-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Στον τοιχο φαινετε οτι το δεξι φαναρι ειναι λιγο ψηλοτερα απο το αριστερο, η αποσταση φωτισμου σε επαρχιακο δρομο χωρις φωτισμο ειναι πολυ μικρη θα σε κανει συνεχεια να αναβεις τη μεγαλη σκαλα, ισως αν σηκωσει μονο το αριστερο σου φαναρι για να το ευθυγραμμισεις με το δεξι να γεμισει η περιοχη που πρεπει, απλα να δεις μετα και απο απεναντι τι γινετε για το θεμα στραβωματος των αλλων.Το δεξί φανάρι στα αριστεροτίμονα αυτοκίνητα πάντα χτυπάει λίγο πιο ψηλά από το αριστερό, για να φωτίζει καλύτερα τα όρια του δρόμου, για πεζούς κτλ. Αυτό φαίνεται και στα διαγράμματα της δέσμης φωτισμού, αν τα δείτε.
-
Το καθε φαναρι στα αριστεροτιμονα αυτοκινητα εχει απο τη μεση προς τα αριστερα μια οριζοντια δεσμη (στον τοιχο παντα) και απο τη μεση και δεξια ανεβαινει η δεσμη με μια γωνια 30-40 μοιρων, τις οριζοντιες δεσμες κοιταμε παντα, εξαιρεση αποτελουν τα φαναρια που εχουν απο τον κατασκευαστη λαμπες ξενον αυτα εχουν μονο την οριζοντια δεσμη.
-
Ποιος ρυθμιζει φανάρια στο σωστό υψος και στη σωστη κατεύθυνση (αριστερά δεξια) στη σωστη σύγκλιση απόκλιση κτλ? Ηλεκτρολογία το κανουν αυτο? Και αν ναι πως?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ποιος ρυθμιζει φανάρια στο σωστό υψος και στη σωστη κατεύθυνση (αριστερά δεξια) στη σωστη σύγκλιση απόκλιση κτλ? Ηλεκτρολογία το κανουν αυτο? Και αν ναι πως?Ως επι το πλειστον ηλεκτρολογοι εχουν το μηχανημα που ελεγχουν το υψος και το πλατος της δεσμης. Εχει το φαναρι βιδες οδηγους . Σε πολλα γραφει επανω up-down,left-right.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Ποιος ρυθμιζει φανάρια στο σωστό υψος και στη σωστη κατεύθυνση (αριστερά δεξια) στη σωστη σύγκλιση απόκλιση κτλ? Ηλεκτρολογία το κανουν αυτο? Και αν ναι πως?
Ως επι το πλειστον ηλεκτρολογοι εχουν το μηχανημα που ελεγχουν το υψος και το πλατος της δεσμης. Εχει το φαναρι βιδες οδηγους . Σε πολλα γραφει επανω up-down,left-right.
Σαν σημείο αναφοράς τι έχουν όμως? Αμα τους πάω ενα τζιπ και ενα χαμηλό σπορ με τι σημείο αναφορας ρυθμίζουν? Όλα αυτα τα σημεία ρύθμισης στο φανάρι τα γνωριζω, αλλά εαν δεν ξέρεις ποιος είναι ο σωστός τροπος να ρυθμίσεις είναι ανουσια.
-
Το μηχανημα πολλοι το εχουν, τη σωστη λειτουργια του λιγοι τη γνωριζουν.
-
Γι αυτο παλιά γίνονταν οι ρυθμίσεις σε κατάλληλα διαμορφωμένο τοίχο, χαζοί ήταν οι παλιοί ηλεκτρολογοι, αλλά και στο στρατό το έβλεπες που υπήρχε πανσπερμια υλικου που ρυθμιζαν τα φωτα σε σταθερή απόσταση, σε οριζόντιο έδαφος και πάντα σούρουπο;
-
https://www.powerbulbs.com/ εχει δωρεαν μεταφορικα και με τον κωδικο SPLASH εκπτωση 20%
-
Βασικά προσωπικά βάζω τις εργοστασιακές λάμπες γιατί είμαι ευχαριστημένος και γενικά δεν με απασχολεί να βελτιώσω τον φωτισμό. Διαβάζω στο topic ότι κάποιες λάμπες καίγονται στον χρόνο, στα δύο χρόνια. Υποθέτω ότι δεν είναι οι εργοστασιακές. Γιατί καίγονται γρήγορα; Αν μάλιστα είναι ποιοτικά καλύτερες από τις εργοστασιακές, πως μπορεί αυτό να συμβαίνει;
-
Ο γενικος κανονας ειναι οτι αυτες που βγαζουν περισσοτερο φως καιγονται πιο γρηγορα.
Δεν ειναι καλυτερες ποιοτικα,ειναι φτιαγμενες για μεγαλυτερη αποδοση. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ο γενικος κανονας ειναι οτι αυτες που βγαζουν περισσοτερο φως καιγονται πιο γρηγορα.
Δεν ειναι καλυτερες ποιοτικα,ειναι φτιαγμενες για μεγαλυτερη αποδοση.Κατάλαβα. Από κάπου θα πάρεις αλλά και από κάπου θα χάσεις....
-
Οι εργοστασιακές είναι συνήθως ECΟ που έχουν χαμηλή απόδοση και υψηλή αντοχή.
Αν θες υψηλή απόδοση πας σε aftermarket... -
Αξίζουν παιδιά οι aftermarket και ας τις αλλάζεις κάθε χρόνο.
Εγω έχω κλείσει πλέον δυο χρόνια με τις osram nightbraker unlimited σε όλες τις τις θέσεις , μόνο μια κάηκε και αφορουσε το ένα προβολακι ομίχλης, που τα χρησιμοποιώ λιγότερο , κυρίως το χειμώνα ημέρα με βροχή μαζί με τα στάθμευσης ή ημέρα στην εθνική όταν θέλω να κινηθώ λιγο γρήγορα.
Η βελτίωση στην ορατότητα το βράδυ είναι σημαντική.
Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Η απόδοση της aftermarket μπορεί να ανεβάσει τη θερμοκρασία στο φανάρι και να προκαλέσει γρηγορότερα σε όσα είναι πλαστικά φανάρια, τη θόλωσή τους ή δεν παίζει ρόλο;
-
Οι αλογονουωυψηλης αποδοσης ανεβαζουν πραγματι υψηλοτερη θερμοκρασια και απο νεσα το φαναρι κανει μικροραγισματα επιφανειακα σα γρτσουνιες. Παρολα αυτα αξιζουν δεν τυφλωνουν και κανουν την οδηγηση σαφως ασφαλεστερη
-
Για να μην ανοίγω νέο θέμα χρησιμοποιώ το παρών.
Θέλω να βάλω δυνατά λαμπάκια στο εσωτερικό του αυτοκινήτου,στις 2 πλαφονιέρες της καμπίνας και στο πορτμπαγκάζ.Παίρνουν λαμπάκια 5W5.Πήρα κάτι φθηνά led αλλά ένα που δοκίμασα στο πορτμπαγκάζ δε φωτίζει δυνατά,μάλλον πιο αδύναμα από τα συμβατικά.Έχετε να προτείνετε κάτι;Κατά προτίμηση με ψυχρό λευκό χρώμα.Σε λογική τιμή όχι να ξεπερνάει τις λάμπες Η1,Η3 κλπ! -
Smd led πηρες και δεν σε καλυψε?
-
T-10 w2.1x9.5d γράφει η συσκευασία.Δεν ξέρω τι άλλο...
Στο σπίτι που έχω αλλάξει κάποιες πυρακτώσεως με led φωτίζουν 'τρελά'. -
το λευκο φως τραβαει τα κουνουπια, το κιτρινο θερμο φως οχι
απλα μη σε τσιμπουν -
Πρέπει να διαλέξεις στοιχεία με πολλά led για να έχεις το δυνατότερο φως, αρκεί να χωράνε βέβαια.
Αν αγοράσεις από ΄δω δοκιμάζεις επί τόπου, αν από ebay θέλει προσοχή και είναι θέμα τύχης σε τι ποιότητα θα πέσεις.
Βελτίωση στα φώτα;