-
Ναι η τιμή που σου έδωσα είναι από το site της autobeam.
Μου πήρε και 20€ ο ηλεκτρολόγος για να τα περάσει.
Πολύ ευχαριστημένος, τελειο cut off λόγω προτζεκτορα, 5 χρόνια εγγύηση και πολύ καλή ποιότητα μπαλαστ.
Επόμενη αγορά ένα σετ led H1 πάλι από autobeam για τη μεγάλη σκάλα του scala και ένα σετ fog breaker και γι αυτό.
Εχω θέμα με τα κίτρινα ομίχλης από τότε που οδηγούσα τη ΖΧ του πατέρα με τα κίτρινα προβολάκια.
Edit: Ίδιο χρώμα, ίδια ζάντα με αυτή της φώτο, volcane 1.6, αυτη στη φωτο ειναι 1.9
-
Οι περισσότεροι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι (δε λέω όλοι γιατί δε θέλω να είμαι απόλυτος) έχουν κιτρινοπορτοκαλί φωτισμό.
Ακόμα και η διαγράμμιση στους δρόμους με συχνές χιονοπτώσεις και ομίχλες είναι κίτρινη.
Το ανθρώπινο μάτι είναι πιο ευαίσθητο σε αυτή την περιοχή χρώματος και βλέπουμε καλύτερα όταν οι συνθήκες είναι δύσκολες.
Σε αυτό που λες για το λιγότερο φως που εκπέμπουν οι κίτρινες λάμπες έχεις δίκιο. Όταν σε μία λάμπα αλογόνου μπαίνει μπροστά φίλτρο για να κάνει το φως κίτρινο ή καγκουρογαλάζιο τύπου ξενον κόβει πάντα μια ποσότητα φωτός.
Το κίτρινο φως όμως αν και λιγότερο και λόγω λιγότερων αντανακλάσεων σε βροχή και ομίχλη σε βοηθά να βλέπεις καλύτερα. Πολλές εταιρίες όπως η osram και η hella συνεχίζουν να προσφέρουν κίτρινες λάμπες για δύσκολες καιρικές συνθήκες σε χώρες εκτος ΕΕ. Νομίζω τα κίτρινα φώτα καταργήθηκαν επειδή ήταν ενοχλητικά για τους απένατι και γι αυτό απαγορεύτηκαν από την ΕΕ. Δεν είναι ότι δεν ήταν αποτελεσματικά και απλά εγκαταλήφθηκαν σιγα σιγά. Αν ήταν μύθος η αποτελεσματικότητά τους όπως λες θα τα καταργούσαν όλες οι εταιρίες.
Δια νόμου υποχρέωσαν και τους Γάλλους να γυρίσουν σε λευκά το 1993 (Η ΖΧ μέχρι το 93 είχε σαν επιλογή τα κίτρινα, τα επόμενα μοντέλα μόνο λευκά). Πλεον στην ΕΕ κιτρινα έχουν τα αυτοκινητα που από τοτε τα φορουσαν απο το εργοστασιο.
Επιτρεπονται σίγουρα στην Ισλανδια, δες που ειναι στον χαρτη και θα καταλαβεις γιατι.
-
Βασικά δοκιμή για το πως ανεβάζουμε φωτο έκανα,
και είπα να ανεβάσω μια από τα φώτα μου.
Xenon 4.300k autobeam στη μεσαία και osram fog breaker 2.600k στα ομίχλης.
-
-
Έκανα κι εγώ αναβάθμιση αντικαθιστώντας τις κλασσικες αλογόνου με led 6500Κ στη μεσαία σκάλα. Ακόμα βέβαια δεν ξέρω εντυπώσεις γιατί δε τις δοκίμασα σε νυχτερινες συνθήκες. Μένει να αλλάξω και τις ψείρες με led.
Δε βγαίνει βέβαια άκρη με μια φωτογραφία, αλλά φαίνεται να διαχέεται πολύ φως προς τα πάνω. Μήπως να ρυθμίσεις/περιστρέψεις λίγο τις λάμπες;
-
Φαίνεται σαν αυτά που μόλις συναντήσω βράδυ να με στραβώνουν, βάζω αυτόματα μεγάλη σκάλα άκλειστη έτσι για τη χαιρετούρα...
-
Φαίνεται σαν αυτά που μόλις συναντήσω βράδυ να με στραβώνουν, βάζω αυτόματα μεγάλη σκάλα άκλειστη έτσι για τη χαιρετούρα...
Ωραίος.
Εγώ έτσι και μου ρθει από απέναντι το βράδυ με ομίχλης , ειδικά κάποια που είναι πολύ δυνατά, αναμμένα χωρίς λόγο τον χαιρετάω κι εγώ με τη μεγάλη σκάλα κι όταν αρχίσει να μου αναβοσβήνει κι αυτός τη μεγάλη του σκάλα, αναβοσβήνω κι εγώ τους προβολείς ομίχλης.
-
H αλήθεια είναι ότι μάλλον θέλουνε ρύθμιση αλλά προς τα πάνω γιατί πριν τα αλλάξω φώτιζαν πολύ χαμηλά. Όπως είπα ακόμα βράδυ δε τα έχω δοκιμάσει αλλά να φύγανε επάνω μετά την τοποθέτηση μου φαίνεται περίεργο.
Τι εννοείς να τις περιστρέψω; Με έναν τρόπο κουμπώνουν οι ΗΒ4, δεν έχουν ανοχές για περιστροφή μετά το ασφάλισμα.
-
Αυτές οι eco led που βάζουν όλες οι εταιρίες Τώρα στα αμάξια πόσο πάει το μαλλί όταν καούν;
-
Δεν θέλω να μαθω
-
Τι εννοείς να τις περιστρέψω; Με έναν τρόπο κουμπώνουν οι ΗΒ4, δεν έχουν ανοχές για περιστροφή μετά το ασφάλισμα.
[/quote]
-
Mastoras78 wrote:
Ωραίος.
Εγώ έτσι και μου ρθει από απέναντι το βράδυ με ομίχλης , ειδικά κάποια που είναι πολύ δυνατά, αναμμένα χωρίς λόγο τον χαιρετάω κι εγώ με τη μεγάλη σκάλα κι όταν αρχίσει να μου αναβοσβήνει κι αυτός τη μεγάλη του σκάλα, αναβοσβήνω κι εγώ τους προβολείς ομίχλης.
Έτσι πληροφοριακά, για έναν μαλακα που στραβωνε του πέταξα τα μεγάλα από τα bi-xenon μου, και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα προς τα πάνω μου και γλίτωσα από μετωπική με δικό μου ελιγμό. Ο άλλος μπήκε στη λωρίδα του μετά από αρκετά μέτρα, λογικά τυφλώθηκε εντελώς. Ενα σινιάλο αρκεί . Αν δεν το καταλαβαίνει είναι καθυστερημένος και επικυνδινος και κατά κάποιο λόγο αυτοί είναι αλωβητοι.
-
Megane98hp wrote:
Mastoras78 wrote:
Ωραίος.
Έτσι πληροφοριακά, για έναν μαλακα που στραβωνε του πέταξα τα μεγάλα από τα bi-xenon μου, και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα προς τα πάνω μου και γλίτωσα από μετωπική με δικό μου ελιγμό. Ο άλλος μπήκε στη λωρίδα του μετά από αρκετά μέτρα, λογικά τυφλώθηκε εντελώς. Ενα σινιάλο αρκεί . Αν δεν το καταλαβαίνει είναι καθυστερημένος και επικυνδινος και κατά κάποιο λόγο αυτοί είναι αλωβητοι.
Όπως το γράφεις έχεις δίκιο. Με το ίδιο σκεπτικό όμως όταν οδηγάς σε ένα στενό μονόδρομο και σου έρθει ο μάγκας φάτσα κάρτα (για τον Χ, Ψ λόγο δεν ήξερε ή βαριόταν να πάει από το άλλο στενό ή... ή.... ή ....) και σου κάνει σινιάλο να κάνεις πίσω θα πρέπει να κάνεις πίσω αφού είναι καθυστερημένος, άσε δηλαδή που για να κάνει τέτοια κίνηση δεν θα το έχει και σε τίποτα να κατέβει από το αυτοκίνητό του και να πλακωθείτε. Και καλά να του τις παιξεις, αν σε κάνει τόπι στο ξύλο αυτός?
-
cson wrote:
Megane98hp wrote:
Mastoras78 wrote:
Ωραίος.
Όπως το γράφεις έχεις δίκιο. Με το ίδιο σκεπτικό όμως όταν οδηγάς σε ένα στενό μονόδρομο και σου έρθει ο μάγκας φάτσα κάρτα (για τον Χ, Ψ λόγο δεν ήξερε ή βαριόταν να πάει από το άλλο στενό ή... ή.... ή ....) και σου κάνει σινιάλο να κάνεις πίσω θα πρέπει να κάνεις πίσω αφού είναι καθυστερημένος, άσε δηλαδή που για να κάνει τέτοια κίνηση δεν θα το έχει και σε τίποτα να κατέβει από το αυτοκίνητό του και να πλακωθείτε. Και καλά να του τις παιξεις, αν σε κάνει τόπι στο ξύλο αυτός?
Δεν έχει καμία σχέση μια φάση στο στενό με ένα δρόμο διπλής κυκλοφορίας. Στη δεύτερη περίπτωση ο απέναντι σου είναι βλημα μέσα σε οπλο. Σκοτώνει μέχρι να πεις κίμινο. Στο στενό δεν σκοτώνει. Με μια συνενόηση φέρνεις εις πέρας την ανοησία του .
Η μήπως με τη μεγάλη σκάλα μόνιμα για 'τιμωρία' (με δικό σου κίνδυνο πάντα) του μεταλαμπαδεύεις την παιδεία που δεν απέκτησε σε μικρή ηλικία;
-
Αυτές οι eco led που βάζουν όλες οι εταιρίες Τώρα στα αμάξια πόσο πάει το μαλλί όταν καούν;
Ίαως είναι ακριβούτσικές αλλά παίζει να μη σε απασχολήσει η αλλάγή τους ποτέ.
Οι λεντ λάμπες, ειδικά αν προκειται για εργοστασιακές που έχουν και πολύ καλή ποιότητα, ίσως ξεπερνούν σε διάρκεια ζωής τη ζωή του αυτοκινήτου.
-
Δεν θέλω να μαθω
Άμα μάθεις την τιμή που μου είπαν μάλλον θα βάλεις τα τίμια αλογονου..
-
**parikon wrote:**Αυτές οι eco led που βάζουν όλες οι εταιρίες Τώρα στα αμάξια πόσο πάει το μαλλί όταν καούν;
Ίαως είναι ακριβούτσικές αλλά παίζει να μη σε απασχολήσει η αλλάγή τους ποτέ.
Οι λεντ λάμπες, ειδικά αν προκειται για εργοστασιακές που έχουν και πολύ καλή ποιότητα, ίσως ξεπερνούν σε διάρκεια ζωής τη ζωή του αυτοκινήτου.
Μακάρι..!
-
Megane98hp wrote:
cson wrote:
Megane98hp wrote:
Mastoras78 wrote:
Ωραίος.
Δεν έχει καμία σχέση μια φάση στο στενό με ένα δρόμο διπλής κυκλοφορίας. Στη δεύτερη περίπτωση ο απέναντι σου είναι βλημα μέσα σε οπλο. Σκοτώνει μέχρι να πεις κίμινο. Στο στενό δεν σκοτώνει. Με μια συνενόηση φέρνεις εις πέρας την ανοησία του .
Η μήπως με τη μεγάλη σκάλα μόνιμα για 'τιμωρία' (με δικό σου κίνδυνο πάντα) του μεταλαμπαδεύεις την παιδεία που δεν απέκτησε σε μικρή ηλικία;
Δηλαδή κακώς με ενοχλεί στη δική μου ορατότητα και άρα με βάζει σε κίνδυνο, άρα κακώς εκνευρίζομαι. Πρέπει να ελαττώσω ταχύτητα ή ακόμα καλύτερα να σταματήσω για να περάσει ο γκασμάς. Το παράδειγμα δεν ήταν τυχαίο. Το αυτοκίνητο πολύ σωστά λες είναι πιστόλι. Αν κατέβει κάτω επειδή δεν κάνεις πίσω και σε κάνει τόπι στο ξύλο ή και χειρότερα δεν είναι επικίνδυνο για σένα? Το ένα είναι πιστόλι 'γκλοκ' το άλλο είναι πιστόλι τύπου 'σεδερένια μπουνιά'
-
Mastoras78 wrote:
Ωραίος.
και νομίζεις ότι καταλαβαίνει το μήνυμα;
-
Megane98hp wrote:
Mastoras78 wrote:
Ωραίος.
και νομίζεις ότι καταλαβαίνει το μήνυμα;
Ελπίζω να το καταλαβαίνει αλλά αν το πάρουμε όπως υπονοείς εσύ, πολύ αμφιβάλλω αν το παίρνει. Το σίγουρο είναι ότι όσο με ενοχλεί εμένα άλλο τόσο σίγουρο είναι ότι κι εγώ τον ενοχλώ το καταλάβει δεν το καταλάβει. Για το αν ζαλιστεί και χάσει τον έλεγχο του αυτοινήτου του, προσωπικά δεν μου έχει τύχει ποτέ στα χρόνια που οδηγώ. Περισσότερες πιθανότητες βλέπω να πάθω λάστιχο εν κινησει με τα 140 παρά αυτό.
Βελτίωση στα φώτα;