ελαστικων , απλά του είπα να αλλάξει ελαστικά. Δεν πιστεύω ότι είναι λίγοι οδηγοί όμοιοι του γνωστού μου.
Αυτο ακριβως!! Το καθε αυτοκινητο θεωρω πρεπει να του μαθεις τα κουμπια του. (σχετικα με την 2η παραγραφο)
Οσον αφορα την πρωτη σου παραγραφο, θα συμφωνησω επισης. Για παραδειγμα, ειναι χαοδης η διαφορα αναμεσα στο Fiesta μου, σε σχεση με αλλο αυτοκινητο της οικογενειας (20ετιας).. Σε φαση που νομιζεις οτι δεν εχει φρενα....
-
AlexFocus wrote:
https://postimg.cc/94VsthPDΌντως γράφουν GF, όμως στον πίνακα Brake pads coefficient of friction που ξέρω δεν αναφέρει κατηγορία GF. Περίεργο...
https://i.postimg.cc/x8SqqRtS/E2904751-17-FE-49-AB-90-D8-88-A24-C9-C7219.png
Αυτο ακριβως που ειπε και ο φιλος cson.. το πρωτο γραμμα ειναι ο συντελεστης τριβης οταν ειναι κρυο.. και ο δευτερος οταν ειναι ζεστα τα τακακια..
Οποτε το GF σημαινει καλυτερο φρενο οταν ειναι κρυα και μια ελαφρα πτωση οταν τα πιεσεις και ζεσταθουν.. (μια καταβαση ας πουμε)
Οσον αφορα τα ΑΤΕ Orig, εχω παρει για το Fiesta μπρος πισω και εχουν και τα δυο GG.. τα εχω και σε φωτο. Δεν εχουν μπει ακομα πανω αλλα θα μπουν συντομα μαζι με μεγαλυτερους δισκους EBC, σωληνακια υψηλης HEL και αλλαγη υγρων... Θεωρω θα δω μια βελτιωση...
PS. Γεια σου Αλεκοο!!
-
Οι δικές μου εντυπώσεις:
Αυτοκίνητο: Seat Ibiza Cupra 2006 με εργοστασιακές δαγκάνες Seat Sport (AP Racing) μπροστά.
Παλία φρένα: Γνήσιοι δίσκοι με λίγο (0.5mm) δόντι και γνήσια τακάκια Galfer εμπρός, ότι βάζει το group πίσω (δεν πολυπρόσεξα).
Νέα φρένα: Εμπρός τακάκια Ferodo D2500, πίσω τακάκια Brembo Xtra. Δίσκοι εμπρός πίσω Brembo Max. Σωληνάκια αεροπορικού τύπου εμπρός πίσω φτιαγμένα στο Μπέλλο. Θεώρησα ότι δεν άξιζε να δώσω 110€ για τα πίσω Ferodo για 10% του φρεναρίσματος που κάνουν σε αυτή την καρότσα. Οπτικά, και τα δύο τακάκια χρησιμοποιούν παρόμοια πάστα πλούσια σε χαλκό.
Αποτέλεσμα: Παρόμοια απόδοση με κρύα φρένα, με ελάχιστο καλύτερο δάγκωμα στα καινούργια. Ζεστά, πολυ καλύτερο άρπαγμα στην αρχή του πεντάλ, καλύτερη γραμμικότητα στη διαδρομή του πεντάλ με μεγαλύτερη ισχύ πέδησης στη μέση της διαδρομής και τέλος απουσία fade σε φρεναρίσματα από τα 220 στην κατηφόρα στο Σχιστό η σε γρήγορη κατάβαση από Πάρνηθα. Έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος. Μόνο αρνητικό, το σφύριγμα σε πολύ απαλή χρήση των φρένων. Διαβάζω σε διάφορα φόρα ότι το έχουν αυτό το θεμα τα DS2500. Από άποψη επικαθίσεων στη ζάντα δεν μπορώ να πώ καθώς είναι σκούρες ανθρακί, και δεν με πολυενδιαφέρει το θέμα.
Συκριτικά πάντως, το αμάξι έχει γραμμικά φρένα που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις με ακρίβεια. Ένα βανάκι Fiesta 6 στη δουλειά έχει φρένα ρυθμισμένα να πιάνουν πολύ στην αρχή του πεντάλ και πρέπει να το χαιδεύεις για να μην γονατίζει.
-
Καλησπερα σας. Έχω ένα Clio 2016 Grandtour πετρέλαιο 90 άλογα. Είχα βάλει φθηνά τακάκια και δισκοπλακες σαν αποτέλεσμα να στραβώσει ο δίσκος. Πατάω φρένο να πέσω από τα 100 πχ και τρέμει όλο το αμάξι... Γενικά το φρένο δεν είναι.... Σκέφτομαι να βάλω Bosch δισκοπλακες με Brembo τακάκια. Είμαι οκ με αυτά; να βάλω Brembo δισκοπλακες λέτε καλύτερα; απλά μου δίνουν τις Bosch - 40€ σε σχέση με τις Bosch και όλοι μου λένε ότι είναι εξίσου καλές. Το αμάξι το χρησιμοποιώ στη πόλη κάθε μέρα, πάμε και αρκετά ταξίδια. Γενικά δε το κυνηγάω αλλά το θέλω όταν χρειαστεί να είναι εκεί να φρενάρει. Σε λογικές τιμές όπως μου δίνουν πχ 70 τα bosch δισκόφρενα και 40 brembo τακακι, παίζει να βρω κάτι καλύτερο; εγώ θέλω απλά ένα σωστό φρένο χωρίς να σφυραει και εννοείται να τρέμει το αμάξι.
-
Δοκίμασε να βάλεις brembo και δίσκους και τακάκια. Έβαλα στο c4 και τα έχω 135k πάνω χωρίς να θέλουν αλλαγή τα τακάκια ακόμα! Φυσικά το φρενάρισμα είναι εξαιρετικό.
-
Καλησπερα σας. Έχω ένα Clio 2016 Grandtour πετρέλαιο 90 άλογα. Είχα βάλει φθηνά τακάκια και δισκοπλακες σαν αποτέλεσμα να στραβώσει ο δίσκος. Πατάω φρένο να πέσω από τα 100 πχ και τρέμει όλο το αμάξι... Γενικά το φρένο δεν είναι.... Σκέφτομαι να βάλω Bosch δισκοπλακες με Brembo τακάκια. Είμαι οκ με αυτά; να βάλω Brembo δισκοπλακες λέτε καλύτερα; απλά μου δίνουν τις Bosch - 40€ σε σχέση με τις Bosch και όλοι μου λένε ότι είναι εξίσου καλές. Το αμάξι το χρησιμοποιώ στη πόλη κάθε μέρα, πάμε και αρκετά ταξίδια. Γενικά δε το κυνηγάω αλλά το θέλω όταν χρειαστεί να είναι εκεί να φρενάρει. Σε λογικές τιμές όπως μου δίνουν πχ 70 τα bosch δισκόφρενα και 40 brembo τακακι, παίζει να βρω κάτι καλύτερο; εγώ θέλω απλά ένα σωστό φρένο χωρίς να σφυραει και εννοείται να τρέμει το αμάξι.
Στο παρελθόν το είχα πατήσει και εγω από συνεργείο τοπικό . Άκρη δέ βγήκε πήγα αλλού και ξανα πλήρωσα .
Δέν είναι απλό θέμα τα φρένα. Θέλει μέτρηση το μουαγιέ και καλό καθάρισμα και εννοείται και αλλαγή υγρών φρένων .
Εάν είσαι Αθήνα , ψάξε πρός Ανατολικά υπάρχει μαγαζί που ασχολείται μόνο με φρένα .
Με Ap- Brembo τή είχα πατήσει εγω.σε προηγούμενο αμάξι.
Ρόλο παίζει και τα τακάκια που θα βάλεις.
Σε Mazda 6 πρόσφατα τοποθετήθηκαν zimmermann δισκόπλακες και τακάκια ferodo όχι τα ds2500.
-
Καταλήξαμε σε textar δίσκους και ATE τακάκια. Ποια η γνώμη σας;
-
Όταν βάζεις κάτι επώνυμο όπως αυτά που επέλεξες είναι σίγουρα καλα.
-
Άκου 220 στη κατηφόρα στο Σχιστό...
-
@21-quadra said in Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις:
Τα Thermoquite τα είχα βάλει στι δικό μου και στους γιού μου, μου άρεσαν πολύ μέχρι εκεί που τα περίμενα, δεν είναι για να κατέβεις την Πεντέλη με την ταυτότητα στο στόμα αλλά είναι κάπου εκεί κοντά, και αθόρυνα λόγω κατασκευής τους.
H πάστα τους βγαίνει και στην πίσω πλευρά και ακουμπάει στο έμβολο και δεν τρίζουν, Ρώτα τον Παναγόπουλο αν τα έχει, εγώ θα πάω το πρωί από εκεί να πάρω βίδες, είμαι 300 μέτρα μακριά, θα ρωτήσω αν έχει κλπ και θα σου πω.
καλημερα.αυτη η μαρκα,ειναι εχει ποιο καλο φρενο απο της αλλες μαρκες οπως brembo,ate,textar;;
-
@iason9871 said in Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις:
@21-quadra said in Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις:
Τα Thermoquite τα είχα βάλει στι δικό μου και στους γιού μου, μου άρεσαν πολύ μέχρι εκεί που τα περίμενα, δεν είναι για να κατέβεις την Πεντέλη με την ταυτότητα στο στόμα αλλά είναι κάπου εκεί κοντά, και αθόρυνα λόγω κατασκευής τους.
H πάστα τους βγαίνει και στην πίσω πλευρά και ακουμπάει στο έμβολο και δεν τρίζουν, Ρώτα τον Παναγόπουλο αν τα έχει, εγώ θα πάω το πρωί από εκεί να πάρω βίδες, είμαι 300 μέτρα μακριά, θα ρωτήσω αν έχει κλπ και θα σου πω.
καλημερα.αυτη η μαρκα,ειναι εχει ποιο καλο φρενο απο της αλλες μαρκες οπως brembo,ate,textar;;
επισης ποσο κοστιζουν αυτα τα τακακια σε κωδικο Wagner Brake MX915B;;
-
Αλλαξα τα μπροστινα φρενα του X-Trail βαζοντας αυτα του επταθεσιου μοντελου.Τα δικα μου ηταν 296mm με μονοπιστονες δαγκανες,και τα καινουρια μου ειναι 320mm με διπιστονες.Η διαφορα στο φρεναρισμα ειναι εμφανης.
-
@accentwizard said in Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις:
Αλλαξα τα μπροστινα φρενα του X-Trail βαζοντας αυτα του επταθεσιου μοντελου.Τα δικα μου ηταν 296mm με μονοπιστονες δαγκανες,και τα καινουρια μου ειναι 320mm με διπιστονες.Η διαφορα στο φρεναρισμα ειναι εμφανης.
Εξαιρετικη κινηση αναβαθμισης του αυτοκινητου. Ευγε!
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις