-
Isaac Asimov, ο σημαντικοτερος συγγραφεας επιστημονικης φαντασιας, πεθανε το 1992! Το ασημι εχει να κανει μονο με το χρωμα!
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Isaac Asimov, ο σημαντικοτερος συγγραφεας επιστημονικης φαντασιαςΑυτό αμφισβητείται από πολύ κόσμο...
Αλλά μην τσακωθούμε και γι'αυτό τώρα!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Isaac Asimov, ο σημαντικοτερος συγγραφεας επιστημονικης φαντασιας
Αυτό αμφισβητείται από πολύ κόσμο...
Αλλά μην τσακωθούμε και γι'αυτό τώρα!
Εννοειται να μην τσακωθουμε! Το σημαντικοτερος ηταν υπερβολικο, σημαινε μαλλον σημαντικος-πολυγραφοτερος. Διαβασε και Στανισλαβ Λεμ αν σ' ενδιαφερει! Αλλα μαλλον αυτα ειναι για αλλο topic!
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Αλλα μαλλον αυτα ειναι για αλλο topic!Ναι, αυτό: http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=3341
-
καταρχήν συγνώμη για τα greeklish αλλά γράφω για πρώτη φορά και δεν το ήξερα.
κατά δευτερον sorry αν σε μπέρδεψα interland.gr αλλά ήθελα να σε ρωτήσω αν γνωρίζεισ κάτι σχετικά με τισ βελτιώσεισ του Καράμπαλη στα αστράκια 1.4 . τα υλικά καθώσ και το κόστοσ.
ευχαριστώ προκαταβολικά
-
Ο χρήστης mov-shadow έγραψε:
καταρχήν συγνώμη για τα greeklish αλλά γράφω για πρώτη φορά και δεν το ήξερα.κατά δευτερον sorry αν σε μπέρδεψα interland.gr αλλά ήθελα να σε ρωτήσω αν γνωρίζεισ κάτι σχετικά με τισ βελτιώσεισ του Καράμπαλη στα αστράκια 1.4 . τα υλικά καθώσ και το κόστοσ.
ευχαριστώ προκαταβολικά
Δεν γνωρίζω κάτι για την συγκεκριμένη βελτίωση.
Γενικά πάντως, είμαι αντίθετος με τις βελτιώσεις σε επίπεδο μηχανής. Την μόνη βελτίωση που θα πρότεινα είναι σε αμορτισέρ. Όλα τα άλλα είναι για να ξοδεύεις χρήματα τσάμπα και με ρίσκο αξιοπιστία όχι και τόσο μακροπρόθεσμη.
Μια βόλτα που είχα πάει απο τον Καλτσούνη που κάνει και καλά μετατροπές με εγγύηση επιβεβαίωσε την παραπάνω άποψη. Γιατί σου λέει ότι σου ανεβάζει ίππους και ιστορίες αλλά δεν σου λεέι πως θα αντέξει το καπάκι ή και ο δίσκος πλατώ (τουλάχιστον) την παραπάνω δύναμη! Κσι σν πάρεις φόρα δεν σου λέει πως θα φρενάρεις με το παλιοabs του astra που μπαίνει πρωτού πατήσεις το φρένο.
Το νέο σύστημα έκτακτου φρεναρίσματος (πανικού) της opel, πατάς το φρένο και παθαίνεις ένα πανικό μέχρι να σταματήσεις
Σε αυτό βέβαια παίζουν ρόλο και τα τακάκια που βάζουν τα συνεργεία κατά το service και είναι στην μισή τιμή απο τα τακάκια που βάζει η ίδια η Opel. (Λόγια εισαγωγέα ανταλλακτικών) Έλεγχος κανένας, δυστυχώς!!!
Επιπλέον αυτού διάβασα και ένα άρθρο για μετατροπή by kaltsounis του vectra 1.6 σε 140 άλλογα και λίγο πολύ πατάτες. Τα 140 άλογα είναι μεταξύ 5500-6000 στροφές όπου ο κινητήρας του vectra κάνει θόρυβο αρκετά ενοχλητικό. Σε όλες τις άλλες στροφές τίποτα. Και εγγύηση μόνο απο Καλτσούνη δηλαδή, εμπιστοσύνη -
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
[.........Γενικά πάντως, είμαι αντίθετος με τις βελτιώσεις σε επίπεδο μηχανής. Την μόνη βελτίωση που θα πρότεινα είναι σε αμορτισέρ. Όλα τα άλλα είναι για να ξοδεύεις χρήματα τσάμπα και με ρίσκο αξιοπιστία όχι και τόσο μακροπρόθεσμη.
...........................................:
Σε αυτό βέβαια παίζουν ρόλο και τα τακάκια που βάζουν τα συνεργεία κατά το service και είναι στην μισή τιμή απο τα τακάκια που βάζει η ίδια η Opel. (Λόγια εισαγωγέα ανταλλακτικών) .......................το πρωτο πραγμα που πρεπει καποιος να βελτιωνει σε ενα αυτοκινητο ειναι οι αναρτησεις οπως πολυ σωστα αναφερεις οχι ομως και το μοναδικο.
τα φρενα αλλα και τα ελαστικα ειναι το δευτερο πραγμα που πρεπει να βελτιωνει κανεις και μαλιστα η βελτιωση αυτη κοστιζει πολυ λιγοτερο ενω μπορει να αποδειχθει σωτηρια και για εμας αλλα και για την τσεπη μας.
τα περισσοτερα αυτοκινητα μονο με αλλαγη των υλικων τριβης [οχι απαραιτητα και των δισκων] με αλλα after market με μεγαλυτερη περιοχη θερμοκρασιας λειτουργιας και με μια γομα στα ελαστικα καλυτερη απο αυτην της πρωτης τοποθετησης μπορει να κερδισουν λιγα μετρα στο φρεναρισμα που μπορει να φανουν εξαιρετικα σημαντικα.
τελος ειμαι και εγω αντιθετος με τις βελτιωσεις που εχουν να κανουν με τον κινητηρα χωρις ομως αυτο να σημαινει οτι δεν μπορει να ειναι επιτυχεις και με διαρκεια οταν εχουν αποφευχθει οι ακροτητες απο τους ιδιοκτητες [πραγμα σπανιο] και οταν ο μηχανικος κανει σοβαρη και εγγυημενη εργασια [πραγμα λιγοτερο σπανιο οχι ομως και πολυ συνηθισμενο].
κατα την γνωμη μου οποιος θελει περισσοτερα γκαζια πρεπει να τα παιρνει ετοιμα και οχι να τα φτιαχνει με τους κινδυνους που αυτο συνεπαγεται........βεβαια απο την αλλη στην ελλαδα ζουμε οπου μεχρι προτινος τουλαχιστον το να εχεις πανω απο 1,6 ηταν για τους περισσοτερους ονειρο θερινης νυχτος και η μαγικη λεξη ''μετατροπη'' εθρεψε καλα για πολλα χρονια μηχανικους και παλιατζηδες ενω τωρα τα πραγματα αρχιζουν και βελτιωνονται καπως.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
το πρωτο πραγμα που πρεπει καποιος να βελτιωνει σε ενα αυτοκινητο ειναι οι αναρτησεις οπως πολυ σωστα αναφερεις οχι ομως και το μοναδικο.
τα φρενα αλλα και τα ελαστικα ειναι το δευτερο πραγμα που πρεπει να βελτιωνει κανεις και μαλιστα η βελτιωση αυτη κοστιζει πολυ λιγοτερο ενω μπορει να αποδειχθει σωτηρια και για εμας αλλα και για την τσεπη μας.
τα περισσοτερα αυτοκινητα μονο με αλλαγη των υλικων τριβης [οχι απαραιτητα και των δισκων] με αλλα after market με μεγαλυτερη περιοχη θερμοκρασιας λειτουργιας και με μια γομα στα ελαστικα καλυτερη απο αυτην της πρωτης τοποθετησης μπορει να κερδισουν λιγα μετρα στο φρεναρισμα που μπορει να φανουν εξαιρετικα σημαντικα.
τελος ειμαι και εγω αντιθετος με τις βελτιωσεις που εχουν να κανουν με τον κινητηρα χωρις ομως αυτο να σημαινει οτι δεν μπορει να ειναι επιτυχεις και με διαρκεια οταν εχουν αποφευχθει οι ακροτητες απο τους ιδιοκτητες [πραγμα σπανιο] και οταν ο μηχανικος κανει σοβαρη και εγγυημενη εργασια [πραγμα λιγοτερο σπανιο οχι ομως και πολυ συνηθισμενο].
κατα την γνωμη μου οποιος θελει περισσοτερα γκαζια πρεπει να τα παιρνει ετοιμα και οχι να τα φτιαχνει με τους κινδυνους που αυτο συνεπαγεται........βεβαια απο την αλλη στην ελλαδα ζουμε οπου μεχρι προτινος τουλαχιστον το να εχεις πανω απο 1,6 ηταν για τους περισσοτερους ονειρο θερινης νυχτος ενω τωρα τα πραγματα αρχιζουν και βελτιωνονται καπως.
Πολύ ώριμες απόψεις, και βέβαια συμφωνώ απόλυτα.
Κάτι ακόμα: βελτιώνοντας τα φρένα, με σοβαρότητα όμως, όχι παραφροσύνες, το αυτοκίνητο γίνεται ταχύτερο εκεί που έχει σημασία. Στις στροφές! Γιατί έχεις πλέον εμπιστοσύνη να φρενάρεις 1-2 μέτρα αργότερα και να ελέγχεις το αυτοκίνητο ακόμα και μέσα στη στροφή καλύτερα.
-
Επειδή αυτό το διάστημα σκέφτομαι να αλλάξω δισκόπλακες και τακάκια 8α ήθελα -αφού το έφερε η κουβέντα- κάποιες προτάσεις.
Μιλάμε για astra-g 1.4. Με ενδιαφέρει κάτι καλύτερο σε aftermarket. Το αυτοκίνητο έχει 110.000 km. Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι απλές αεριζόμενες της ΑΤΕ και τακάκια της ίδιας εταιρίας.
-
Παιδια θα με ενδιεφερε και εμενα μια μικροαλλαγη.Να βαλω πισω δισκους στο G 1.4 αντι των ταμπουρων που εχει.Ποσο χρησιμη θα ειναι αυτη η αλλαγη?Ποσο κοστιζει?Να βαλω δισκους απο την Opel ή aftermarket(και ποιους)?Δεν γνωριζω πολλα πραγματα μιας και ποτε δεν ασχοληθηκα με το θεμα αυτο.
Θα εχει διαφορα με τους δισκους πισω ή λεπτομερειες?Αν καποιος το χει κανει και γνωριζει το κοστος θα παρακαλουσα να ενημερωσει.Ευχαριστω.
-
Ο χρήστης thanos_astra έγραψε:
Επειδή αυτό το διάστημα σκέφτομαι να αλλάξω δισκόπλακες και τακάκια 8α ήθελα -αφού το έφερε η κουβέντα- κάποιες προτάσεις.Μιλάμε για astra-g 1.4. Με ενδιαφέρει κάτι καλύτερο σε aftermarket. Το αυτοκίνητο έχει 110.000 km. Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι απλές αεριζόμενες της ΑΤΕ και τακάκια της ίδιας εταιρίας.
εαν οι δισκοι ειναι για αλλαγη τοτε μπορεις ειτε να βαλεις τους ιδιους που φοραει απο την μαμα του ειτε after market ομως να γνωριζεις οτι αν επιλεξεις τρυπητους- χαρακτους θα εχεις κραδασμους και θορυβο κατα το φρεναρισμα ιδιαιτερα σε ταχυτητες ταξιδιου ενω δεν προκειται να δεις ιδιαιτερες διαφορές στο φρεναρισμα παντα σε φυσιολογικες συνθηκες.
τωρα στα υλικα τριβης που εδω ειναι ολο το ''ζουμι'' της υποθεσης καλο εινα να τοποθετhσεις κατι καλο.
τι ειναι αυτο!!!......σιγουρα θα ακουσεις πολλες γνωμες και για πολλους κατασκευαστες ομως οι περισσοτερες επιλογες πιστευω θα ειναι αρκετα καλυτερες απο της αντιπροσωπειας.
οι πιο γνωστες επιλογες ειναι
tar-ox
ferodo
mintex
ebc
omp κλπη δικη μου επιλογη ηταν τα omp ομως ακομα τα στρωνω [μολις χθες τα εβαλα] και περισσοτερα μολις επιστρεψω απο ολιγοημερη εκτος αθηνων απουσια μου τις προσεχεις ημερες.
σκεψου επισης την αντικατασταση των μαρκουτσιων των φρενων με αλλα ανοξειδωτα υψηλης πιεσης που βελτιωνουν καπως την σπογγωδη αισθηση του πενταλ του αστρα σου.
τελος η αντικατασταση των ταμπουρων πισω με δισκοφρενα βελτιωνει την προοδευτικοτητα καθως τα ταμπουρα εχουν μια υστερηση στο φρεναρισμα και ''πιανουν'' πιο αποτομα [γι'αυτο και τα χειροφρενα ειναι πιο καλα με ταμπουρα πισω παρα με δισκοφρενα ] οι δε τιμες για εναν κομπλε πισω αξονα με δισκοφρενα απο αστρα παιζουν περιπου στα 400-500 ευρω οπου θα πρεπει να υπολογισεις και την εργασια του μηχανικου ισως και τα καινουργια τακακια εαν αυτα που φοραει ειναι φαγωμενα.
ταιριαζει επισης και απο βεκτρα 2 τετραμπουλονο ομως θελει μια πολυ μικρη και ευκολη μετατροπη γιατι το σωληνακι βιδωνει στο κατω μερος της δαγκανας ενω στο αστρα ειναι επανω [ή μηπως τα ειπα αναποδα ] -
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
το πρωτο πραγμα που πρεπει καποιος να βελτιωνει σε ενα αυτοκινητο ειναι οι αναρτησεις οπως πολυ σωστα αναφερεις οχι ομως και το μοναδικο.
Η αλλαγή ελαστικών που έτσι και αλλιώς είναι απο 3η εταιρία ανεξάρτητη απο την μάρκα του αυτοκινήτου δεν νομίζω να μπορεί να θεωρηθεί μετατροπή. Εννοείτε ότι πρέπει να αλλάζουμε τα ελαστικά μας και να τοποθετούμε τα καλύτερα για τις συνθήκες λειτουργίας του αυτοκινήτου μας.
Σχετικά τώρα με την αλλαγή απλώς στα τακάκια είχα κάνει μια έρευνα και δεν βρήκα κάποιον που να μου προτείνει κάτι για την βελτίωση του φρεναρίσματος. Οι περισσότεροι προσπαθούσαν να μου πουλήσουν το ανταλλακτικό που είχαν στοκ ή περισσότερο κέρδος. Έμποροι της κακιάς ώρας.
Σχετικά με τα σωληνάκια υψηλής του opc που λένε μερικοί ότι τους έχουν βάλει στο μικρό τους astra g παραμύθια. Με είχε βάλει ένας στην πρίζα και έτρεχα να τα αλλάξω και εγώ. Στο τέλος είδα οτι όχι μόνο δεν κάνουν τα σωληνάκια υψηλής του opc αλλά και ο συγκεκριμένος ξερώλας δεν είχε δει και τόσο μεγάλη διαφορά στα φρένα του με τις αλλαγές στα σωληνάκια μαϊμού.Η γνώμη μου λοιπόν για το astra είναι:
Κίτρινα αμορτισέρ bilstein χωρίς κατέβασμα και αλλαγή ελατηρίων
Λάστιχα Michelin Pilot Exalto
Και ένα καλό σέρβις
Δύσκολα θα σε ακολουθήσει κάποιος σε ανοιχτό ή κλειστό δρόμο και ας έχει και περισσότερους ίππους. Όλο το μυστικό στην γρήγορη οδήγηση είναι η ψυχραιμία και οι απαλές κινήσεις.
Σαν τις γυναίκες είναι και τα αυτοκίνητα, αν τους φαίρεσαι γλυκά κάνουν τα πάντα -
Alex ευχαριστώ για τις προτάσεις..
θα ήθελα να μου πεις αν προτείνεις τις δισκόπλακες της εταιρείας σε σχέση με κάτι άλλο aftermarket. Υπάρχει κάποια διαφορά?
επίσης δεν μου είπες κάποια άποψη για τα ΑΤΕ. Φαντάζομαι βέβαια πως θεωρείς καλύτερα αυτά που ανέφερες..
Άλλαξα πρώτη φορά τακάκια στα 52000km και έβαλα ΑΤΕ. Τα ΑΤΕ αλλάχτηκαν στα 91000km και μπήκαν κάτι Pagid τα οποία μου είπε κάποιος μάστορας που τα είδε ότι θέλουν αλλαγή. Τα Pagid έχουν κάνει περίπου 20000km.
-
Μια παρέμβαση να κάνω..... Τι κάνεις με το αυτοκίνητο και αλλάζεις τακάκια στα 40.000 και μετά στα 20.000 km; Δεν το λέω για να σε κακολογήσω. Από περιέργεια ρωτάω. -Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης-
-
σας ευχαριστω πολυ για τισ πληροφοριες.
ισως δεν ηταν ακριβησ η ερωτηση μου. φυσικα και δεν πσαχνω κατι extreme σχετικα με την βελτιωση του κινητηρα (αλλωστε δεν γινεται στο αστρακι μου 1.4 ) απλα ισωσ ηταν καλο να βαλω ενα φιλτρο αερα διοτι εχω ακουσει πωσ χωλαινει λιγο απο αερα το αστρακι και μια καλη εξατμιση απο το καζανακι.
φυσικα και το θεμα ασφαλιασ με απασχολει περισσοτερο απο την ταχυτητα και συγκεκριμενα τα αμορτισερ και δισκοφρενα πισω στο μελλον.
-
Ο χρήστης mov-shadow έγραψε:
σας ευχαριστω πολυ για τισ πληροφοριες.ισως δεν ηταν ακριβησ η ερωτηση μου. φυσικα και δεν πσαχνω κατι extreme σχετικα με την βελτιωση του κινητηρα (αλλωστε δεν γινεται στο αστρακι μου 1.4 ) απλα ισωσ ηταν καλο να βαλω ενα φιλτρο αερα διοτι εχω ακουσει πωσ χωλαινει λιγο απο αερα το αστρακι και μια καλη εξατμιση απο το καζανακι.
φυσικα και το θεμα ασφαλιασ με απασχολει περισσοτερο απο την ταχυτητα και συγκεκριμενα τα αμορτισερ και δισκοφρενα πισω στο μελλον.
Για αλλαγή φίλτρο αέρα μπές στο http://www.speedwarem.com που έχει ειδικά για το astra καλή και δοκιμασμένη λύση
-
sharpshooter δεν κάνω κάτι διαφορετικό.. Τα τακάκια ήταν όλα διαφορετικά μεταξύ τους οπότε ίσως οφείλεται στην διαφορετική ποιότητα. Βασικά το 20000km που ανέφερα για τα τελευταία μην του δίνεις και πολύ βάση γιατί μετά από έλεγχο που έκανα μόνος μου μέσα στο ΣΚ νομίζω ότι θα μου βγάλουν και άλλα χλμ και δεν είναι όπως τα είπε ο μάστορας που τους έριξε μια ματιά έξω από την ζάντα.
-
Ο χρήστης SharpShooter έγραψε:
Μια παρέμβαση να κάνω..... Τι κάνεις με το αυτοκίνητο και αλλάζεις τακάκια στα 40.000 και μετά στα 20.000 km; Δεν το λέω για να σε κακολογήσω. Από περιέργεια ρωτάω. -Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης-Το πόσο θα κρατήσουν τα τακάκια έχει να κάνει και με το συνδυασμό δίσκου-τακακιου.
Για παράδειγμα, στο δικό μου 1.4G sport, τα μαμίσια τακάκια (με μαμά δίσκους) κρατήσανε για καμμιά 40αριά χιλιάδες. Κάποια στιγμή (γύρω στα 90.000 χλμ.) οι δίσκοι τελειώσανε και έβαλα χαρακτούς brembo με τακάκια ferodo premium. Τώρα, μετά από 12.000 χλμ. έχουν φαγωθεί και ήδη τρίβεται το ελασματάκι στον δίσκο και σφυρίζουν.
Πολύ μαλακά τακάκια για τους δίσκους αυτούς.... Γρήγορη υπερθέρμανση και μειωμένο φρενάρισμα (αλλά καλύτερο από πριν ... μέχρι να υπερ-ζεσταθούν)Τώρα θα βάλω τα ferodo 2500 και θα δώ.
-
Για αλλαγή φίλτρο αέρα μπές στο http://www.speedwarem.com που έχει ειδικά για το astra καλή και δοκιμασμένη λύση
Theoreis oti i lysi ayti einai kali kai dokimasmeni ? ? ?
Ego blepo ena barelaki (twister tis Green) entelos kleisto poy telika dexetai aera apo tin idia solina pou dexotan to ergostasiako filtrokouti stin prosopsi tis maskas.
Episis paratiro oti den exei bgei o pnixtis stin eisagogi ...!
Den nomizo oti to sygkekrimeno 'KIT' prosferei kati sto aytokinito ...(sorry gia ta Latinika ... alla edo sto Germany ta PC den ypostirizoyn eykola ta Ellinika... )
-
Δεν γνωρίζω κάτι για την συγκεκριμένη βελτίωση.
Γενικά πάντως, είμαι αντίθετος με τις βελτιώσεις σε επίπεδο μηχανής. Την μόνη βελτίωση που θα πρότεινα είναι σε αμορτισέρ. Όλα τα άλλα είναι για να ξοδεύεις χρήματα τσάμπα και με ρίσκο αξιοπιστία όχι και τόσο μακροπρόθεσμη.
Μια βόλτα που είχα πάει απο τον Καλτσούνη που κάνει και καλά μετατροπές με εγγύηση επιβεβαίωσε την παραπάνω άποψη. Γιατί σου λέει ότι σου ανεβάζει ίππους και ιστορίες αλλά δεν σου λεέι πως θα αντέξει το καπάκι ή και ο δίσκος πλατώ (τουλάχιστον) την παραπάνω δύναμη! Κσι σν πάρεις φόρα δεν σου λέει πως θα φρενάρεις με το παλιοabs του astra που μπαίνει πρωτού πατήσεις το φρένο.
Το νέο σύστημα έκτακτου φρεναρίσματος (πανικού) της opel, πατάς το φρένο και παθαίνεις ένα πανικό μέχρι να σταματήσεις
Σε αυτό βέβαια παίζουν ρόλο και τα τακάκια που βάζουν τα συνεργεία κατά το service και είναι στην μισή τιμή απο τα τακάκια που βάζει η ίδια η Opel. (Λόγια εισαγωγέα ανταλλακτικών) Έλεγχος κανένας, δυστυχώς!!!
Επιπλέον αυτού διάβασα και ένα άρθρο για μετατροπή by kaltsounis του vectra 1.6 σε 140 άλλογα και λίγο πολύ πατάτες. Τα 140 άλογα είναι μεταξύ 5500-6000 στροφές όπου ο κινητήρας του vectra κάνει θόρυβο αρκετά ενοχλητικό. Σε όλες τις άλλες στροφές τίποτα. Και εγγύηση μόνο απο Καλτσούνη δηλαδή, εμπιστοσύνηPali tha diafoniso ...
H lysi dBilas einai pistopoiimeni apo tin Opel ... kai prosferei oti leei.
An mpeis/odigiseis ASTRA me dBila tha katalabeis tin diafora.
Den einai tyxaio pou oi perissoteroi Germanoi protimoun dBila ... afou einai o monadikos pou exei parei to OK apo tin OPEL gia beltioseis kinitironTa 140 aloga sigoura einai patates tou Kaltsouni ... afou an miliseis me to Dimitri Bila (dBila) tha sou pei oti stin Ellada einai 128 aloga kai stin Germamia einai 132 logo benzinis.
Oso gia tin Eggiisi o Kaltsounis dinei kanonika eggiisi Opel ... diladi 6 xronia.
Episis tha ithela na prostheso oti akoma kai ta '140 aloga' einai poli liga gia to megalo amaksoma tou VECTRA ... opote den einai dynaton na perimeneis epidoseis stis xamiles apo tetoio amaksoma kai me 1600 kibika ... O thoribos einai kathara thema neas eisagogis kai tha itan paranoiko na min exei thoribo stis ypsiles ...
An aksizei `h oxi telika na balei kapoios dBila einai entelos ypokeimeniko ... kai eksartatai apo tis orekseis tou kathenos ...
OPEL FORUM