-
ΟΚ. Το λέω επειδή στο δικό μου με 30.000 σε ταξίδια, τα τακάκια έχουνε ακόμα ψωμί. Σημειωτέον ότι είναι μαμίσια και οι δίσκοι και τα τακάκια.
-
γεια χαρα.
κατι θα ηθελα να προσθεσω. φιλε storm το συγκεκριμενο kit σου δινει χειροτερη αποδοση στισ χαμηλες στροφες απο το default της εταιριας καθωσ επισης και τα αρκετα αλογα που λες σε πολυ υψηλες στροφες. μιλαω βεβαια για το kit στο astra g 1.4
αν δεν ειναι ετσι please διορθωσε με.
-
Ο χρήστης mov-shadow έγραψε:
γεια χαρα.κατι θα ηθελα να προσθεσω. φιλε storm το συγκεκριμενο kit σου δινει χειροτερη αποδοση στισ χαμηλες στροφες απο το default της εταιριας καθωσ επισης και τα αρκετα αλογα που λες σε πολυ υψηλες στροφες. μιλαω βεβαια για το kit στο astra g 1.4
αν δεν ειναι ετσι please διορθωσε με.
Προσωπικά έχω μπει σε G1400 με dBila και πήγαινε σφαίρα. Δεν είχε καν χοάνη ή κάποιο κιτ εισαγωγής (βαρελάκι κλπ...) και είχε εξάτμιση ιδιοκατασκευή Ελληνική ...
Δεν είδα να χάνει κάπου ... το αντίθετο ...Oσο για τον Καράμπαλη (στην Βουλιαγμένης/Αγιο Δημήτριο) που αναφέρεις ... αυτός έχει φτιάξει το δικό μου ... και το έχει αγριέψει πάντα μέσα στα πλαίσια της εγγύησης ώστε να έχω τα 6 χρονάκια της Opel ... (διαπιστωμένο... )
Μου έδωσε 10 άλογα ... με 'μικρό κόστος' ... και το 1600άρι μου πετάειιιι ... πάντα σε λογικά πλαίσια, γιατί αν βρεθεί δίπλα σε κανένα Punto GT,106 rallye, κλπ...κλπ... την κάνω ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ ... με ελαφρά πηδημάτάκια
Πάντως και τα 120 άλογα που έχω τώρα είναι λίγα για τέτοιο αμάξωμα ...
(120 άλογα, τόσα τα υπολογίζω ... δεν το δυναμομετρώ γιατί είμαι σε κάποιο δίλλημα αυτό το διάστημα, άσε που είμαι και στην Γερμανία ... και τα μυαλά μου έχουν πάρει αέρα .... )Πάντως με τις χαμηλο/μεσαιο/υψηλές στροφές Δόξα το Θεό δεν έχω πρόβλημα , το αυτοκίνητο τραβάει τρελά...
Αν ψάξεις στο φόρουμ αναλύω τις βελτιώσεις και τα κόστοι ... του κου Κώστα Καράμπαλη ...
Αν θέλεις κάτι άλλο ρωτάς ! ! ! ... ! ! !
-
Φίλε Storm, με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα μιας 'softcore' βελτίωσης μέσα στην εγγύηση για το Corsa μου, αλλά δεν κατάφερα να βρω το θέμα που λες. Μπορείς να μας πεις;;
Καλημέρα!
-
Επειδή σκέφτομαι για το νέο Astra 1.6 ή 1.8 μπορείτε να μου πείτε αν το 1.6 κινείται αξιοπρεπώς γιατί η ονομαστική ισχύς του κινητήρα με προδιαθέτει για το αντίθετο. Στα ίδια λεφτά περίπου 20Κ τί θα προτείνατε ένα υπερ-εξοπλισμένο 1.6 ή το 1.8 στην έκδοση elegance. Επίσης ποια η γνώμη σας για τον 1.9 turbodiesel κινητήρα με τα 150 άλογα και τα 32 κιλά ροπής, νομίζετε ότι αξίζει τον κόπο η επένδυση σε αυτόν ή θα αντιμετωπίσω προβλήματα με ελλείψεις ανταλλακτικών και μη γνώσης του κινητήρα από τους εδώ τεχνικούς?
-
Ο χρήστης artech έγραψε:
Φίλε Storm, με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα μιας 'softcore' βελτίωσης μέσα στην εγγύηση για το Corsa μου, αλλά δεν κατάφερα να βρω το θέμα που λες. Μπορείς να μας πεις;;Καλημέρα!
Kαλημέρα!
Για να μην επαναλαμβάνομαι δείτε:
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... ght=#86500Σημείωσε ότι πλέον είμαι στα 9.000χιλιόμετρα. Το αυτοκίνητο δεν έχει βγάλει τίποτα ενώ το έχω πάει 3 φορές στον Καλτσούνη για προληπτικό έλεγχο και για το 1ο service ... Η εγγύηση ισχύει κανονικά ...
-
Ο χρήστης gramacar έγραψε:
Επίσης ποια η γνώμη σας για τον 1.9 turbodiesel κινητήρα με τα 150 άλογα και τα 32 κιλά ροπής, νομίζετε ότι αξίζει τον κόπο η επένδυση σε αυτόν ή θα αντιμετωπίσω προβλήματα με ελλείψεις ανταλλακτικών και μη γνώσης του κινητήρα από τους εδώ τεχνικούς?Νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα για τεχνικές γνώσεις κλπ... Οτι ξέρουν για τα υπόλοιπα θα ξέρουν και για αυτό ...
Αν μπορείς να το πάρεις και επιτρέπεται στην περιοχή που είσαι, κάντο ...Διαφορετικά πήγαινε για το 1800 ... και αν έχει πρόβλημα οικονομικό τότε στο 1600 ...
Αν θέλεις κάτι σε sport και extreme περίμενε το 3πορτο ... -
Επειδή σκέφτομαι για το νέο Astra 1.6 ή 1.8 μπορείτε να μου πείτε αν το 1.6 κινείται αξιοπρεπώς γιατί η ονομαστική ισχύς του κινητήρα με προδιαθέτει για το αντίθετο. Στα ίδια λεφτά περίπου 20Κ τί θα προτείνατε ένα υπερ-εξοπλισμένο 1.6 ή το 1.8 στην έκδοση elegance. Επίσης ποια η γνώμη σας για τον 1.9 turbodiesel κινητήρα με τα 150 άλογα και τα 32 κιλά ροπής, νομίζετε ότι αξίζει τον κόπο η επένδυση σε αυτόν ή θα αντιμετωπίσω προβλήματα με ελλείψεις ανταλλακτικών και μη γνώσης του κινητήρα από τους εδώ τεχνικούς?Εξαρτάται τι θεωρεί ο καθένας αξιοπρεπές. Εμένα το 1.4 μου αρκεί πχ. Τώρα στη θέση σου θα έπαιρνα αν μπορούσα όσο πιο ψηλά κυβικά αλλά ωστε να έχω οπωσδήποτε το IDS+ εφόσον πας στα 20K. Οπότε μάλλον το 1.6 (αν σου βγαίνει το 1.8 με το IDS+ πάρτο ασυζητητί).
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Επίσης ποια η γνώμη σας για τον 1.9 turbodiesel κινητήρα με τα 150 άλογα και τα 32 κιλά ροπής, νομίζετε ότι αξίζει τον κόπο η επένδυση σε αυτόν ή θα αντιμετωπίσω προβλήματα με ελλείψεις ανταλλακτικών και μη γνώσης του κινητήρα από τους εδώ τεχνικούς?
Νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα για τεχνικές γνώσεις κλπ... Οτι ξέρουν για τα υπόλοιπα θα ξέρουν και για αυτό ...
Αν μπορείς να το πάρεις και επιτρέπεται στην περιοχή που είσαι, κάντο ...Διαφορετικά πήγαινε για το 1800 ... και αν έχει πρόβλημα οικονομικό τότε στο 1600 ...
Αν θέλεις κάτι σε sport και extreme περίμενε το 3πορτο ...Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες. Να προσθέσω μόνο ότι υπάρχει υπόβαθρο γνώσεων από τα ταξί που κυκλοφορούν. Μην περιμένεις πολλά γιατί έτσι και αλλιώς οι αντιπροσωπίες σήμερα κάνουν ουσιαστικά μόνο αντικαταστάσεις εξαρτημάτων μετά από τις υποδείξεις των τέστερ και τίποτα παραπάνω.
-
Ο χρήστης thanos_astra έγραψε:
Alex ευχαριστώ για τις προτάσεις..θα ήθελα να μου πεις αν προτείνεις τις δισκόπλακες της εταιρείας σε σχέση με κάτι άλλο aftermarket. Υπάρχει κάποια διαφορά?
επίσης δεν μου είπες κάποια άποψη για τα ΑΤΕ. Φαντάζομαι βέβαια πως θεωρείς καλύτερα αυτά που ανέφερες..
Άλλαξα πρώτη φορά τακάκια στα 52000km και έβαλα ΑΤΕ. Τα ΑΤΕ αλλάχτηκαν στα 91000km και μπήκαν κάτι Pagid τα οποία μου είπε κάποιος μάστορας που τα είδε ότι θέλουν αλλαγή. Τα Pagid έχουν κάνει περίπου 20000km.
η διαφορα στις δισκοπλακες σε φυσιολογικες συνθηκες δεν ειναι εμφανης απλα οι τρυπητες αποβαλλουν πιο γρηγορα την θερμοκρασια ενω οι χαρακτες καθαριζουν την επιφανεια του υλικου τριβης ενω υπαρχουν και οι τρυπητες χαρακτες που κανουν και τα δυο οχι ομως τοσο καλα οσο οι προηγουμενες η καθε μια στον τομεα της.
οι μεν τρυπητες λεγεται οτι πετσικαρουν πιο ευκολα οταν ζεστές πεσουν μεσα σε νερα ενω κατα το φρεναρισμα κυριως σε υψηλες ταχυτητες υπαρχουν κραδασμοι και αυξημενος θορυβος τοσο απο αυτες οσο και απο τις χαρακτες ή τρυπητες χαρακτες.
εγω προσωπικα εαν θα επρεπε να αλλαξω λογω φθορας τους δισκους μου μαλλον θα επελεγα τρυπητους χαρακτους ή μονο χαρακτους αν και μαλλον δεν νομιζω να μου εδιναν κατι παραπανω απο ''ψυχολογικη αναταση'' ενω για τα τακακια επιμενω οτι κατι πιο καλο απο του κατασκευαστη ειναι απαραιτητο.
επισττρεφοντας μετα απο ολιγοημερη απουσια μου και αφου ''εστρωσα'' τα OMP KEVLAR που περασα στο ''αυγο'' μου διαπιστωσα μεγαλη διαφορα στην αποδοση των φρενων και κυριως μετα απο επαναλαμβανομενα φρεναρισματα σε κατηφορικες οπου δεν υπηρξε καμμια υστερηση λογω αυξημενων θερμοκρασιων ενω τα ATE μετα απο λιγο εχαναν μεγαλο μερος της αποδοσης τους ενω βεβαια στα αρνητικα θα πρεπει να επισημανω και το αρκετο σφυριγμα που βγαζουν οχι μονο σε χαμηλες ταχυτητες αλλα ακομα και σε υψηλοτερες των 60-80 χιλιομετρων κατα το φρεναρισμα......δυστυχως ειναι ενα συχνο φαινομενο των αγωνιστικων-ημιαγωνιστικων υλικων τριβης και πρεπει να το αποδεχθει κανεις εαν θελει να εχει τα πλεονεκτηματα της χρησης τους.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Να προσθέσω μόνο ότι υπάρχει υπόβαθρο γνώσεων από τα ταξί που κυκλοφορούν. Μην περιμένεις πολλά γιατί έτσι και αλλιώς οι αντιπροσωπίες σήμερα κάνουν ουσιαστικά μόνο αντικαταστάσεις εξαρτημάτων μετά από τις υποδείξεις των τέστερ και τίποτα παραπάνω.
Σωστός! Μην ξεχνάμε ότι είμαστε στη εποχή του Copy -> Paste ... ή του Drag'n'Drop ...
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
η διαφορα στις δισκοπλακες σε φυσιολογικες συνθηκες ......
......
.....
.....
....και πρεπει να το αποδεχθει κανεις εαν θελει να εχει τα πλεονεκτηματα της χρησης τους.Συμφωνώ απόλυτα ... με τις απόψεις επιλογής δίσκων/τακάκια ..
Πολύ καλό και το review για τα Omp τακάκια ...
Μπαίνουν στα υπόψην ... -
Επειδή σκέφτομαι για το νέο Astra 1.6 ή 1.8 [...]. Στα ίδια λεφτά περίπου 20Κ τί θα προτείνατε ένα υπερ-εξοπλισμένο 1.6 ή το 1.8 στην έκδοση elegance.Εγώ θα σου πρότεινα τον 1.8, για να κινείσαι πιο άνετα εφόσον βγαίνεις χρηματικά...
-
Επειδή σκέφτομαι για το νέο Astra 1.6 ή 1.8 μπορείτε να μου πείτε αν το 1.6 κινείται αξιοπρεπώς γιατί η ονομαστική ισχύς του κινητήρα με προδιαθέτει για το αντίθετο. Στα ίδια λεφτά περίπου 20Κ τί θα προτείνατε ένα υπερ-εξοπλισμένο 1.6 ή το 1.8 στην έκδοση elegance.H elegance έχει πολύ καλό εξοπλισμό, η cosmo μάλλον το παρακάνει. Στη θέση σου θα έπαιρνα την elegance κι ενδεχομένως θα έβαζα κάποιο έξτρα που θα μ'ενδιέφερε (ζήτα τον κατάλογο των έξτρα από κάποια αντιπροσωπία).
Το αν κινείται αξιοπρεπώς θα το καταλάβεις μόνο αν οδηγήσεις και τις δύο εκδόσεις. Γενικά είναι καλοστημένο αυτοκίνητο με καλές επιδόσεις για την κατηγορία του. Μόνο αν το δοκιμάσεις ο ίδιος όμως θα σχηματίσεις σωστή αντίληψη.
Εμένα για παράδειγμα μου είναι αρκετό το 1.4, αφού κινούμαι σχεδόν αποκλειστικά εντός πόλης. Το δοκίμασα, έμεινα ικανοποιημένος και το παρήγγειλα. Άλλος μπορεί να έβγαζε σπυριά -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δεν γνωρίζω κάτι για την συγκεκριμένη βελτίωση.
Γενικά πάντως, είμαι αντίθετος με τις βελτιώσεις σε επίπεδο μηχανής. Την μόνη βελτίωση που θα πρότεινα είναι σε αμορτισέρ. Όλα τα άλλα είναι για να ξοδεύεις χρήματα τσάμπα και με ρίσκο αξιοπιστία όχι και τόσο μακροπρόθεσμη.
Μια βόλτα που είχα πάει απο τον Καλτσούνη που κάνει και καλά μετατροπές με εγγύηση επιβεβαίωσε την παραπάνω άποψη. Γιατί σου λέει ότι σου ανεβάζει ίππους και ιστορίες αλλά δεν σου λεέι πως θα αντέξει το καπάκι ή και ο δίσκος πλατώ (τουλάχιστον) την παραπάνω δύναμη! Κσι σν πάρεις φόρα δεν σου λέει πως θα φρενάρεις με το παλιοabs του astra που μπαίνει πρωτού πατήσεις το φρένο.
Το νέο σύστημα έκτακτου φρεναρίσματος (πανικού) της opel, πατάς το φρένο και παθαίνεις ένα πανικό μέχρι να σταματήσεις
Σε αυτό βέβαια παίζουν ρόλο και τα τακάκια που βάζουν τα συνεργεία κατά το service και είναι στην μισή τιμή απο τα τακάκια που βάζει η ίδια η Opel. (Λόγια εισαγωγέα ανταλλακτικών) Έλεγχος κανένας, δυστυχώς!!!
Επιπλέον αυτού διάβασα και ένα άρθρο για μετατροπή by kaltsounis του vectra 1.6 σε 140 άλλογα και λίγο πολύ πατάτες. Τα 140 άλογα είναι μεταξύ 5500-6000 στροφές όπου ο κινητήρας του vectra κάνει θόρυβο αρκετά ενοχλητικό. Σε όλες τις άλλες στροφές τίποτα. Και εγγύηση μόνο απο Καλτσούνη δηλαδή, εμπιστοσύνηPali tha diafoniso ...
H lysi dBilas einai pistopoiimeni apo tin Opel ... kai prosferei oti leei.
An mpeis/odigiseis ASTRA me dBila tha katalabeis tin diafora.
Den einai tyxaio pou oi perissoteroi Germanoi protimoun dBila ... afou einai o monadikos pou exei parei to OK apo tin OPEL gia beltioseis kinitironTa 140 aloga sigoura einai patates tou Kaltsouni ... afou an miliseis me to Dimitri Bila (dBila) tha sou pei oti stin Ellada einai 128 aloga kai stin Germamia einai 132 logo benzinis.
Oso gia tin Eggiisi o Kaltsounis dinei kanonika eggiisi Opel ... diladi 6 xronia.
Episis tha ithela na prostheso oti akoma kai ta '140 aloga' einai poli liga gia to megalo amaksoma tou VECTRA ... opote den einai dynaton na perimeneis epidoseis stis xamiles apo tetoio amaksoma kai me 1600 kibika ... O thoribos einai kathara thema neas eisagogis kai tha itan paranoiko na min exei thoribo stis ypsiles ...
An aksizei `h oxi telika na balei kapoios dBila einai entelos ypokeimeniko ... kai eksartatai apo tis orekseis tou kathenos ...
Δυστυχώς είμαι στην δουλειά και δεν έχω χρόνο να σου απαντήσω αλλά είμαι σίγουρος ότι με μια προσεκτικότερη ανάγνωση του μηνύματος μου θα σου λυθούν οι απορίες σου!
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Για αλλαγή φίλτρο αέρα μπές στο http://www.speedwarem.com που έχει ειδικά για το astra καλή και δοκιμασμένη λύση
Theoreis oti i lysi ayti einai kali kai dokimasmeni ? ? ?
Ego blepo ena barelaki (twister tis Green) entelos kleisto poy telika dexetai aera apo tin idia solina pou dexotan to ergostasiako filtrokouti stin prosopsi tis maskas.
Episis paratiro oti den exei bgei o pnixtis stin eisagogi ...!
Den nomizo oti to sygkekrimeno 'KIT' prosferei kati sto aytokinito ...(sorry gia ta Latinika ... alla edo sto Germany ta PC den ypostirizoyn eykola ta Ellinika... )
Προσπαθώ να είμαι ακριβής στα μηνύματα μου. Θεωρώ ότι είναι αυτό ακριβώς που ζήτησε ο φίλος στο μήνυμα του. Αλλαγή φίλτρου.
Αν έχεις να του προτείνεις κάτι διαφορετικό κάνε επισύναψη στο μήνυμα του για να πάρει ειδοποίηση και να το διαβάσει κιόλας!
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Δυστυχώς είμαι στην δουλειά και δεν έχω χρόνο να σου απαντήσω αλλά είμαι σίγουρος ότι με μια προσεκτικότερη ανάγνωση του μηνύματος μου θα σου λυθούν οι απορίες σου!
Ποιες απορίες ? ?
Μα έχω μιλήσει προσωπικά και με Γερμανία και με Kαλτσούνη και δεν έχω απορίες ... για τα προιόντα του dBila ...
Οσο για το φίλτρο του site που προτείνεις στην φωτό και στο site βλέπω ένα κλειστό βαρελάκι ... της Green ή της Apex (το οποίο είχα στο 206). Που κάνω λάθος ?Aπλά εξέφρασα τις ενστάσεις μου ...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ποιες απορίες ? ?
Μα έχω μιλήσει προσωπικά και με Γερμανία και με Kαλτσούνη και δεν έχω απορίες ... για τα προιόντα του dBila ...
Οσο για το φίλτρο του site που προτείνεις στην φωτό και στο site βλέπω ένα κλειστό βαρελάκι ... της Green ή της Apex (το οποίο είχα στο 206). Που κάνω λάθος ?Aπλά εξέφρασα τις ενστάσεις μου ...
Το μηνυματάκι όμως δεν το διάβασες προσεκτικότερα! (Φυσικά και δεν αναφέρομαι στα περί μετατροπής dbilla για τα οποία δεν αναφέρθηκα! Σχετικά με τις απορείες αναφέρομαι στο ότι δεν κατάλαβες τι ακριβώς γράφω στο παραπάνω μήνυμα οπότε έχεις απορίες!
-
paidia hello gnomes..
exo ena vectra gts..ena corsa tou 2001 kai exo paragili en atigra twintop...
hello na ftiaxo..to gts kai akolouhos na do kai gia to tigra..
exete kapoio eidiko sunergeio gia opel?
o karabalis pou anaferetai sto site pou einai?se poiua perioxi?
exei kaneis prosopiki sunergasia mazi tou?
hello apanthseis... -
Χαίρετε!
Τελευταία ακούω από το corsa μου πίσω αριστερά περίπου κάτω από το πίσω αριστερό κάθισμα των επιβατών έναν θόρυβο 'νταπ νταπ'. Κάνει σαν να χτυπάει ένα πλαστικό πάνω σε ένα μεταλλικό μέρος... Το θέμα είναι ότι το κάνει όχι τη στιγμή που πέφτω σε λακούβα αλλά αμέσως μετά! Το είχα πάει στη Vitacar στη Βουλιαγμένης από όπου το πήρα, το είδαν και μου είπαν ότι δεν έχει τίποτα. Το σήκωσαν, λάδωσαν πέντε έξι πράματα και μου το έδωσαν. Φυσικά δεν διορθώθηκε τίποτα... Θέλω να σας ρωτήσω αν έχετε κάποια ιδέα για το τι είναι αυτό (δύσκολο... είναι πολύ περίεργο) και κυρίως αν έχετε να μου συστήσετε κάποια άλλη αντιπροσωπεία να το πάω πριν πάρω σβάρνα κάνα δυο γνωστά μου συνεργεία. Αν το πάω σε κάποια άλλη αντιπροσωπεία, θα μου το κοιτάξουν δωρεάν, έτσι;;; Μένω Νότια Αθήνα (παλαιό φάληρο) αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα να πάω και πουθενά αλλού. Για πείτε ό,τι ξέρετε...
Καλό βράδυ κι ευχαριστώ!!
OPEL FORUM