Ο χρήστης thanos_astra έγραψε:
Επειδή αυτό το διάστημα σκέφτομαι να αλλάξω δισκόπλακες και τακάκια 8α ήθελα -αφού το έφερε η κουβέντα- κάποιες προτάσεις.
Μιλάμε για astra-g 1.4. Με ενδιαφέρει κάτι καλύτερο σε aftermarket. Το αυτοκίνητο έχει 110.000 km. Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι απλές αεριζόμενες της ΑΤΕ και τακάκια της ίδιας εταιρίας.
εαν οι δισκοι ειναι για αλλαγη τοτε μπορεις ειτε να βαλεις τους ιδιους που φοραει απο την μαμα του ειτε after market ομως να γνωριζεις οτι αν επιλεξεις τρυπητους- χαρακτους θα εχεις κραδασμους και θορυβο κατα το φρεναρισμα ιδιαιτερα σε ταχυτητες ταξιδιου ενω δεν προκειται να δεις ιδιαιτερες διαφορές στο φρεναρισμα παντα σε φυσιολογικες συνθηκες.
τωρα στα υλικα τριβης που εδω ειναι ολο το ''ζουμι'' της υποθεσης καλο εινα να τοποθετhσεις κατι καλο.
τι ειναι αυτο!!!......σιγουρα θα ακουσεις πολλες γνωμες και για πολλους κατασκευαστες ομως οι περισσοτερες επιλογες πιστευω θα ειναι αρκετα καλυτερες απο της αντιπροσωπειας.
οι πιο γνωστες επιλογες ειναι
tar-ox
ferodo
mintex
ebc
omp κλπ
η δικη μου επιλογη ηταν τα omp ομως ακομα τα στρωνω [μολις χθες τα εβαλα] και περισσοτερα μολις επιστρεψω απο ολιγοημερη εκτος αθηνων απουσια μου τις προσεχεις ημερες.
σκεψου επισης την αντικατασταση των μαρκουτσιων των φρενων με αλλα ανοξειδωτα υψηλης πιεσης που βελτιωνουν καπως την σπογγωδη αισθηση του πενταλ του αστρα σου.
τελος η αντικατασταση των ταμπουρων πισω με δισκοφρενα βελτιωνει την προοδευτικοτητα καθως τα ταμπουρα εχουν μια υστερηση στο φρεναρισμα και ''πιανουν'' πιο αποτομα [γι'αυτο και τα χειροφρενα ειναι πιο καλα με ταμπουρα πισω παρα με δισκοφρενα ] οι δε τιμες για εναν κομπλε πισω αξονα με δισκοφρενα απο αστρα παιζουν περιπου στα 400-500 ευρω οπου θα πρεπει να υπολογισεις και την εργασια του μηχανικου ισως και τα καινουργια τακακια εαν αυτα που φοραει ειναι φαγωμενα.
ταιριαζει επισης και απο βεκτρα 2 τετραμπουλονο ομως θελει μια πολυ μικρη και ευκολη μετατροπη γιατι το σωληνακι βιδωνει στο κατω μερος της δαγκανας ενω στο αστρα ειναι επανω [ή μηπως τα ειπα αναποδα ]