-
Καλημέρα σας Νίκος λέγομαι από Πάτρα και καλούμαι να επιλέξω κάποιο καινούργιο αυτοκίνητο για ταξίδια εταιρικα και καθημερινή μετακίνηση 60 περίπου χλμ.. Έλεγα να πάω σε diesel καθ ότι τα 18000-22000 χλμ το χρόνο είναι δεδομένα.
Ένα που κοιτάμε πάρα πολύ είναι το astra diesel 1.6 136 ps. Ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποος γνώμη για αυτό, ή έστω για astra με άλλον diesel κινητήρα. Αυτό που είχαμε ως τώρα ήταν το giulietta multiair 170ps και καταλαβαίνω ότι θα έχω διαφορά στην οδική συμπεριφορά αλλα αναρωτιόμουν πόσο.Στο alfa romeo δε με καλύπτει λογικά ο diesel των 105ps.Μήπως να πάω σε clio dCi για καλύτερη οδική? -
Θα έχεις αρκετή διαφορά και σε γκάζι και σε συμπεριφορά σε σχέση με την Alfa, αλλά για ντίζελ είναι πολύ καλό. Να κοιτούσες μήπως και το Civic?
-
Υπαρχει και το megane με τον dci 130...
-
Θα κοιτάξω και civic η αλήθεια είναι ότι δεν εχω δει τα χοντα τον τελευταίο καιρό. Το megane νομιζα ότι βγαίνει σε 110 ps,πάντως βγάζει αρκετά πιο πάνω μισθωμα απο το οπελ. Θα τα δω και αυριο λίγο και θα επανέλθω, ευχαριστώ για τις απαντήσεις
Στάλθηκε από το GT-I9305 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Το φράγμα των 100.000 παραγγελιών έσπασε το Opel Adam
**Δύσκολες εποχές για την αυτοκινητοβιομηχανία εκτός και αν έχεις στην γκάμα σου μοντέλα που αποδεικνύονται «χρυσός!» Όπως, για παράδειγμα το νέο Opel Adam που «πάει με «χίλια» στον τομέα των πωλήσεων και στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων με lifestyle χαρακτηριστικά.Συγκεκριμένα, το νέο μοντέλο κατάφερε από τις αρχές του 2013 που λανσαρίστηκε να πιάσει τις 100.000 παραγγελίες. Μάλιστα, η ζήτηση του αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο με την παρουσία του νέου Adam Rocks, που θα λανσαριστεί σε περισσότερους διανομείς της Opel σε ευρωπαϊκό επίπεδο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Στα ατού του μοντέλου σημειώστε τους οικονομικούς κινητήρες 1 λίτρου με 90 ή 115 ίππους, με την πρώτη έκδοση να απαλλάσσεται και από τα τέλη κυκλοφορίας. Επίσης, το Adam Rocks διαθέτει με το σύστημα infotainment IntelliLink της Opel - γνωστό από το ADAM, που έχει ως ατού τις πολλαπλές δυνατότητες συνδεσιμότητας multi-media και εφαρμογές. **
http://www.tanea.gr/news/economy/article/5151829/to-opel-adam-poylaei-san-zesto-pswmi/ -
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Το φράγμα των 100.000 παραγγελιών έσπασε το Opel Adam
**Δύσκολες εποχές για την αυτοκινητοβιομηχανία εκτός και αν έχεις στην γκάμα σου μοντέλα που αποδεικνύονται «χρυσός!» Όπως, για παράδειγμα το νέο Opel Adam που «πάει με «χίλια» στον τομέα των πωλήσεων και στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων με lifestyle χαρακτηριστικά.Συγκεκριμένα, το νέο μοντέλο κατάφερε από τις αρχές του 2013 που λανσαρίστηκε να πιάσει τις 100.000 παραγγελίες. Μάλιστα, η ζήτηση του αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο με την παρουσία του νέου Adam Rocks, που θα λανσαριστεί σε περισσότερους διανομείς της Opel σε ευρωπαϊκό επίπεδο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Στα ατού του μοντέλου σημειώστε τους οικονομικούς κινητήρες 1 λίτρου με 90 ή 115 ίππους, με την πρώτη έκδοση να απαλλάσσεται και από τα τέλη κυκλοφορίας. Επίσης, το Adam Rocks διαθέτει με το σύστημα infotainment IntelliLink της Opel - γνωστό από το ADAM, που έχει ως ατού τις πολλαπλές δυνατότητες συνδεσιμότητας multi-media και εφαρμογές. **
http://www.tanea.gr/news/economy/article/5151829/to-opel-adam-poylaei-san-zesto-pswmi/τα 100.000 χλμ θα τα πιάσει ή θα πιάσει... opel 1 λίτρου με 90, 115 θα στρίβει άραγε (ως κουτόσπιρτο)...ήμαρτον ποιον πάνε να κοροιδέψουν είδαμε και μάθαμε τόσα χρόνια τώρα...μακρυά
-
-
Επιτελους μοιαζει με αμαξιού και όχι με Β737
-
Παιδιά Καλησπέρα,
εδώ και 2 μήνες είμαι στην αναζήτηση κάποιου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου και επειδή δεν είχα γνώσεις και εμπειρίες απο αυτοκίνητα ψαχτηκα πολύ σε φορουμς κτλ και σε φιλαρακια που ασχολουνται. Οι περισσοτεροι μου είπανε τα εξής: Μακριά απο Peugeot (ειδικά cabrio), μακριά απο Fiat απο Renault και να κοιτάω μόνο Opel, Volkswagen, Hyndai.. Θα ήθελα να ακούσω και τις δικές σας απόψεις αν έχετε χρόνο. Επίσης, αν έχετε υπ όψιν μέχρι 3000 - 3200 κανένα bertone cabrio για αγορά!
Σας ευχαριστώ πολύ -
Opel Corsa 1.4 100hp, μοντέλο 2010, 5πορτο, δεύτερο χέρι.
Για τρία χρόνια ήταν επαρχία κι έκανε 38000km, μετά ήρθε Αθήνα, αγοράστηκε από τον τωρινό ιδιοκτήτη 7500 ευρώ και από τον περασμένο Σεπτ μέχρι τώρα έχει κάνει άλλες 30000, στο σύνολο λοιπόν 68000km, με τα σέρβις του και όλα στην ώρα τους.
Το δίνει ένα τάληρο γιατί ο άνθρωπος συνταξιοδοτείται κι έχει άλλο για να βολευτεί. Το παίρνει φίλη μου που ψάχνει σουπερμίνι; Πού πάσχουν αυτά; -
Opel Insignia 2014 - 1.6 SIDI 170HP: το ΄χει κανείς να μας διαφωτίσει αν αυτό που προτείνει το manual για καύσιμο (98 οκτάνια) είναι υποχρεωτικό ή nice-to-have;
Το σκέφτομαι για αγορά, αλλά με 100ρα για 20000 χλμ / χρόνο, το κόστος θα πάει στο Θεό
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Opel Corsa 1.4 100hp, μοντέλο 2010, 5πορτο, δεύτερο χέρι.
Για τρία χρόνια ήταν επαρχία κι έκανε 38000km, μετά ήρθε Αθήνα, αγοράστηκε από τον τωρινό ιδιοκτήτη 7500 ευρώ και από τον περασμένο Σεπτ μέχρι τώρα έχει κάνει άλλες 30000, στο σύνολο λοιπόν 68000km, με τα σέρβις του και όλα στην ώρα τους.
Το δίνει ένα τάληρο γιατί ο άνθρωπος συνταξιοδοτείται κι έχει άλλο για να βολευτεί. Το παίρνει φίλη μου που ψάχνει σουπερμίνι; Πού πάσχουν αυτά;Η αδερφή μου έχει το Corsa D 1.4 αγορασμένο το 2007. Μηχανολογικά μετά απο 75.000 χλμ. δεν έχει εμφανίσει το παραμικρό πρόβλημα.
Στην εγγύηση αλλάχθηκε προληπτικά ενα εξάρτημα του κλιματισμού. (Δεν θυμάμαι τι ακριβώς αλλάχθηκε για να το αναφέρω).
Οι βλάβες γενικής φύσεως είναι οι εξής: Ξεφλούδισμα του τιμονιού, 1 φορά ξεκόλλησε το τζαμάκι του δεξιού καθρέπτη και τέλος 1 καμμένο λαμπάκι φρένων και ενα της όπισθεν.Υ.γ. Δεν μπαίνει με τα μπούνια στα λιμανάκια καθώς δεν σου εμπνέει εμπιστοσύνη.
Κοίτα κάτι άλλο, χάλια το αυτοκίνητο πες στην φίλη σου. -
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Opel Insignia 2014 - 1.6 SIDI 170HP: το ΄χει κανείς να μας διαφωτίσει αν αυτό που προτείνει το manual για καύσιμο (98 οκτάνια) είναι υποχρεωτικό ή nice-to-have;Το σκέφτομαι για αγορά, αλλά με 100ρα για 20000 χλμ / χρόνο, το κόστος θα πάει στο Θεό
Απλή αμόλυβδη θέλει.
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Opel Insignia 2014 - 1.6 SIDI 170HP: το ΄χει κανείς να μας διαφωτίσει αν αυτό που προτείνει το manual για καύσιμο (98 οκτάνια) είναι υποχρεωτικό ή nice-to-have;Το σκέφτομαι για αγορά, αλλά με 100ρα για 20000 χλμ / χρόνο, το κόστος θα πάει στο Θεό
Αν ειναι το ιδιο μοτερ με το Astra δεν θα ελεγα πως ειναι και απο τα πλεον οικονομικα μοτερ...
Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ενδιαφέρομαι να πάρω ένα zafira, αλλά δε γνωρίζω τίποτα για το αυτοκίνητο. είναι αξιόπιστο? ευκολοσυντήρητο? Και τι είναι προτιμότερο? 1600 ή 1800? Μικτή χρήση, εντός και εκτός.
-
Έχω αυτό http://www.opel.gr/vehicles/modela-opel/aftokinita/zafira/evretirio.html, 1800 κε, μοντέλο 2008. Έχω περίπου 75000 χλμ σε αστικές και περιαστικές διαδρομές. Αξιόπιστο γενικά - μόνη σοβαρή βλάβη μέχρι τώρα ο πολλαπλασιαστής που παρέδωσε το πνεύμα στα 63000 χλμ με κόστος επισκευής 170 ευρώ.
Σερβις προσιτό- σε εξειδικευμένο βέβαια, όχι αντιπροσωπεία. Ο κινητήρας είναι δυνατός αλλά ψόφιος χαμηλά - πρέπει να περάσεις τις 3000 στροφές για να ξυπνήσει. Άνετο και ευρύχωρο σαλόνι, πορτ μπαγκάζ που χωράει τα πάντα, καλή θέση οδήγησης αλλά με μεγάλο μείον τα Α-pillars που μπορούν να σου κρύψουν ακόμα και πεζό ή μηχανή αν βρεθούν στην κατάλληλη γωνία. Το πιο μεγάλο θέμα είναι η κατανάλωση σε αστικές διαδρομές, που χτυπάει άνετα τα 12-13 λτ/100 χλμ. Σε ανοιχτό δρόμο είναι αρκετά πιο οικονομικό, πέφτει στα 7 λτ/100 χλμ με 110-120 μωτ.
Αν το αποφασίσεις, πάρε το 1800άρι.ΟΧΙ το 1600άρι, θα το μετανιώσεις αν το φορτώσεις.
-
Σε Corsa D για να αλλαξω μπροστα λαμπες, λεει οτι πρεπει να μετακινησω το φιλτροκουτι για την αριστερα και το καπακι της μπαταριας για τη δεξια. Αν απλα ξεβιδωσω το φαναρι και σπρωξω προς τα μπροστα, δε θα βγει για να κανω τη δουλεια μου?
-
Δεν θα την κάνεις, όχι. Είναι βαβούρα η αλλαγή μπροστά λάμπας. Αν έχεις κάποιον ηλεκτρολόγο ή εύκαιρο συνεργείο πήγαινέ το εκεί.
-
Ο χρήστης van1985 έγραψε:
Δεν θα την κάνεις, όχι. Είναι βαβούρα η αλλαγή μπροστά λάμπας. Αν έχεις κάποιον ηλεκτρολόγο ή εύκαιρο συνεργείο πήγαινέ το εκεί.Ενα δώρο ειπα να κανω και γω και μας εχει βγει ξινο.
Απο τις πιο δυσκολες περιπτωσεις αλλαγης λαμπας που χω συναντησει. Θα κανω μοα αποπειρα αύριο και βλέπουμε. Ευχαριστώ για την απάντηση!Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλό κουράγιο. Πάντως αν θεωρήσουμε ως σημείο παρατήρησης τη θέση του οδηγού εντός του αυτοκινήτου και όχι όπως το κοιτάμε από έξω, ανάποδα μου φαίνεται ότι τα λες. Το φιλτροκούτι (αν μιλάμε για τη δεξιά) ουσιαστικά θα το βγάλεις ολόκληρο, δεν υπάρχει χώρος να μετακινηθεί. Έχει ψωμί η δουλειά...
OPEL FORUM