-
ο ΣΧ αναφέρει 'Με την 159 δεν επικοινωνήσαμε ποτέ θετικά, θεωρώντας εκδοχή-προδοσία σε σχέση με την 156 κυρίως σε σχέση με το πώς πατάει' όταν στην πρώτη δοκιμή στην Ελλάδα (11/2005) οι 4Τ είχαν γράψει διθυραμβικά σχόλια για την 159 και **ειδικά **για το 'πως πατάει'.
Εγώ δεν εξετάζω αν η 159 είναι καλό αυτοκίνητο ή όχι αλλά όταν ένας αρθογράφος αλλάζει γνώμη 180 μοίρες θα πρέπει ή να αιτιολογεί την αλλαγή αυτή ή να παραδέχεται πως έκανε λάθος. Αλλιώς είναι απλώς γραφικός και η γνώμη του πλήρως αναξιόπιστη.
ΥΓ. Για να προλάβω ενστάσεις επειδή το τεστ που αναφέρω δεν είναι μόνο του ΣΧ, στο επόμενο τεύχος (12/2005) ο ΣΧ αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια για την 159 ('ικανοποιεί απόλυτα στο δρόμο') απλώς 'παίρνει ένα βαθμό λιγότερο' το τιμόνι της σε σχέση με την 156. Προδοσία δηλαδή, κακά τα ψέμματα.
ΥΓ2. Επειδή είμαι αναγνώστης 4Τ επί δεκαετίες τώρα, το συγκεκριμένο φαινόμενο το έχω παρατηρήσει πολλές φορές. Ένα νέο μοντέλο παρουσιάζεται σαν αποκάλυψη και μετά από 3-4 χρόνια ο ΣΧ πχ αναφέρει πως ήταν μέτριο και απαράδεκτο (προσοχή: ήταν τότε που παρουσιάστηκε, όχι πλέον). Τι αξία λοιπόν θα έχει το μεθαυριανό σημείωμα του ΣΧ που θα αναφέρει την πχ Gulietta ή το νέο Golf σαν εξαιρετικά κλπ όταν στο τεύχος 8/2013 θα τα χαρακτηρίζει προδοσίες?
-
συμβαίνει και το ανάποδο, μετά απο 10 χρόνια να ανακαλύπτει κρυμμένες αρετές σε αμάξια (βλ σούπρα)
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
συμβαίνει και το ανάποδο, μετά απο 10 χρόνια να ανακαλύπτει κρυμμένες αρετές σε αμάξια (βλ σούπρα)Κακα τα ψέματα
-
Aπλά, όταν σχολιάζεις, δοκιμάζεις και εν τέλει κρίνεις μία Αlfa Romeo έχεις απαιτήσεις που σήμερα μας τις καλύπτει απόλυτα η Giulietta άσχετα από τον κινητήρα που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο δοκιμής.
Για ποιο κινητηρα λεει ο μαστορας?
Ελπίζουμε η δική «μας» Giulietta να είναι εδώ στο τέλος Ιουνίου και αν δεν έχει προκύψει άλλη
Αλλη?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
ΥΓ2. Επειδή είμαι αναγνώστης 4Τ επί δεκαετίες τώρα, το συγκεκριμένο φαινόμενο το έχω παρατηρήσει πολλές φορές. Ένα νέο μοντέλο παρουσιάζεται σαν αποκάλυψη και μετά από 3-4 χρόνια ο ΣΧ πχ αναφέρει πως ήταν μέτριο και απαράδεκτο (προσοχή: ήταν τότε που παρουσιάστηκε, όχι πλέον). Τι αξία λοιπόν θα έχει το μεθαυριανό σημείωμα του ΣΧ που θα αναφέρει την πχ Gulietta ή το νέο Golf σαν εξαιρετικά κλπ όταν στο τεύχος 8/2013 θα τα χαρακτηρίζει προδοσίες?
**Πόσες φορές το έχω γράψει και εγώ αυτό. **
Είναι τεράστιο το πρόβλημα του Ελληνικού τύπου που όταν κάτι πρώτοβγαίνει είναι Καταπληκτικό κσι super για να πάρουμε διαφημίσεις και 3-4 χρονάκια μετά είναι μέτριο και δεν πατάει καλά.
Το πρόβλημα είναι σαφώς εντονότερο σε ορισμένα μοντέλα-μάρκες απο κάποιες άλλες . -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
ο ΣΧ αναφέρει 'Με την 159 δεν επικοινωνήσαμε ποτέ θετικά, θεωρώντας εκδοχή-προδοσία σε σχέση με την 156 κυρίως σε σχέση με το πώς πατάει' όταν στην πρώτη δοκιμή στην Ελλάδα (11/2005) οι 4Τ είχαν γράψει διθυραμβικά σχόλια για την 159 και **ειδικά **για το 'πως πατάει'.Εγώ δεν εξετάζω αν η 159 είναι καλό αυτοκίνητο ή όχι αλλά όταν ένας αρθογράφος αλλάζει γνώμη 180 μοίρες θα πρέπει ή να αιτιολογεί την αλλαγή αυτή ή να παραδέχεται πως έκανε λάθος. Αλλιώς είναι απλώς γραφικός και η γνώμη του πλήρως αναξιόπιστη.
ΥΓ. Για να προλάβω ενστάσεις επειδή το τεστ που αναφέρω δεν είναι μόνο του ΣΧ, στο επόμενο τεύχος (12/2005) ο ΣΧ αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια για την 159 ('ικανοποιεί απόλυτα στο δρόμο') απλώς 'παίρνει ένα βαθμό λιγότερο' το τιμόνι της σε σχέση με την 156. Προδοσία δηλαδή, κακά τα ψέμματα.
Σωστοοος!!!
-
Ακριβώς! Και δυστυχώς έχει παραγίνει τα τελευταία χρόνια... (κι εγώ αναγνώστης απ'το '81)
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Ακριβώς! Και δυστυχώς έχει παραγίνει τα τελευταία χρόνια... (κι εγώ αναγνώστης απ'το '81)+1
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Ακριβώς! Και δυστυχώς έχει παραγίνει τα τελευταία χρόνια... (κι εγώ αναγνώστης απ'το '81)
+1
Και να ήταν μόνο αυτό... πάρτε ένα τεύχος του 1993 π.χ. και ένα του 2010 και δείτε διαφορές στην ποιότητα των δοκιμών (ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων).
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
+1
Και να ήταν μόνο αυτό... πάρτε ένα τεύχος του 1993 π.χ. και ένα του 2010 και δείτε διαφορές στην ποιότητα των δοκιμών (ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων).
Μην πας τοσο πισω. Μεχρι το 2002 βαρια 2003 τα πραγματα ηταν καλα.
-
Υπάρχει περίπτωση στο MY2011 να φορέσει το διπλοσύμπλεκτο;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Υπάρχει περίπτωση στο MY2011 να φορέσει το διπλοσύμπλεκτο;Όχι.Καινούριοι κινητήρες και κιβώτια απαιτούν νέα homologation....και το μοντέλο θα παραμείενει στην παραγωγή λιγότερο από ένα χρόνο ακόμα.
-
το κλεινει σιγα σιγα το μαγαζι η αλφα;
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Υπάρχει περίπτωση στο MY2011 να φορέσει το διπλοσύμπλεκτο;
Όχι.Καινούριοι κινητήρες και κιβώτια απαιτούν νέα homologation....και το μοντέλο θα παραμείενει στην παραγωγή λιγότερο από ένα χρόνο ακόμα.
Θα υπάρξει αντικαταστάτης της 159 ?
Γιατί, κακά τα ψέμματα η 159 είναι το μοντέλο που διαφοροποιεί την Alfa Romeo από μια σπορ / κυριλέ / rebadged Fiat -
δεν εχει φανει τιποτα που να δειχνει οτι θα υπαρξει αντικαταστατης.
εγω την βλεπω την δουλεια η γκαμα της αλφα ρομεο να μικραινει και να γινεται σαν της λαντσια δλδ πολυ μικρη.
και ποιο παραπερα βλεπω κλεισιμο της εταιριας ειδικα αν δεν πουλησει καλα η τζουλιετα που δεν θα πουλησει .
και δεν θα πουλησει γιατι σε περιοδους κρισης κανεις δεν δινει λεφτα για μια αναξιοπιστη μαρκα συμφωνα με το κλιμα που επικρατει στην αγορα της ευρωπης και οχι των αλφιστι.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
...
και δεν θα πουλησει γιατι σε περιοδους κρισης κανεις δεν δινει λεφτα για μια αναξιοπιστη μαρκα συμφωνα με το κλιμα που επικρατει στην αγορα της ευρωπης και οχι των αλφιστι.Αναξιόπιστη πάνω σε τι?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Θα υπάρξει αντικαταστάτης της 159 ?
Γιατί, κακά τα ψέμματα η 159 είναι το μοντέλο που διαφοροποιεί την Alfa Romeo από μια σπορ / κυριλέ / rebadged FiatΘα υπάρξει....όχι νωρίτερα από το 2012.Το θέμα είναι κατά πόσον θα έχει τη διαστασιολόγηση της progetto 944 ή θα πρόκειται για μια Giulietta με τρίτο όγκο (C-sedan για την αμερικανική αγορά-D segment γενικού κατασκευαστή για την ευρωπαϊκή).
Το μόνο που είναι δεδομένο αυτή τη στιγμή..... είναι η πλατφόρμα χover. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
το κλεινει σιγα σιγα το μαγαζι η αλφα;Σκεφτεσαι να αγορασεις;
-
-
Οχι το 'μαγαζι' αλλα καποιο μοντελο αλφα και το ψαχνεις ;
Alfa Romeo 159 & 159TBi